Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Online Donanım Hizmeti Vermek

Başlatanankara2929Tarih12/11/2013 02:49:18Yorum21

İlk mesaj
Arkadaşlar herkese merhabalar;

- Benim Ankara'da yazılım firmam var, yaklaşık 2000 yılından bu yana yazılım işi ile uğraşıyorum, ancak son zamanlarda açık kaynak kodlu, hazır scriptlerin kullanılmaya başlanmasıyla beraber bizim iş bitti gibi misal hazırdan bir e-ticaret sitesini 3-5bin tl ye yaparken, open-cart e-ticaret sitesi 50-100 tl hâl böyle olunca son zamanlarda işlerde bir durgunluk var ve yeni arayışlar içerisindeyim, donanım işi yapmıyordum, işim gereği donanım işini de bilirim, ancak hiç bu işi yapmadım, size sorum şu olacak, online hizmet vermek için bir web sitesi kurup, seo yapıp Ankara'nın bütün semtlerine teknik servis hizmeti vermeyi düşünüyorum. Sizce bu iş tutar mı? Yeni kurulacak bir iş değil yani iş kurulumu için ekstradan bir masrafa gerek yok, sizce neler yapmalıyım, nasıl bir reklam ile bu işi başarabilirim. Yani amacım şu; şimdi sizin evinizdeki bilgisayara birşey oldu tutup kasayı kaldırıp teknik servise taşıyıncaya kadar arayacaksınız beni yada firmanın web sitesinden başvuru formunu dolduracaksınız ben yada şirketten teknik servis elemanı sizin sorununuzu çözecek nasıl bir strateji izlemeliyim. Lütfen donanım işi ile uğraşmış yada bilgisi olanlar paylaşsınlar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
21 yorum
Açık olan bir sektör diye düşünüyorum.

Bu işi yapmayan biriyim. Kendimden yola çıkarak belirtmeliyim ki her hafta bir tanıdığım format için arıyor, her ay bir tanıdığım notebook fan temizliği için arıyor.

http://www.yerindebilgisayarservisi.net/servisucretleri.html gibi yerler iş görüyor olmalı. Böyle bir site yapıp işe başlamak size ne kaybettirir ki?

Duyuldukça tanıtımınız olur. En iyi şekilde insert bastırarak tanıtım yaparsınız. Örneğin, Demetevler, Batıkent, Keçiören, Siteler Etlik, Cebeci, Mamak bölgelerine ilan dağıtımı yaptırabilirsiniz veya yaparsınız. Eryaman gibi bölgeler uzak kalabilir. Maliyet artabilir. Başlangıç için önerdim sadece.

konu günceldir.

bu konuda bilgisi olan yok mu? arkadaşlar.

bu kadar Ankarada teknik servis var iken, kurumsal anlamda ben ne yapar isem, birçok firmadan daha iyi konuma gelirim, mesela ben yerinde hizmet vermek istiyorum, fiyatlar ise, teknik servise bilgisayarı taşıyıp, orda yapılan işlem için ne kadar ücret alınıyor ise o kadar olacak, misal format dükkanda 30 tl mi, bende de 30 tl, ancak ben işyerine yada evine geliyorum gibi ancak nasıl bir politika izlemeliyim ki, bir anda piyasada pazara sahip olayım, bu anlamda fikirleriniz yok mu? şimdi bazı arkadaşlar şunu söyleyebilirler, kaç işi bir anda yapıyorsunuz diye, şu anda yazılım işim var, ancak piyasaya yazılım yapmayacam, artık işlerimi donanım + pazarlama olarak takip edecem, pazarlama işi ise, hem aktif pazarlama aynı zamandada e-ticaret tarzı olacak, artık yazılım işi yok neden der iseniz arama motorlarına bakar iseniz, her kesim ile ilgili hazır scriptler çıktı, millet ordan site kurduruyor kimse sıfırdan yazılım yaptırmıyor. Fikirlerinizi bekliyorum.

Hocam bu işleri gerçekten iyi biliyorsanız siz kendi araştırmanızı çoktan yapabilirdiniz . Yazılımcısınız madem seodanda bahsediyorsunuz girin keywords toola anahtar kelimelerin ne kadar aratıldığına bakın ankaradan , bu şekilde doğru sonuca varabilirsiniz . Ne kadar iş alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz . Biraz duyulmasınıda istiyorsanız bastırın 20bin tane flyer apartmanlara dağıtın evlere teknik servis hemde aynı fiyata gibisinden insanlara cazip gelsin oraya kadar taşımak yerine teknik servis çağırayım desinler . Sitenizede fiyat listenizi koyun ne kadar ödeyeceğini bilsin müşteriler tamamdır .
http://www.huntelmann.com
Serbest Girisimci

Yerleşim Türkiye / AlmanyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Konu aslında başlangıçta çok güzel gözüküyor
Fakat kazın ayağı öyle değil. Ben kendi şirketimle 2005-2008 seneleri arasında 25000 ev-iş yerlerine ADSL kurdum. Güzel bir ekibim vardı. O sıralarda da bu olayı düşünüyordum.Çünkü ADSL kurmaya yetişemediğimizden PC formatlarının bir kısmını biz yapıyorduk , yetişemediklerimizi de arkadaşlarımızın firmalarına paslıyorduk. Bu süreçte en büyük sorunu ne pazarlamada ne fiyatta ne de müşteri memnuniyetinde yaşamadık. En büyük sorunu müşteri ile samimiyet kuran personellerde yaşadık. Personeller sizin arabanızla ,sizin şirketinizle ,sizin telefonunuzla müşteri bulmuş gibi oluyorlar. Formatı siz firma olarak 30 TL ye atıyorsunuz ama personeliniz diyor ki "Abi sen bi daha kine beni ara 20 TL ye hallederim."
Bu durum kazan-kazan ilişkisine girdiği için ne müşteri söylüyor, ne de personel. Sizin hiçbirşeyden haberiniz olmuyor. Ancak personelinize birkaç defa deneme yapabilirsiniz ama bu sefer de inan ki çalışacak dürüst eleman bulamayacaksın.

15 senedir PC-Donanım-Yazılım işinde olduğum için artık donanım işini pek tavsiye etmem. Çünkü gidişat Desktop PC-->Notebook PC-->Tablet sıralamasında.
Desktop : Satışı çok azaldı
Notebook : Recovery tuşu ile 10 yaşında çocuklar format atıyor.
Tablet : Bozulunca at yenisini al.

İlla ben bu işi yapacağım derseniz bi telefonda konuşup daha başka zorluklarını da anlatabilirim .

Yeni iş fikirleriniz olursa sektörden biri olarak tartışmak isterim . İrtibatta olalım.

www.egesayim.com
www.esyay.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
merhabalar ;
hocam bilgi işlem işide sizin iş gibi durumu vahim.
büyük firmalar çıktığınan bu yana 1 tane bilgisayar satsan 30-40 $ kar ediyosun format atsan herkez evinde atıyor artık.
biraz kurumsal olup ekip kurarsan 1 ihtimal ondada büyük firmaların zaten bilgi işlem elemanları mevcut kamera işi var tavsiyem oda ele ayağa düştü sayılır.çeşmeci bile kamera sistemi kurmakta olan bu zamanda en iyi iş besicilik bence :) onuda yapabilirsen allah yolunu açık etsin
Halimize Şükür..

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
konu günceldir.

bu işi tek başıma yürütecem arkadaşlar, aracım var her semtte giderim. Ana kart tamiri yapabilirim. Laptop tamiri yaparım, sadece format atmakla donanım işi olmaz sizce nasıl olmalı, bir web sitesi açacam, ankarada bu işi yaptığıma dair seo lu + gazete ilanları + el ilanları ve broşürler dağıtacam, mesela kızılayda herkese, her semtten insanlar geliyor. Bu iş yapmaz mı? ancak ben parça alıp başlamayacam birisiyle anlaşacam, olur ya işin içerisinden çıkamadığım bilgisayar sorunu çıkarsa o ilgilenir, aynı zamanda parçayı da ondan alırım. Birçok donanımcı var ankarada, birkaçı ile bağlantım var. Sizce bu iş olmaz mı?

Ben bu konuda umutsuz değilim işin açıkçası, yerinde hizmet verecem her türlü reklam yaparım, sadece seolu siteden iş gelmesine bakmam, günde 2-3 iş alsam o da en azından 100 tl eder. Daha fazlasını da alabilirim. Ankarada bu işi ciddi yapan bir kesim yok bu anlamda büyük bir açık var düşünün her mahallede bile bir yada birkaç tane teknik servis var bu adamlar para kazanmasa bu işe kalkışır mı? yaparlar mı bu işi? ayrıca yerinde teknik servis demekle fahiş fiyat istemiyorum, hemen hemen bilgisayarı teknik servise kendiniz vermekle benim gelmem arasında pek fiyat farkı olmayacak yani bir uçurum olmaz. Evet yorumlar nasıl olacak bakalım, size bu işe başladığımıda söyleyecem burdan.

donanım işi ile uğraşmak daha iyi olacaktır şu an için. Dediğiniz gibi hazır scriptler ve bir kaç siteden takip ettiğim kadarıyla 5 tl ye site kurmalar filan iyice suyu çıkmış durumda. Ancak ben farklı bir site kurdurmak istedim ve bu arkadaşlardan bir tanesi bile işimi üstlenmedi , kısacası bende ucuza kendi istediğim tarzda bir site yaptıramadım.

donanım işinin büyüklüğünü görmek lazım , sizde zati ankara'da bu işin olmadığını sezmişsiniz yanılma payınız yüzde 50 olsa bile iyi bir iş düşünmüş olabilirsiniz.

Benim nacizane fikrim , donanım desteği yanında ikinci el pc donanım satışının 'büyük potansiyelini' görmenizdir. Hem servis işini hemde ikinci el veya türkiyede satışı bulunmayan avexir (ram gibi) doğru mu yazdım hatırlayamadım şimdi :) , parçaların satışınıda koymanız.. Bakınız donanımhaber.com.

madem yazılım konusunda uzmansınız siz benim istediğim siteyi hayata geçirin site yönetimini ben yapıyım (2nci el,takas,satış) ve bu siteye bağlı teknik servis işini siz oradan üstlenin.

kısacası websitemi yap ver bana 6 ay sonrasına bakalım , sizde orada işinize bir an önce başlayın.. 2 büyük şehiri kullanalım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
konu günceldir.

ankara2929 bende bilisim sektorundeyim ustelik hemseriyiz :)) Sana bir kac tavsiye vermek istiyorum. senin sirketin gecmiste ne tur projelere imza atti biliyorum. ama yazilimdan cikipta donanim isine girmek cok buyuk bir hatadir. Bunu sizin konumunuz acisindan soluyorum. Cunku sirket sahibisiniz. eger bir calisan olsaniz bunu solemezdim.
Yazilim isine gore donanim isi angarya bir istir ve emeginin karsiligini alamassin. Su zamanda bir format atip windows kurmakla yada bir eve ofise ag kurmakla bu isten uzun vadeli para kazanamassin. bu isleri cep harcligi icin yapan cok gencimiz var ve cok ucuza yapiyorlar. hicbir masraflarida yok sonucta ogrenciler. ama sizin icin ogle deyil.

Oncelikle size tavsiyem yazilim isine devam etmeniz. Kapali olan sirket vizyonunuzu biran once acmaniz. devir yazilim devri. gunumuzde bilisim sektorunun %70 yazilimdir. Hengi programlama dillerini biliyorsaniz buraya yazin yada hangi ozelliklere sahip elemenlara sahipsiniz madem yazilimciniz. size tavsiyelerde bulunabilirim. baska bir yazimdan alintiyi ekliyorum

"ben yurtdisinda uzun sure calistim IT sektorunde. Halende zaman zaman calisiyorum. It sektorunde aranan bir eleman olmak istiyorsaniz. JAVA, ORACLE, LINUX, FREEBSD, Mobile Programlama gibi teknolojilere yonelin. Buyuk paralar onumuzdeki 10, 15 yilda bunlarda. Ozellikle yazilimci arkadaslara soluyorum. Andoid programlama yada Object C ile Apple firmasina yonelik programlar yazin."

Yerleşim Yngiltere / LondonMeslek Bilgisayar-Bili?im
konu günceldir.

30.000 tl ye patentli,alışveriş sitemi satıyorum.İlgilenenler 05330216279

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Abi sen kafayımı yedin memleketin en çok kazanan işi yazılımcılık. Benim bizzat tanıdığım birisi bir otobüs firmasının yazılımının başında aylık 30.000 civarı maaşı var yanındaki elemanlarının maaşı 6000 civarı
Memlekette yazılımcı kıtlığı var.
yada yazılımcının yatırımcıyla buluşamama sorunu var.
kafayı çalıştıran yazılımcılar köşe oldu
taft telekom markası yazılımının desteğiyledir.
web sitesi işi ise hiçte sizin dediğiniz gibi değil. Ben sitemi kendim yapıyorum http://duygukoltukyikamaantalya.com/ fakat aynı sektörde arkadaşlarım var. 1500 tl ye site yaptırıyorlar sitenin direk adını yazmazsan google da çıkmıyor.
Al sana yazılım fikri bir proje yap çağrı merkezi vazifesi yapsın . Sen paravan site yap kendi numaranı koy arayan seni arasın gelen arama telesekreter karşılasın ve anlaşmalı firmaya aktarsın.Telefon kayıtları tutulsun sende iş başı para al.
Örnek murat vinç işletmesine de ki iş başı 20 tl alırım yada aranma başı 5 tl alırım razımısın. Adam deli değilse razı olur.
sen bir site kurarsın muratvinçankara.com mesela.
kendine ait telefonu yazarsın.
müşteri arar. telefon sana gelir çağrı merkesin karşılar sonra murat vinç in telefonuna voip yoluyla aktarır. bu arada kayıt devam eder.
sende arama başı 5 tl alırsın. bu şekilde 50 siteyi rahat yönetirsin.
ha bide hacii paraları çıtır çıtır yerken beni hatırlarsan *** parayı yiyememiş fikrini yazmış deme.
mümkünse bizi de gör :)

www.duyguhalitemizleme.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Elektrik / Elektronik
Sayın Ankara2929 Abim yazılarınızı Ve İş Fikirlerinizi Özellikle Takip Eden Biriyim. Az Oncede Oto Yıkama Üzerine Bende Bir Konu Actım. Ki Esas Mesleğim Bilgisayarcılıktır.( Genelde Donanım Üzerine Yazılım İşine Girmeyi Pek Sevmem) Fikir Güzel Ancak Uygulama Şöyle Bir Problemle Karşımıza Çıkabiliyor. Adamın Bilgisayarı Zaten ACılmıyor Calısmıyor Yada İnterneti Çalısmıyor O Zaman Bize İnternet ÜZerinden Ulasması Biraz Sıkıntılı. Genelde Lüks Semtler Mühitler Alıp Getirmiyor Kasayı Telefon Acar Gider Yerinde Yaparsın Olmuyorsa Kasayı Alır Kendi Yerinde Yaparsın Ve Parasınada Ücretinede Pek Bakmazlar. Eğer Bu Tarz Bir Pazarlama Yapıp Maddi Durumu Yüksek bir Kitleyi Yakalarsan. Uzaktan Ücretsiz Destek Verebilirsin Artı Hizmet Olarak. ufak Basit Şeyler İcin. Zaten Teamwiver Tarzı Bir Program Belli Bir Ücret Karsılıgı Size Özel Logo İle O Programı Veriyor Size Sizde Bunu Müsterilernizin Masa Üstüne Kısayol atabilirsiniz. Tabi Bir Yazılım Firmanız Olduğu İcin Kendinizde Yapabilirsiniz. Reklam Kazandırır Mantığıyla O Kısım Müşterile Ulaşmak Lazım Aslında. Broşür Bastıralabilir Apartmanlara Dağıtılanabilinir. Tabi İyi Bir Dağıtımcı Lazım 100 Tane Dağıtıp 500 Taneyi Çöpe Atmıcak Biri Olmalı. Magnetde Olabilir. Kapılara Yapıştırılan. Hemen Hemen Herkes Artık Format Atar Oldu Maalesef Driverleride Windows Updatele Hallediyorlar. Ama Donanım Sorunu Oldumu Zaten Bilgisayar Calısmayan Birsey olucaktır. İllahaki Bir Bilgisayarcı İhtiyacı Doğacak. A Dan Zye Anlarım Bilgisayardan Ama Zengin Bir Olsam.) Ararım Bir Bilgisayarcıyı Gelip Yapsın Kendim Uğraşmam. O Yüzden Pazarlamanı Bence Lüks Muhitlere Yapıcak olursan Daha Başarılı Olursun Gibime Geliyor.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
sayın godric;

ben öncelikle seo lu bir yerinde teknik hizmet verdiğime dair bir web sitesi açacam, artı lüks semtlere hizmet vermek zaten temel prensibim. Bu iş olur, zaten benim için ekstradan bir masraf olmayacak. Ayrıca yazılarımı yakından takip ettiğiniz için size tşk ederim. Size iyi çalışmalar dilerim.

sayın ankara 2929;
mademki yazılım ve donanım konusunda uzman bilgisine sahipsiniz, şöyle güzel, profesyonel bir veb sitesi kurun, siteniz iki dilli olsun türkçe,ingilizce
ardından burada uzmanlık alanlarınızdaki bilgileri ücretsiz paylaşın. bunu profesyonel bir şekilde yapın , ücretsiz olsun, ardından adsense vb reklam gelirleriniz olur
bence buda size yeter. günde alırsın belki 50000 ziyaretçi. senin çabana bağlı, Ankarayla sınırlanıcağına bütün dünyaya donanım yazılım bilgisi yayını yapın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
google dan gelen para insanı iaçlıkten öldürür.
www.duyguhalitemizleme.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Elektrik / Elektronik
arkadaşlar size şunu söyleyim, son zamanlarda bazı arkadaşlar googledan özellikle adsenseden gelir elde etmeyi düşünüyorlar googleden büyük para kazanılmaz ancak kodlamanın sıfırdan olduğu profesyonel yazılım yapılıp seolu bir sisten yazılırsa arama motorlarında üst sıralara çıkarsanız hangi işle alakalı iş kurmuş iseniz yaptığınız işte para kazanırsınız.