Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Arkadaşlar Batmak Üzereyim. . .

Başlatanbilgisayarci26Tarih29/12/2013 02:21:33Yorum31

İlk mesaj
arkadaşlar mayıs ayında eskişehirde bilgisayar ve cep telefonu tamiri aksesuar ve yedek parça satışı yaptığım bir iş yeri açtım. tam olarak adres vermek istemiyorum. trafiğin en işlek yaya trafiğinin ortanın biraz altında ve kaldırım genişliği neredeyse 7 metre olan bir işyeri kiraladım. 20 m2 2 katlı bir işyeri. fakat işlerim planladığım gibi gitmedi hemde hiç ben bi 7-8 ay dükkan sadece kendini ***ürür dedim fakat o bile olmadı kiramı ödeyemez vergi bile ödeyemez oldum. bana yardımcı olurmusunuz ? akıl verirmisiniz lütfen ne yapmalıyım. ne yapsam kurtarırım. çocukluktan beri yaptığım mesleğim ve yıllardır hayalini kurduğum dükkanı kapatmak üzereyim ve bu çok acı veriyor.

Yerleşim Türkiye / EskişehirMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
31 yorum
Arkadaşın dediği gibi şu anda tek yapmanız gereken reklam vermek.Bunun için bütçe ayırabilir misiniz bilemiyorum ama imkanınız varsa deneyin.Eskişehirin hit alan internet sitelerine reklam verip kendinizi duyurun,ürünlerinizin ilanlarını sahibinden gibi sitelerde yayınlayın.Satış yapamasanız bile şehir bazlı aratmalarda dükkanınız görünür bu da bir reklamdır.İnsanlar telefon yada mail yoluyla ulaşabilir.

Bilgisayar tamiri demişsiniz,gazeteye söyle bir reklam verin : "Ücretsiz bilgisayar bakımı ve formatlama işlemi". Formatlama işlemi 1.5 saatinizi alır fakat dükkanınıza müşteri gelmesini sağlar,insanların sizden haberdar olmasını sağlar.Birdahaki sorun için sizi tercih edebilirler.Ayrıca ücretsiz sunduğunuz hizmetin yanında birşeyler satma şansınız olur müşterilere.

Dükkana giren müşterileri korkutmadan çapraz satış dediğimiz yöntemle parelel ürünler satmaya çalışın.Herkesin ihtiyacı olabilecek ve fiyat olarak müşteriyi yormayacak ürünler seçin.

En önemlisi karamsarlığa kapılmayın.Sabır,çaba ve dürüstlükle herşey yoluna girer inşallah.

Yerleşim TürkiyeMeslek Turizm
benim tavsiyem şöyle eğer kış geldiği için böyle oldu ise hemen bi işe girmeye bak en azından dükkan kiranı ödemen yeterli kalanıda cebine kalır ilkbahar gelincede en kralından reklamını yaparsın allah yardımcın olsun...

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er

Kendi bilgim dahilinde bir fikir verebilirim . Bir websitesi hazirlatin ve Google a su kelimelerle reklam verin .

ankara notebook servisi - 6,600 arama var aylik iyi is gelebilir .
ankara laptop tamiri
laptop tamiri ankara
iphone servis ankara
cep telefon tamiri ankara

Bunlara gunluk 15-20 lira butce airip reklam verirseniz google ile arama yapan bu kullanicilara ulasmaniz mumkun . Sitenizde mutlaka telefon numarasi olsun telefon ile sizi ararlar oradan artik is almasi size kalmis .

Saygilar .
http://www.huntelmann.com
Serbest Girisimci

Yerleşim Türkiye / AlmanyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
cağrı merkezi yap cinsel sağlık urunleri sata bilirsin bayilik cok kolay ücretsiz ürün alabilir haftalık hakkediş olarak paranı alabilirsin günlük 10 adet satsan haftada enaz 3 bin tl kazanırsın kargo urun aynı yerden yapılıyor

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Allah yardımcın olsun arkadaşım...

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Di?er
dükkanın önüne şarjmatik koyabilirsiniz. İş kolunuzla ilgili sepet ürünleri dökebilirsiniz, teknosa, vatan, bimeks vs. gibi firmaları örnek alın fiyatları iyi takip edin. modeli geçen ürünü gerekirse sermayesine verip paranızı kurtarın. Şöyle bir reklam da düşünebilirsiniz.

