Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Türkiyede İş Yapma Devri Bitti

Başlatanottoman55Tarih16/06/2008 14:04:52Yorum25

İlk mesaj
Yeni Üye60 yazı
Sayın arkadaşlar,
Şahsi ticari tecrübeme göre Türkiye'de artık iş kurmak, ticaret yapmak belli bir sınıflara ayrıldığı için çok büyük risk. Maliyetler biz normal vatandaşa iş yapmaya hiç elverişli değil. Holdingler artık herşeye burnunu uzatıyo çok kısa zamanda mahalle bakkalları diye bişe kalmayacak.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
25 yorum
Üye281 yazı
Türkiye'de artık ticari hayat bitti bende katılıyorum ama bunun sebebi yine bizleriz. Kimse doğru dürüst bir şey üretmiyor. Herkes ticaret yapıp kısa sürede para kazanmayı hedefliyor. Artık meslek diye bir şey kalmadı herkes tüccar oldu ama piyasa bu kadar tüccarı besleyecek kapasitede değil. Millet sanayide tornacı, kaynakçı bulamıyorken bu ülkede işsizlikten yakınılıyor. Ben şuna inanıyorum eğer kaliteli bir şeyler üretilirse mutlaka müşteriye ulaşır. Kaliteli ve dürüst üretim yapan kişiler yada firmaların sırtı hiçbir zaman yere gelmez.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
Bu ülkede yarının ne olacağını bilemezken ve yüksek giderler altında ezilmeye mahkumken üretsen ne olur üretmesen ne olur.11 yıl önce bugünün parasıyla 200000ytl ye eşdeğer bir parayla üretime başladık hemde ölmez insanlar yemesinden kesmez mantığıyla.Önceleri iyiydi büyüdük işler kötüye gitmeye başladı.Sonra dediler daha büyürsen yerin sağlam olur hadi kredi falan biraz daha büyü devam kim tutar seni.Şimdi elimizde neredeyse 800000ytllik bina yatırımı var.Oooooo mükemmel değilmi?Hiçte değil valla çünkü üretiyorsan zaten senin kazancın birileri tarafından sınırları çok dar olacak şekilde belirleniyor.E maşallah bunun yanında giderlerinde her geçen gün artıyor ama gelen aynı.Ya arkadaşlar bırakın üretmeyi ya balı testisiyle ***ürmek varken bırakın testiyi yalamayı pcked adlı arkadaşa katılıyorum yemin olsun bankada olsa bu para en az üç mislini kazandırır.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Di?er
Üye281 yazı

Doğru banka her zaman için kazandırır ancak sonuçta alınteri ile kazanılmış para var,birde faizden gelen ve bence hiçbir zaman fayda getirmeyecek para var. Tabi yanlış anlamayın kimsenin tercihi beni ilgilendirmez fikrimi söylüyorum sadece. Sonuçta bu ülkede faiz yemeyen ama yemediği nane kalmayan hacı hocalarda var.

Üye281 yazı
Sayın pcked yazdıklarınızın büyük çoğunluğuna katılıyorum ancak tablo bence bu kadarda kötümser değil. Bunu ekonomik anlamda söylemiyorum.Elbette ekonomik olarak her geçen dibe göçüyoruz ama söyledikleriminde sonuna kadar arkasındayım. Aslında sorunu daha derin incelemek lazım . Benim asıl demek istediğim Türkiye her iş alanı için "ÇOK İYİ BİR PAZAR" durumuna geldi. Yani adamlar dışarıda ne üretirse biz Türkiye olarak en büyük alıcısı oluyoruz. Türkiye'ye üretmemek adına bazı şeyler empoze ediliyor. Üreticilerde bu zor şartlardan kurtulmak adına kolay para olan ticarete ve özelliklede ithalata kayıyor. Ama bu yine tekrarlıyorum bizim suçumuz. Tam olarak neden böyle oluyor belki tam olarak cevap veremiyorum belki tanıtım eksikliği belki profesyonel düşünememe ama sonuçta böyle bir durum var işte ve ne yazıkki her gün kötüye gidiyor. Türkiye'de " helal olsun çok iyi" diyeceğimiz tek bir devlet kurumu yok böyle kötü bir yönetimin sonundada her şey kötü oluyor belkide. Ama bunun adına ister polyannacılık diyin ister başka bir şey diyin ben bir çıkış yolu bulunacağına ve bunun ancak üretimle gerçekleşeceğine inanıyorum. Bütün olumsuzluklara rağmen .

Üye992 yazı
DEGERLI HEMSERILERIM
Bende bir fikrimi yazim bakim ne diyeceksiniz......
ya niye dert yaniyosunuz anlamadim ¡¡¡¡¡¡¡
ticaretin sinifi yoktur, kisisi yoktur,tahsillisi tahsilsizi yoktur,universite mezunu ve kara cahil dedigimiz insanlarin ile yapildigi bu ticarettir.boyle olmasa ticaret olmaz
ben 20 yasinda iken boyle dusuncelerim vardi.macerayi ticaretten cok sevdigim icin yurdisina ciktim ve o gun bu gun disardayim.ayni dert ve yakinmalar goruyombenim zamanimda istanbul ve izmir gibi buyuk sehir cocuklari fark ediliyodu.simdi bu yok anadoludan istanbula cok bir ayrim kalmadimillet uyaniyo yavas yavas ama cok yavas ve uyananlarin bazilari siyasete veya dini konularda kayboluyo.benim zamanimda cok az ihracat yapilirdi ve buyuk sirket olmasi lazimdi.tabi ilk vergi iadesini hatirliyom terlik ihracati ve zeytin yagi idi (tam diyemiyom ama boyle hatirliyom)sahte terlik ihracatindan ilk ihracat geri vergi alinmasi milli yegene nasip(yahya demirel) tabi ispanyaya zeytin yagi diye yanmis araba yagi satanlarda vardi.tabii uyaniklarda ( banker kastelli ) ve yaninda yetistirdigi bir suru kurnaz gencler simdinin holdingleri .ogretmenler bankasini uzerine alanlarda olmustu.bundan 25 ila 30 yil oncesinin gastelerine bir goz atin derim.turkiye ayni yerde ilerliyo ama dunya daha cabuk ilerliyo aramizdaki fark bu.bazi yan etkiler var tabii biziz suc bizde devleti yonetenlerde.bence turkiyede hic bu ulkenin faydasina calisan ,bu turk halkina calisan,aldigi maasa kaanat getiren bir siyasettci olduguna inanmiyom.balik bastan kokar arkadasim.bizde oyle bir beyin olmuski gemisini yuzdurene kaptan denmis.evet arkadasim bu degismez ama gencler ve gelecek yavas yavas ilerler,biz uretimi dunyanin standartlarina uygun yapalim, kaliteli yapalim ve yabanciya kendimizi emegimiz ile malimiz ile kabullendirirsek bu kapilar yavas yavas acilir.isteyen kurnaz olsun isteyen *** olsun biz kaliteye ve saglamliga ozellik verelim.
avrupanin cok yerinde turk televizyonu ve camasir makinesi satiliyo .inan bende bilmeden aldim ve turk mali cikti sasirdim bazi tekstil de oyle oldu ama kimse demiyo turk mali diye
biz kafamizdaki sabit geri dusuncemizi degistirmeden bir sey degismez
biri kurnaz ,biri hirsiz ,biri uckagitci,biri esnaf,biri tuccar vb bir suru turk vatandasi bu turkler turkiyeli turkler.universite okmakla kurnaz olunmaz,
bilgi ve akil her insanda vardir kim kullaniyosa akillidir.tahsil durumu yan etkilerdir,maddi ortam yan etkilerdir.herkes kendinden ve kendi kalbi veya vicdanindan sorumludur.hukuk ve adaletin yurudugu ulke yukselir gerisi hava.
neden avrupa birligine giremiyoz ??????????????????????
bilen varmi gercekten ???????????????????????????????
turkiyeyi gercekten tanimak istiyosan cik disari ve gor ulkeni nerde ne yapiyo, kim ne diyo,turkiyeyi tanimanin en iyi yolu disari gozu ile bakmandir.
yurt disinda yasayan o kadar cok turk varki bunun bugunki sorunlarini yasayan ,neler gordum inanamazsiniz arkadaslarim,biz buyuz ve degismemiz icin 50 sene gecer ve dunya 100 sene ilerler
BENCE GORUS SUDUR: ( Avrupaya girememiz )
1- Turkiyede nufus cok
2- turkiye bugun avrupaya girse yarisi turkiyeyi terk eder ve avrupa kaldiramaz bu nufusu
3- avrupaya en son bir ulke lazim yemek yiyecegi oda turkiye
4- ucuz isci lazim .tarim ve gida lazim textil lazim, turizm degil sanayi degil ,kurnaz degil,akilli degil
kaliteli isci lazim
5- biz turkleri avrupa iyi taniyo turk iscilik yapmayi sevmiyo , en kisa zamanda kendi isini kurup rahat yasamayi ve kurnaz yollardan para kazanmak istiyoruz.lep demeden leblebiyi istiyoruz.bazi hatali insanlarimiz varsa olsun biz biziz .benim oldugum yerde kimse diyemez turk kotudur diye. ama turkiyenin siyasi ortami ve din durumu dillerinden dusmez.bence her kisi din acisindan serbest olup istedigini dusunur ,ister camiye isterse meyhaneye gitsin biz boyleyiz .anne ve baba ,aile ,cevre ,mahalle ve sehirler bu acidan degisik kulturler ve ortamlar vardirbiz turkler boyleyiz.ben gurur duyuyom ama pek de reklam yapmayi sevmem.kendime saklar kesinlikle tartismaya girmem , ne siyaset nede din acisindan.kafam karisti ya arkadaslar simdilik bu iste dogru ve durustluk ilk onde ve devletimizde hukuk ve adalet yururse aradaki fark kapanir cabucak....... hepinize saygilarimla.

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Üye281 yazı
Görüşlerinze can-ı yürekten katılıyorum.

Üye831 yazı
ARKADAŞLAR ÇOK KONUŞMAYI VE YAZMAYI SEVMEM AÇIKÇASI AMA SİZLERE BU SİTEYİ VE HABERLERİ TAVSİYE EDERİM http://www.versohaber.com/

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Üye141 yazı
Türkiyede İş Yapma Devri Bitti Diyen Sayın Ottoman55 Siz ve Sizin Gibi Düşünen Sanayiicilerimiz ve İş Adamlarımız Şu Anda Türkiyede Yatırım Yapmadığı İçin Kaç Milyon İnsanımız İşsiz Bilginiz Var mı.?Onun İçin Lütfen Böyle ßoş Yorumlar Yapmayın.Öncelikle Yaptığınız Yatırımın Doğru ve Sizin Anladığınız Bir İş Olmasına Özen Gösterin Daha Sonra Başarılı Olamazsanız Bu Türkiyenin Değil Sizin Eksikliğinizdir...Saygılar....
İnsanların Yaptığı Sahte Paraların Sayısı Kadar , Paranında Sahte Yaptığı İnsanlar Vardır..!!

Yerleşim Türkiye / Ankara Ve DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye60 yazı
sayın engin arkadaşım sizin ne iş yaptığınızı bilmiyom ama siz dünyadan haberiniz yok galiba .ya tuzun kuru yada çok rahat bir konumdasın bu ülkede yatırımı bırak kurulu düzenim mahvoldu sen neden bahsediyon .500 milyarlık bir iflas yaşadı aile camiamız size hakkım da yorum yapmak düşmez çok paran var ise kur fabrika çalıştır yüzlerce işçiyi göreyim kardeşim ok.türkiyede iyi niyet ticareti bitti ben ondan yola çıktım .battık ama dürüstlüğümüz ödül kaldı.ben bir yıldır yurtdışana ekonomim elverdiği sürece gidip geldim doymamış bakire vede gelişmek için çırpınan birçok yere bir çok fırsatları araştırıyom ben şu an benim durumumu bilmeden haksızlız eleştri yapma saygılar tüm arkadaşlara

Üye831 yazı
Ben ottoman55 arkadaşıma katılıyorum memlekette esnaflık ve yerli vatandaşımız için sanayicilik bitmiştir yabancılar sanayii elimizden almışlardır ülkemizin borcu 2002 yılında 187 milyar dolardı bugün sanırım 450 milyar dolar nereye gitti aradaki 263 milyar dolar fark kaç tane sayicimiz var yabancı ile ortak olmadan tek başına özgür olan.Sayın engin bey sizde bunları görmezden gelemezsiniz lütfen,1300 ytl vergi borcumdan dolayı vergi dairesi 2 adet aracıma trafik'ten bağlama men koymuş 2 aracımın değeri 35 000 ytl bu mu istikrar ayıptır günahtır yaaa çoluk cocığumuz var allah belalarını versin bu vatanı satanların,ne çabuk unuttular çanakkale tarihini.Elin gavuru halen osmanlıya kin kusuyor unutmamış ve intikam alıyorlar şimdi bizden ekonomik intikam.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye60 yazı
sayın haluk arkadaşım yorum hepsi çok staratejik sadece son kelimelerini anlasalar elin gavuru osmanlıya kinkusuyo ve intikam allıyo dahada beteri var size cani gnülden katılıyom engin arkadaş hayal dünyasında geziyo bazı olayları hala kavramamış.saygılarımla

Üye992 yazı
degerli arkadaslar
evet herkes diyo biseyler,ama gercekten incelersek bu durumun suclulari biziz.biz turk milleti olarak hep isin uyanikligina kacariz dogru degilmi.malini facturali al facturali sat devlete borcunu vergini ode.tabi devlette bunu degerlendirsin iyi bir yere gelsin. BALIK BASTAN KOKAR sizlerde haklisiniz ne diyem..........................
turkiyede is bitti bi seyler yapilmaz diyenlerede katilmiyom.dunyanin hic bir ulkesinde parasiz bir sey olmaz.para olacak ,ister pesin ,ister vadeli.ister ister kredili, isterse devlet yardimifarketmez...
para olsunda bak ne isler yapilir .gormuyenlere uzuluyom gorenlere sans diliyom

Yeni Üye60 yazı
sayın armando ispanyadan türkiye görüntüsü size tatil kavramında gibi geliyo .üniversite mezunu su satar simit satar meslek sahibi karın tokluğuna çalışır .normal ve dürüsçe bir ticari ortam kalmadı herşey torpile dayanan bi ülkede nası nerden başlayacaksın kredi alsan devlet hemen herşeyine ipotek koyuyo hadi aldın diyelim sonra ufak bir çalkantıda varını yoğunu kaybediyon insanın kimyası bozulduktan sonra iş kursan ne olur.ben kendi kişiliğimi illada ticaret veya para kazanacam diye bozmak istemeyenlerdenim.şunuda soliyim benim birçok projem var aklımda yurtdışıyla ilgili ve daha sı bir arkadaşımla litvanya gittik bir firmayla çalışmaya kazandığımızı birleştirp iş yapmak için ama firmamızda bilir bir firma bize burda solenenin yarısını orda imzalatmaya kaldılar.yanı üçkağıta geldik.gerkli yerlere başvurumuzda akıl veriyolar yok avukatyok iş falan filan sonuç odaklı bişe yok.saygılarımla.yani nutuk atmaya benzemiyo herşey .ispanyaya selamlar armando

Üye992 yazı
arkadasim ottoman55
bazi konularda haklisin ama ben ispanyadan nutuk atmiyom sadece ben kendi gorusumu bildigimi dedim.turkiyede sorunlar olabilir ama bunu her ise giren batiyo veya batacak anlamina gelmiyo degilmi.
isi tam bilmeyen bir sayfaya yazip tamam ben bu isi yaparim deyip ,altindan kalkarim,ben kurnazim beni kimse kandirmaz,cevrem var diyenler uc kurusunu bazi islerde kaybetmislerse hata devlette degil turkiyenin ortaminda degil bence suc kendisindedir buda ona tecrubeli olmasina yarar. insanlar yurumesini duse kalka ogrenir. cok gezenmi cok okuyanmi bilir misali, pratik ile toriyi karistirmamak lazim bence.buda dediklerim belki bazi genc kardeslerime yardimi olsun diye yazdim,hayat pembe tozlu degil dir ,tam tersi ...gercek aci ama dogrudur. bende yasadim herturlu ortami bilirim ama acikca yazmak onemli degil. burdaki cok sorunlari olanlara birazda umut verdiysem ne mutlu bana. cok kisinin derdi benimkinin yaninda cekirdek olur.tesekkurler arkadasim,saygilarimla...

Üye281 yazı
Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur diye bir söz var. Bence doğrusu şöyle olmalı. Türk'ün Türk'ten başka düşmanı yoktur. Pazarda bozuk sebzeyi biz satarız. Kaşar peynir diye plastik hammaddesini vatandaşa biz yediririz. İçinde et olmayan sucuğu biz üretiriz. Kısacası iş hayatındaki bütün  leri biz yaparız. Ondan sonrada kimsenin Türk malına güveni kalmaz ve ithalat 100 milyarlarca dolara ulaşır. Bu konudaki daha önce yazmış olduğum yazılardada söyledim biz kaliteli ürün üretmedikçe ilerleyemeyiz. Saygılar

Yeni Üye60 yazı
caner kardeşim sizi kutlarım tam yazacklarımı yazdın sana teşekkürler.ben o yüzden türkiyede iş yapmak diyorum aslanın ağzına el sokmaya benziyo.tabi uyuşturucu iğne varsa bide önunde poz verir insan aldım diye .böbürlenenlere lafım.

Yeni Üye57 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - canerkus
Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur diye bir söz var. Bence doğrusu şöyle olmalı. Türk'ün Türk'ten başka düşmanı yoktur. Pazarda bozuk sebzeyi biz satarız. Kaşar peynir diye plastik hammaddesini vatandaşa biz yediririz. İçinde et olmayan sucuğu biz üretiriz. Kısacası iş hayatındaki bütün  leri biz yaparız. Ondan sonrada kimsenin Türk malına güveni kalmaz ve ithalat 100 milyarlarca dolara ulaşır. Bu konudaki daha önce yazmış olduğum yazılardada söyledim biz kaliteli ürün üretmedikçe ilerleyemeyiz. Saygılar

Bu satırları üzülerek yazıyorum ama yazdıklarına katılmamak elde değil, diğer taraftan bir Türk olarak bu yazılanlara çok üzüldüğümüde belirtmek isterim.

Gerçekten neden Türklerin her yaptığı berbat, Türk Malı (TM) imajı beynimize öyle bir yerleşmiş ki, kendi ülkemizde yerli üretim ürünlere bile el uzatmaz olmuşuz. Neden Türk malı bu hale geldi. Benim şahsi düşüncem Türk insanı işini benimsemiyor ve işini iyi yapmıyor. Boyacısı duvarı yarım yamalak boyuyor, elektrikcisi iki kabloyu bağlıyor ama kabloları düzeltme zahmetine bile girmiyor. Tabi benim özellikle dkkatimi çeken diğer husus usta-çırak olayı Türkiyede iş böyle öğrenildiği için teorik bilgiye önem verilmiyor dolayısıyla herşey kara düzen ve tabir yerinde ise ustadan ne görürse çırakta öyle yapıyor. Sonuçta bugünün teknolojik ürünlerini 20 yıl öncenin teknolojik bilgileri ile tamir etmeye çalışan abuk çalışanlar ortaya çıkıyor.

Bence bu süreci ayrı bir başlık altnda başlangıcından bu gününe irdelemek gerek. Ayrıca bu kötü fikride artık yıkmak gerek. Tabi ki işini iyi yapan, kaliteli ürünler üreten Türk işletmleri ile.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye18 yazı
Sayın Ottoman, söylediklerinizin çoğu ile hemfikirim. Bende fena halde Ukraynda bir işletme açmak üzerine kafayı yormaktayım. Bakir sektörün oralarda nispetn daha fazla olduğunu düşünüyorum. Ben dış ticarette deneyim sahibi olduğum için üretim yada hizmete yönelik işlerde teccübe sahibi biri ile ortaklık yapmayı öngörmekteyim. Ancak bu tarz ülkelerde mutlaka oranın dili öğrenilmeli.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye17 yazı
Tüm Arkadaşların görüşlerine şöyle veya böyle Katılıtorum ama kimseden! bir olma Birlik olma yolunda en küçük bir yaklaşım ve çalışma yok Neden böyleyiz hep söyleriz birlikten güç dogar deriz ama birlik için en ufak bir çabamızda olmaz biz böyleyiz hep yakınırız!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ne aradıgını bilmez isen buldugunu anlayamazsın

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Kamu sektörü
Üye239 yazı
mafya en buyuk sorun ya harac vereceksin yada içlerine gireceksin:)
Kitap okuma,Hayal kur!

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ö?renci
Üye281 yazı
Daha önceki yazılarımda bu kötü durumun kendimizden kaynaklandığını yazarak biraz öz eleştiri yapmıştım ancak altını çizmemiz gereken bazı gerçeklerde var. Bunlardan ilki Türkiye'nin bana göre bir ekonomi politikası olmaması ve global hareketlenmelere göre piyasanın dalgalanmasıdır. Bu sebebple güvensizliğin hüküm sürdüğü piyasada yeni yatırımlar açısından sıkıntı oluşmaktadır. Mevcut hükümetin ne yazıkki uygulamış olduğu hiç bir ekonomik program yok. Bazen benmi yanlış hatırlıyorum diye kendime soruyorum ama hakikaten ortada bir politika yok. Tek yapılan şey enflasyonu önlemek adına piyasa para arzını kısmak ve tüketicinin alım gücünü azaltarak talep fazlasını dengeye getirmek. Buda haliyle piyasada paranın dönmemesine ve sıkıntılara neden olmakta. Böyle bir ortamdada iş kurmak Don Kişot'luk tan farklı bir şey değil hatta daha delice bir durum.

Yeni Üye60 yazı
sayın pcked arakadaşım yazıyı yazarken zaten ticaret mantığını ele almıştım şu türkiyede ve tüm dünyada ole kardeşim çünkü başka türlü başarılı olama şansımız yok kaybetme lüksümüzde yok arık.tıcaretin ana kuralı sonuç odaklı analitik ve marka oolması gerekiyo .size saygılarımla.yakında çalışma k için cezayırde olacağım kısmet olursa ordada yazacağım kıtmetli bilgilerini bereber yine paylaşırız.saygılarımla.

Yeni Üye46 yazı
sevgili arkadaşlar
yukarda yazılanların hepsine katılıyorum ve bende acizane bundan sonra gelecekte bizi bekleyen düzenin senaryosunu yazayım.bu durum bana şunu hatırlatıyor "tecavüz kaçınılmazsa bırak zevk almaya çalış"gerçi bu süreç bize mahsus bir süreç değil bütün dünya ülkelerinde aynı durum söz konusu geçmişte ülkelerin yöneticileri krallar, padişahlardı tahtlarında oturur zevk sefa alemlerini sürerlerdi halk ölmüş bitmiş çok sallamazlardı sonra saltanatları sona erdi ayrı bir nokta.Padişahlık düzeninde farklı bir süreç yoktu askeri topla git başka ülkeyi al orayı haraca bağla üretmeden yaşam sür
umarım yaratan bunların hesabını soracaktır.Şimdi hangi noktadayız demokrasi adı altında padişahlar gibi yaşayan yönetenlerin bazı kişilerin ,ailelerin o noktalara gelmesine olanak tanımasıyla oluşmuş sermaye padişahlıkları derebeylikleri olmuş.Her şehrin ilçenin derebeyleri o yörenin sermayeleri oluşmuş onların sözleri kanun olmuş ülkelerin kanun yapıcıları uygulayıcıları da kendi koltukları için onlara imkan tanımışlar demokrasi adı altında seçenler kandırılır olmuş.Yani sistem kölelik sistemi geçmiştede aynı şimdide aynı bundan sonra da aynı olacak .sistem değişikliğinde avrupalı insanlara biraz daha değer verir görüntü altında sağlıkmış eğitimmiş gibi konularda gözlerini boyamış çalıştırmış dibine kadar borçlandırmış çalışmayan kızları ******* olmuş seks kölesi olmuş ,bizimkiler sağlık dememiş kafana göre yer bul ele geçir demiş oraya yerleş demiş alttakiler bunlarla uğraşırken üsttekiler her şeye hakim olabilecek zeminleri hazırlamış

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emekli
Yeni Üye46 yazı
teknoloji denen canavar geliştikçe zanaatkarlık öldürüldü çalışma gücü azaltıldı işsizlik artıkça verilecek paralara çalışma mecburiyeti oluşturuldu bundan sonra güzel ahlaklı toplum kalmayacak bundan 200-250 sene sonra erkekler homoseksüel,kadınlar lezbiyen olacak nufus azalacak insan oğlu kendi kendini yok etmeye doğru yol alıyor damızlık erkekler kalacak bunlar ileri dönem bizim düşüneceğimiz durumlar değil şimdilik biz karnımızı nasıl doyuracağız ona bakalım diyorsunuz bende bu gidiş sürecinin içinde yapılacak işlerin azaldığını anlatmaya çalışmak istemiştim .
insanların elinde para olmamasına çalışılıyor sadece çalışıp kazansın ve karnını doyursun sistemi var .düşünsenize bir çocuğunuz var ve ona eğitim yatırımı yapıyorsunuz bugünkü şartlarda 1.sınıftan özel okulda okutmaya başladığınızda yılllık 15.000 ytl den en az 16-17 sene okuttuğunuzu varsayalım
yemesi içmesi 250.000 ytl yatırım yapıyorsunuz sonrada diyorsunuz ki git iyi bir işyerinde iş bul ve bu parayı kazan bu yatırdığınız parayı kazanabilmesi için en az 25 yıl çalışması lazım
imkanı olan veriyor sorunu olmayabilir birde zorlanarak okutanlar var çocuğu devlet okulunda okut bu parayıda biriktir 15 sene sonra aç bir işyeri okumuşları al çalıştır ama beynimize öyle bir kazındı ki iyi eğitim özel okul varyetesi herkes harıl harıl buna saldırıyor elinde parası olanlardan paraları alınmış oluyor ilerde ne kalıyor 250000 ytl yatırım yapışmış eğitimli bir işsiz şimdi bunlar oluşuyor para kazananlara lüks evler arabalar satılıyor borçlandırılıyor elindeki olanlar alınıyor herşey yavaş yavaş işliyor
mesela her yıl üniversiteye 1.5 milyon kişi katılıyor 600-700 bin i okula giriyor demek o kadar kişi okullardan mezun oluyor.
herkesin hayali iyi bir işletmede çalışmak her yıl açıklanır türkiyenin en büyük 500-1000 firması diye başkası yok işte en büyük olan 1000 tane
deki orta büyükleride kat 5000 tane bunların 100 er tane idare kadrosu olsa yapar 50.000 kişi bunlar hersene müdür,md yardımcısı,üretim planlama,muhasebe md.rümü değiştiriyor hayır noldu bu yıl ki mezun 500.000 kişi ortada kaldı.
üretim diyoruz neyi üretip kime satacaksın kim nasıl alsın her şeyi üreten firmalar açgözlü bir şekilde büyüyerek teknolojiyi kullanarak istihdamı daraltmış araya katılmak isteyenler donkişot misali yeldeğirmenlerine karşı savaş ediyor
bu süreçte neler çıkıyor ortaya network denen olay insanlar yakınlarından başla**** birbirlerini düdüklemeye başlıyor.saadet zincirlerinin mal verme versiyonları

Yeni Üye46 yazı
bir sürü iş kolları türetmeye başlamış insan oğlu yok motiveciler,kişisel gelişimciler bilmem neler kardeşim yapacak bir şey kalmamaış ki herkesi motive etsen ne olur yine aynı süreç kimileri paraları oralara akıtmaya başlamış
insanoğlu barış tan bahsediyor silah üretmeyi ortadan kaldırmıyor bunun daha ötesi olabilir mi   bir dünya da yaşam sürüyoruz
insanlıktan,kardeşlikten delikanlılıktan söz ediyorlar belinde silahla geziyorlar ,dinden imandan söz ederler üçkağıt yapmaktan yalan söylemekten ,kazık atmaktan, vazgeçmezler,bu toplumun içinde iş yapılabilirmi