Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Italya - Türkiye Brokerlik Hakkında Görüşleriniz

BaşlatannochrreqTarih15/12/2013 21:51:30Yorum7

İlk mesaj
merhaba,

5 senedir milano, italya'da yasiyorum. is gorusmelerinde, makina alim-satimlarinda v.s tercumanlik yaparak pek cok italyan, turk musteri ve sektor tanidim (inek sagimindan tutun da cnc makinalarina kadar alakali alakasiz yuzlerce sektor), network'umu ve ticaret bilgimi gelistirdim. simdi artik ticarete atilarak tam bir ise baslamayi planliyorum.

karar vermis oldugum sektor insaat sektoru. yapmak istedigim sey, kule vinc, evden eve nakliyat asansoru v.b gibi makinalarin ikinci ellerini pazarlamak. daha onceden bu islerde yer aldim ve ayrica bana gelen talepler de oldu.

italyan bir is ortagim da var. kendisinin burada sahis firmasi var, ben de ocakta turkiyede bir sahis firmasi kuracagim. ben turk musterilere pazarlama islerini halledecegim, o da en ucuza kullanilmis makinalari alacak. ayrica bir gumrukcu ile konusacagim turkiyeye gittigimde ki hangi makinalarin rahatca ithal edilebildigini ogreneyim.

makinalari sahibinden.com uzerinden ilanla pazarlayacagim, ayrica italyadanmakina isminde bir site kuracagim, hali hazirda musterilerimin bana ulastiklari bir sitem de var.

bazi ucuz makinalari kendim alip, direk turkiyeye kendi firmam uzerinden ithal etmek ve oyle satmak istiyorum. bu sekilde kar marji daha yuksek olacaktir. fakat pahali makinalari komisyon usulu satacagim. musterileri bulup italyaya getirecegim ve satisi direk buradan yaparak komisyonumu alacagim tanidigim italyan firmalardan.

bu tur bir is plani icin onerileriniz, dikkat etmemi tavsiye edeceginiz noktalar nelerdir? turkiyedeki sahis firmam ile italyan sirketleri arasinda bir komisyonculuk sozlesmesi imzalayabilirim degil mi? puf noktalar nelerdir v.s

her turlu gorus ve yorumlariniz benim icin oldukca onemli. simdiden tesekkur ediyorum. gorusmek dilegiyle.

Yerleşim Türkiye / BodrumMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
dış ülkelerden beyaz eşya vs getiriken eskisi gibi sıkıntı olmuyor fazla fakat türkiyede üretilmeyen makinaların girişi biraz pahalı olabilir tavsiyem öncelikle türkiyede hangi makinaların daha çok tercih edileceğini araştır mesela benim gözüme çarpan uzun bomlu peton pompasına ihtiyaç duyuyorlar türkiyede en fazla 47m var ve o kadarda yaygın değil sen araştırmalarına yinede devam et bende inşaat sektöründeyim mesela şap makinası gibi makinalar getirebilirsin

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er

ha bu arada söylemeyi unuttum :) satacağınız makinaların yedek parça durumunu da iyice araştırın bu önemli bi konu

@blackops;

cok tesekkur ederim. ihtiyac duyulan makinalarla ilgili olarak sektorle ilgili bu tur ince detay, puf noktalariniz varsa paylasmanizi rica ederim. cok guzel konulara deginmissiniz, tekrar tesekkur ederim.

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) fakat öncelikle araştırman gereken gümrükten nasıl ve ne şekilde geçirirsin ödeyeceğin para ne kadar olacak türkiyede sattığın zaman seni kurtaracak mı birde hangi şehire hangi makina gerekiyo hangi şehirin hangi makinaya ihtiyacı var bunu biraz öğrenmen gerek birde şunu soracam getirmeyi düşündüğün makinalar arasında elektrikli makinalarda vardır mesela türkiyede makinalar 220 ve 380 olarak çalışıyor acaba orada bu makinalar kaç volt ile çalışıyor eğer farklı ise kondaktör kaçak akım rolesi pano vs değiştirmen gereken şeyler olacak ama sana bi fikir vereyim türkiyeye getirebildiğin kadar beton kalıp iskele demir dikme vs getirmen çünkü piyasanın çok miktarda bunlara ihtiyacı var hem yedek parça servis felan düşüncesi felan olmaz

makinalarin yedek parca konularini herkesten duyuyorum, bu oncelikle dusunecegim bir sey.

gumrukle ilgili olarak gerekli arastirmalarimi yaptim internetten, son olarak gidip bir gumruk musavirligi firmasi ile gorusecegim ve ona gore kesinlestirecegim calismak istedigim makinalari.

elektrik konusunda sikinti yok, ayni standartlara sahibiz.

hangi sehire hangi makina gerekir gibi bir bilgiyi, ne tur bir arastirma ile elde edebilirim?

ya aslında şöyle hangi şehirde hangi makinalardan üretiliyor gibi mesela ben nevşehirliyim burda briket ve parke makinaları yapılıyor civar illerde herkez bu makinaları alıyor baya ünü duyulmuş bi makina ve çok kaliteli ama sen daha ucuza getirebilirsen alınabilir örnek verdim