İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Tekstil Atölyesi Açmayı Düşünüyorum Yardımlarınız
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorumT
Üye145 yazı
200620062006
G
Yeni Üye90 yazı
T
Üye145 yazı
sayın GKC; kendi adınıza imalat yapıp kendi markanızla işi yapmak değil yaptığınızı satmak önemli, hatta satmakta değil sattığınızdan para kazanmak önemli. açıkçası bu forumda sorularınıza cevap bulmanız çok zor, zira bu bahsettiğiniz şey öyle yüzeysel olarak anlatılarak aydınlatılacak bir şey değil. imalat başlı başına bir uzmanlık ve tecrübe ister; kendiniz üretecekseniz uygun özelliklerde makine parkuruna sahip bir atölye kurmanız gerekecek ki bu hatırı sayılır bir meblağ tutar kaldıki bahsettiğiniz ürün gurubunu üretmek için bir kaç specıal makinayada ihtiyacınız olacaktır.personel, ekipman, mali kuruluş, sosyal güvenlik sorumlulukları, hammadde temini, aylık maliyetlerin karşılanması(kira,maaşlar,ssk pirimleri,vergiler,faturalar,vs,vs,vs.) ilk etapta akla gelenler. hadi bunları bir süre karşılayacak sermayeye sahipsiniz diyelim. aklınızdaki tasarımların numune ve sızesetleride size zaman kaybettirecektir bu normaldir. tüm bunlar hallolduğunda mamülün maliyeti piyasaya uygun olmalı ve satış fiyatınız makul olabilmelidir.unutmayınız ki piyasada sizin yapacağınız ürünlerin binlerce benzeri ve rakibi olacaktır hem fiyat olarak hemde kalite olarak.gözünüzü korkutmak istemiyorum bunlar ilk etapta akla gelenler, ama şuda varki parayı üreterek satanlar kazanıyor. kısacası hatırı sayılır paranız, işi yapacak ekibiniz, malı satacak ekibiniz, malınızı alabileceğini düşündüğünüz bir piyasanız, ve sizdede bu işi yapacak bilgi birikimi ve cesaret varsa durmayın deneyin. kolaylıklar diliyorum.
200620062006
G
Yeni Üye90 yazı
T
Üye145 yazı
hadi bakalım, hayırlısı olsun :)
200620062006
D
Üye192 yazı
sayın GKC; Aydında yapacaksanız bu işi devlet desteği var %50, bir araştırın
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...
G
Yeni Üye90 yazı
teşekkürler sayın dikoryan..Aydında düşünmüyorum açıkçası kalifiye eleman bulmakta bazı sıkıntılar olabilir o nedenle.Bilgilendirmeniz için teşekkürler yine de.saygılar
Y
Yeni Üye4 yazı
mrb tekstılcı olarak cevap vermek ıstedım.Ben bu işin toptan satısını yaptm kendı markamda vardı imalat yaptım ayrıca. ben sunu soylebılırım.gunumuz tekstıl sektoru ınsanı bır anda zengın eder aynı hızlada batırır.rekabet etme sansınınız bır düsünün önce cok fazla marka ve cok fazla ürün var cok kalıtelı tasarım mukemmel ama cok ucuz.musterı otomatık olarak ucuza yönelmekte. bu gunumuz sartlarında ayakta duranlar musterı artık oturmus ve yenı olusuma gerek duymayanlar devler.benım hale hazırda markam ve ınanılmaz guzel bır koleksıyonum var elımde.korkuyorum.ve sektorden uzaklasmayı dusunuyorum.cogu arkadasım cok buyuk kayıplar yasadılar.tavsıyem cok düşünün.
T
Üye145 yazı
sayın yaseminnn, bende uzun yıllar tekstil işi yaptıktan sonra sektörden uzaklaştım ama şimdide sudan çıkmış balığa döndüm. bence işinizi çok çabuk gözden çıkarmayın. tekstil sektörü öyle yada böyle az yada çok para kazandıran bir sektörmüş onu anladım.saygılar...
200620062006
G
Yeni Üye90 yazı
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz