Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Rent A Car İşini Düşünenlere

Başlatankemal99Tarih21/01/2010 16:51:11Yorum18

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
ARKADAŞLAR BEN 6 YILDIR BU İŞİ YAPIYORUM.HALEN BORCU BİTİREMEDİM.TÜM ARABALARI SATSAM ANCAK BİTECEK.6 YILLIK EMEĞİMİZ BOŞA GİDECEK.BU İŞİ SERMAYESİ OLMAYAN YAPMASIN.KREDİ ALIRIM ARABA ÇALIŞIR KENDİNİ ÖDER VS HESAP YAPARSANIZ TUTMAZ O HESAP.BEN İÇİNDEYİM.1 ARAÇ İÇİN ÖRNEK 25.000 LİRA ARABA ALDINIZ.5 BİN PEŞİN VERDİNİZ.36 AY KREDİ KULLANDINIZ.5.000 DE FAİZ ETTİ 30.000 E GELDİ ARAÇ.3 YIL BOYUNCA TAŞIT VERGİLERİ,TRAFİK SİGORTALARI,BAKIMLAR,LASTKLER,KASKOLAR BALATALAR,YIKAMALAR VS VS.40.000 LİRAYA GELDİ.ARAÇ YILDA 10.000 TL İŞ YAPAR.4 YILDA AMORTİ EDERSİNİZ.ARACI 10.000 E ANCA SATARSIN 4 YILIN SONUNDA.BU GİDERLERİN İÇİNDE DAHA OFİS VE ŞAHSİ EV GİDERLERİNİZ YOK. TABİ BU ARADA ARACINIZ ÇALINIR,SATILIR,PERT OLUR,TRAFİK CEZALARI GELİR DAHA BUNLARI SAYMADIM.BU İŞ ÇOK AMA ÇOK RİSKLİ.KESİNLİKLE 7-8 ARAÇ BORÇSUZ ÇALIŞACAK. LARIN HEPSİ ARAÇ KİRALIYO.HERKESE ARAÇ VEREMİYOSUNUZ.HER GELEN MÜŞTERİYE ARAÇ VERİRSENİZ EMNİYETTEN, OTO PARKLARDAN,SAVCLIKLARDAN ÇIKAMAZSINIZ.BUNLARI DA DÜŞÜNÜNCE YAPILACAK İŞ DEĞİL.BEN BİR İŞ KESTİREBİLSEM ÇIKACAM KISACASI.DIŞARDAN DAVULUN SESİ HOŞ GELİYOR.BANA DA GELMİŞTİ.BU İŞE GİRMEYEN BİR PİŞMAN GİREN BİN PİŞMAN.
MURAT

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Otomotiv
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Üye305 yazı
bu isi Antalyada yapanlar cok memnun...
ve 1 yilda kendini amorti ediyor diyorlar...
yerlesim yeriniz G.Antep görünüyor,aradaki Kira fiyat farklarida sanirim bir hayli fazla...

Yerleşim ALMANYA / MünsterMeslek Serbest meslek
Üye131 yazı
4 yaşında 10.000tllik araçlar al.her birini yılda 200 gün kiraya ver.en az üç tane al.30.000tl.
3üncü yıl araçlar kar kalsın.daha yüksek fiyata sat.3üncü yıl sonunda 3 taneyi 6 tane ye peşinat say.ikinci üç yıl sonunda 4 tane 3 yaşında araç kar kalsın.6 sene boyunca evini de geçindir.işinide büyüt.bu arada komisyonla araçda kirala rahat edersin.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye3 yazı

arkadaşım müşteri portföyü çok değişti.eskiden şahin doğan verilirdi kiraya.4-5 yaşında aracı kime vereceksin.herkes sıfır yada en fazla 1-2 yaşında araç istiyo.4-5 yaşında aracı ancak liseli gençlere verirsin.oda 50 tl lik cezayı ödeyemez.fazlasını da sen düşün.taklamı atarlar,alkollü kaza mı yaparlar onlarda cabası.ayrıca ofis giderlerini karşılamaz 3-4 araçla başlamak.ben 35 yaşındayım.sektörün içindeyim fiilen.yukarda yazdıklarım üçte biridir.kafamızda uydurmuyoz heralde.dışardan size tatlı geliyor olabilir.o halde gir işin içine 1 yıl sonra tekrar yazalım sen mi haklısın ben mi ?
MURAT

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Otomotiv
Yeni Üye42 yazı
eski bir rent ci olarak başlığı açan arkadaşa katılıyorum...biz araça takip bile koyduk ynede sorunlardan başımızı kaldıramakdık...benim ensem kalın arkam sağlam dyorsanız...chance araba işi tam bana göre sağlam abilerim var dyenlerdenseniz 1dk bile durmayın girin bu işe...ama temiz aile babasına göre değil bu işler.hele hele emekli ikramiyesini alıpta 2 araba çalıştırayım borcunu ödesin bana yeter diyipte girmeyin bu işe

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye131 yazı
arkadaşlar en iyi kazanç gurbetçilerde.
yaz kış ülkemize düğün,nişan,sünnet,bayram,akraba ziyareti,vefat,ev,arsa,konut,yazlık almak için
geliyorlar.özelliklede tatil için gelenler köylerinde araba alıp akrabalarına bırakmamışlarsa
muhakkak araç kiralıyorlar.
eğer memnun kalırlarsa yaşadıkları ülkedeki ecnebi insanlarada söylüyorlar.
ONUN İÇİN GURBETÇİLERE KİRALAMA TEKNİKLERİNİ GELİŞTİRİN.
HİÇ OLMAZSA KAZA YAPSALARDA
RAPOR ALMASINI BİLİYORLAR.
BENCE EN İYİ İŞ RENT A CAR KASKOLU SÖZLEŞMELİ ARAÇ KİRALAMA

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye18 yazı
merhabalar KEMAL bey.
VİP44 CAR RENTAL RAÇ KİRALAMA FİRMASI OLARAK
2003 den beri malatya merkezli olarak araç kiralama işi yapıyoruz.
bizim çalışma sistemimiz çok farklı ve gayet de güzel kazanıyoruz.
şu anda malatya ile birlikte 6 ilde şubemiz var.
bence siz işi bırakmadan bizimle bir görüşün.
saygılarımla
EYUP ÇEVİK
tel:0422 324 41 33
msn: vip44grup@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Yöneticilik
Yeni Üye2 yazı
RENT A CAR KASKOSU YAPMIYORLAR SUAN BİR SIKINTIMI VAR ACABA??
TWİST GARAGE CAR RENTAL

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Yleti?imci
Yeni Üye10 yazı
Geçenlerde Ankarada Rent'a Car işi yapan bir arkadaşımızla sohbet imkanımız oldu. Sizin uyguladıklarınızdan farklı bir sistem mi bilemiyorum ancak '' Herhangi bir kişiye Rent'a car da kullanılmak üzere araç aldırıyor, Araç için aylık 900 TL aldırdığı şahsa ödeme yapıyor. 2 yıl sonra araç sahibi aracını alıyor. (2 yılda bir araçlar yenileniyormuş) Aylık 900 TL alan şahıs kredi çekerek çok rahat 2 yılda araçın borcunu amorti edebiliyormuş.
İş Potansiyeline gelince, Daha çok gurbetçiler araç kiralıyormuş. Ancak Firma Sahibinin kazancının ne derecede olduğu konusunu bilemiyorum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Grafiker
Yeni Üye82 yazı
kemal aga dogru söyler
benım yegenım luks araba kıralama ısı yapıyor kazanıyor gıbı gözüküyor idi şu an arabaları kırada basına gelmeyen kalmadı dıken ustunde yapılacak iş degıl
kemal aga dogru söyler
bazı arkadaslar ben de yaptım kar edıyorum yazmış. her tıcarette mutlaka cok az ınsan kar tabıkı edecek ne ıs olsa fark etmez
kemal aga haklı kım bu ıse gırerse patlar 100 kısıden ancak 5 kişi kar eder oda kısmet
ben ıstanbuldayım burdakı tum rentecar ları nerde ıse tanırım aga hepsı sıkıntı ıcınde
ama paran varsa luks araba al helal paranla . kredı faız le degıl
helal paran ıle al 5-10 araba al herkesede kıralama adamına göre tok ol . aylık kısmet 3-5-7-10-15-20 arası kazanırsın
tum rentecarlar kredı ıle ıs yapıyor hepsı mutsuz sıkıntı ıcınde
kredı ıle yapılan iş şuna benzıyor bırınden dusuk faızle para alıp yuksek faızle para satmaya benzer
sana aıt olmayan para ıle asla tıcaret yapma hem helal degıl hemde asla bereketı olmaz
oluyor dıyorsan sen sonunu gör bakalım
tıcaret helal fazı haram
banka sana para satıyor 10000 lıra para verıyor senden 15000 lıra alıyor sen nasıl çoluk çocugunun rızkını tefecı bankalara verırsın
bırakın tefe tufeyı helal yoldan az olsun bereketı olur
10 haram araba olcagına 1 araba olsun senın olsun 1 araba ıle daha cok kazanırsın bereketlı olur aılende hastalık bela olmaz musıbet huzursuzluk olmaz
faız le ıs yaparsan senden aılenden acı acı cıkar tevbe edın kredı ıle ıs yapmayın sızler alman degıl muslumansınız
dogru soyleyenı dokuz köyden kovarlar kemal aga dogru soyler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sporcu
Üye347 yazı
tyson hocam güzel söylemiş,

bende bir ara düşünmüştüm, rent a car işi,

denildiği gibi zor, hele kural ve kaidelerin uygun olmazsa daha da zor,

kazanç aslında var bu işte bu risklere rağmen

ama rent a car cıların hepsi kazandıkları paraları BANKAlara ödedikleri için zarar ediyorlar.

o yüzden çoğunluğa yada tamamı sende olmadıkça bilinen şekliyle, krediyle al, başkalarına aldır başkalarına da aldır,
kazan, kazandığını da bu kredi ve faizlere yatır
sonra dımdızlak kal
akıl karı gelmedi bana
ama 3-4 araba alacak kadar parayı kazanayım, denemeyi düşünüyprum bu işi,
küçük olsun, kendinin olsun di mi?
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye61 yazı
kemal99 arkadaşın dedikleri çok doğru. işi bir ara bende düşündüm ama büyüklerin kiraya verme şartlarını araştırınca vazgeçtim. Bu piyasada Beyaz filo, Avis, intercity , derindere vb. büyükler var. Eger kiralamak isteyen bunlardan kiralamıyor ve sizden kiralıyorsa demek ki gerekli şartlara uyamıyorlar demektir. Öyle mahalle arası bir kaç çapulçuya da kiralayacaksan kazası belasından dolayı daha çok zorlanırsınız.

bu iş hipermarket karşısına bakkal dükkanı açmaya benzer. rekabet şansın hemen hemen hiç yok. Mesela derindere araçlarını kaskolatmaz dahi. araclarda sorun olduğunda servisini kendi bünyesinde halleder. sizin böyle şansınız olmayacağına göre girilecek bir sektör değil.
Hayat hata kabul etmez.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye192 yazı
zaten hep söylemişim de söylerim de.bir işe girecekseniz arkanızda hatrı sayılır paralar olacak arkanız sağlam olacak. Ya da paranız yoksa arkanızda size destek olacak akrabalarınız ve dostlarınız olması gerekir.o da milyon da bir kişi olur.

araba işi para isteyen bir iştir.rent a car işi yapmadım ama aşırı derecede profesyönellik isteyen bir iştir.rent a car ı herkes yapamaz ama alım satımı herkes yapar.alım satıma yönelmenizi tavsiye ederim.illa ki rent işi yapmak istiyorsanız arkanız sağlam borcsuz 1-2 araçla başlanır profesyönel olduktan sonra yelkenler yavaş yavaş indirilir anlatabiliyor muyum?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye109 yazı
Benim fikrim bu işi yapıyorsanız yanında ek işler yapmanız gerektiğidir. Aslında mantıklı düşünüldüğü zaman sermayesiz bir iş diyebiliriz rent a car işine. sonuçta krediyle araba alıyorsunuz ve bu arabaları kiraya vererek bu krediyi ödüyorsunuz daha sonra işler iyi giderse bedavaya araba olmuş oluyorsunuz. sizce bir banka kredisiyle kuruyemiş açıp yada benzer birşey yapıp para kazanması kolay mı ? üstelik 30 milyara sıfır aldığınız bir arabayı bir kaç sene sonra 21 - 23 milyar arası satabilirsiniz çok fazla bir kaybınız olmaz. bu işe girişmeden önce sorulması gereken, düşünülmesi gereken sorular bence şunlar olmalı;
1. Yazın araba kiralamaya rağbet çok ama kışın nasıl ayakta kalabilirim ?
2. Bu işi yaparken herhangi bir iş gücü kullanmıyacağım yada taş atıp elim yorulmıyacak bunun yanında bana ek gelir getirecek hangi işleri yapabilirim ?
3. hangi kesime nasıl daha fazla araba kiralayabilirim ve bunun reklamını nasıl yapabilirim ? çevremi nasıl kullanabilirim ? vs..vs..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye9 yazı
bende internet gazetesini kurduktan sonra www.rentacarbankasi.net sitesini kurmayı planlıyorum.ama ben rentacar firması olarak değil araç kiralama şirketlerinin adını duyurma amaçlı düşünüorum.o siteye tıklayanlar en yakın rentacarcıyı bulacak.ama daha çok erken en az 2 sene sonra kurabilirim.öncelikli hedefim internetgazetesi.web.tr yi kurmak.yokmu bir bayan girişimci yaw.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye23 yazı
oto servisim varken insignia geldi bir tane cipiares cihazı söktürmeye ben sökmedim rent a carcı adamları arayıp duruyor
kiralamacı beni cipiaresten buldu

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Dany?manlyk
Üye135 yazı
Arac takip cihazi almak isteyen varsa yardimci olabilirim. Arac kiralama isi ile ugrasiyorsaniz sizlere arti katacagini dusunuyorum

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye6 yazı
Arabayı hem alırken hem satarken kazanmak gerekiyor. Sağlam referanslar olması lazım. Ayrıca pazarlama kanalınızın geniş olması gerekiyor.
Kullanıcılar vivi,rentalcars,skyscanner gibi portalları tercih ediyor. https://vivi.com.tr yi incelemenizi öneririm.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ev kadyny