Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

"indirimli Elektrik" Satış Bayiliği

BaşlatanstehemTarih05/10/2013 12:02:00Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Merhabalar,

Yeni kurduğum firmamda ek gelir olması amacıyla bu işe girmeyi planlıyordum. Verilen kar oranları hakikaten moral bozucu. Yıllık Mwh başına 2-6 TL gibi.

Şöyle bir hesaplama yaptım. Konu ile ilgili çalışan arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum.

• Satış Personeli Maaş: 1250,00TL Sigorta: 400,00TL Total: 1.650,00TL
• Personel Araç Kirası: 1.000,00 TL
• Araç Yakıt Gideri:1.000,00TL
• İş Yeri Kirası: 800,00TL
• Genel Giderleri: 500,00TL
• Reklam ve Pazarlama Giderleri: 500,00TL
Toplam Gider=5.500,00TL’dir.

Bu giderleri karşılamak için yaklaşık 600.000TL'lik fatura toplanması gerekiyor. Daha girişimci olarak ben para kazanamıyorum.

Şu anda üzerinde çalışan yada daha öncesinden çalışmış arkadaşlar bu sektöre girmek ne kadar fizible'dır?

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye2659 yazı
Kısa vadede çok karlı bir iş gibi görünmüyor. Ben bu işin böyle bayilik organizasyonlarıyla yapılacağınada inanmıyorum.
Nedenine gelince bu bayiliği veren firmalar birçok gideri bayilik safsatası altında bayilere işin maliyetini yükleme derdinde olacaklardır.

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye385 yazı
ben de bir dönem araştırmıştım ama kar oranları çok düşük ve çok fazla rekabet var çok sayıda firma var o sebebple vazgeçmiştim,birde ündürümlü elektrik alacak müşteri ya sanayici ya toplu konut siteleri onlarda zaten internete giripte araştırdımı sana gerek kalmıyor internetten kendileri bile başvuru yapabiliyorlar.Allah yardımcınız olsun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye305 yazı

nasl bir iş açabilirmisinz biraz
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye4 yazı
Ucuz Elektrik Bayiliği Hakkında Detaylı Bilgi.
www.ucuzelektriksatisi.net

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - stehem
Merhabalar,

Yeni kurduğum firmamda ek gelir olması amacıyla bu işe girmeyi planlıyordum. Verilen kar oranları hakikaten moral bozucu. Yıllık Mwh başına 2-6 TL gibi.

Şöyle bir hesaplama yaptım. Konu ile ilgili çalışan arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum.

• Satış Personeli Maaş: 1250,00TL Sigorta: 400,00TL Total: 1.650,00TL
• Personel Araç Kirası: 1.000,00 TL
• Araç Yakıt Gideri:1.000,00TL
• İş Yeri Kirası: 800,00TL
• Genel Giderleri: 500,00TL
• Reklam ve Pazarlama Giderleri: 500,00TL
Toplam Gider=5.500,00TL’dir.

Bu giderleri karşılamak için yaklaşık 600.000TL'lik fatura toplanması gerekiyor. Daha girişimci olarak ben para kazanamıyorum.

Şu anda üzerinde çalışan yada daha öncesinden çalışmış arkadaşlar bu sektöre girmek ne kadar fizible'dır?

Elektrik Satış Bayiliği Vermekteyiz.Detaylar İçin Lütfen İletişime Geçiniz.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye57 yazı
zor bir iş artık. ben ciddi olarak ugrastım 2 yıl once sonra yasa degisti hersey alt ust oldu. oranlar çok dusuk en fazla % 5 indirim oluyor onuda
zaten size firmalar bırakmıyor. buyuk balıkları kendileri avlıyor.

oyle adam tutarak iş yapılmaz kendin ugrasacaksın. ancak iileriye yonelik karlı olabilir.
bu arada kW basına sana 2 kuruş gibi biey geliyor yani 100 000 tlilk faturada 450 gbi bi rakam kazanabilirsin bunun yarısnıda dosya masraiı olarak firma senden kesiyor. geride ki parayla artık ne yapılrsa ))

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye3 yazı
bu iş başlangıç itibari ile sanıldığı kadar karlı gözükmüyor. mgvt başı 2tl karlılık ile 1000 den fazla abone yapmanız lazım. ancak bugün 150tl olan limitin yarın 75 ve 0 olması durumunda yapılabilir bir iş oluyor.

ayrıca aboneyi 1 kere kazanıyor ve ondan sonra aynı maliyeti yapmıyorsunuz bunu da hesaba katmak gerek
RY

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
Bayisi olmayı düşündüğünüz firmanın alt yapısını, elektrik üretip üretmediğini ve en önemlisi referanslarına bakın öyle karar verin.
Coren firmasının çözüm ortağı olan FTN enerjinin samsun bayisiyim. Coren firmasının referanslarını araştırırsanız şunları görmeniz muhtemel...
TBMM,Sağlık bakanlığı,SGK,Emniyet Genel Müdürlüğü,Bursaspor,Manisaspor,Maslak Shareton otel,İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (Yollar-köprüler-parklar)...
Daha çok referansı var. Güvenilir ve sağlam bir firma. Bayilik almak isteyene referans olurum. İletişime geçmek isteyen olursa osmancoskun83@mynet.com adresinden mail yoluyla iletişim kurabilir.
Enerjiniz Daim Olsun...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Sa?lyk hizmetleri
Üye2659 yazı
esasında bu toptan elektrik satış lisansına sahip olup, hiç bir katma değer yaratmadan, enerji alıp satarak para kazanan bu firmaların sorgulanması gerekir. manipülasyona açıkmıdır?, Piyasa derinliği nedir? Bunların tartışılması gerekir.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama