Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Burger King/mc Donalds Veya Benzeri

BaşlatanDarkBlueTarih04/12/2013 21:26:50Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhaba.

Burger King/Mc Donalds veya benzeri restoranların franchising bayilik sistemi var biliyorsunuz ki. Bunları karlı buluyor musunuz? Tecrübeleriniz varsa paylaşır mısınız? Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye5 yazı
Öncelikle her iki firmada her yere bayilik vermiyor.Aynı veya yakın lokasyonda şubesi varsa vermez.Zaten ülke çapında açılacak neresi varsa para kazanılacak neresi varsa orada bir mc veya burger king var.Oldu da boş bir yer buldunuz, bulduğunuz yer firma tarafından uygun bulundu (mc donalds ana dağıtıcı firması Anadolu holding burgeri bilmiyorum).Sonra işin mali boyutu girer.her iki marka için istenecek ortalama minimum franchising bedeli 500 bin tl.dir.Bu fiyata mağazanın bütün ekipman dekorasyon ve personel eğitim giderleri dahildir.Bu giderin haricinde aylık cirodan yanlış hatırlamıyorsam % 3 royalty bedeli alırlar.İşle ilgili herşeyi çözdük parayı yatırdık dükkanı açtık.Peki para kazanır mıyız ? Kesinlikle evet.(Tabii ki lokasyon doğru yerde ise.)
1. Çıraklığını yapmadığın işin ustalığını da yapamazsın.

2. Bedava peynir fare kapanında olur

Yerleşim Türkiye / YzmitMeslek Emekli
Üye177 yazı
Benim bildiğim kadarıyla sırf markaya ödenen para bile 500 bin üzerinde.En iyi ihtimalle ise 500 bin dışında iş yeri için harcanması gereken bi o kadar para daha var ve onuda ayrıca ödemeniz gerekiyo.Yanılıyo olabilirim.Çünkü sırf 500 bin ile bu işi açılabiliyosa inanılmaz uygun bi fiyat.Ben adam gibi bi yerde güzel bi burger king için 2 milyona yakın para gittiğini duydum.Burayı açıpta çok para kazanmamak imkansız o kadar söyleyeyim.Ancak 500 bin çok az bi rakam.Buraların ciroları gerçekten inanılmaz rakamlara ulaşmakta.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye217 yazı

arkadaşlar net söylüyorum buger king için 1 milyon civarı. ortalama bir dkkan. yok ben 3 katlı multi bişey yapıcam diyosan 2 milyonuda bulur tabi doğrudur. ama ortalama bir burger king 1 milyon- 1milyon 200 bne mal oluyor.

Avrupalıların bir ticaret kültürü vardır; yatırılan para, ticarette 8-10 yılda, gayrimenkulde 20 yılda kendini amorti ediyorsa yatırım karlıdır. Türkiye de şirket alımları bu yüzden çok pahalı.Yabancı yatırımcı yılda 1 milyon kazanan firmaya 15 milyon veriyor.Bizim yatırımcılar hemen pılını pırtını toplayıp kendi firmasından güle oynaya güneyde bir yazlığa taşınıyor.Neyse konudan sapmayalım özün sözü

Dışarıdan göründüğü gibi değil. Şöyleki biz döneri 10 liraya satarken adam 7.5 liraya patatesi kolası ketçapı mayonezi hamburgeri paketleyip veriyor. İnanın bi çok işletmeci menülerden ve fiyatlarından memnun değil. bi dükkanda çalışıyor 20 adam. dükkan kiraları dünya pahası. Yazın sattıkları dondurma yüzlerini güldürüyor inan gerisi dostlar alışverişte görsün

Bence bulaşma. Bu adamlar binmeye eşek arıyor haberin olsun. Ben çok araştırdım.

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Ö?renci
Yeni Üye98 yazı
Selam. Gebze merkez de acmak icin Mcdonalds acmak icin Mcdonalds la gorusmustuk 2000 senesinde. Hic unutmam; 300bin usd sadece isim hakkı icin istemişti. TUm mutfak ve dekor masrafları bize ait olacaktı. Bi o kadarda yaklasık mutfak, dekor ve isletme butcesi ayırmamız gerekiyordu. Bu miktarı cıkaramadık o donem..
kaan

Yerleşim Türkiye / Ystanbul