Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Otomobillere Ürün Pazarlama İşi Yapmak İstiyorum

Başlatanankara2929Tarih14/11/2013 11:35:33Yorum17

İlk mesaj
Üye574 yazı
Arkadaşlar ben Ankara'da yaşıyorum, her yer otomobille dolu bu araçlara yönelik bir ürün pazarlamak istiyorum acaba ne tür ürünler pazarlanabilir otomobillerden fazla anlamıyorum, ancak pazarlanabilecek ürün için hemen nakit dönüşü olabilecek, yani vade işi olmayacak, tek kalemde satılabilecek bir ürün arıyorum, mevsimsel olabilir yada genel olarak her aracın ihtiyacı olan birşey olabilir. Siz ne önerebilirsiniz bu konuda, Satılacak ürün için broşür bastıracam, araçların sileceklerine birer tane takacam, artı bir tane web sitesi yapacam, bir de gazeteye reklam verecem, ama ne satmalıyım, birşeyler söyleyebilir misiniz? iyi çalışmalar...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Üye574 yazı
yok mu herhangi bir ürün otomobillere yönelik pazarlanabilecek arkadaşlar önerisi olan yok mu?

Yeni Üye61 yazı
ben yakıtımı alırken, "Siz yakıtınızı alırken yalnızca 5 liraya antifriz ve lastik basınç ölçümünüzü yapıp cam suyunuzu ekleyelim mi" diye soran olsa kabul edebilirim.

(cam suyunu ekledikten sonra şişede kalanı minik bir kolonya ya da oto parfümü ile süslü bir poşet içinde müşteriye vermek şartıyla tabi :) )

maliyet :
lastik basınç ölçme aparatı: 15-20 lira
antifriz derecesi ölçme aparatı: 15-20 lira

bunları bir sefere mahsus alırsınız daima kullanırsınız.

müşteriden aldığınız 5 lira karşılığında 1 liraya kolonya +cam suyu 2 lira + 10 kuruşa süslü poşet verdiğimizde 2,00/2,50 lira net kâr.

sadece fikir, değişiklik yapılabileceği gibi üzerine çizgi de çekebilirsiniz.

tabi akaryakıt istasyonu da üç beş komisyon isteyebilir mi bilmiyorum.

Yerleşim Türkiye / Di?erMeslek Tekstil
Üye574 yazı

sayın haturka bilgileriniz için tşk ederim. Mesela örnek vermişsinz lastik hava basınç ölçme aparatı bakın bu olabilir. Bu tür ürünler toptan olarak sanayii de mi bulunur acaba arkadaşlar.

Üye711 yazı
evet kardeş mesela antifiriz camsuyu oto parfümü torpido parlatıcı lastik parlatıcı oto yağları 20-50w 10-40w qibi mesela daha neler neler :)

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye574 yazı
arkadaşlar şimdi şırda bir anlaşalım, ben bu ürünü aktif pazarlama şeklinde satacam, bir tane adam gibi bir ürün söyleyin, yada en fazla 2 tane o üründe yoğunlaşalım, otomobillere en çok ihtiyaç olabilecek birşey arıyorum ama ne? yani misal sizin otomobilinizin sileceğine otomobillerle alakalı bir el ilanı iliştirilmiş olsa sizde bu neymiş deyip okusanız orda ne yazıyor olsa ilginizi çeker? almak istersiniz.

Yeni Üye13 yazı
abi sende hergun 10 tane konu açıyorsun 10 konuda farklı iş ve sektör. karar ver artık birşey yap lütfen...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Dany?manlyk
Üye711 yazı
benzinli ve lpg'li araçlar için performans bujisi olabilir yanında ek olarak performasa yönelik şeyler

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - streetw1se
abi sende hergun 10 tane konu açıyorsun 10 konuda farklı iş ve sektör. karar ver artık birşey yap lütfen...

Ankara2929 bir ihtiyacı karşılayacak ,Fazla teknik detayı olmayan,piyasada tutundurması kolay , nakit dönüşü çabuk olacak bir ürün arıyor aslında.
Fakat bana kalırsa arkadaşımın izlediği yol yanlış. Bu tip ürünlerin kar marjı düşük ve geleceği karanlıktır Bu tip ürünler iki ay talep görür üçüncü ay ne olacağı belli olmaz. Yani girişimcilik ve piyasa deneyimi açısından birşeyde katmaz

Bence teknik eğitim almış bir girişimci olarak Teknik detayı olan, üzerinde yoğunlaşabileceğin , İleride satış hacmine paralel olarak daha fazla yatırım yapabileceğin spesifik ürünlere ve alanlara yönel Örneğin Sağlık alanında sık kullanılan Medikal ürünler ve cihazlar, Elektrik elektronik sektöründe ihtiyaç duyulan yedek parça aparatlar, İnşaat sektörü, gibi
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye25 yazı
Sayın "ankara2929" ben tam 15 yıl perakende oto yedek parça satışı yaptım. Sadece size kişisel fikrimi söylemek ve tecrübeme dayalı olağan otomotiv yedek parça satışındaki durumu aktaracağım.

Öncelikle hemen paraya dönüşsün dediğiniz bir ürün arıyorsanız sürekli satılacak ürün olmalı. Örneğin; silecek, filtre, yağ, balata...vs. Sezonluk isterseniz antifiriz, cam suyu antifirizi, buğu önleyici..vs. Lastik zinciri demeyeceğim zira artık büyük şehirlerde gerek duyulmuyor.

Tecrübe kısmına gelince, aldığınız ürünü alabildiğiniz en uygun fiyata mal etseniz dahi, inanın ki onu sizin aldığınız fiyatın da altına satan biri çıkar. Bu sektör o kadar rezil durumdaki bir örnekle açıklayayım; zamanında antifiriz diye içinde sadece boya olan su dolu bidonları satıp parayı kıranlar oldu (haram olduğunu biliyorum ama bunu yapanlar var). Dahası saymakla bitmez.

Özellikle tecrübe ve çevre çok önemli zira perakendeciler genelde güvendikleri ve tanıdıklarından alırlar yukarıdaki aldatma durumuna düşmemek için.

Size tavsiyem eğer yapabiliyorsanız yağ, filtre..vs. işine girin spot olarak. Bunun için biraz fazla bir sermaye ağır işçilik ve yer gerekli.

Çalışma hayatınızda ve düşündüğünüz veya yapacağınız işte başarılar....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Kimyager
Üye574 yazı
tşkler sayın 4hyypia;
verdiğiniz bilgiler oldukça açıklayıcı olmuş ancak bende işçilik olmayacak, yani ben pazarlamacı ve elilanı , broşür gibi mayeryaller ve pazarlamacılar vasıtasıyla araçlara birşeyler satmak istiyorum. Yıllar evvel araçlara yakıt-tasarruf cihazı pazarlıyordum. 2000 yılında hükümet krizinde kapatmıştım o işi.

Üye574 yazı
konuyu biraz daha detaylandırayım arkadaşlar, bir otomobil sitesi kuracam, bu sitede araçlarını satmak isteyenler ilan verecek, aynı zamanda çeşitli ürünleri bu sitede satışa sunacam, ama ne satabilirim. Bu satılacak ürün yada ürün grubu hemen aktifte satılacak, çünkü kurulacak site hemen arama motorlarında üst sırada yer almaz. Bu da zaman kaybı demektir. Araç sahibi olan arkadaşlar neyin daha fazla önemli olduğunu bilirler.

Üye574 yazı
konu günceldir.

Yeni Üye14 yazı
merhaba mail adresinizi verirseniz aramış olduğunuz ürünlerle ilgili size bir kaç ürün ve fiyatı sunabilirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye14 yazı
adresinize mail gönderdim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye164 yazı
araba pedi sat ...

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye574 yazı
tşkler rubze mailinizi aldım.

Üye574 yazı
konu günceldir.