Burada göreceğiniz iş fikirlerinin çoğu daha önceden yapılmış denemelerdir , bir çoğu hali hazırda türkiye dışında yapılmakta iken henüz ülkemizde pek rastlanmayan işlerdir.
Bu fikirleri yazıyorum ki isteyen uygulasın , isteyen yorumlasın , isteyen eleştirsin istiyorum.
REKLAMLI TUVALET KAGIDI
Bildiğimiz tuvalet kağıtlarının üzerine reklam almak , üzerine sudoku , karikatür falan gibi okutucak şeyler koymak (mümkünse eğlenceli kısımların aralarına azar azar reklam sıkıştırılır) ve bu reklamdan elde edilecek parayla tuvalet kağıdını bedavaya dağıtabilmek.
Bunu deneyen yurtdışında ki bir firma , az sayılabilecek bir başarı göstermiş , elbette milyar dolarlar değil fakat kendi geçimlerini rahatlıkla sağlayabilecek diyebileceğimiz düzeyde kazanmışlardır . Amerikada denenip bu sonuç alındığına göre , sizce burada nasıl bir tepki alır.
Bahsettiğim zaman en yaygın ve bilinen cevap 'iyi de o yazılar temizlenirken bize bulaşmasın?' oldu , bunun olmayacağına inandıran bir reklam sonrası bir sıkıntı olacağına inanmiyorum fakat sizinde görüşlerinizi bekliyorum.
CARDCASH.COM
İş yeriniz size maaşınız dışında bir ticket mı veriyor her ay? Her ay migros çekinizle alışveriş yapmaktan baydınız mı? Bir yarışmadan bir promosyondan bir şekilde elinize bir dükkanın kuponu mu geçti elinize?
Cardcash.com sitesi gibi bir TÜRK site sayesinde , elinizde bulunan çekleri takas edebilirsiniz , hali hazırda zaten küçük bir parça olduğundan mektup yoluyla veya pareks gibi motorlu kurye firmalarıyla 1-2 saatte kapınızda olabilecek bir ürün , ve ucuza mal olur transferi.
Böylece alışveriş yapacak olanlar girer ve indirimleri görür , elinde kuponu olanda satıp kupon sınırlamalarından kurtulmuş olur.
BEKLEMEDEN MÜŞTERİ HİZMETLERİ
Her seferinde turkcelli , ttneti ve bir çok firmayı aradığınızda 'şunun için 1'e , bunun için 2'ye , öbürü için 3'e'
diye beklemekten sıkıldınız mı? O zaman bir site açıyoruz , tek tek arıyoruz hangilerinin müşteri hizmetine nasıl en çabuk ulaşıldığını ve diğer insanlar bizim sitemize girip işlemlerini hızlandırıyolar.
Böylece dinleme derdiniz kalmıyor , sitede 2-3-1 şeklinde yazılar olacak , digiturku aradığınızda hemen basıp müşteri hizmetlerine ulaşabileceksiniz.
Şimdilik bu kadar fikirler, daha gelişmemiş olanlar var , bunlarda daha detaylı izah edilebilir elbette çok detayı eksik fakat ben temelini anlayabileceğiniz kadar izah ediyorum gerisi sizlere kalmış
Yorumlarınızı bekliyorum , iyi günler diliyorum.