Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bazı İş Fikirlerim

BaşlatanmithatigerTarih19/11/2013 13:41:22Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye46 yazı

Burada göreceğiniz iş fikirlerinin çoğu daha önceden yapılmış denemelerdir , bir çoğu hali hazırda türkiye dışında yapılmakta iken henüz ülkemizde pek rastlanmayan işlerdir.

Bu fikirleri yazıyorum ki isteyen uygulasın , isteyen yorumlasın , isteyen eleştirsin istiyorum.

REKLAMLI TUVALET KAGIDI

Bildiğimiz tuvalet kağıtlarının üzerine reklam almak , üzerine sudoku , karikatür falan gibi okutucak şeyler koymak (mümkünse eğlenceli kısımların aralarına azar azar reklam sıkıştırılır) ve bu reklamdan elde edilecek parayla tuvalet kağıdını bedavaya dağıtabilmek.

Bunu deneyen yurtdışında ki bir firma , az sayılabilecek bir başarı göstermiş , elbette milyar dolarlar değil fakat kendi geçimlerini rahatlıkla sağlayabilecek diyebileceğimiz düzeyde kazanmışlardır . Amerikada denenip bu sonuç alındığına göre , sizce burada nasıl bir tepki alır.

Bahsettiğim zaman en yaygın ve bilinen cevap 'iyi de o yazılar temizlenirken bize bulaşmasın?' oldu , bunun olmayacağına inandıran bir reklam sonrası bir sıkıntı olacağına inanmiyorum fakat sizinde görüşlerinizi bekliyorum.

CARDCASH.COM

İş yeriniz size maaşınız dışında bir ticket mı veriyor her ay? Her ay migros çekinizle alışveriş yapmaktan baydınız mı? Bir yarışmadan bir promosyondan bir şekilde elinize bir dükkanın kuponu mu geçti elinize?

Cardcash.com sitesi gibi bir TÜRK site sayesinde , elinizde bulunan çekleri takas edebilirsiniz , hali hazırda zaten küçük bir parça olduğundan mektup yoluyla veya pareks gibi motorlu kurye firmalarıyla 1-2 saatte kapınızda olabilecek bir ürün , ve ucuza mal olur transferi.

Böylece alışveriş yapacak olanlar girer ve indirimleri görür , elinde kuponu olanda satıp kupon sınırlamalarından kurtulmuş olur.

BEKLEMEDEN MÜŞTERİ HİZMETLERİ

Her seferinde turkcelli , ttneti ve bir çok firmayı aradığınızda 'şunun için 1'e , bunun için 2'ye , öbürü için 3'e'
diye beklemekten sıkıldınız mı? O zaman bir site açıyoruz , tek tek arıyoruz hangilerinin müşteri hizmetine nasıl en çabuk ulaşıldığını ve diğer insanlar bizim sitemize girip işlemlerini hızlandırıyolar.

Böylece dinleme derdiniz kalmıyor , sitede 2-3-1 şeklinde yazılar olacak , digiturku aradığınızda hemen basıp müşteri hizmetlerine ulaşabileceksiniz.

Şimdilik bu kadar fikirler, daha gelişmemiş olanlar var , bunlarda daha detaylı izah edilebilir elbette çok detayı eksik fakat ben temelini anlayabileceğiniz kadar izah ediyorum gerisi sizlere kalmış

Yorumlarınızı bekliyorum , iyi günler diliyorum.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye75 yazı
öncelikle tebrik ederim. tuvalet kagıdı fikri çok orjinal geldi. fakat tek eksi tarafı şu olabilir. tuvalet kagıdının kullanım amacı malum... ! bu nedenle markalar tuvalet kagıdı uzerıne markasını koymaktan kacınabılır.kullanıcı da malum şekilde kullandığı tuvalet kagıdındakı markanın gozundekı degerı psikolojik olarak azalır mı diye düşünmeden edemedim.
www.icatyatirim.com
www.shifalab.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye108 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nihavend
öncelikle tebrik ederim. tuvalet kagıdı fikri çok orjinal geldi. fakat tek eksi tarafı şu olabilir. tuvalet kagıdının kullanım amacı malum... ! bu nedenle markalar tuvalet kagıdı uzerıne markasını koymaktan kacınabılır.kullanıcı da malum şekilde kullandığı tuvalet kagıdındakı markanın gozundekı degerı psikolojik olarak azalır mı diye düşünmeden edemedim.

çok yerinde bir düşünce

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye97 yazı

bana ,ağanın poku üstüne poğmu konduracan kültüründe marka değerini b.k a düşürmek pek başarılı olacak bir fikir gibi gelmedi.tabi benim çok yanımışlığım vardır.ama müşteri hizmetleriyle ilgili bir site olsa ben o siteyi kullanırdım.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ö?retmen
Üye310 yazı
WC kapılarındaki reklam panoları bile boşken tuvalet kağıdına reklam işi çok zor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye46 yazı

Genellikle tuvalet kağıdı çok ucuz bir ürün olduğundan zaten çok büyük markalar değilde daha yerler markalar reklam kullanır çok ucuz fiyatlara , malum reklam sadece tuvalet kağıdının fiyatını ödeyecek. Bugün 32li tuvalet kağıtları 6-7 liraya satılıyor , hadi biz 5 liraya satsak , adam 1000 liraya 200x32= 6400 tane ruloya koymuş olacak. Yani bayaa küçük firmalar.

Yinede hiç bakmadığım yerden yaklaştınız , ben hep sağlık kısmını düşünüyodum işin , hani reklamlı şeye silicez bir sağlık sorunu olmasın? Falan kısmını düşünüyodum bu açıdan hiç yaklaşmamıştım , iyi ki yazmışım buraya işte böyle cevaplar arıyodum.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Turizm
Üye217 yazı
müşteri hizmetleri olayı benimde hoşuma gitti
tuvalet kağıdı meselesinde onurkonikse katılıyorum
hediye çekleri ise sahibinden comda satılıyor ama çok talep görmüyor.bilginiz olsun

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Ö?renci
Üye217 yazı
mithatiger fikirler çok yaratıcı ve farklı tebrkler

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Ö?renci
Yeni Üye75 yazı
hadi yerel markalar reklam koymayı kabul etti bu durumda yine mantıksız çünkü bir ürüne baskı yapmanın farklı yolları var bahsettiğimiz işte kullanılacak teknik klişe tekniği.bu teknikte de baskı yaptığımızda 100 binler milyonlar konuşulması lazım o zamanda öyle bin liralara olmaz bu iş.
www.icatyatirim.com
www.shifalab.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye235 yazı
müşteri hizmetleri internet sitesi mantıklı ancak siteyi kurduktan sonra bi başkası aynı bilgileri kopyala yapıştır yapıp kendine aynı siteden açabilir bu defa da piyasada bu şekilde birçok site çıkacak rekabetten reklam da alınamayacak siteye doğal olarak kamu yararına iş yapmış olacaksınız ancak para kazanamayacaksınız.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis