Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Organik Market

BaşlatandemırsahTarih16/09/2013 00:15:05Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye17 yazı
merhaba uzun zamandır paylaşılanları takip ediyorum.
güzel paylaşımlar yapılıyor ve kaliteli bir ortam oluşmuş durumda.

organik market açmayı düşünüyorum.bu konuda sizlerin fikirlerini almak istiyorum. bu iş tutar mı? nasıl olur? toplum olarak organik markete nasıl bakıyourz? gibi daha nice sorular var. değerli yorumlarınızı bekliyorum.saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Üye437 yazı
ben bu organik işine pek takılmıyorum da daha çok bilindik firma ürünleri kaliteliyse satın alırım...organik diyerek önümüze sunulanların çok azının gerçekten öyle olduğunu düşünüyorum....yumurta,sebze,vb....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye292 yazı
Organik Dükkanı her zaman desteklediğim bir sunuş biçimidir fakat bu kelime her yerde o kadar çok kullanıldı ki güvenmek için kendimi zorluyorum.
Organik Dükkan açılarak bir marka yaratmak ve belli başlı illerde bayilik oluşturmak fikrini düşünmek gerekir. Ve bu şu an hemen başlanması gereken bir iş diye düşünüyorum.
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye17 yazı

yorumlarınız için teşekkür ederim. şanslı bende marka olan firmaların ürünlerini satmayı düşünüyorum

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?renci
Yeni Üye17 yazı
tradeengineer bende sizin gibi düşünüyorum. sadece market açmak kalmayıp şubelerle büyümeyi düşünüyorum.
ama insanlar nasıl bakar organik marketlere

Üye292 yazı
Arkadaşım,

Organik ürün olayı ilk başladığında ( istanbul şişli organik pazarı ) organik ürün daha fazla parayla orantılı olarak görüldü. Şimdilerde organik adı altında satılan bazı şeyler gerçekten çok pahalı. 1 Kg reçel : 30 TL , 1 Kalıp sabun 8 TL, Zeytinyağı 12TL/lt gibi.... Ama bu fiyatların 1/2'sinede gerçekten gerçek organik ürünlerde satılabiliyor. Fiyat konusunu sen kendin belirliyeceksin.

Yumurta, peynir, süt, fındık, ceviz, bal, sabun, zeytinyağı, pekmez, mercimek, nohut , kahvaltılık ürünler ,acı biber, yemeklik kurutulmuş ürünler, meyve sebze reyonunda olabilir.

Burada bir püf noktası doğal ürünleri doğal olarak üreten kişilerden alacaksın peki YASAL olarak ne gibi izinleri olması gerkir her imal edende bu belgeler mevcut mudur? Veya her üründe bu belgeleri bulundurmamız gerekir mi? Bunlara cevap aramalıyız...

İşlerim yoğun; a bir kaç hafta düşünmek, sokak sokak gezmek, gözlem yapmak gerekir.

Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye17 yazı
yorumun teşekürler tradeengineer

Üye160 yazı
Sevgili arkadaşlar, Organik ürünlerle ilgili olarak bu konuda dükkan açmış ve titizlikle çalışmış ve halen çalışan bir kişi olarak düşüncelerimin yarar sağlayacağını umuyorum.
Malum, her şey organik oldu, doğal oldu katkısız oldu vs. vs...bu kadar kavram kargaşası arasında, müşteri neye güveneceğini bilemiyor haklı olarak.

Organik adı verilen ürün, kısaca,, tarlada bağda bahçede, hiç bir zirai ürün kullanılmadan üretilen üründür.
Bu ürünlerin, organik olup olmadığını , menşeii yurtdışında olan, organik sertifikalar veren kuruluşlardan anlayabiliriz. Nu organik ibareler ürünün yüzde yüz organik olduğunun göstergesidir, Ama Burası Türkiye, belgede sahtecilik yapılabilir mi neden olmasın? Ama bu sizin yani satıcının sorunu değildir, ve ben ne kadar olursa olsun Bu tarz şeylerin olacağına ihtimal vermek istemiyorum.

Organik ürünler nispeten , diğer ürünlerden daha pahallı oluyor, bu da çok doğal, çünkü, ürünün ambalajından,sertifika maliyetine, ürünün içerisinde katkısı olmadan sadece yüzde yüz o ürünün kullanılması fiyatları normalden biraz daha fazla satılmasına sebeb oluyor.

Bunun yanı sıra doğal diye satılan ürünler, doğal yollar kullanılarak içerisine yapay maddeler yapılmadan ürünlerdir, fakat yapılan ürünün içine konulan ham maddesi şekeri veya tuzu nasıl bir tarım ürünüdür bilemez ve garanti veremez.

Yöresel ürünler, o yöreye has aroması ve üretilme şekliyle yapılan yine katkı maddesi kullanılmadan üretilen ürünlerdir.
Organik ürünler satacak arkadaşlarımızın, kesinlikle dükkanını zengin bir muhitte cadde üstünde açması şarttır! Bu konu çok önemlidir, çünkü bu ürünleri alacak kişilerin gelir seviyesi yüksek kişilerdir, ve bu kişilerin bir çoğu konuya vakıf bilinçli insanlardır, o yüzden ürün satacak arkadaşın da konuya vakıf olması gerekmektedir.
Fakat bir tavsiyem de organik ürünlerin yanı sıra, yöresel ürünler de bulundurup satmaktır, fiyat olarak organik ürünlerden pek geride kalmasa da, daha uygun fiyatı ve farklı olmaları müşteriyi çeken bir özellik ihtiva eder.
Organik - Yöresel ürünler üreten ciddi firmaları , internet yapacağınız ufak çaplı bir araştırma neticesinde bulabileceğiniz gibi arzu ederseniz ben de size firma adreslerini verebilirim.
Kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk