Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Baklava -sadece Satış-

Başlatancomandante1453Tarih09/09/2013 11:28:12Yorum7

İlk mesaj
Üye223 yazı
Merhaba,

Ben sadece baklava ve çeşitleri satabileceğim ufak ama işlek cadde üzeri bir yer düşünüyorum.Fakat daha önce yapmadığım için bilmediğim noktalar var.

*Kar marjı ortalama nekadardır? Ne kadar olmalıdır?

*Fiyat odaklımı ? Marka odaklı bir yer mi olmalı?

Tabii bu semte göre değişir.İstanbul-Bahçelievler üzerinden düşünelim.

*Dikkat etmem gereken konular nelerdir ?

*Marka olarak hangisi tavsiyeniz olur? Güllüoğlu,Hacıbozan,Hacısayid dışında :))

Bu işi yapmış,yapan veya fikri olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye77 yazı
ben yeni bir yer actım tatlı üzerine işler iyi kok sükür bayilik aldım düsünürsen yardımcı olabilirim
mrtkcm

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Ymalat
Yeni Üye40 yazı
dostum senin yerinde olsam bayilik değilde ev baklavası tarzı şeyler yapmaya çalışırdım hem daha lezzetli tatlar olurdu hemde insanlar artık böyle şeylere daha fazla ilgi gösteriyor . çevrende boşta tanıdık eş dost akraban varsa onlarla çalışabilirsin tabiki baklavayı çok güzel yapan birileri olmalı .geçen bayramda akraba ziyaretine gittiğim akrabam bize kendi yaptığı baklavadan ikram etti .müthişti nazım geçtiği için üçüncü tabakta istedim :) böyle ev hanımı varsa tanıdığın bunu düşünmeni tavsiye ederim kardeşim.kolay gele...
kırmızı ışık: dur
yeşil ışık: geç
sarı ışık: HIZLI GEÇ :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Üye223 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bankicampik
dostum senin yerinde olsam bayilik değilde ev baklavası tarzı şeyler yapmaya çalışırdım hem daha lezzetli tatlar olurdu hemde insanlar artık böyle şeylere daha fazla ilgi gösteriyor . çevrende boşta tanıdık eş dost akraban varsa onlarla çalışabilirsin tabiki baklavayı çok güzel yapan birileri olmalı .geçen bayramda akraba ziyaretine gittiğim akrabam bize kendi yaptığı baklavadan ikram etti .müthişti nazım geçtiği için üçüncü tabakta istedim :) böyle ev hanımı varsa tanıdığın bunu düşünmeni tavsiye ederim kardeşim.kolay gele...

Öncelikle yorum için teşekkürler.
İmalata girmek ilk aşamada masraflı olacağından düşünmüyorum.Müşteri kitlesi sebebiyle tabela değeri olan bir ürün satmam gerekir.
Söylediğin şekilde evde üretilen üründe bazı kritelerin sürekli olması gerekir ve çeşit sağlayamayabilirsin.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye223 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - esteban
ben yeni bir yer actım tatlı üzerine işler iyi kok sükür bayilik aldım düsünürsen yardımcı olabilirim

Yardım için teşekkürler Esteban.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye390 yazı
Bir çuval bir çuval para demiş bu işten anlayanlar.Kendiniz imal ederseniz daha iyi karlı olur ama dikkatli olmak lazım.tatbak tarzı yerler fiyatı öldürdü yakın yörede açarsanız işinizi baltalar.sadece baklava olmaz tulumbayı en azından kendiniz yapmalısınız.Pasta,sütlü tatlılar ve diğer ürünleri de inceleyin.Ben kendi pidecimde sufleyi ve sütlü tatlıları kendim yapıyorum.Karlılığımı dengeliyor.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye68 yazı
Geçen Mersin'den gelen bir arkadaşım baklava getirdi, minik minik minik, dersiniz lokum. Çok güzeldi, hatta kendisi de o baklavayı İzmir'de satmak istediğini söyledi. Baklavanın adını sanını bilmiyorum ama aklınızda olsun diye yazdım.

Bol şans.
Yaşayan posta kartı; http://bit.ly/13ZYLSJ
Seçilmis ürünler; www.harikaurun.com
Dış Ticaret; www.yeldaren.com
Dünyanın girişimi bu adreste; www.girisimedya.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Üye468 yazı
devir globalleşme devri ev baklavası evde yapacam satacam artık bu işler bitti marka arkandaysa artık müşteri fiyat bile sormuyor ama kendim yapacam satacam dersen marka oluşturacağım dersen imalathane işçi yetecek sermaye vs vs vs..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf