Uzun süredir internet - müzik - bilişim üzerine çözümler geliştirme üzerine uğraşıyorum. En çok kulağıma gelen konular korsan müzik sektörü ile ilgili şikayetler. Korsan müzik ile ilgili de pek kayda değer bir şey yapılmıyor. Peki neden? Çünkü cd fiyatları çok pahalı. En kolayı internetten yasal olmayan forum sitelerinden geliyor insanlara. Haklılar. Peki ne yapacağız?
İnternetten yasal olarak müzik indireceğiz. Nasıl mı o da çok kolay? Temiz, virüssüz, güvenli bir şekilde. Bir yazılım tasarımı yapacağız. Yazılım için patent alacağız. Şarkılar için MÜYAP ile anlaşacağız. Dergilere, gazetelere, televizyonlara tanıtım ve reklam yapacağız.
İşte burada en önemli sorun şu. Bu işi bir kaç kişi tek başına yapamaz. Çok güçlü bir IT şirketi lazım. İnsan kaynağı desteği verecek, server sağlayacak, yazılım için gerekli tüm desteği verecek, reklam - pazarlama açısından büyük bir bütçeye sahip olan, çok kapsamlı bir şirkete ihtiyacımız var. Öyle bir firma ile de anlaşırız. Bu projeye ne kadar destek verirse o kadar da kazanırlar.
Projenin kazancı ve cirosu tamamiyle projenin tanıtımına, reklamına, pazarlamasına, müşteri ilişki düzeyine bağlı. Bu konuda da başarılı olmuş bir şirket o açıdan önemli.
Bir de fiyatlandırma konusuna geleceğiz. En önemlisi ve müşteriler için en cazip olacak konu düşük fiyat politikası. 0.75 - 0.85 aralığında gideceğiz. Toptanda %50 düşeceğiz. Bu sayede müşteri daha çok şarkı almak isteyecek. Dışarıda CD aldığınızda, bunu göremezsiniz, ya da başka bir sitede böyle bir uygulama yoktur. Bu açıdan avantajlı olacağız.
Projemizin ismi de belli. SWEET. İnternet adresimiz de hazır olacak. Program indirmek ve müzik dinlemek ücretsiz olacak.
Bu konuda kendine güvenen girişimcileri bekliyorum. Unutmayın önce yazılım + patent. Ardından tanıtım. Siz merak etmeyin gerisi gelecek
Başlangıç olarak Tüm Doğu Bloku ülkeleri hedef pazar olacaktır. Bu konuyu söylemeyi unutmuşum