X marka popüler bir ürün düşünün.
bu üründen 50 adet alın ve;

X marka ürünün
size geliş fiyatı 100 TL
piyasadaki bilinen fiyatı 115 TL
en ucuz satanın fiyatı 105 TL
sizdeki fiyat 95 TL

100 TL den aldınız 95 TL ye sattınız 50 üründe 50X5 250 TL zarar gibi görünen müthiş bir reklam yaparsınız.

mesela bu X ürün depolama ürünleri olabilir, klavye-Mouse-hoparlör-yazıcı gibi çevre birimleri olabilir, cep telefonu olabilir.... Ayırabileceğiniz rakama bağlı küçük bir rakam ayırmayı düşünürseniz 8-9 liraya satılan bir Mouse alıp 3 liraya satabilirsiniz ya da 8gb flash bellekleri 2-3 liraya satmak.... Kampanya stoklarla sınırlı olacak ve 1 hafta sonraki bir güne tarih vereceksiniz o gün ilk gelenler kapacak ürünü...bunu değişken aralıklarla yaparsan millet senin dükkanı sayıklar... :D aynı tarihte birden fazla kampanya yap ki birine tav olmayanlar diğer kampanyaya tav olup gelsinler.

Yerleşim Türkiye / Di?erMeslek Tekstil
merhaba arkadaşım en büyük hatayı seçtiğin sektörde yapmışsın. bulunduğun il para kazanabilmen için o kadar elverişli ki. eskişehiri eskişehir yapan iki unsur var bunları bilmeden yatırım yapmışsın. 1si Hava üssü olması 2si ise anadolu üniversitesinin olması. Yani türkiyede üniversite ile gelir elde eden kaç tane il var. Şuanda bilgisayar okuyan bütün öğrenciler evlerinde bu tamir işlerini sağa sola verdikleri reklamlarla yapıyor. Cep telefonu aksesuarları ise seyyarda istemediğin kadar. bu kiler ne dükkan kirası ne vergi verir. İş yeri açmadan önce yapılan en büyük hatayı yapmışsın. Öncelikle fizibilite ve şehrin özelliklerini çıkartmamışsın. Keşke burada batmak üzereyken değil dükkanı açmadan önce danışsaydın. Sana şimdi nasıl yardımcı olabiliriz bunun için dükkanının konumunu bilmiyoruz ve senin başka neler yapabileceğin ( yetenek konusunda) hakkında bilgimiz yok. sana yardımcı için elimizde doneler olması lazım. Sakın reklem meklan konusuna girme iyice çıkmaza girersin. Özelden yazarsan daha detaylı konuşuruz.
Taylan ŞENDUR

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
buraya açmak için ne kadar yatırım yaptın?

zararın neresinden dönülse kardır mantığıyla
müşteriye her şeyi anlatıp burayı devir etmeye çalışabilirsiniz.

devir parasıyla da borçlarını kapatabilirsin.hatta iyi bir devir parası alabilirsen harcadığın parayı da kurtarabilirsin.

eğer dönmüyorsa uğraşma...dükkan sahibine de yazık olur...kiraların biriktiyse dükkandaki eşyalarını bırak..cekentini al çık...dönmüyorsa iş tutmamışsa...ne yapsan olmaz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler kiramı ödeyemezken reklam yapmak ve bunu dükkan sahibinin duyması kulağa hoş gelmez ki reklam yapabileceğim bir bütçemde yok. diğer tecrübe sahibi arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Bilgisayar-Bili?im
bankamatik için kiraya verilebilir mi ?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
öncelikle moralinizi bozmayın,ama en azından dükkan kiranızı ödeyebilseydiniz biraz daha kolay olabilirdi işler diye düşünyorum bende taylansendur beye katılıyorum reklam konusuna girmeyin ancak su olabilir bilgisayar işiyle uğrastığınıza göre bir web siteniz vardır diye düşünüyorum web sitenizin aramalarda öncelikli cıkmasını sağlayabilirsiniz malum artık herkes birşey araken öncelikle netten bakıyor ,daha önce bilgisayar tamirinde yakınımda varmıs ama bilmedğim için netten bakarak oldukça uzak bir yere gitmişliğim var.Bir de anlattıklarınızdan yola cıkarak söylüyorum sanırım dükkanı yanlış yerde tutmussunuz yaya trafiğinin yoğun olmasını öncelikle baz alsaydınız keşke.Eğer baktınız işler her gecen gün içinden cıkılmaz hal alıyor daha fazla zarar etmeden kapatıp daha sonrası için bence hatalarınızdan ders alarak daha iyi analizler yaparak yeniden başlayabilirsiniz ama bu durum sizi yıldırmasın,hakkınızda hayırlısını diliyorum umarım hersey yoluna girer.söylemlerin anlattıklarınızı baz alarak yapılmıştır,detaylarını siz biliyorsunuz.saygılar

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Tekstil
arkadaşım bende senin yaşadıklarını yaşadım: tam senin şu andaki zamanında bir karar verdim ve yanlış çıktı çok kötü oldu sonum. kuruyemiş dükkanı vardı 2008 de işler sarpa sarmaya başladı bocalarken araya birde düğün girdi hepten daraldık dedimki bi sıçrama yapayım borç harç dükkanı mal doldurdum ama tıkabasa fiyatları biraz düşürdüm çok çalıştım ek işler buldum borçla araba aldım bişeyler sattım neler neler hepsi çırpınıştı ama giderek daha çok battığımı farkedemedim 2008 de 30,000 tl borç vardı 2012 de 148,000 tl oldu malesef çok kötü bir şekildede bıraktık. kira borcu dedin ya: dükkan sahibi 3 aydan fazla kira borcunu kaldıramıyodu ama babamın kirasını 16 ay kendi kiramı 13 ay ödeyemedim. şimdi bir iş buldum çalışıp borçlarımı ödemeye çalışıyorum dükkan işletirken hep artıyodu şimdi çok şükür azalıyor borcum (şuan hamdolsun 88,000 kaldı)
sana 2 tavsiyem var:
1.durumu bi gözden geçir eğer gerçekten toparlayacağına inanıyorsan bişekilde devam et yoksa hemen bugün kapat hayllerin suya düşecek kırılacaksın üzüleceksin damarına dokuncak ama borcun artmıyacak ben 2008 de kapatsaydım şimdi değil borcum kenarda param bile olurdu.
2.eğer toparlarım seninki kadar kötü değil dersen arkadaşların söylediği reklam çok önemli tabi bütçe yok şöyle yap 100-200 liraya yarım a4 broşür bastır yapabilceklerini abartarak yaz güzel renkli bişey 10,000 20,000 bastır para tutmuyor onlar üşenme kapı kapı dükkan dükkan gez dükkanın etrafına herkese ama herkese dağıt çocuklara dağıttırma çöpe atıyorlar sen kendin dağıt İNŞAALLAH işe yarıyacaktır. yinede zor
ALLAH yardımcın olsun dualarımız seninle...

nedim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
arkadaşım bılmedıgın işe girmeyeceksın.en azından bırılerınden fikir alaydın bari.ama elindekini nakıte çevirmeye bak bence .çünkü cebinde direnecek paranda yok hepten batmaktansa en az zararla kapatmak uyguındur eger maddı anlamda dükkana desteğin olamıyorsa ve olamayacaksa.işyerini rayına oturtmak zaten her işte 1 yıl sürer .maddi açıdan kısıtlı oldugun ıcın işlerin yolunda gitmedıgını dusunuyorsun.aslında çogu kısının orda dukan oldugundan haberdar sen gelmeyenlere bakma zmanla işlerin açılacaktır.ama maaddı durumun yoksa dırenme bence ..kapa paranı kurtar

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
slm,bu mesleği çocukluğundan beri yaptığına göre işi bilme ,yapma konusunda bir sıkıntı yok demektir..ancak esnaflığın yazılı olmayan bir takım kuralları vardır ki işte sen bu konularda bir eksiklik varsa öncelikle onları tespit edeceksin.1.incisi müşterinin dikkatini çekerek önce içeri girmesini sağlayacaksın.en kolay ve bedava yolu dükkanın camlarını renkli kağıtlara yaptığın işlerle ilgili cazip fiyatlar asmak olmalı.örnek:format atma sadece 20 tl..gibi.....özellikle ülkemizde insanların dikkatini çeken sihirli kelimeler var..
ŞOK!ŞOK! FLAŞ!FLAŞ İNANILMAZ İNDİRİM!!!!
....ALANA YANINDA ŞU ÜRÜN BEDAVA!!!
bu sihirli kelimeler hastaneye giden insanı bile yolundan çevirip ''bu da neymiş acaba'' diye merak ettirip bir bakmasını sağlar..
bunu başarırsan asil önemli olan 2.incisine sıra geldi demektir..
kesin olması gereken güler yüz,tatlı dil,her zaman müşteriden yana görünen bir tavır ,ve de mümkün olan en uygun fiyatlar....
uygula bunları işlerin açılmazsa de bana istediğini..:)))..hayırlı işler

