Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kuyumculuk

BaşlatantiredsoulTarih14/09/2013 12:35:44Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye42 yazı
KUYUMCULUK NASIL BİR İŞ SİZCE YAPILMALIMI BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM

Yerleşim Türkiye / MarmarisMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye437 yazı
eş dost akraba tanıdık konu komşu vb. çoksa,çevreniz varsa,sermaye de,olabilir.....veyahut güzel bir turizm bölgesinde,güzel bir lokasyona sahipseniz....ben de gümüş takıcıyım......farklı tabi.....altına göre.....tatmin edici bir iş.....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye437 yazı
yalnız tecrübe bilgi gerektiren,kendine özgü bazı terimleri olan bir sektör....dışarıya biraz kapalı diyelim.....genelde bu işi yapanların aile mesleği bu...sonradan giren de var tabii...yeni başlayacak olanlar için biraz sıkıntılı,zor bir dönem,özellikle son iki üç yıldır.....hiç bilginiz yoksa bu iş hakkında önce bir öğrenme süreci var....dışardan öğrenebilecekleriniz sınırlı,başka işler gibi değil.....içinde olmanız gerek.....hilesi,hurdası,püf noktaları,işçiliği....

Yeni Üye42 yazı

şanslı teşekkürler yorumun için doğru söylüyorsun hilesi hurdası çok dediğin gibi değişik bir sektör iyi öğrenmek lazım ama ben söyle düşündüm bakın ben bir butik açtım işler iyi değil . Toptancıdan malı alırken altın oluyor 1 kuruş aşağısına vermiyor ben mağazaya getirip astığımda çöp oluyor model tutmazsa zarar hani altında oda para tutsada tutmasa da paran kaybolmaz diye düşünüyorum. sizce

Üye437 yazı
o işte zaten malı vadeli alanlar avantajlı.....bayan giyim.beğenmeli ürün...satar dediğin elinde patlar,müşteri yemez bazen.....altında dediğiniz kısmen doğru.

Üye639 yazı
İŞ GAYET GÜZEL AMA GÜÇLÜ BİR SERMAYE GEREKTİRİYOR.
ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ HİLESİ HURDASI ÇOK,ÇOK AMA BU HİLEYİ HURDAYI SİZ YAPMADIKTAN SONRA SORUN YOK.
GÜÇLÜ BİR CEVRE BUNUNLA BERABER GÜÇLÜ BİR VİTRİN LAZIM,BUNUN DIŞINDA KASADA GÜÇLÜ MİKTARDA PARA VS..
BİR SÜRE İŞİN İÇİNDE OLMALISINIZ,BAZEN GÜNLERCE BEKLERSİNİZDE İŞ OLMAZ.
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye18 yazı
bu işi mersinde düşünüyorsan bu işin uzmanı olan usta bir kişinin tel nosunu vere bilirim oda mersin de altın atölyesi var
tamer

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Esnaf
Yeni Üye42 yazı
marmariste düşünüyorum

Yeni Üye18 yazı
benim meslek kuyumculuk ben 12 sene alanyada yaptım imalat işini her konuda yardımcı olurum. mersinde bu işi yapan kişi beni yetiştiren usta istersen onada yönlendire bilirim
tamer

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Esnaf
Yeni Üye3 yazı
25-30 bin nüfuslu bir kasabada kuyumcu açabilmek için hangi ürünlerden ne kadar almak gereklidir(bilezik,set,ziynet gibi)?
Sermayem 3kg alabilecek kadardır.
Sıfırdan dükkan dekorasyon maliyeti ne kadardır?

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek