Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Arkadaşlar İş Önerilerinizi Bekliyorum. . .

BaşlatanKazım.OzbasTarih19/08/2013 13:29:01Yorum35

İlk mesaj
Yeni Üye26 yazı
Merhaba arkadaşlar ben şarküteri açmayı düşünüyorum kahvaltılık ürünler genelde organik ürünleri olucak yumurtasından reçeline kadar satacağımız ürünlerin bir kısmını kendimiz üreteceğiz. Asıl öğrenmek istediğim şey beni bu işte ne zorluklar bekliyor nasıl bir sektördür bilmediğimiz görmediğimz zorlukları güzellikleri nelerdir neler satmam gerekiyor nasıl bir konsept oluşturmam lazım bu konularda yardımcı olabilirmisiniz.

Ayrıca sizlerinde dükkanda olmak şartı ile 20 bin civarı kurabileceğim bir iş fikirleriniz varsa açığım ?

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
35 yorum
Üye437 yazı
artık istanbulda her caddede büyük marketlerde şarküteri reyonları olduğundan bu işin biraz tadı kaçtı.....siz kütahyada düşündünüz herhalde.güzel....içki mümkünse koymayın....yağ bal peynir salam sucuk vb....bir fırınla anlaşıp güzel bir francala yaptırabilirseniz ekmek,güzel satışı olur.....soğuk sandviç yapın.....meşrubat çeşitlerinin çoğunu bulundurun enerji içecekleri dahil.....bulunduğunuz yerde rakiplerinizi gözlemleyin....girip çıkın.veresiyeye dikkat etmek gerek....verirsen almasını da bileceksin....çok işlek bir yerse zaten plasiyerler uğrar size,çeşitli firmaların....sigara koyabilirsiniz....kalite ve çeşit.....ürünlerde....mümkün olduğunca uygun fiyatlı.....kolay gelsin...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye437 yazı
dediğim ekmek normal ekmeklerden küçük görünümü de farklıdır....fırından çıktığı gibi getirsinler ilk günlerde azar azar....dükkana içine küçük bir şık sepete koyun....

Yeni Üye26 yazı

Bulunduğum bölgede hiç yok sadece açarsam ben olucam marketler tabiki var ama o ayrı benim kafama takılan noktalar en fazla kira ne kadar vermeliyim masraflarım neler olur hangi tür zorluklar çekerim bunları öğrenmek istiyorum.

Ayrıca ilginiz içinde çok teşekkür ederim şanslı...

Üye437 yazı
söylediklerinizin tamamı bulunduğunuz şehre göre değişir,rica ederim....

Yeni Üye26 yazı
peki bu işte dikkat etmem gereken riskler nelerdir kira müşteri potansiyeli filan tamam ama her işte olduğu gibi bundada işin bir püf noktaları vardır sanırım

Yeni Üye14 yazı
s.a arkadaşım benim fikirimi sorarsan sana şunu söyleyebilirim. bir yere yatırım yapıp oradan gelir etmeye calışmak bir bebegi dünyaya getirip okutup büyütüp ona iş bulup sana bakmasını sağlamak kadar uzun zaman alan ve mesakkatli bir iş.sonkullanma tarihi olan ürünleri atıp satma işinden ziyede bir şeyi almadan satmaya çalış.ben ayçekirği alıp satıyorum eger ilgilenirsen sezonda sana numune gönderebilirim sende bulundugun bölgedeki bakkal kuruyemişci kim varsa onlara fiyat verirsin söyle söyleyeyim bu sene ayçekirğinin kilosu köylerede 3 ila 4 tl arasında kuruyemişcilerin bulabilirse aldıgı fiyat 7 ila 8 tl arasında en az alan 2 ton alır. eger satış yapalırsen bir yere sermaye baglamadan kafan tutarmı tutmazmı düşünmeden kafan rahat bir sekilde ticaret yaparız .

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye26 yazı
O tarz işlerden ben anlamam bu işide ben babama açıyorum emekli oyalansın diye açıyorum.

Üye437 yazı
yani günlük ciron kiranın altında kalmasın....kira 500 se misal aylık günlük bir 600 700 çekmen lazım....oralar için konuşuyorum bu rakamları...burda misli.....riskler....bu iş tek kişi işi değil bir ikinci bul kesinlikle....çok güleryüzlü olma somurtkan da.....ikisi de yanlış anlaşılır....temizlik çok önemli....o ekmek işini yapmaya çalış....diğerlerinden farkın olsun....en azından başlangıçta.....ya herşey sana bağlı riski güzelliği vb.....sen nasıl biriysen genelde işlerin öyle gider....çoğunlukla....her zaman değil.....denemeden de bilinmez...burayla ora bir değil,olsa da aynı olacak diye bir şey yok....bu iş çok sermaye yer.onu bil.ama yapabilirsen güzel ekmek yersin.başarılar....

Yeni Üye26 yazı
kiralar baktığım yerlerde 1.000 tl civarı günlük o ciroyu yakalamam zaman zaman belki eşimle babam idare ederler akşamlarıda ben yardımcı olurum o sıkıntı diğil tek derdim ortalama 25 m2 bir dükkana ne kadar maliyet gider çok şaşalı bişi yapmamam ilk başta tabi

Yeni Üye26 yazı
Birde aktar açmamı çok öneriyolar ama o iş hakkında hiç bir fikrim yok bu konuda fikirleriniz nelerdir ?

Üye437 yazı
o kadarlık bir dükkana 20 ye de kurarsın 50 ye 80 e de.....tamamen sermayene bağlı.....20 ye açarsın köy bakkalına benzer 60 a açarsın istanbul bebek yanında halt etmiş....çok ufak şeyler para olarak çok değişir....bol şans....

Yeni Üye26 yazı
bakalım artık nasibimiz varsa ekmek yeriz bu işten ama nasibimiz yoksa önümüze koysalar görmeyiz hayırlısı olsun diyelim...

Yeni Üye21 yazı
tugcular-toptandeterjan.ticiz.com burdan ürünlerimizi görebilirsiniz.. alacağınız adete görede fiyatlandırmamızı yaparız.. düşük sayıdaki alımlarda kilo fiyatımız 2,80 dir.. kdv li 5kg ariel fiyatı 18,90 dır fakat bizde spot olduğu için faturasızdır yani 100 adetten aşağı aldığınız takdirde 5kg ariel adet fiyatımız 14 tl dir..
bu arada 15 kg lık omo matiklerimiz de mevcuttur.. 100 adet ve üstü alımlarda adet fiyatımız 37,5 tl dir
+90 (541) 769-29-19,
+90 (506) 334-18-67
TUĞCULAR Temizlik Ürünleri

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Ticaret
Yeni Üye40 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Kazım.Ozbas
Merhaba arkadaşlar ben şarküteri açmayı düşünüyorum kahvaltılık ürünler genelde organik ürünleri olucak yumurtasından reçeline kadar satacağımız ürünlerin bir kısmını kendimiz üreteceğiz. Asıl öğrenmek istediğim şey beni bu işte ne zorluklar bekliyor nasıl bir sektördür bilmediğimiz görmediğimz zorlukları güzellikleri nelerdir neler satmam gerekiyor nasıl bir konsept oluşturmam lazım bu konularda yardımcı olabilirmisiniz.

Ayrıca sizlerinde dükkanda olmak şartı ile 20 bin civarı kurabileceğim bir iş fikirleriniz varsa açığım ?

selam kazım hocam,ben şuan bakkalıkla uğraşıyorum,sizin açmayı düşündüğünüz işle aşağı yukarı aynı kategoride olacağız.şimdi ben sana böyle biryer açmanı tavsiye etmem neden diye sorarsan,artık insanlar tüm ihtiyaçlarını büyük marketlerden sağlıyor kahvaltılığını, mandırasını ,meyvesini ,sebzesini vs vs düşündüğün semtte büyük market varsa bu işe girme derim .ama şöyle bir seçenek sunabilirim size, mesela ülkemizin dört bir yanında bir sürü lezzet var hepsi şehirleriyle anılmış durumda yani bir parçası olmuş durumda,siz bu lezzetleri oralardan getirttirip satabilirsiniz müşteri potansiyelini artırıp güzel reklamınızı yaparsanız tutturabilirsiniz. benim şuan bir düşüncem var sizde düşünebilirsiniz gerçi birçok konu açılmış bununla ilgili ama şuan dikkatimi ona çevirmiş bulunmaktayım.sizde ailenizde güzel yemek yapan varsa ev yemekleri ile ilgili bir yer açabilirsiniz,tabiki her işte olduğu gibi bu iştede açacağınız iş kolu, her ne olursa olsun "YER" çok önemli.kolay gelsin..
kırmızı ışık: dur
yeşil ışık: geç
sarı ışık: HIZLI GEÇ :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Üye437 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
bakalım artık nasibimiz varsa ekmek yeriz bu işten ama nasibimiz yoksa önümüze koysalar görmeyiz hayırlısı olsun diyelim...
orası öyle....dört dörtlük yaparsın 6 ay sonra devredersin...mütevazı başlarsın onbeş sene kalırsın....ticarette şans çok çok önemlidir,diğerleri de ama...lokasyon,sermaye miktarı,vb......yer seni sevecek yoksa ne yaparsan boş....kolay gelsin.

Yeni Üye26 yazı
peki arkadaşlar şarküteri + müşterilerin oturup kahvaltı edeceği bi yerdüşünsek dahamı iyi olur dahamı zora sorakım işimi örnek olarak böreği çöreği simidi ekmeği sahanda yumurta sı bu tarz şeyleride ekleyip müşterilere masa açıp açacağım dükkanda yemelerini sağlasam daha iyi olmazmı bu şekilde hem şarküteriden hemde kahvaltıdan gelir sağlarım.

Yeni Üye26 yazı
Bu arada dükkanı buldum arkadaşlar 1.500,00 TL kirası var maşallah birim burası küçük paris çok büyük diğil dükkan içerisine şarküteriyi açtıktan sonra 2-3 masa sığar 4-5 masalıkta önünde yer var 30 bin tl ye açarım diye düşünüyorum ama kafama takılan şu 20 bin nufuslu yerde hiç avm yok market 3 tane hepside yaklaşık açacağım dükkana 100-150 metre uzaklıkta dükkan ana cadde üzerinde her dışarı çıkanın mutlaka geçtiği bir cadde bunları göz önüne aldığınızda önerileriniz nelerdir ?

Üye437 yazı
daha iyi olur ama daha zora sokarsın aynı dediğin gibi....kahvaltı salonu konsepti....o zaman üç kişi durursunuz.....kiran yüksek....m2 si kaç ama yoğun lokasyon diyorsun....emekli adamın oyalanmasından ziyade,basbayağı ekmek kapısı olur.....marketle çok bir işin olmuyor o zaman ama onları da bir gezip görüp neyi kaça satıyorlar görürsün.....bankicampik nickli arkadaşın dediğine geldin bir nevi.....bilmiyorum Kütahya tabi yani oranın halkı nasıl dışarda yeme alışkanlığı hele kahvaltı....yerin çok güzel dediğine göre kiran bulunduğun şehre göre bana yüksek geldi....açsan da ilk üç beş ay yetecek kadar bir nakit olsun cebinde....çok iyi düşünmen gerek....hesabını iyi yap.....

Yeni Üye26 yazı
1500 e ben seviniyorum 2 bin lira kira yanımdaki dükkanda 30 m2 rahat vardır uzun olarak yapılmış dükkanlar daha ilk giren ben olucam nasip olursa hani ilk aşamada gurup olarak 20 dükkan birlikte açılıcak reklamımız da yapılmış olucak haliyle insanlarımızın dışarda yemek yeme alışkanlığı çok fazla yoktur ama benim güvendiğim nokta sabah kahvaltı yapıp evden öyle çıkan kişi sayısı gözlemlerime göre çok az herkes pastanelere simit almaya gidiyo ben bile aynı şeyi yaşıyorum gelip benim dükkanımdan 2 liralık zeytin peynir alıp reçel alıp simit börek alıp gidicenden eminim ve en güvendiğim kitle öğrenciler öğrencilerin dolmuş durağı hemen yanımızda ben bunu çko büyük fırsat olarak görüyorum öğrenci milletini bilirsiniz kahvaltı alışkanlığı yoktur hele üniversiteliler baş tacımız olucak diye düşünüyorum. onlarda aynı durağı kullanıyorlar.

Yeni Üye26 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - şanslı
Alıntı Yapılan Metin:
orası öyle....dört dörtlük yaparsın 6 ay sonra devredersin...mütevazı başlarsın onbeş sene kalırsın....ticarette şans çok çok önemlidir,diğerleri de ama...lokasyon,sermaye miktarı,vb......yer seni sevecek yoksa ne yaparsan boş....kolay gelsin.

önerilerin için çok teşekkür ler hocam gün geçtikçe daha iyi fikirler geliyor aklıma senin tavsiyenide dikkate alıcam güzel bir öneri ufak bir bölüme yapılabilir bence ek olarak konulabilir

Üye437 yazı
hayırlısı diyelim,Allah utandırmasın.açarsanız bizi bilgilendirin buradan,diğer arkadaşlardan da yorumları duymak isteriz elbet....

Yeni Üye26 yazı
şimdi birisi aklıma hibe kredi olayını soktu onu düşünüyorum birde kursu 9 gün sürüyormuş 30 liraya kadar veriyolar ne alırsak kardır ama bunun sistemi nasıl işliyor orası önemli

Üye780 yazı
selamlar, kütahyada nerdesiniz?
Strotaş

söve ,mimari restorasyon,dekoratif iç,dış mekan elemanları ve ısı yalıtım malzemeleri

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Ymalat
Yeni Üye26 yazı
Gediz de yaşıyorum siz ?

Üye780 yazı
kütahya
Strotaş

söve ,mimari restorasyon,dekoratif iç,dış mekan elemanları ve ısı yalıtım malzemeleri

Yeni Üye26 yazı
Açarsam dükkanı burada yazarım ziyarete gelirsiniz inş. :)

Üye780 yazı
inşallah aslında gelmem gerek .. hatta farklı bir iş düşünürseniz önerebilirim size. telefonda da görüşebiliriz
Strotaş

Yeni Üye26 yazı
şuanda işyerinde olduğum için telefonla görüşmem uygun olmaz kazim.ozbas@gmail.com bu adresten bana 24 saat ulaşa bilirsiniz fikirlere her zaman açığım.

Üye780 yazı
biz kütahya ilinde 2011 yılından itibaren söve ürünleri imalatı,dış cephe mantolama ve 2013 yılı içerisinde de stropiyer üretimi ve satışını yapan firmayız.Yapacagınız iş haricinde Gediz de ürünlerimizin satışını yapmak isterseniz katalog broşür desteği verebilirsiniz. Katalog ve mantolama broşürlerimiz websitemizden indirilebilir,sitemiz yaklaşık 1 ay içerisinde dahada aktif olacaktır

www.strotas.com
Strotaş

Yeni Üye26 yazı
Çok teşekkür ederim ama o işten hiç anlamam bilmediğim işide yapmak istemem, yinede tekrardan teşekkür ederim.