Hocam yaşını yazmamışsın önce onu öğrenmek isterim.Kapatmak yada batmak ayıp değil ben 4 kez battım.Dibe vurdum sonra tekrar çalıştım azmettim çıktım.Şimdiki işimi 6 senedir ***ürüyorum ama yarının ne olacağını kimse bilmez.Dükkan açmış olmak müşteri ve iş akacağı anlamına gelmez.Borç harç açılan yerlerde genciz kazanır öderiz mantığı artık boş.Varsa sermayen açar ciddi bir kısmını da reklam ve tanıtıma harcarsın.En iyi olduğun şeyde az bişi ödün vermek reklam amacın olabilir.format yada vb bişi de.Uygun şartlarda uzun vadeli ve ucuz kredi alarak önce birikmiş borçlarını sonra karlı ve stokta sıkıntı çıkartmayacak ürünleri ve emeğini öne çıkartacak(stoksuz sermayesiz iş o)işler kovalaman lazım.Firmaları kovala,yıllık aylık bakım al.web sitesi kovala.aksesuar gibi karlılığı yüksek ürünleri kovala.
Yada zararın neresinden dönersem kardır de kapa geç veya devret.Duygusala bağlama ilk göz ağrım formatına girme.Tecrübe ettiğin şeyleri unutma sonraki işinde faydası olsun.İlk işimi tuttursaydım kız yurdu karşısında tavuklu sandwiç satıyor olurdum hala :)
Örnek geçen yıl bir pide bayisi aldım ve hala aldığım arkadaşın cirosunu geçemedim.iki misli reklam iki misli çalışma ama hala istediğim gibi olmadı.ortağım,ailem, herkes pes ederken ben hala uğraşmaya devam ediyorum.Çünkü planladın ,denedin,yaptın ve hemen başarısız oldun olmaz.
Yapacaksın,yapacaksın,yapacaksın belki 50. kez de olmuyor diyeceksin.Reklam,el ilanı,sms den mucize beklemeyeceksin ama yapmayıda bırakmıyacaksın.
Kolay gelsin