Bugün ne oldum deme yarın ne olacağım de
İlk mesaj
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - muhendis7373 bak arkadaşım o senin bileceğim iş allah herkese akıl vermiş ben pazarda sat demişmiyim? Mahallelerde satacaksın pazarda sana sattırmazlar sebze filan yaşın kaç bu arada bilmiyorum, bak ben 39 yaşındayım, şu anda mühendisim şirket sahibiyim mahallelerde pazar arabasıyla çalış, eğer bu işi yapacaksan da NİSAN ayının başında başla havalar şimdi soğuk ürünler don olur müşteri kaybedersin. Ayrıca benim yukarıdaki ilanımı da okur isen bu işe 7000 tl değil en fazla 300 - 350 tl lazım eğer bir yerden hurdacıların hurda topladığı pazar arabasından bulursan 200 -250 tl yeter bu kadar parayla hale gider muhtemelen her bir üründen birer kasa alırsın o da yaklaşık 150 tl tutar, 7000 tl para cebinde kalır, 300 - 350 tl zarar etsen yapamasan sana koymaz ancak burdaki diğer arkadaşların dediği işi yapabilmen için büyük bir risk alman gerekir 7000 tl yi nasıl kazandın bilemiyorum da eğer o parayı kaybedersen ailenin durumu nedir bilemiyorum bir daha belki o kadar para eline geçmeyebilir. Ayrıca sana şunu da söyleyim tekstil işiyle de uğraştım bir ara, onu da gecekondularda satardım okuldan gelince boş vakitlerde o tarz yapabilrsen yap, ama ona sermeye lazım pazarda o işi yapan vardır ancak tartışırsınız, o işe en azından eski model bir kartal lazım, 7000 tl paran gider ayrıca gecekonduda iş mükemmel olur ancak millette para yok deftere yazmaya başlarsın haftaya verecem diyen 3 ayda verir toptancıda sana yazmaz deftere çünkü seyyarın düzenli bir işyeri yok güven vermez batarsın ben bu nedenlerle bıraktım tekstili arkadaşım bana soracak olursan gir sebze meyve işine evinde meyve sebze yenmeyen ev var mı? senden almazlar başka onu bilemem ama şunu iyi bilirim SEBZE SATAN ADAMDA PARA TÜKENMEZ, başarılar.. Sana bu yazıyı yazarken eski günlerimi hatırladım |