Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çıkış Yolu Arayışı

Başlatansafak112Tarih19/08/2013 13:54:38Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye15 yazı
Merhaba;

33 yaşında, İstanbulda oturan ve alman vatandaşı biriyim. Özel bir firmada satış pazarlama konusunda çalışıyorum. İstanbulda yaşamanın getirdiği zorluklardan dolayı almış oldugum maaş yetmiyor.

Yazacaklarım kesinlikle bir acındırma vs gibi birşey ile ilgili değildir.

Su ana kadar gayet iyi birkaç kurumsal firmada çalıştım. Hem ofis içi hemde saha da vakit geçirdim.

Aldığım maaş 1700 TL. ev kirasının 800 tl oldugunu ve diğer masraflarıda eklersek kıt kanaat gecınmemi sağlıyorum. Eğer ortaya ekstra bır durum cıkıcak olursa ( Giyim masrafı vs) malesef kredı kartına yuklenmek zoruda kalıyorumkı bellı bır sure sonra kart şişmeye başlıyor.

sizlerden tavsiye almak istiyorum.

Yukarıda anlattıgım durumlardan dolayı malesef birikmiş bir sermayem yok. Ancak 5000-6000 Tl gibi bir para toparlayabılırım.

Cok fazla bır para kazanma amacında degılım. Herseyın yavas yavas olmasını ancak en azından bıraz rahatlamak adına en az 3000 tl gıbı bır gelır elde etmek ıstıyorum.

Kimle iş konusunda konusursam "aman bu işi yapma, aman cok zor, bayramın yok tatılın yok" vs gıbı hep bır bahane one suruyorlar. Ancak onu yapma bunu yapma dıyen ınsanlara ınanarakta hayat karsınıza fırsat cıkartmıyor. Inanın taksıcı, simitci, pazarcı, Tır soforu, matbaacı vs gıbı bu ısten ıyı para kazanan ınsanlarla konusma fırsatım oldu.Hatta yolda pilav satan arkadaslar ıle bile.

Siz benım durumumda olsaydınız ne yapardınız?

Bakmak ile yukumlu oldugum bır yaslı insan ve her ay odemek zorunda oldugum kira bedelım var.

En azından ufakta olsa bu konuda bılgılerınızı ve tavsıyelerınızı paylasırsanız sevınırım.

En son aklımda yurtdısından arac getırıp( vergısız arac getırebılıyorum) burada yabancıdan yabancıya satmak istedim ama yeterlı sermayem olmadıgı ıcın bunuda yapamıyorum.

şimdiden fıkrını ve yorumlarını paylasanlara tesekkur ederım.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Yeni Üye1 yazı
Slm ArkadasimTicaret konusunda
Sana söyleyebilcegim bildigin bir isi yap ama sakina korkma
Aza kanaatsan her isi yaparsin baskasinin isinde calismaktan cok iyidir Ama eskisi gibi Tatil yapma olanagin fazla olmaz.

Yerleşim ALMANYA / MindenMeslek Yöneticilik
Yeni Üye14 yazı
s.a arkadaşım eger ilgilenirsen forumdan bir kaç kişiye söylediğimi sanada söylemek isterim.işin geregi istanbuldasın vede satış pazarlama işindesin ben ankarada toptan ayçekirdigi alıp satıyorum sende gittinin yerlerdeki kuruyemişcilere fiyat verip satabilirsin çekirdeği ben yollarım. bu sene çekirğigin tonu köylüde 3000 ila 4000 tl arasında ama iş kuruyemişcilere satmaya gelince en az 7-8 tlden başlıyor sana ton başı 1.500 veririm en az alan 2 ton alır ayda 2 ton en az çekirdeği satabilirsin diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye13 yazı

Merhabalar Ben Lokum Şekerleme toz içecek imalatı yapıyorum. İstanbulda lokum 1. sınıf iyi bir pazarı var. Şayet bir şeyleyler yapmak istersen görüşelim.ek gelir olarak. sana yardımcı olmaya çalışırım. Geçen hafta ordaydım mısır çarşısını biliyorsun orada birileri ile bir bağlantı kurarsan beraber dürüst bir şekilde ufak bir ticaret ile başlayabiliriz. Yeterki birbirimize dürüst olalım. ben sana gerekli bilgileri veririm.Gönül rahatlığı ile Fabrikadan olduğunu da söylemen mümkündür.Sermaye durumuna gelince resmi bir şekilde mutabakat yaparız.İlk önce Düşük Sermaye İle başlarsın bende destek çıkmaya çalışırım. Düşünürsen teferuatlarını konuşuruz zaten

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Gyda
Yeni Üye15 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bangkok.fatih
33 yasinda turkiyeyi terk ettim.

keske 18 yasinda terk etseydim.

git guney asyaya yumurta sat 2 sene sonra sifir arabani 5 sene sonra evini alirsin....

