Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Askere Gitmeden Önce İş Kurmak

BaşlatanamonyakTarih12/11/2013 17:07:29Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Merhaba değerli koniks.com üyeleri.

21 yaşındayım henüz askerliğimi yapmadım. Kısa dönem askerliğim var.

Uzun zamandır düşündüğüm bir iş var. İnternet ile ilgili bunun için şirket kurmam gerekiyor.

Başlangıç için 5-10 bin TL yeterli.

Aklıma takılan bazı konular var.

İşi askerliğimi yaptıktan sonra mı kurmalıyım yoksa şimdi mi?

İş rekabeti az olan ve para kazandıracak bir iş....

Siz olsanız ne yapardınız. Tecrübenizle beni aydınlatır mısınız?

Bir de şirketi emekli birisi kurduğu zaman emekli maaşından % kaç kesinti yapılıyor.

Şimdiden teşekkür ederim.

Esenlikler....

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye206 yazı
öncelikle bana kalırsa şahsi fikrim ne iş olursa olsun kendi işini yapmak istiyorsan askerligi bikere atlatacaksın büük bi engel zaten kısa dönem diyorsun o döneme kadar kendine bir rapor oluştur derim askerden geldiginde basamak basamak uygula derim aklına takılan konularıda paylaşman iyi olur düşündügün bir iş nasıl bişey içerigi ne bilmiyorum tabide emekli birisinin kesintisi %13 ile 20 arası olması gerekiyor tam hatırlamıyorum suanda

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Üye485 yazı
Ya böyle bir soru saçma olmadımı, askerlikten önce iş kurulurmu, ya askere gitmiycen ya işi kurmuycan bu bukadar basit.
İş yerini emeklinin üzerine açmak gibi bir hata sakın yapma...
1000 tl maaş alan emeklinin 150 tl parasını haybiye keser devlet 1 gıdım faydası olmaz, ama kendi adına kurda üstüne 150 daya ver sigortan yaptmış olur. hem sağlıkta hem emeklilikte işine yarasın...

Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Üye2659 yazı

Kardeşim ne acelen var öncelikle bir askere git gel sırtındaki yükü bir at Abi tavsiyesi :)
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye81 yazı
Arkadaşın yaşı genç bence kendine güveniyorsa iş konusunda Allah'ın izni ile başarılı olabilirim diyorsa girsin inş. başarılıda olur, askerlik artık eskisi gibi sıkıntı değil, askerlik bekler fakat iş eğer bir fırsatsa bence işi bi denesin en fazla 10.000 tl si gider...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Üye400 yazı
Arkadaşım bence askerliği bekle git gel kafan rahat bir şekilde işini düzenini kur ama varsa çevrende sen yokken işleri
yürütüp güvenebileceğin biri sen bilirsin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye32 yazı
askerden geldikten sonra iş yerininin yerinde yeller esmesini istiyorsan iş yerini kur ve daha sonar askere git bizzat denendi uygulandı :) babanı bile koltuğa oturtsan olmaz git paşalar gibi 5,5 ay yap gel :) sonra yolun açık olsun kardeşim

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Muhasebe
Yeni Üye2 yazı
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Şirketi emekli üzerine kurmam gerekiyor bağkur yatırmaktan kurtulmak için. Emekli kesintisi %13 - %20 arası yazmışsınız bu neye göre belirleniyor? Bu kesintiden başka bir kesinti olmaz değil mi?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik