Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Apartman Site Yöneticiliği

BaşlatanayhanbeyTarih12/10/2013 23:42:15Yorum5

İlk mesaj
Üye107 yazı

Arkadaşlar Ataşehir bölgesinde inşaat yapan küçük çaplı bir firmam var. Geleceğe yönelik sektörüne bağlı ek işler yapmak istiyorum. Tabi aklıma ilk gelen emlakçılık gayrimenkul danışmanlığı olmuştu ama bazı işi bilmez kendini emlakçı zanneden deynekçiler yüzünden emlakçılık sıkıntılı bir iş durumuna gelmiş durumda. Bende çok yaygın olmayan ama gelecekte özellikle kentsel dönüşüm ile toplu konutların yapılmasıyla rağbet görecek iş olan profesyonel apartman site avm yöneticiliğini düşündüm. İnternette çok araştırmama rağmen fazla bilgi bulamadım. Bilgisi olan arkadaşların fikir ve görüşlerini sunmasını rica ederim. Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye107 yazı
GÜNCEL

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Di?er
Üye245 yazı
Konuyla alakasiz olacak ama suan satista daireniz var mi?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye385 yazı
yanlış anlamayın ama müteahitlik düzgün hesap yapıldığı zaman genelde yüksek karlı bir sektör,dışarıdan bize öyle gelmekte fakat sizin yeni bir iş arayışınız müteahitliğinde mi karlılık açısından bitmek üzere olduğunu düşündürdü bana .
site yöneticiliği çok sıkıntılı bir iş çünkü insanlarla uğraşmak zor maalesef aidatlarını zamanında ödemeyenler,durmadan komsulşarından şikayetçi olanlar vs... bence bu işi yanınızda hukuki olarak bu işten anlayan biriyle yapmanızda fayda var.
sitede bir evimiz var çok yönetici şirket istifa edip gitti ordan biliyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye107 yazı
Sayın zzaxiss yorum için teşekkürler.
Evet müteahhitliğin karı oldukça azaldı. Bunun en önemli sebebi ise toprak maliyetlerinin artmış olmasıdır. Ne yazıkki artık toprak sahipleri müteahhitin kazancını hesaplar olmuş ve bunun hesabını yaparak müteahhitten daire istemekte. İşin ilginç tarafı da şu ki eline 100-150bin tl parası olan topraktan daire satarım çek yazar inşaatı yürütürüm şeklinde düşüncelerle müteahhitliğe soyunmakta ve o gözü yükseklerde olan toprak sahiplerinin yerlerini yüksek oranlarla almaktalar. Sonuç ise her iki taraf içinde hüsran olmakta. Müteahhit işten para kazanamayacağını anlayınca binbir türlü hilebazlık yapar, malzemeden kaçar, kalitesiz işçiler ve malzemeler kullanır, resmi işlerde kendisine vergi çıkmasın diye kendini taşeron gösterir toprak sahibini iş sahibi gösterir, bina bittikten sonra iskan almaz vs... toprak sahibide nerden çattım bu müteahhite diye isyan eder... Nihayetinde işin ucu bizim gibi yıllardır dürüstçe işini yapan inşaatçılara da değer tabi ki adımızı kötüye çıkartırlar ve müteahhiti herkes dolandırıcı olarak tanır..
Nese çok dertliyim bu konularda içimi döktüm biraz :)
Biz yaklaşık 15 yıldır bu işi yapıyoruz. Şükürler olsun eski kazançları olmasa da ara ara çok fazla nakit sıkıntılar yaşasakta maddi olarak tatmin edicidir işim. Ama yaşım daha genç ve inşaat işinde boş vakit oldukça fazla. Bu boş vaktimi ve yaşımın avantajını da kullanarak işimle ilgisi olan bir iş kolu daha oluşturmak istiyorum. Önceleri emlakçılığı düşündüm hatta eğitimini de aldım. Ama insanların ne yazıkki emlakçılara bakış açıları çok farklı. Aradan çıkartmak isteyenler bedavadan para kazandıklarını düşünenler.. işin içinde olduğum için hepsini yaşıyorum. Elbetteki içlerinde çürük elmalar var ama dürüst çalışan işini gerçekten çok iyi yapan emlakçı arkadaşlarım da var. O yüzden emlakçılığı eleyip bu yöneticilik işine yöneldim. Yaklaşık 2 aya yakındır araştırıyorum. Evet aidat ödemeleri çok sıkıntılı olabiliyor. Zaten bu sektörde ki firmaların en önemli sıkıntısı da bu. 3 ay üstüste ödemeyenleri ya da 250 tl yi geçen aidat borçlarında yasal haklarını aramak için mahkemeye başvuruyorlar ve mahkeme masraflarıyla birlikte maliklerden bunu talep edebiliyorlar.
İş aslında güzel bir iş bana göre. Tam anlamıyla da gelişimi tamamlayamamış. Kentsel dönüşümle birlikte toplu konutların yapılması bu işi ilerleyen zamanlarda daha da canlandıracak diye düşünüyorum.
Bu iş ile ilgili kazanç ne oranda oluyor, nasıl mükellef bina yada site işleri bağlanıyor, büyük inşaat firmalarına nasıl avantajlar sunulmalı ki ürettikleri konutların yönetim işleri alınabilir ve bu iş hakkında tecrübesi bilgisi olan arkadaşlardan yorumlar bekliyorum.
Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Di?er