Yerleşim Türkiye / KyrklareliMeslek Esnaf
sakın borçlarımı ödeyemiyorum diye borçlarını borçla kapatma kredi kartına açılma tefeciden borç alma eger devretme imkanın varsa ucuz pahalı deme devret etrafındakilere zarar verme
eger bunu yapamıyorsan aksesuarda indirim yap cama yaz nokia şarz cihazı 5 tl hafıza kartı 9 tl kılflar 10 tl gibi dukkanın camını bunlarla kapla telefon alma durumunda yok şu an paran olmadıgı için öyle tamin ediyorum onun için tek çıkış yolun bu aksesuara önem ver her aksesuardan 1- veya 2 tane olsun gelene yok çekme eger dukkanın işlek bır yerde ise dukkan kirasını aksesuarla çıkarırsın şimdilik bunları bir dene yardımcı olabilecegım birşey olursa yie konuşalım ama dedigim gibi sakın kredi kartına yada tefeciye açılma önunu alamazssın faiz fakirlik getirir hadisi şerif

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Yleti?imci
Arkadaşım öncelikle kolay gelsin inşallah beklediğin olmaz. Bence, birkaç ürün veye hizmet seçerek imalatından olsa müşteri Çek. Bir de belki çeşidin den olabilir. Ama ana sebep te. Biraz dayanma. Ilk yıl zaten gerçek bir savaştır

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama
kardeş öncelikle şunu belirteyim,yeni açılan bir dükkan her şartda 1 yıl dolduktan sonra değerlendirilir.dükkanına müşteri çekmek ve hareketlendirmek için fatura ödeme bayiliği almanı tavsiye ederim.ayrıca kontör yükleme ve tl yükleme gibi ilave edebilirsin,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
toptan bilgisayar parçası ve cep telefon aksesuarları alıp istanbuldan orada dağıtımını yapmak olabilir mesela
levent

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Gyda
insallah işlerini yoluna koyabilirisin.gördüğüm kadarı ile devretmeyide düşünüyorsun.bende aylardan beri sadece fizibilite yapmaya calışıyorum bende senin istediğin kadar para yok.ben belki bu mesleğin içinde değilim ama yıllardan beri bir abimin yanına gidip geliyorum yaklasık 3 yıldır sadece araştırma yapıyorum en son odunpazarında duraklarda bir yere düşündüm fakat param yetmedi.iyiki olmamış çünkü durakları taşıdılar.senin bulunduğun bölge ne kadar hareketli olursa genç nufus oranı cok düşük ve alışveriş güzergahı değil.mesleğin içinde değilim sadece fikirlerimi söylemek istiyorum.elbetteki kontur yükleten müşterilerinin tel numaraları elinde mevcuttur.bu numaralara suit programı yükleyerek herkese güncel kampanyaları mesaj olarak gönderebilirsin.güzel bir geçiş potansiyeli sağlayacağını düşünüyorum.ve imkanın varsa büyük firmalara gidip oralarda geçiş ve cihaz satışı yapabilirsin.özellikle kamu işyerlerinin yemek saatlerini seç inanın cok faydası olacaktır.kendimde kamuda calıştığımdan biliyorum.eskişehirin sitelerinde ve facebookda satış yapabilirsin.en başta daha orta gelirli ve genç nüfüsün oldugu daha uygun kirası olan bir yer secebilirsin.ve tasıyabilirsin.allah yardımcın olsun.biraz araştırırsan böyle yerler cok fazla eskişehirde.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Esnaf
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nedimd
arkadaşım bende senin yaşadıklarını yaşadım: tam senin şu andaki zamanında bir karar verdim ve yanlış çıktı çok kötü oldu sonum. kuruyemiş dükkanı vardı 2008 de işler sarpa sarmaya başladı bocalarken araya birde düğün girdi hepten daraldık dedimki bi sıçrama yapayım borç harç dükkanı mal doldurdum ama tıkabasa fiyatları biraz düşürdüm çok çalıştım ek işler buldum borçla araba aldım bişeyler sattım neler neler hepsi çırpınıştı ama giderek daha çok battığımı farkedemedim 2008 de 30,000 tl borç vardı 2012 de 148,000 tl oldu malesef çok kötü bir şekildede bıraktık. kira borcu dedin ya: dükkan sahibi 3 aydan fazla kira borcunu kaldıramıyodu ama babamın kirasını 16 ay kendi kiramı 13 ay ödeyemedim. şimdi bir iş buldum çalışıp borçlarımı ödemeye çalışıyorum dükkan işletirken hep artıyodu şimdi çok şükür azalıyor borcum (şuan hamdolsun 88,000 kaldı)
sana 2 tavsiyem var:
1.durumu bi gözden geçir eğer gerçekten toparlayacağına inanıyorsan bişekilde devam et yoksa hemen bugün kapat hayllerin suya düşecek kırılacaksın üzüleceksin damarına dokuncak ama borcun artmıyacak ben 2008 de kapatsaydım şimdi değil borcum kenarda param bile olurdu.
2.eğer toparlarım seninki kadar kötü değil dersen arkadaşların söylediği reklam çok önemli tabi bütçe yok şöyle yap 100-200 liraya yarım a4 broşür bastır yapabilceklerini abartarak yaz güzel renkli bişey 10,000 20,000 bastır para tutmuyor onlar üşenme kapı kapı dükkan dükkan gez dükkanın etrafına herkese ama herkese dağıt çocuklara dağıttırma çöpe atıyorlar sen kendin dağıt İNŞAALLAH işe yarıyacaktır. yinede zor
ALLAH yardımcın olsun dualarımız seninle...

ARKADAŞIN ÖNERDİKLERİ ÇOK MANTIKLI

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
arkadaşlar çok teşekkürler olumlu olumsuz tüm eleştirilerinizi değerlindiriyorum. lütfen başından geçmiş yada esnaflık ticaret konusunda deneyimli arkadaşlar yardım mesajlarını esirgemesinler...

Bu durumda yapabileceğin en mantıklı bir başka yol ise AİLE büyüklerinden akıl almaktır kardeşim..

BAzen zor gelir ama ailede ticaretle ilgilenen biri varsa mutlaka danış..

Çevremde iflas eden bir çok kişinin aradan zaman geçtikten sonraki ortak sözü şu oluyor..

Keşke daha az borç varken bıraksa idim..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
içinde bulunduğun durumu en iyi sen biliyorsun. biz senin anlattığın kadarını bilebiliriz. onun için sakin olmalı ve durumu sıhhatli değerlendirmelisin. bu tip durumlarda panik her zaman yanlış yaptırır. ben şimdi sana şunu yap bunu yap demiycem zira net bir yol gösteremeyebilirim. ama bir noktaya değineceğim. şimdi biz senle oturup bir araba markası üzerine konuşalım.dışarıya çık bi bakacaksın ki bu arabadan her yerde var. bir anda mı satıldı bunlar nasıl olur diyeceksin. hayır arabaların sayısı aynıydı ve hep ordalardı. bu kıssadaki gibi sende şimdi nasıl daha fazla iş yaparım nasıl daha çok para kazanırım diye düşündükçe fırsatları yakalayacaksın ve gözüne çarpacak. tavsiyem naçizane şudur. meslektaşlarının mekanlarını ziyaret et. müşteri gibi gir. karşılamalarından tut da dekorasyonlarına müşteriye yaptıkları muameleden duruşlarına kadar. zira sen ne zaman müşteri gözünden yaptığın işe bakabilirsen işte o zaman başarılı olacaksın demektir. bazen sadece bir tebessümdür bir müşteriyi ikinci kez sana getiren bazen kaliteli yaptığın bir iş...

saygılar...
www.icatyatirim.com
www.shifalab.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Tavsiye 1 : Üst kat tamirci olarak kalsın alt kata acilen Vodafone Turkcell gibi bir bayilik al. Bayilik alacak ve dekor yapacak kadar para yoksa sana en yakın cep telefonu bayilerinden en uzak olanına git ve benim dükkanın altına şube açın de ya kirayı ikiye bölmeyi teklif et ya da beraber işletelim de.

Tavsiye 2 : Üst kat tamirci alt kat Playstation cafe veya Gençler çoksa Gençlere yöenlik bir cafe, orta yaşlılar varsa sadece türk kahvesi satan bir cafe açabilirsiniz.

Tavsiye 3 : Vitrine neler yaptığını büyük fontlarla ve dikkat çekici bir şekilde yaz.
Örnekler Bilgisayarınızı Yenileyin Format Sadece 30 Tl...
Cep telefonunuza ve Tabletinize Uygulama Yüklenir. (Bir çok kişi bunu kredi kartı kullanmamak için yapmıyor. Sizde yaparken dikkat edin kart bilgilerinizi kullanıcının hesabında bırakmayın. Bunu biraz düşünmek gerekir.)

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
arkadaşlar yeni tavsiyelerinizi bekliyorum... yapabilecek birşey kaldımı umudumu yitirmedim her gün aynı zevkle açıp aynı zevkle kapatıyorum dükkanımı. yarınlar için ümidim var ancak param yok. bu para işini biraz hızlandırabileceğim siz saygıdeğer arkadaşlarımın destek yazılarına ihtiyacım var.

arkadaşım öncelikle merhaba bu işi çok seviyosun madem bilginde var teknosa-bimeks-vatan gibi yerlere girmeyi denesen ?

esnaflık şu zamanda çok çok zor. hem derdin olmaz hem de severek yaptıgın işe iyi kötü devam edersin.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Gyda
abi herkes esparktan alıyor elektroniği pc yi falan bence biraz sabret düzelmesse işler zorlama zarar artmadan kapa başka iş yap eskişehirde en çok yemek işi gidiyo onu da abarttılar adım başı tantunici oldu

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Hocam yaşını yazmamışsın önce onu öğrenmek isterim.Kapatmak yada batmak ayıp değil ben 4 kez battım.Dibe vurdum sonra tekrar çalıştım azmettim çıktım.Şimdiki işimi 6 senedir ***ürüyorum ama yarının ne olacağını kimse bilmez.Dükkan açmış olmak müşteri ve iş akacağı anlamına gelmez.Borç harç açılan yerlerde genciz kazanır öderiz mantığı artık boş.Varsa sermayen açar ciddi bir kısmını da reklam ve tanıtıma harcarsın.En iyi olduğun şeyde az bişi ödün vermek reklam amacın olabilir.format yada vb bişi de.Uygun şartlarda uzun vadeli ve ucuz kredi alarak önce birikmiş borçlarını sonra karlı ve stokta sıkıntı çıkartmayacak ürünleri ve emeğini öne çıkartacak(stoksuz sermayesiz iş o)işler kovalaman lazım.Firmaları kovala,yıllık aylık bakım al.web sitesi kovala.aksesuar gibi karlılığı yüksek ürünleri kovala.
Yada zararın neresinden dönersem kardır de kapa geç veya devret.Duygusala bağlama ilk göz ağrım formatına girme.Tecrübe ettiğin şeyleri unutma sonraki işinde faydası olsun.İlk işimi tuttursaydım kız yurdu karşısında tavuklu sandwiç satıyor olurdum hala :)
Örnek geçen yıl bir pide bayisi aldım ve hala aldığım arkadaşın cirosunu geçemedim.iki misli reklam iki misli çalışma ama hala istediğim gibi olmadı.ortağım,ailem, herkes pes ederken ben hala uğraşmaya devam ediyorum.Çünkü planladın ,denedin,yaptın ve hemen başarısız oldun olmaz.
Yapacaksın,yapacaksın,yapacaksın belki 50. kez de olmuyor diyeceksin.Reklam,el ilanı,sms den mucize beklemeyeceksin ama yapmayıda bırakmıyacaksın.
Kolay gelsin
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Müşteri senin ayağına gelmesini bekleme sen git dükkanlara, şirketlere vs...
- İnternet sitesi zorunluluğu var uygun fiyatlarla site hazırla mesela
Ama durum ciddi ise hiç zorlama daha da batma herşeyde vardır bir hayır de gerekirse dükkanı küçült taşı hatta kapat.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er