Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sahaf Açmak İstiyorum

Başlatanjoker1515Tarih30/10/2013 01:16:32Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
merhaba arkadaşlar
ben ileride istanbul veya ankarada ikinci el kitaplar satan bir dükkan açmak istiyorum. Bu dükkan sahaf tarzı nadir kitaplarla berbaer çizgiroman, poster, bilimkurgu ve fantastik edebiyat ağırlıklı kitaplardan oluşacak.
Sormak istediğim ikinci el kitap eşya vs. ürünleri sahaflar sattıkları ürünleri nerelerden temin ederler?
yeni kitapların toptancıları olduğu gibi sahaflara çalışan 2. el nadir kitap toptancıları mı var yoksa sahaflar bu kitapları kendi koleksiyonlarından mı çıkarıp satıyorlar. Bu konuda bilgisi olan sahafların ve kitapçıların kitapları nerelerden tedarik ettiğini bilen varsa lütfen cevaplasın. şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye1 yazı
Merhabalar, CAĞALOĞLU bu iş için merkez diye biliyorum; Cağaloğlu'nda herhangi bir kitapçıya toptan kitap almak istediğinizi söylerseniz onlar hemen sizi bir toptancıya yönlendirecektir veya kendileri bizzat bu işi yapıyorlardır. Ya da TAKSİM tarafındaki herhangi bir sahafa da sorarsanız size yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. Göreceksiniz kamyon kamyon kitapları komik komik fiyatlara satıyor kitap toptancıları. Bu işte para yoktur bence ama bu işten daha keyiflisini de düşünemiyorum. Ha bu arada nereye açacağınız da çok önemli.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Üye437 yazı
evet,para için yapılacak iş değil....çok geniş bir yer olur da bir bölümü kafeterya filan olursa belki....ya da iki katlı alt sahaf üst kafe.....emekli ve meşgale olsun,boş oturmayayım diyenler için uygun.....hobi amaçlı....ticari yönü düşünülmezse güzel....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı

sahaf olmak için çok iyi bir entelektüel birikiminizin olması gerekir. hangi kitap hangi yılda yayınlandı, kaç baskı yaptı ve şu anda piyasada kaç adet kaldı, kaça satılıyor gibi bir sürü soruya hemen cevap verebilmeniz gerekir. mesela hiç satmayacak eski kitaplar vardır. siz onu alıp dükkanınıza koyarsanız zarar ederseniz. 50 yıl bile geçse o kitap satılmayacaktır. ya da 25 sene sonra satılacaktır. arkadaş çevrenizde sahaf yoksa gerçek sahaflar size hurdacı gözüyle bakacak ve aralarına sokmayacaklardır. zaten sahaf müşterisi sizin gerçek sahaf olmadığınızı anladığı an dükkanınızdan çıkıp gidecek ve bir daha uğramayacaktır. sahaflar kitapları ya parasız kalmış öğrenci gibi okurlardan satın alırlar. veya evin babası dedesi ölüp geride kitapları kalmıştır. oğlu gelini size gelir kitapları satar ya da hibe eder. veya kağıt toplayıcıları dükkanınıza gelip size çöpten topladıkları kitapları gösterip kaç para vereceğinizi sorarlar. bazen de sahaflar seka gibi kağıt fabrikalarına gidip oradan kitap toplarlar. zor ve zahmetli bir iştir ama sabrederseniz ve işi de öğrenip müşteri edinirseniz güzel geçinirsiniz. sonuçta 50 kuruşa aldığınız bir kitabı 5 liraya da satabilirsiniz 50 liraya da. bunu buraya yazma nedenim aslında sizin gibi sahaflığa heves eden arkadaşları bilgilendirmek. bu soruyu bir ticaret sitesinde sorduğunuza göre sahaflık işinden uzak birisiniz demektir. tavsiyem böyle meşakketli bir işe girip paranızı ve zamanınızı harcamamanızdır.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Üye401 yazı
sanslı arkadaşın bahsettiği Eskişehir'de mevcut. Adımlar Cafe Kitapevi. Hem kitap satışları hem de cafe satışları çok iyi. Bir kez olsun boş görmedim ve inanılmaz müşteri sirkülasyonu var. Kpss'ye hazırlık setleri aldım geçen gün. Beğendim çok. Oturayım bir de kahve içeyim dedim. 140 lira para bıraktım dükkana. Kpss olmazsa böyle bir yer açabilirim :)
İstemi Ozan Aydemir

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ythalat / Yhracat
Üye437 yazı
evet bu konsept İstanbulda olduğum ilçede mevcut,birden fazla.....ama arkadaş tabi klasik sahaf türü düşünmüş.....bilgi veren arkadaşa da teşekkürler....herkesin işi rast gitsin.....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye70 yazı
Samsunda bir sahafta Beşir Ayvazoğlu'nun Güller Kitabı eserine bakarken ilk sayfada bir kurumun mühürünü gördüm.
Niye satın aldınız bakın Mücella Kefeli Talebe Yurdu yazıyor dedim.Adam ''biz 100.sayfaya bakarız,orada mühür varsa ya da o sayfa eksikse kitabı satın almayız''dedi.işi yaparsan 100.sayfaları kontrol edersin.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ö?retmen