Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Günde 100 Lira Kazanılabilir Mi?

BaşlatanNewcomerTarih05/11/2013 02:28:13Yorum37

İlk mesaj
Yeni Üye34 yazı
Herkese merhaba,

Pazarcılık konusunda herhangi bir tecrübem yok, bilgim yok. Bilen arkadaşlara sorum şu olacak:

Pazarda sebze-meyve/ gıda dışında hangi ürünlerin satışını yaparsak bir günde 100 lira gibi bir rakam kazanma şansımız olur?

Eğer nasibimde varsa, pazarcılık yapmayı düşünüyorum. Çeşitli toptancı sitelerini inceliyorum. Ancak bu işe çok ama çok cüzi bir sermaye ile başlamak durumundayım, eğer olur da devam edebilrsem ileride daha çok bütçe ayırıp daha çok ürün almam mümkün olur belki, nasip.

Bir gün için bu kadar yüksek bir rakam belirlememin sebebi bunu ek kazanç için değil ev geçindirmek için yapmayı düşünmem.

Arabamız olmadığı için elde yol çantası benzeri birşeyle taşıyabileceğim, dolayısıyla çok ağırlık yapmayacak bir ürün veya ürünler olmalı.

Örneğin çorap mı olmalı, ya da takı- bijuteri, ya da eşarp veya bayan çantası? Henüz satacağım yer konusunu çözebilmiş değilim ancak olur da başlarsam, satacağım yer muhtemelen çok işlek olmayan bir nokta olacaktır. Kendimi en kötüsüne hazırlamak için bunları düşünmek zorundayım.

Vereceğiniz her türlü bilgi ve öneri değerli benim için. Şimdiden teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / EskişehirMeslek İşsiz
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
37 yorum
Üye437 yazı
sermayeniz az,yükte hafif ürün olmalı,çeşit fazla olmayacak,çok işlek olmayan bir nokta.....bunlar birleştiğinde hedeflediğiniz kazanç zor gibi görünüyor......

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye39 yazı
bayan çanta bayan body bunlar koniks te var bir bak istersen aslında bu ara sigara pahalı olduğu için tütün olabilir arkadaşım işin zor ALLAH yardımcın olsun aklıma bir şeyler gelirse yazarım ama bayan ürünlerine yönel derim değişik bir şeyler yakalaman şart bahsettiğin pazar sosyete pazarı tarzı bir yermi

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Otomotiv
Üye141 yazı
merhaba sen herkese bakma ben sana günde 40-50 derim istikrar ve çalışma ile 3 ayda günde 100 TL zor değil istersen özelden mesaj at az sermaye ile pazarcılara mal pazarla ve kazan .. mesaj at konuşalım ..

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Yeni Üye34 yazı
Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Detaylı ve net bilgi veya öneriniz olursa seve seve dinlerim.

Sayın borabey, buradaki pazarları çok iyi bildiğim söylenemez ancak burada Çarşamba pazarı bahsettiğiniz o sosyete pazarı tanımına girer mi bilemiyorum, belki bir parça sosyete pazarı sayılabilir. Örneğin Pazartesi günleri kurulan pazar normal bir pazar, sebze/ meyve haricinde eşofman, çorap, giysi türü şeyler satanlar var, tek tük çorapçı var - 50 kuruşa çorap satan 3 kişi gördüm. Ama benim tüm bu saydıklarım gibi kocaman boylu boyunca normal bir tezgah edinmem pek mümkün değil. Zaten utana sıkıla bir iki pazarcıya sordum, maliyeye şuraya buraya kayıt olup girmeden satış yapamazsın dediler. Başlasam bile oradaki pazarcılar beni hemen şikayet eder, sattırmazlarmış. Ümidimi yitirmek üzereyim ama bakalım. Bir başka pazarcı çocuk da "Hiç gereği yok kayıda filan, boş bulduğun yere gel koy ve sat, kimse karışamaz, zabıta da en fazla "Burada satmayın" der ve gider" dedi. Boş olan yerin yanındaki tezgahlara sor burada satabilir miyim diye, hemen başla dedi.

Kafam da karıştı. Artık ne yapacağımı bilmez hale geldim.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Y?siz
Yeni Üye34 yazı
Unutmuşum, Sayın hanioğlu, sermaye dediğim gibi çok çok cüzi, burada rakam telaffuz etsem gülünç duruma düşmek istemem. Neden sordunuz bilemiyorum.

Sayın frontera206, bahsettiğiniz fikir ile ilgili detaylı bilgi verebilir misiniz?

Yeni Üye39 yazı
biraz daha araştır istersen aslında zabıtalara gidip durumu anlat ne diyecekler bu şartlarda bir işe girsen daha iyi gibi görünüyor hem iş işi açar sen yeterki iste imalat yapan firmalarla konuş belki konsinye mal alabilirsin ama zabıta sorun olmuyorsa yoksa emanet malar gider rezil olursun evde kendin bir şeyler imal edemezmisin

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Otomotiv
Yeni Üye34 yazı
Sayın borabey, cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. Zabıtanın burada çok sıkı olduğunu öğrendim.

Konsinye mal ne demek bilmiyorum doğrusu.

Evde ufak tefek bir şey imal etmek gibi bir seçeneğim yok. Ayrıca daha önce belirttiğim gibi ek kazanç değil evi geçindirmek, gelir elde etmek amacım. Evden yapılan iş ile ev geçindirilmiyor maalesef.

Katkınız için teşekkürler.

Üye355 yazı
Merhaba Arkadaşım, Allah Sana Kolaylık Versin,anladığım kadarıyla sen pazarda yer kiralamadan seyyar olarak bir şeyler satmak istiyorsun.Sermayenin az olması o kadarda önemli değil yavaş yavaş büyür Allah çalışana kolaylık verir.Yalnız kendini günde 100 tl kazanacam diye şartlama bu devirde her dükkan günde o parayı kazanmıyor.Sana nacizane tavsiyeme gelince,
Şu hani şömine kibritleri var ya büyük olan onlardan ve ocak yakmak için kullanılan çakmaklar var onlardan sat hem para olarak fazla yekün tutmaz hemde sürümü hızlı olur diyorum.Uygun fiyata alırsan yüzde yüz karla satarsın,zaten pazarda çakmak olanları satılırda büyük kibritlerin olucağını tahmin etmiyorum,ondanda elinde bulundur bence.Sana Kolaylıklar dilerim,yolun açık olsun..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye99 yazı
Sayın Necomer Yerleşim Eskişehir yazıyor ona istinaden yazıyorum tam bir öğrenci cennetinde yaşıyorsunuz gerçi oradaki kampüslerin yerlşimlerini bilmiyorum ama ben olsam alırdm bir pilav arabası doldururdm içini pilav nohut ayran satardm tam öğrenci işi yemek hem güzelde para bırakır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye437 yazı
zabıta orda sıkıysa seyyar iş de yapamazsınız zaten,nohutlu pilav vs. gibi...konsinye mal şöyle,birisi sana ürün verir,sattıkça parasını ödersin.....fakat bunu herkese yapmazlar,sizin konumunuzda olan birine de kolay gideri olan bir şeyi vermezler o şekilde....zor satılacak uğraştıracak bir mamül olur....hayırlısı olsun hakkınızda....

Üye437 yazı
ha bir de şöyle konsinye verirler,cebinde nakiti olan adama peşin alacak olana 7 liraysa sana 10 liradır....bu şekilde.

Yeni Üye99 yazı
Şanslı o kadar sert düşünmeyelim :) evinde halledebilir bence bu işi sonuçda biryerlerden başlamalı hiçbirşey denemeden olmuyor gerekirse zabıtadan kaçacak :) veya yer kiralayabilir yani biraz inat edip uğraşılırsa yapılr

Üye437 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sales_marketing
Şanslı o kadar sert düşünmeyelim :) evinde halledebilir bence bu işi sonuçda biryerlerden başlamalı hiçbirşey denemeden olmuyor gerekirse zabıtadan kaçacak :) veya yer kiralayabilir yani biraz inat edip uğraşılırsa yapılr
yani tabi orası öyle....gerekirse o şekilde...herkesin rızkı var,selamlar....

Üye159 yazı
abi öyle bi iş varsa bende gireyim okulla zaman kaybetmeyeyim :)

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye34 yazı
Katkıları için herkese teşekkür ederim öncelikle.

Burası evet öğrenci şehri ama buraya gelip birkaç gün geçirirseniz siz de göreceksinizdir ki burada seyyar satıcıya rastlamak çok çok zor. Örneğin nohut-pilav önerisi güzel ancak burada bunca öğrenci ve bunca işsiz insan varken, neden koca şehirde tek bir pilavcı yok? Cevabını tahmin edebileceğiniz bir soru ki zaten bir önceki mesajımda da açıkça belirtmiştim. Büyük bir şehir burası evet ama bir İstanbul ya da Ankara değil.

Evde elişi vs birşeyler üreterek bunun satışı ile ilgili de gene önceki mesajımda belirtmiştim düşüncemi.

Burada, bu sitede pazarcılıkla ilgili defalarca arama yaptım, aynı yazıları defalarca okudum. Herkes farklı bir şey söylüyor. Bunda elbette şehirlerin farklı olması da etkili.

Daha önce hiç bu işi yapmamış birisi olarak ve ticaretten anlamayan, tilkilik, kurnazlık, açıkgözlülük gibi vasıfları olmayan biri olarak bu işe nasıl girerim ve nasıl geçimimiz için helal para kazanırım, derdim bu. Bunu elbette yasal ve normal bir şekilde yapmak gayem. Ben de isterim maliyeye, şuraya buraya insan gibi kaydımı yaptırıp, birilerini atlatmadan insanca çalışmayı, kaçak göçek iş yapmamayı. Zabıta müdürlüğünü arayıp pazarda yer temini içini bilgi istedim, boş yer varsa yıllık bilmem kaç milyar liradan kiralanıyormuymuş, satın mı alınıyormuş ne. Benim milyarım olsa zaten niye buna kalkışayım?:(( Seyyar satış - ne satılırsa satılsın - kesinlikle yasak, sadece engelliler için simit satışı için simit arabası verilebiliyormuş, onda da gene tabi kayıt kuyut vs.

Önceki mesajımda da belirtmiştim, pazarda birkaç kişiye sordum diye. O pazarcı çocuk sorduğumda mesela örnek gösterdi, tam karşısında adamın biri kuru kayısı vs satıyordu, tezgah değilde kutuların üstünde filan. Çocuk dedi ki "Bak mesela bu adam oranın sahibi değil, geldi koydu malını satıyor". Benim anlamadığım, zabıta bu adama bir şey demiyor mu mesela? O zaman her işsiz insan eline bir ürün alır gider pazarda satar?

O çocuk eğer beni kandırmadıysa, söyledikleri doğruysa, onların pazarda 2-3 yerleri varmış kendilerinin, ben birinde satabilir miyim sizin yerlerin diye sordum ama senelik kiraya veriyorlarmış. Çocuğun dediği o, boş yer bulursan gel sat, maliyeye şuraya buraya kaydı kimse takmıyor, hiç uğraşma onlarla, biz kayıtlıyız, enayilik ettik gibisinden konuştu. Ama bu çocuktan önce sorduğum 2 pazarcı ise tam tersi "Kayıt şu bu olmadan satamazsın, diğer pazarcılar şikayet eder, biz kayıtlıyız, o zaman her kafasına esen gelir satar, bizim hakkımız yenir". gibisinden konuştu. Ki haklılar, ben de onların yerinde olsam ben de kızardım belki. Ama öte yandan elim kolum bağlı, ben ister miyim başkasının hakkını çiğneyerek bir şey yapmayı:(

Allah herkes için hayırlısını versin.

Yeni Üye99 yazı
Sayın Newcomer kedi köşeye sıkışınca kaplan olur.Sizin düşüncenizi ve iyi niyetinizi çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum ama bazen hayat insanlara adil davranmıyor sizin pazar örneğinizdeki gibi kayıtlı iş yapanda satıyor kayıtsız yapanda ama siz birini seçmek zorundasınız binliralarınız yoksa eğer ve siz bu işte kararlıysanz kayıtsız yapacaksınız ve yapın.Daha sonra kayıt işlerini halledersnz.Bence sizin kaplan olma vaktiniz gelmiş beklemenin anlamı yok.Size kendimden bir örnek vereyim.Yaşım daha 10 civarı Eniştemin vefat haberi geldi ve kuzenim benden 2 yaş büyüktür bir matbaacıda çalşmaya başladı aradan biraz zaman geçtikten sonra patronu ona elinde kalan fazla ajandaları vermiş bir koli filandı ajandaları kaptğmz gibi pazara gittk hiçbirşey bilmiyorz nasl olr nasl yaplr serdk yere bezi ajandları kalitelerine göre dizdk fiyatlandrdk ve sattık o gün inanın çok iyi para kazanmştk ben bu işe kuzenim için niyetlenmiştm ve gerçekten zor bir drumdaydı hiç aklımızada nasl yaparz nsl edrz diye bir soru gelmemşti çünkü başka yolmz yoktu yapacaktk.Size son nacizane bir tavsiye sorularla fazla boğuşmayn su akarken nereye gitsem diye düşünmüyor ama her zaman denize kavuşuyor.

Saygılar.

Yeni Üye34 yazı
Tekrar merhaba, internete pek giremiyorum ve şu aralar biraz hastayım ancak gene de önerileriniz olursa dinlemek isterim. Aklımda birkaç şey var ama bütçemi denkleştiremedim pek:( Gene de akıl akıldan üstündür diyerek farklı önerileriniz olursa fikirlerinize açığım.

Yeni Üye15 yazı
kendi tecrübemi anlatayım.Senin gibi oturdum düşündüm tabi 100 değilde ben 50 hedefledim.Bir arkadaşım ''ucuz bakım ürünlerine yönel kahvelerde çok gider dedi'' önce çorap tanesini 500'e aldım 1000 liraya sattım.Sonra şuanda devam ettiğim saç sakal düzeltme makinesini buldum.Ürünü 11 tl ye aldım toptan kahvahanelerde 20 ye satmaya başladım günde şuanki rakkam perakendede 150-200 arası ayrıca toptan satışınıda yapmaya başladım ürün avrupa satışlarıda yüksek ve kaliteli olduğu için zorlanmadım açıkcası.
[url=http://bit.ly/c25MCx][/url]

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye12 yazı
Selam arkadaşlar... 14 yıl gibi bir süre Çin Shangai da cep telefonu kılıf imalatı yapıp avrupa ülkeleri başta olmak üzere çeşitli ülkelere ihraç ettik. İmalatını yaptığımız ürünlerin 31.Aralık.2013 tarihinden itibaren Gümrük kota yasağı geleceğinden dolayı tüm ekipmanımızla İstanbul' da üretim ve imalatımıza Çin fiyatlarıyla devam ediyoruz. Sektörümüzde çok ciddi rakamlar elde edilme olanağı sözkonusu. Çeşitli ülke ve şehirlere az sermaye ile maksimum kazanç düşüncesinde olan tüm ticaret düşünürlere açığız.Ürünlerimiz bu anlamda bulunmaz bir nimet..... Konu ile ilgili öneri ve fikirlerinize kilifimalati@gmail.com adresinden yanıtlayabiliriz...
Cep telefonu kılıf imalatında yeni bir imza

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye437 yazı
takı,bijuteri,bayan çanta,şal,eşarp daha uygun gibi sizin için...

Yeni Üye34 yazı
Sayın Şanslı'ya katılıyorum. Sayın Romance73 öneriniz ilginç, muhtemelen dediğiniz gibi ilgi de görüyordur ama ben bahsedlen şekilde kahvelere girip satış yapamam, ancak çok teşekkür ederim. Sayın kılıfimalatı size de teşekkür ederim ama cep telefonu aksesuarı türü bir şey düşünmüyorum.

Bu arada, aradan geçen zaman zarfında çeşitli imalatçıları vsyi araştırdıkça anladım ki, birşeyler satmak için bile insanın epey bir bütçe ayırması gerekiyor. En beğenmediğiniz şeyin toptan satışından almak için bile, hiç değilse nakit 200- 300 lira olması gerek.

Ülkem insanın sloganı boşuna slogan değil: Parasızlığın gözü kör olsun.

Bir soru daha ekleyeyim: Bankada çalışan bayanlara takı türü şeylerin satışını nasıl yapabiliriz? Mesai dışında olsa bile kovalarlar mı acaba, yani terslerler mi? Gerçi onların mesaisi de geç bitebiliyor.

Yeni Üye69 yazı
Sevgili kardeşim newcomer.eskisehir bölge (bilecik,eskisehir,kütahya ve afyon) satis temsilcisi olarak calisiyorum.sana satis konusunda yardimci olacagim.konsinye bir urun vereceğim.gosterecegim noktalara git ve urunun satisini gerçekleştir.urun satisi kolay,kazanci azmedersen bahsettigin rakamlara yakin olur.özel msj olarak cep tel yaziyorum.c.tesi pazar hariç bana ulaş mutlaka.teşekkürler,allah yardimcin olsun.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye437 yazı
Sayın Newcomer,banka olabilir,ofis,şirketler,özel hastanelerde çalışanlar,bakımevleri,kuaförler,vb.....niye kovalasınlar,herkes ekmek parası için çalışıyor sonuçta....hakanhassan ürünün ne olduğunu yazarsan diğer ilgilenen arkadaşlar da yararlanır.

Yeni Üye69 yazı
İlgilenen kardeşlerimiz özel msj yollasinlar

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye34 yazı
Sayın Sibaru, katkınız için teşekkür ederim. Bıçak hiç düşündüğüm bir şey değildi, ne kadar rağbet edilir onu şu an kestiremiyorum. Züccaciye ürünleri yanında bıçak satışı güzel, ancak salt bıçak satarak bir gelir elde edilir mi ondan emin olamadım.

Başından beri takı ilk aklımda olan ama satacağım şey ne olursa olsun, konu aynı noktalar da tıkanıyor benim için. Gıda satışı hep olur ama gıda dışı şeylere insanlar artık bütçe çok zor ayırabiliyor, kendimden biliyorum.

Herkese tekrar teşekkür ederim yorumları için.

Yeni Üye34 yazı
Değerli Koniks üyeleri, sizden bir konuda daha fikir istiyorum mümkünse. Bir internet sitesinde cüzdan türü birşeyler gördüm, şu an için fiyatlarını bilmiyorum, alıp alamayacağımı da ancak hani bir bakıp fikir verebilirsiniz belki diye düşündüm. Sitenin ismi: moderncanta.com. Burada cüzdanlar diye ayrı bir bölüm var. Kod numaraları da şöyle: 40, 42,43,44, 48, 58. Bir de kuyumcu çantası kısmında 96, 93 ve 109 nolu çantalar. Resimlerden fena değil gibi duruyor.

Öğrenmek istediğim, misal ben bu cüzdan ve çantalardan - şu an için hemen değil ama bir zaman almış olsam, üçer beşer, az miktarda, sizce bunlar satılır mı pazarda? Yani insanlar almak ister mi? Kuyumcu promosyon ürünü olduğunu anlayabilirler ama gene de hani ne bileyim, düşük bir rakam söylense alır mı bunları insanlar sizce? Elbette üzerinde, yazı - logo vs olmayacak.

Fiyatlarını, bana öyle az miktarda verip veremeyeceklerini, verseler de kargo ile vs bana geliş rakamı ne olacağını şu an bilmiyorum, bu hafta içinde öğreneceğim inşallah.

Varsayımlardan hareket ediyorum ama gene de misal oldu diyelim, sizce nasıl bu cüzdan ve çantalar? İnsanlar almak ister mi sizce? Ne dersiniz?

Yeni Üye34 yazı
bence utanmam gocunmam diyorsan hurdacılık yap yeri gelir günde 100liranın üzerinede çıkarsın yeri gelir altındada kalır ama getirisi güzel iş neticede sıfır sermaye. Ben ögrenciyim yaklaşık bir buçuk yıldır yapıyorum. zaman içinde herşeyi ögreniyorsun. eş dost çevrende yardımcı oluyor desterk oluyor. en azından bi fikir oluşturana kadar boş geçirmemiş olursun sermayenide büyütürsün.

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Üye437 yazı
sayın Newcomer,tabi öyle üç beş taneye verecekleri fiyat farklı olur,elli taneye yüz taneye verecekleri fiyat farklı olur...fiyat da yazmıyor....dediğiniz 40 numaralı cüzdanlar ve o üç tane kuyumcu çantası gideri var gibi duruyor,ancak elbet resim büyütülmüyor,ve elimize alıp kaliteyi bizzat kontrol etme şansımız yok....satılır desek bunlar beğenmeli ürün bildiğiniz gibi,zevkine uyana hitap eder,satılmama ihtimali var tabi....fiyat da önemli bir etken,artı kalite,az da olsa....numune gönderme gibi bir durumları yok sanırım,belki yüklü miktarda almayı taahhüt etseniz olabilirdi,gerek de yok gibi duruyor orası ayrı.....fiyat ve adet bilgisi öğrenilse iyi olur öncelikle....söylediğiniz gibi varsayım....şu an....aslında siz öyle bir ürün bulmalısınız ki,hani oldu da satamadınız,o ürünü başkasıyla değiştirme imkanınız da olmalı....araştırmalarınıza devam edebilirsiniz....sizin için en uygununu bulmanız gerek....selamlar,herkesin işi rast gitsin.

Üye437 yazı
başka kimsenin fikri yok mu arkadaşlar?