Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kentsel Dönüşüm

Başlatancakal_tmTarih06/01/2014 18:36:13Yorum4

İlk mesaj
Üye126 yazı
Bildiğiniz üzere kentsel dönüşüm yasası denen bir yasa var.Bu yasa ile eski ,riskli evler yıkılıp yenileri yapılıyor.

Bu konu hakkında bilgisi olanlar var mı.Sanırım avantaj olarak faiz desteği ve belediyeden ruhsat aşamasında kolaylıklar mı ne varmış.

Eğer evi kendimiz yaparsak ve kredi faizimizde düşükse bence güzel yatırımlar yapılabilir gibi geliyor.Dev inşaat şirketlerinin yanında bizlerde kazanırız birazcıkta olsa...

Yerleşim Türkiye / BalıkesirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye91 yazı
bi arkadaştan kaba taslak bişeyler duymuştum sıfır faizli kredi veriyo bi kısmını teşvik olarak almıyo ev yıkıldıktan sonra inşaat yapım süresi boyunca daire başına bölgene göre kira yardımı veriyoo belediyeye ödenen harçlarla ilgili indirim felan oluyo tam emin değilim ama yanıltmiyim seni

Şu link işini görür diye düşünüyorum bi incele istersen

http://www.tektaskentseldonusum.com/download/Donusum-projeleri-ozel-hesabi-gelir-harcama-kredi-ve-kaynak-aktarimi-yonetmeligi.pdf

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye206 yazı
slm lar kentsel donusum kapsamında mutahıt fırmalar anlasma yapıldıktan sonra sızın yerınıeze beledeye ve dıger kurumlarla olan tum ıslemlerı sızın adınıza yapıyor ve odemelerıde ılgılı banka ve beledıyeden kendılerı organıze edıyor odemelerde hak edıs seklınde kat cıktıkca memur ların okey vermesı ıle olluyor yanı kısacası sızın kentsel donusume verecek yerıız varıse ve sız burayı bu sekılde kredı alıp yapmak ıstıyorsanız fırma sıze tasaron olarak yardımcı oluyor parayı bankadan alıyor sıze kredı olarak bankaya oduyorsunuz
yerınız hakınnda toplam daıre sayısı ve buyukluklerı arsa m kare ve ada pafta parsel bılgılerını bana bıldırırsenız bır arastırma yaparak sıze detay bılgı verebılırım saygılar murat ( xxmrf@hotmail.com) saygılar..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye126 yazı

Peki biz bu eski binayı yıkıp kentsel dönüşüm kapsamında kendimiz yapmak istesek illa bir müteahhitle anlaşmamız mı gerekiyor yoksa kendi imkanlarımızla da yapabiliyor muyuz ?

Benim arsamda eski bir ev var.Ben burayı yıkıp yerine kentsel dönüşüm kapsamında bina yapmak istiyorum.Sanırım 3 kata kadar müsadesi var.

Bu aşamada kendim yapabilir miyim kat sınırı veya diğer daireleri satamayacağım bigi bir engel var mıdır.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Üye206 yazı
kentsel donusum cercevesınde once bınanıza kontrol etırıyorsunuz eger hasarlı veya saglam degıl ıse yıkım kararı cıkıyor buraya kadar tek basınıza hareket edebılırsınız daha sonrasında dıger kat malıklerı ıle anlasarak ortak karar defterıne karar alıp aranızdan bır sozcuye vekalet vererek anlasmalı bankalara evrakları ıbraz edıp basvuruyorsunuz ve sısıtem sızı yonlendırıyor ıyı bır mımar bularark yenı bınanızın o gunku mevcut ımara gore en ıyı sekılde cızılıp onaylanıyor ve bır tasaron fırmaya yanı gene bır ınsaat fırmasına mımar beledıye banka kontrolunde ınsaat yaptırıyorsunuz kıralarınızı devlet oduyor ve yapım masraflarınızıda daha sonra yapılan anlasmaya gore yadusuk fız le gerı oduyorsunuz yada toplu olarak !!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik