Sayon olyar;
ilanı veren arkadaşın yazdıklarına cevap için birşeyler yazmıştım,size de yazayım, her geri dönüşümcü firma ile çalşımıyorum, ben ankaradayım, evet 2 üniversite mezunu birisiyim, ticaretle uğraşıyorum, bu ek iş gibi birşey evet depo olmadan para bırakıyor, ama şimdi tutupta şu kadar kazanıyorum dersem de yalan olur. Yani mahalle arasında bir dükkan tutupda toplayanlardan alıp satmak daha kârlı ancak depo tutmak zor, çünkü deponun sahibi yapılacak işi soruyor, misal siz dersiniz ki ben tekstil toptancısıyım, ürünlerimi dolduracam der tutarsınız da yalan söyleyerek, birisi görür oraya hurda doldurduğunuzu tutar zabıtaya yada mülk sahibine bildirir sizi çıkartırlar sorun olur, gelelim geri dönüşüm tesisi işine doğru bu işte para çok ancak siz hammadde olarak granül, flake vs birşeyler ürettiğiniz zaman bunu kime satacaksınız bunu biliyor musunuz? piyasa serbest şu anda en iyi parayı ankarada su pet şişeleri ediyor. Siz bunları toplayanlardan alacaksınız, uğraşacaksınız çapak yapacaksınız pekala kime satacaksınız önü açık bir iş batma ihtimaliniz de yüksek, demişsiniz satılık bir geri dönüşüm tesisi var kimin bilmiyorum çünkü ben alıp-satıyorum.Kimin işi satılık bilmem ancak ankarada iseniz hurdacılar sitesinde büyük bir rekabet var misal pet var elinizde satacaksınız herkesin verdiği fiyat bir olmuyor, eğer deneyiminiz yok ise benim gibi başlayın bu işe bilmiyorum şu anda ne iş yapıyorsunz bu işte basit gibi görünsede, sizin dediğiniz gibi bir tesis açmanız için lisans alacaksınız, lisansa para ödeyeceksiniz, geri dönüşüm tesisi kurulacak işin niteliğine göre 100 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında bütçe lazım makinalar çok pahalı, ancak başlangıç aşaması için şunu da söyleyim, ikinci el bir pres makinesi alıp presleyip balyalayıp satar iseniz örneğin su pet şişesini diyelimki atıyorum kilosu 10 kuruş ise 12-13 kuruş oluyor presli ve balyalı olduğu için hatta bu işin fasonluğunu da yapabilirsiniz, pres ve balyalama makinesi çok pahalı değil sanırım 5- 10 bin dolar arası olması lazım tam bilmiyorum yalan olmasın. Ancak presleme sırasında çok ses çıkıyor özellikle su petlerinin kapaklarının kapalı olması durumda aşırı patlama sesi çıkıyor, yani bu işi ancak sanayi bölgesinde yapabilirsiniz.Mahalle arasında olmaz bu iş , bu işi yaptınız mı bilmiyorum ancak benim gibi başlayıp işin içerisine girip biraz birşeyler öğrendikten sonra başlayın derim ben. Benim şu anda birkaç tane işim var. Bu onların yanında ufak kalıyor ancak kazancıda türkiye şartlarına göre çok güzel. Size iyi çalışmalar dilerim. Kafanıza takılan soruları sorabilirsiniz bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışırım.