Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kumpir Dükkanı Açmak İstiyorum

Başlatankadir3461Tarih08/01/2014 01:52:21Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
15metrekarelik araba garajımı kumpir dükkanına çevirmek istiyorum 16.000 lira sermayem var bu para yeterli olurmu? ve ne gibi belgelere sahip olmam gerekli? garajıma dükkan ruhsatı nasıl çıkartabilirim?

Yerleşim Türkiye / İstMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Üye277 yazı
soruların ticari değil teknik sorular o yüzden kumpircilik yapan arkadaşlar cevaplasa daha iyi olur.

nedim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye7 yazı
güncel bilginize muhtacım yardımcı olursanız sevinirim.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Esnaf
Yeni Üye57 yazı

garajın satış için uygun lokasyondamı?
kumpir yapmak hazırlamak pratiklik ve meziyet işi,işi bilmiyorsan eleman şart,meze yapmasını birde kaşarla karmasını 3-4 ayda söksen kendinde becerebilirsin, mekan açmadan önce en ıyısı ortaköyde git bir kumpircide bedava işe başla ve işi öğrenmek en makbulu, personele gebe kalmak işin olmadık zamanında müşteriye hitap edememek sürekliliği bitirir

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Üye277 yazı
en önemlisi araba garajın nasıl bi yerdeki işlek mi cadde üstümü maddi gücü olan yani kumpiri bilen bi muhittemi çok önemli
ben daha önce kumpir dükkanarına patates sattım hepsi ya avm içinde yada şehrin en işlek caddesindeydi
nedim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye148 yazı
15 m2 lik garajını kumpir dükkanına çevirmek istediğine göre kumpir dükkanı olmaya uygun olduğunu düşünmüşsün. Yani işin orada kurulursa olacağını varsa**** soruna geçersek.

16000 sermaye yeterli olur.

YAKLAŞIK FİKİR VERME AMAÇLI RAKLAMLAR:

15 m2 yer duvar tavan yenilemesi orta düzey malzeme yaklaşık : 5000
Mutfak Tezgahı : 1500
Kumpir fırını : 750
Salata bar : 1000
Ocak , çay ocağı vs. : 500
Bardak tabak çatal kaşık : 500
Masa sandalye tabure : 1000
tabela logo kartvizit el ilanı : 500
Sarf malzemleri : 250
Meşrubat ve Gıda Maddeleri : 500
Yazarkasa Pos : 1500
Resmi açılış giderleri : 500
Beklenmeyen ve diğer giderler : 2500

TOPLAM :16000

Açılışa kadar yeterli ama sonrası ne olacak. Aylık giderlerin ve tahmini gelirin ne olacak. Ne zaman kar elde etmeye başlayacaksın. Geçimini sağlayacak düzeye gelene kadar nasıl geçineceksin ?

Bu işi kurabilmen için şahıs olarak bir belge sahibi olman gerekli değil.
Ruhsat çıkartmak için gerekli şeyleri ilgili belediyeden öğrenebilirsin.

..ııII BÜYÜK HEDEF IIıı..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye7 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fdeniz
garajın satış için uygun lokasyondamı?
kumpir yapmak hazırlamak pratiklik ve meziyet işi,işi bilmiyorsan eleman şart,meze yapmasını birde kaşarla karmasını 3-4 ayda söksen kendinde becerebilirsin, mekan açmadan önce en ıyısı ortaköyde git bir kumpircide bedava işe başla ve işi öğrenmek en makbulu, personele gebe kalmak işin olmadık zamanında müşteriye hitap edememek sürekliliği bitirir

evet lokasyonu uygun soğuk meze işinden çok anladığım söylenemez o yüzden yanımda bu işiğ bilen bi ustayla başlamak istiyorum müşteri potansiyeli yüksek olduğu için evlere servis olayınada girişmek istiyorum onun içinde motorbisiklet bakıyorum usta işi yaparken ben siparişleri dağıtırım vs. ancak bi kumpircinin yanında 1-2 ay çalışmak, işi öğrenmek mantıklı sonuçda bikaç ay ben para kazanmasamda herhangi bi sıkıntı olmaz

Yeni Üye7 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nedimd
en önemlisi araba garajın nasıl bi yerdeki işlek mi cadde üstümü maddi gücü olan yani kumpiri bilen bi muhittemi çok önemli
ben daha önce kumpir dükkanarına patates sattım hepsi ya avm içinde yada şehrin en işlek caddesindeydi

alım gücü yüksek ve şimdilerde yapılan yatırımlarla beraber semtimizin en işlek caddelerinin başında gelir oldu

Yeni Üye7 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - buyukhedef
15 m2 lik garajını kumpir dükkanına çevirmek istediğine göre kumpir dükkanı olmaya uygun olduğunu düşünmüşsün. Yani işin orada kurulursa olacağını varsa**** soruna geçersek.

16000 sermaye yeterli olur.

YAKLAŞIK FİKİR VERME AMAÇLI RAKLAMLAR:

15 m2 yer duvar tavan yenilemesi orta düzey malzeme yaklaşık : 5000
Mutfak Tezgahı : 1500
Kumpir fırını : 750
Salata bar : 1000
Ocak , çay ocağı vs. : 500
Bardak tabak çatal kaşık : 500
Masa sandalye tabure : 1000
tabela logo kartvizit el ilanı : 500
Sarf malzemleri : 250
Meşrubat ve Gıda Maddeleri : 500
Yazarkasa Pos : 1500
Resmi açılış giderleri : 500
Beklenmeyen ve diğer giderler : 2500

TOPLAM :16000

Açılışa kadar yeterli ama sonrası ne olacak. Aylık giderlerin ve tahmini gelirin ne olacak. Ne zaman kar elde etmeye başlayacaksın. Geçimini sağlayacak düzeye gelene kadar nasıl geçineceksin ?

Bu işi kurabilmen için şahıs olarak bir belge sahibi olman gerekli değil.
Ruhsat çıkartmak için gerekli şeyleri ilgili belediyeden öğrenebilirsin.

tezgah salat bar vs gibi demir baş malzemeleri 2. el topkapıdan araştırıyorum sanırım maliyeti oradan biraz kısabilirim bide yapı dekorasyon işi 5.000 tl bulmayacak 1.000 e duvarları ve yeri yaptırıyorum kardeşimin çalışdığı yerden köşe başında olduğu için garajım L şeklindeki köşenin bi tarafı giriş kapısı ve cam olacak ve ana caddeye bakan kısmıda tamamen açılabilir katlanabilir cam bloklardan oluşacak bu kısım biraz maliyetli ben kabaca hesaplamama göre yazarkasa pos hariç 9.000 tl civarıydı kira ödeme gibi bi derdim olmayacak onun için kafam rahat sadece yanımda bi kişi çalıştıracağım için ilk etapda onun maaşını ve satılan ürünlerin giderlerini çıkartabilmek hedefim ayrıca manav işi yapdığım için mevsimsel / tropik meyveler ne zaman alınır nasıl kâr edilir bunun gibi deneyimlerim var ve dükkanımda tropik meyve el yapımı meyve suları vs gibi içecek çeşidini zengin kılmayı hedefliyorum.
Amaç tamamen kaliteli ve lezzetli bi üretim yapıp müşterinin beğenisini çekmek gerisi kendiliğinden gelecek alım gücü yüksek insanların fiyata takılıp kalacağını daha önceki deneyimlerimdende yola çıkarak zannetmiyorum

Üye145 yazı
selamlar, bir kumpirci dükkanı için yeterli tesis etüdünü yapmışsınız bence bu saatten maliye işini ve belediye prosedürünü halledip sonra iyi bir kumpir ustası bulup biran önce başlamalısınız, netice itibarıyle riske edilen 16 bin tl olacak, her ihtimalle kira vermeyen bir kumpir dükkanı en kötü durumda bile bu parayı riske etmenize değecek kadar para kazandıracaktır. anlaşılan o ki sizin zaten yeterince esnaflık tecrübeniz var manav olduğunuza göre patatesin ve diğer malzemenin tedariğinde sorun yaşamayacağınız belli, başlangıçta beklentinizi makul seviyede tuttuğunuz sürece bir kaç ay sonra önünüzü görecek ve keyifle işinizi devam ettireceksiniz.şimdiden hayırlı olsun, yakında iseniz uğrayıp kumpirinizi yemek kısmet olur inşallah.
200620062006

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye7 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tarkan34
selamlar, bir kumpirci dükkanı için yeterli tesis etüdünü yapmışsınız bence bu saatten maliye işini ve belediye prosedürünü halledip sonra iyi bir kumpir ustası bulup biran önce başlamalısınız, netice itibarıyle riske edilen 16 bin tl olacak, her ihtimalle kira vermeyen bir kumpir dükkanı en kötü durumda bile bu parayı riske etmenize değecek kadar para kazandıracaktır. anlaşılan o ki sizin zaten yeterince esnaflık tecrübeniz var manav olduğunuza göre patatesin ve diğer malzemenin tedariğinde sorun yaşamayacağınız belli, başlangıçta beklentinizi makul seviyede tuttuğunuz sürece bir kaç ay sonra önünüzü görecek ve keyifle işinizi devam ettireceksiniz.şimdiden hayırlı olsun, yakında iseniz uğrayıp kumpirinizi yemek kısmet olur inşallah.

çok teşekkür ederim dostum moral oldu yazın :) istanbul sarıyerdeyim dükkanı eğer açabilirsem(gerekli iznleri alabilirsem) çizimlerim vs hazır sadece render alması kaldı sonrasında belediyenin kapısını aşındırma süreci kalıyo geriye :) ve tabikide beklerim dükkan açılışını yapıp koniks ailesine teşekkür etmek isterim

Saygılarımla
kadir.

Üye232 yazı
Ustaya para vermek yerine işi öğrenmeli ve kendin çalışmalısın. O işte başkasına para verirsen adam çalıştırırsan ona çalışırsın zaten...
A.Sami Cansu
543 595 34 80

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye35 yazı
arkadaslar cok degerli yorumlar yapmis hepsini okudum...ancak atladigimiz bir nokta var.. tuketici....sizler birsene icinde kac defa kumpir yediniz.. bana kalirsa musteri sorunu olabilecek bir is..bence tukoskolas denilen macar kek ini yapsa daha iyi satar
pasa

Yerleşim Yunanistan / AtinaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye68 yazı
Çiğ köfteci yap daha iyi olur düşüncesindeyim. Hem garajının tadilatına para harcamazsın hem usta çalıştırmazsın. Baktın tutmadı ozaman kumpire dönersin bi kaybın olmaz ;)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk