Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Müzik Projesi

Başlatansweet.comTarih26/06/2008 22:06:17Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Gerçekten aradığım siteyi buldum. Uzun zamandır pek çok siteye mail atmama rağmen bir cevap gelmiyordu. Ama burası istediğim gibi bir yer. En azından burada tartışabiliriz. Başlayalım.

Uzun süredir internet - müzik - bilişim üzerine çözümler geliştirme üzerine uğraşıyorum. En çok kulağıma gelen konular korsan müzik sektörü ile ilgili şikayetler. Korsan müzik ile ilgili de pek kayda değer bir şey yapılmıyor. Peki neden? Çünkü cd fiyatları çok pahalı. En kolayı internetten yasal olmayan forum sitelerinden geliyor insanlara. Haklılar. Peki ne yapacağız?

İnternetten yasal olarak müzik indireceğiz. Nasıl mı o da çok kolay? Temiz, virüssüz, güvenli bir şekilde. Bir yazılım tasarımı yapacağız. Yazılım için patent alacağız. Şarkılar için MÜYAP ile anlaşacağız. Dergilere, gazetelere, televizyonlara tanıtım ve reklam yapacağız.

İşte burada en önemli sorun şu. Bu işi bir kaç kişi tek başına yapamaz. Çok güçlü bir IT şirketi lazım. İnsan kaynağı desteği verecek, server sağlayacak, yazılım için gerekli tüm desteği verecek, reklam - pazarlama açısından büyük bir bütçeye sahip olan, çok kapsamlı bir şirkete ihtiyacımız var. Öyle bir firma ile de anlaşırız. Bu projeye ne kadar destek verirse o kadar da kazanırlar.

Projenin kazancı ve cirosu tamamiyle projenin tanıtımına, reklamına, pazarlamasına, müşteri ilişki düzeyine bağlı. Bu konuda da başarılı olmuş bir şirket o açıdan önemli.

Bir de fiyatlandırma konusuna geleceğiz. En önemlisi ve müşteriler için en cazip olacak konu düşük fiyat politikası. 0.75 - 0.85 aralığında gideceğiz. Toptanda %50 düşeceğiz. Bu sayede müşteri daha çok şarkı almak isteyecek. Dışarıda CD aldığınızda, bunu göremezsiniz, ya da başka bir sitede böyle bir uygulama yoktur. Bu açıdan avantajlı olacağız.

Projemizin ismi de belli. SWEET. İnternet adresimiz de hazır olacak. Program indirmek ve müzik dinlemek ücretsiz olacak.

Bu konuda kendine güvenen girişimcileri bekliyorum. Unutmayın önce yazılım + patent. Ardından tanıtım. Siz merak etmeyin gerisi gelecek

Başlangıç olarak Tüm Doğu Bloku ülkeleri hedef pazar olacaktır. Bu konuyu söylemeyi unutmuşum

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye4 yazı
Sevgili arkadaşlar bir katkıda bulunmamanız çok ilginç. Beğenmeyebilirsiniz, gülebilirsiniz, ama en azından fikrinizi yazın. Bu proje bir yatırım projesidir. Hayalüstü değildir, üzerinde çalışılabilir. Bu proje Itunes'a rakip çalışmadır. Nedenini biliyorsunuz. Korsan Müzik. Itunes bize müzik indirme fırsatı vermiyor. Hem de yıllardır!
Aynı şekilde Listen.com / Rhapsody. Internet'e girseniz nerden müzik indireceğinizi, nasıl müzik indireceğinizi bilemezseniz. Limewire'lar çok güvenilir ve istediklerinizi karşılıyor mu sanıyorsunuz? Bu proje , bu iş fikri bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacak. Hem müşterinin hem sizin. Ben kendi iş fikrimi sizinle paylaştım. Sizden sadece haber bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Üye1236 yazı
Sevgili sweet.com;

Guclu bir IT sirketi ile saglam bir muzik yapim sirketi kendi imkanlari ile bu projeyi hayata gecirebilirler. Var olan altyapilari sayesinde yeni olusumun yatirim maliyeti de oldukca dusuk olacaktir. Simdi boyle bir yapinin icinde sen nerede olacaksin? Olusuma katkin ne kadar olacak? Daha acik soyleyeyim boyle bir isi yapmaya karar veren birinin sana ihtiyac duymasi icin bir sebep var mi?
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye4 yazı

Evet var dostum bundan bir ay önce bir firmanın genel müdürü benimle görüştü. Proje Liderliği konusunda bana teklif verdi. Kendilerinin bugüne kadar böyle planları olmadığını söyledi ve bu konuda kendisi yurtdışından dönünce bir çalışma yapacaklarını söyledi. Ben zaten tepkilerin geleceğini biliyordum. IT şirketleri Türkiye'de müzik üzerine yatırım yapmak istemiyorlar. Güvenmiyorlar çünkü. Pazara güvenmiyorlar. Çünkü bizi "pazar" olarak gördükleri için. Çünkü adamın vereceği fiyat belli. 0.90 - 0.95. Fiyat stratejileri hele hiç yok. Ödüller dahi olacak. Hangi sitede böyle bir uygulama var. Reklam bile alacağız. Tek yönlü düşünen IT şirketinden zaten fayda gelmez. Bizim ise bir stratejimiz var ve olacak. Biz IT şirketi ile böyle konuşacağız, baştan anlaşacağız. Büyük çaplı meseleleri halletmek onların işi. Biz rakipleri değil, rakipler bizi takip edecek.

Üye964 yazı
http://www.musicopat.com/ diye bir site var halihazırda. İndirmeden her türde müziği ücret ödemeden tüm sanatçıların hemen tüm albümlerini ve hatta en son albümlerini dinleyebiliyorsunuz.
Sizinkide buna benzer olacak belkide..
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye281 yazı
Şu an için araştırma fırsatı olmadı ama sanırım bu bahsettiğiniz işi yapan resmi siteler var sanırım powerclup.com.tr . Ayrıca sorun sadece müzik albümlerinin ppahalı olması değil. Soruna sadece bu açıdan bakarak buna uygun proje geliştirirseniz yanılabilirsiniz. Bir kere bizim insanımız hırsızlığa alışmış siz 10 liralık malı 10 kuruşa verseniz bile bunu bedava olarak bulabilecek bir kişi para vermek yerine korsan olarak indirmeyi tercih edecektir. Ama yinede olmayacak iş değil . Başarılar dilerim

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
Sevgiili musicopat.com tam kafama uyuşan bir çalışma olabilir. Ama söylediğim gibi amacım Itunes gibi bir hedefe ulaşmak. Yazılım üzerinden şarkı satabilmek. Bakın satabilmek diyorum. Powerclup tarzı düşünmedim o yalnızca yerli çalışıyor. ITUNES Türkiye üzerine çalışmazken, biz tüm dünyaya kadar gideceğiz. Maksadım o. Musicopatı beğendim. Belki dostlarımıza kendi konularında geliştirme yapmalarına yardımcı olmak için iletişime geçebilirim. Bir denemekten bir şey olmaz. Stratejik düşünmek lazım.