Turkiyede arkanda kimse yoksa para kazanamazsin... ne calisarak nede is kurarak...

evet malesef babadan yada baska bir akrabadan gelen bir maddı destek yok ise gercekten hayat cok zor tr de.

alman vatandası olupda burada kalmak zorunda olmakta ayrı bır durum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye15 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - casuas
s.a arkadaşım eger ilgilenirsen forumdan bir kaç kişiye söylediğimi sanada söylemek isterim.işin geregi istanbuldasın vede satış pazarlama işindesin ben ankarada toptan ayçekirdigi alıp satıyorum sende gittinin yerlerdeki kuruyemişcilere fiyat verip satabilirsin çekirdeği ben yollarım. bu sene çekirğigin tonu köylüde 3000 ila 4000 tl arasında ama iş kuruyemişcilere satmaya gelince en az 7-8 tlden başlıyor sana ton başı 1.500 veririm en az alan 2 ton alır ayda 2 ton en az çekirdeği satabilirsin diye düşünüyorum.

internette biraz arastırınca vermiş oldugunuz fiyatın daha altında urunler var. ilginiz için tesekurler

Ay çekirdeği Diğer AY ÇEKİRDEĞİ Kırşehir/Çiçekdağı 27.07.2013 1,00 TL

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye166 yazı
şafak kardeş özel mesaj attım bi bak

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye207 yazı
ALMAN VATANDASI ISEN ALMANYAYA GEC DURUMUNU DÜZELT DILI UNUTMADI ISEN TABIIKI SU AN ALMANYADA EKONOMI DÜZGÜN GÜNY BÖLGESINDE IS MEVCUT KOLAY GELSIN
OSKAR IMP EXP ALMANYA

Yerleşim ALMANYA / WiesbadenMeslek Ythalat / Yhracat
Üye180 yazı
su an evet ALMANYADA is mevcut neden kaldiniz tr de ,vatandasi iseniz degerlendirin 1700 tl ne ki burada devlet calismayana 2350 tl veriyor tek kisi iseniz ,kolay gelsin derim trde olmadigim icin yasam sart ve durumlari ile ilgili bir sey söyleyemeyecegim fakat tatile gidip gelenlerden pekte hos seyler duymuyoruz ekonomik bir düzensizlik var dengeler bozuk benzin 5 tl olursa domates 2 tl olur demektir neyse herkes memnun gibi görünsede memlekette ..ALLAH kolaylik versin herkese sizde kolay gelsin.
kartay

Yerleşim ALMANYA / Frankfurt Am MainMeslek Mühendis
Yeni Üye20 yazı
neredeyse aynı düşünceye sahibiz duruma da diyebiliriz korkma ticaret risk işidir.küçük,kaybetsende seni sarsmayacak bir işle başla derim satış pazarlama konusunda deneyimine güvenebilirsin....Peygamber Efendimiz (SAV) ne demiş rızkın 4 te 3 ticarettedir...1 lik kısmın içinde olma 3 lük kısmın içinde olmak da fayda var...Hayırlı işler Allah kalbine göre versin...
Rızkın 4 te 3 ü ticarettedir HZ. Muhammed (SAV)

Yerleşim Türkiye / AnadoluMeslek Saty? / Pazarlama
Üye360 yazı
gene 2 tl de olsa en azında alabileceğimiz mis kokulu domateslerimiz var. sizin o da yok.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye14 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - safak112
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - casuas

internette biraz arastırınca vermiş oldugunuz fiyatın daha altında urunler var. ilginiz için tesekurler

Ay çekirdeği Diğer AY ÇEKİRDEĞİ Kırşehir/Çiçekdağı 27.07.2013 1,00 TL

verdigin fiyat 2012 ! iyi araştır .

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye5 yazı

35 yaşındayım. 1 yıl önce TC vatandaşlığından cıktım ve sadece Alman vatandaşı olarak TC de yaşıyorum. Bahsetmiş olduğun konu üzerinde çok araştırdım. Özellikle eğer tek yabancı vatandaşlığın yoksa aracı buraya getiremezsin. Yurtdışında yaşıyorsan 1 araç ile gelir getirdiğin araç ile dönmek zorundasın. Eğer burada yaşıyorsan, ozaman sigortalı olarak çalışıyor olman yada bir firma sahibi olman gerekiyor. Ayrıca 6 ay dan uzun sürecekse aracına MA yani misafir arac plakası cıkarman gerekiyor. Bu iş ise teminat bedeli vs derken neredeyse aynı fiyata geliyor.

Bu yazınızı gördüm bende 1 senedir bu konuda araştırma yapıyorum. Sizle aynı durumdayım kimse bu fikrime onay vermiyor.
eşim almanyadan geldi burda çalışıyor ve yaşıyoruz. bende onun mavi kartı ile bu durumda bir kar elde edebiliriz düşüncesiyle yabancıdan yabancıya araç getirip burda satma düşüncesindeyim fakat işin içinde olan biriyle hiç görüşmedim. araç alım ssatımlarında bilgim yok. ne yapabiliriz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye15 yazı
merhabayin arkadaslar bulgaristandanim tarimla urasiyorum elimizde buyuk mihtarda ay cekirdeyi kabak cekirdeyi bulunmakta baska runerde olur ilgilenen vede arayan varsa yazin
ali

Yerleşim Bulgaristan / SilistraMeslek Ticaret
Yeni Üye84 yazı
BALKAN ülkelerinde, AVUSTURYA ve ALMANYA da iş yapmak isteyen arkadaşlara danışmanlık hizmeti verilir.
iletişim için kecap01@hotmail.com
suskunluğum asaletimdendir. Her lafa vericek bir cevabım var lakin bir lafa bakarım laf mı diye birde söyliyene bakarım adammı diye.

Yerleşim Yugoslavya / SyrbistanMeslek Dany?manlyk