Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Süt Besiciliği

BaşlatanauToeXecTarih12/10/2013 15:06:02Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Merhaba arkadaşlar.
Şu an öğrenciyim.15-20 milyar gibi birikmiş bir param var.
Dayımın şu an 50 hayvanlık bir çiftliği var hali hazırda bulunan.

Bende elimde olan parayla hayvan alıp onun çiftliğine koymak istiyorum.Araştırdım biraz 3-5 hayvan zarar eder demiş çoğu.Ama yer sıkıntısı vs gibi etkenler ortadan kalkıcak.Sanırım tek sorun yem olur.

Sizce bu işe kalkışmalı mıyım ? Çok araştırdım ama tecrübeli abilerimin fikirlerini almak benim için önemli.

Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye385 yazı
buraya soracağına dayına sorsana adam zaten bu işi yapıyor en iyi ve doğru cevabı o sana verir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye5 yazı
Şimdi hayvancılık dersen 1 dk dur düşün. Büyükbaş hayvancılık mı yoksa küçükbaşmı.

Arada çok fark var büyük baş hayvancılık yapanlar hep zarardayız süt paraları paytara gidiyor hayvan hastalanıyor ver şu kadar iğne vuruyor ver şu kadar diyorlar.

bende neden bu işi yapıyosunuz ozaman dediğimde işte düğün dernek olunca satıyoruz para ediyor yoksa zarar diyorlar. Yani büyükbaşa hazır yemle bakmak saçmalık hep otlatacaksın 12 ayın 3 ayı dışarı çıkartma sadece ama sonuçta süt için bakılıyosa zarar onu söyliyeyim.

Gelelim küçük başlara süt keçisi ve koçlara koyunlara bir kere her sene kurbanlık bakanlarla konuştuğumda en az 50 bin tl para kazandıklarını söylemişlerdi. Hayvanların ikiz doğurduğunu ve maliyetinin düşük olduğunu 1 sene içinde kesildikleri için hastalık olmadığını hasta hayvanlarıda ilerlemeden kesip kavurmalarını bütün sene yediklerini duymuştum.

mera olacak tabiki hayvanın otlayacağı ve bence bu benim görüşüm başkasına güveneip kim olursa olsun o işi yapma sen bakacaksan bak yoksa akrabalarla aran açılır.

Gençsen e-ticaretle uğraş internetten para kazan derim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Foto?rafçy