Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yerel Lezzetleri Markalaştırma

Başlatant.buyurduTarih11/09/2013 20:09:50Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
anadoluda çok şehir gezen arkadaşlarımızın çoğunun rasladığı bir durumdur yerel lezzetler hayran kalırız fakat ne ismi duyulmuştur türkiyede ne de pazarda değeri vardır, müdavimleri ve yerel halkı dışında kimsenin bilmediği harika lezzetler var ülkemizde, markalaşma son yıllarda ülkemizde ne kadar karlı bir yatırım olduğunu gösteriyor. artık herkes belirli baklavacıların adını tarihini biliyor ürünlerini biliyor, bunlar yerel olmaktan çıkıp markalaşan ve ülkeye yayılan değerler haline geldiler. Fakat ülkemizde bunlar gibi keşfedilmeyi bekleyen bir sürü marka haline getirilebilecek lezzetimiz mevcut.Sokak yemekleri, atıştırmalık yiyecekler sınıfında birçok çeşitlilik var. Bunlardan benim en çok dikkatimi çeken ise kastamonuda yediğim pastırma, çoğumuz kastamonuda pastırma olduğunu bilmeyebilir, genelde sarımsak ve safran ile bilinen bir yerdir çünkü, pastırma denildiğinde akla ilk gelen %99 kayseri , fakat burada yapılan pastırma, biraz farklı ve bu farklar onu daha cezbedici yapıyor. Yapılış biçimi, saklama koşulları, daha az kokulu olması, kesili şekli, aroması, fiyatı ve kullanılabileceği yerleri gördüğünüzde kayseri pastırması gözünüzde biraz değer kaybediyor sanki.Bu ürüne yapılacak yatırımlar akıllı bir marka yönetimi ile birkaç yıl içinde +50 şubeli bir zincire dönüşebilir bence :)
ve böyle buyurdu zerdüşt

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye437 yazı
doğru,askerliği orda yaptım,kastamonu pastırması sahiden çok lezzetli,hele o soğanlı pastırmalı ekmek,acı biberli,tadı hala damağımdadır......

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye437 yazı
16 yıl olmuş....nasıl damaksa düşün artık......:)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye159 yazı

peki hiç o yörede tüketilen bir yiyeceğin başka yerlerde beğenilmeyeceği olasılığı aklınıza geldimi ben pastırmayı sevmiyorum mesela üstelikte çok pahalı

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Üye223 yazı
Çok haklısınız bu tat ve kalite farkını ben antep baklavasında bariz hissettim.Araştırdığımda Antep baklavasını İstanbul'a getiren bir kaç şirket olduğunuda gördüm.Fakat tüketim olarak kolaycıyız ve kaliteye önem vermiyoruz.Nerede trend bir mekan ve yiyecek-içecek varsa onun peşinden koşuyoruz.

Gelişmekte olan bi ülke olduğumuz için bu konuda da bilinçleneceğiz o zaman yerel tatlar öne çıkacaktır.Fakat o zamanda onları yapacak usta ve doğal ürün bulabilecekmiyiz ?

Bence yerel ürünleri markalaştırmaktansa daha kolay ulaşılır hale getirmek bence daha mantıklı olacaktır.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul