Ben dış ticaret mezunuyum. Daha sonra uluslararası ilişkiler bitirdim. iyi derecede ingilizce, orta seviye almanca ve başlangıç seviyesinde fransızca biliyorum. Kahve sektöründe, Mermer sektöründe, otomotiv sektöründe, sağlık sektöründe, kimya sektöründe ithalat, ihracat, bayilik, satış&pazarlama, muhasebe departmanlarında çalıştım. 28 yaşındayım ve birikimim yok.
Kpss'ye hazırlanmaya karar verdim ve kursa yazıldım. Bunda hayat şartlarının etkili olduğu kadar biz türklerin yapısında olan garanticilik/sağlamcılık da etkili oldu. Vaktimin %80'ini bunun için harcayacağım. Günde 1-2 saatimi ayırarak ortalama bir gelir kazanabileceğim ne önerirsiniz?
Ben ilk olarak etrafımdaki insanların kullanmadığı, kıyafet, eşya, kitap, vs gibi eşyaları toplamaya başladım. Bugün facebook'ta bulunduğum şehire ait 2.el eşya alınıp satılan bir grup kurdum. Oradan satışa başladım. Okulu biten öğrenciler, şehir değişikliği yapanlar, ofislerini kapatanların birbirleriyle buluşabileceği bir grup. Alan ve satan için daha avantajlı. (satıcının nakliyeye karışmaması, kdv olmaması, alıcının spotçulardan daha uyguna temin etmesi, vb). Gruptaki üyelerin güncel olması biraz daha aktifleştirecektir sayfayı. Ayrıca üye sayısı 5-10 bin'e ulaştığında sayfaya nakliyecilerden, öğrenciye yönelik iş yapan ( dershaneler, turizm firmaları, kırtasiyeler, vs) gibi firmalardan reklam toplamayı düşünüyorum. Ne kadar başarılı olacağı önümüzdeki günlerde belli olacaktır. Umarım düşündüğüm gibi işler herşey.
Sizin de aklınızda fikirler varsa onları da değerlendirebilirim. Benim için tek faktör kpss ders çalışma maratonumu etkilememesi. En fazla günde 1-2 saatimi alması.
Düşüncelerinizi bekliyorum. Herkese başarı dolu bir çalışma hayatı diliyorum.
İstemi Ozan Aydemir