Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Küçük Bir Süt Üretim Çiftliği

BaşlatanfgcesurTarih17/08/2013 10:14:39Yorum20

İlk mesaj
Yeni Üye19 yazı
Merhabalar,
3-5 inekten oluşan küçük bir süt üretim tesisi kurmak ne kadar mal olabilir ? bu hayvanlara bakmak için çok fazla bir mebla gerekir mi? Bunlardan elde edeceğim sütü pazarlayacak bir yerim var şu an. Ve sütü pastörize edecek aletlerde büyük ihtimal hibe olarak elime ulaşacak. Küçükten böyle bir işe başlamak sizce nasıl olur ?
FGC

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Yeni Üye75 yazı
bilmediğin işe girme arkadaş elinde avucunda ne varsa harcarsın.
3-5 inekle tesis kurulmaz! ancak günlük 3,-40 kilo/litre süt satarsın...

NOT: araştırmadığım sektör alan iş kalmadı geliyor iş parada takılıyor.
varsa elinde paran ne iş yapıyorsan o alanda yatırımını yap. benceeeee...

Yerleşim Türkiye / TürkMeslek Memur
Yeni Üye44 yazı
3-5 inekle hayvancılık yapılmaz gücün varsa en az 50 inek yap bu işten anlamıyorsan onuda yapma yoksa 1 yıl içinde batarsın arkadaşım. işin özüne gelirsek ben 140-150 hayvanla battım yemin %70 ini kendim ürettiğim halde hersey kalemle kagıtla yapılan hesaba benzemez belki yazdıklarım sana ters gelebilir bana kızada bilirsin benden tavsiye dersen ben bunu önerrim kafana takılan biyer olursa özel den yardımcı olurum çünkü bu konuda uzman oldum ama piyasanın kötü gitmesinden ve bazı aksi duumlardan dolayı batırdım başarılar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye91 yazı

Türkiye'de hayvancılık yapılmaz bende aynı sıkıntıları yaşadım 4yıl oldu koyün üretimi yaptım kışları 3ay yem parası vermeme rağmen hastalık ölüm piyasa tutarsızlığı bende yüzde elliye yakın zarar ettim sakın kardeşim helede üç inek kesinlikle dakika bir gol bir olursun şu olur evin müsait ise ek iş olarak hanımın bu işten anlıyor sen sabah akşam ağır bölümleri tamamlar oda gerisini halleder vede temiz bir sağıma çevrene 3tl sen süt veriri yoğurt peynir yaparsan ek gelir gibi olur burda bir polis arkadaş öyle yapıyor 4inekle buzağıları ile de artı kazanır damızlıkları değiştirir bir ikisini de satarsın
Saygılarımla
casper48

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ticaret
Yeni Üye86 yazı
casper48 küçükbaş koyun işi yapan arkadaş senenin 9 ayı merada otlayan bir hayvandan nasıl zara ettin. hatta bazı bölgelerde senenin 10-11 ayı merada olan hayvandan zarar etmek çok büyük bir başarısızlık.
yemini kendin üretmiyorsan (arpa-buğdayını-yoncanı)
hayvanlarının aşılarını yaptırmıyorsan (yaa fazla para gidiyor yapmasam da olur ne olacak ki diyorsan)
hayvanlarının refahını düşünmüyorsan bu işten fazla anlamıyorsan
MUTLAKA BATARSIN

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Veteriner
Üye216 yazı
Mustafa3467 tebrik ederim güzel cevap. Arkadaşlar hayvancılıkta zarar etmek için zarar etmeyi öğrenmiş ve başarmış olmanız lazım. Hangi işte sadece doğumdan dolayı % 80 yakın artış oluyor ? . Her şeyi bir tarafa bırakalım sütten gelen parayı sadece doğumdan elde edilen yavurların bile karı yeterli bende anlamıyorum nasıl zarar ediyorlar.
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye23 yazı
hayvancilik ciftliklerine 1 milyon euro geri odemesiz devletten katki
türkiye genelinde hayvancılıgın her türlüsü, çiftçilik arıcılık, kanatlıhayvan, küçükbas, buyukbas hayvancılık kültür balıkçılığı kırsal alandayapılacak butik oteller dag ve bag evleri lokantalar ve dinlenmetesisleri gibi tüm yatırımlarınıza devletten%65 geri ödemesiz 1 milyon euro ya kadar hibe ile cebinizde paraniz olmadanda bir tesis sahibi olmaniz icin anahtar teslim hibe alım garantili iş kurma imkanı saglamaktayız ayrıcafabrika kuracaklara yatırım teşvik belgesi alınması ve kosgeble ilgilitüm projelerinizi yazılım ve tüm detaylarını sizin için biz yapmaktayız.girişimciler kendi işinizi gelin sizin için biz kuralım. irtibat içincep telefonumuzdan 7 gün 24 saat hizmet vermekteyiz .muhterem kocaoz0530 322 4773
muhterem

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Üye187 yazı
muhteremkocaöz detaylı bilgi verir misin gorus yapalım. dera15@mynet.com
www.kayelajans.com
www.sifa24.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye86 yazı
muhteremkocaöz bu geri ödemesiz hibeyi insanlara ne şartlarda verdiğinide yazda millet heycanlanmasın
bu arkadaşın söylediği krediyi ancak büyük firmalar alır arkadaşlar umutlanmayınn.

Yeni Üye23 yazı
sevgili arkadaslar bu kredi ve hibeleri devlet istina gözetmeksizin elinde kendine ait en az 5 dönüm arazisi olan veya en az 5 yıllıgına kiralayan herkese vermektedir önemli olan sizin hangi iş koluna yatırım yapacağınıza karar vermenize bağlı. buarada devlet kişi ve şirketlere cebindeki para kaç para diye sormuyor sadece projen varmı benim istedigim kriterlerde proje yaptıysan ve arazinin yapı izni varsa problemsiz olarak bu hibeleri 1 milyon euroya kadar alırsınız , yatırımı desteklenen 42 il ve kırsal alanda yapılabilecek tüm projeler desteklenmektedir. daha detaylı bilgi isteyenler bana cep telefonumdan ulaşabilirler 0530 322 4773 proje yapmak isteyenler tkdk.gov.tr veya 4448535 numaralı telefonlardanda bilgi alabilirler proje hazırlama ve insaat konusunda destek vermekteyiz
muhterem

Üye329 yazı
bu işe kesinlikle girme derim.
3-5 inekle olacak iş degil 100 dönüm sadece acık ahılın olma lı onun yanında 100 dönüm orlagın ve mısır/sılaj ekebilecegin yerlerin bugday ekili alanın olmalı, arac gerec ve seni en az 6 ay idare edecek paran olmalı. her şeyi kendin yapmalısıntraktörün mutlaka olmalı ve samanlık veya depoların. e bunlar varsa zaten calısmana pek gerek yok eger yapacam diyorsanda 50 inekten asagısı kurtarmaz ve inekleri aldıgın vakit doğan bızaları satmamalısın ki kar elde edebilesin.

bu arada sakaryanın neresine düşünüyorsunuz?

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye86 yazı
muhteremkocaöz bana çevrenden bu krediden faydalanabilen bir çiftçi göster kafamı keserim.
sen hibe almayı veya faizsiz kredi almayı çocuk oyuncağımı mı zannettin kardeş. ben hazır senelik büyükbaş hayvan hibelerimi bile zor alıyorum geç bu işleri. eğer burdakilere yardımcı olmak için bir şeyler yazacaksan sosyal yardımlaşmaların inek ve koyun dağıttığını or-köy ün inek koyun dağıtımı yaptığını ve bunları durumu kötü sosyal güvencesi olmayan insanlara verdiğini yaz araştır bunula ilgili bir konu aç çünkü araştırmaya seviyorsun anladığım kadarıyla

Yeni Üye23 yazı
mustafa 3467 ben sana üç beş degil tam 42 tane isim verecem telefon numarası ve adres birde veren kurumun internet adresini verecem devlet bu adamların isimlerini almış oldukları hibe miktarlarını teslim edilen insaatları ve yapımı devam eden insaatları sana yazarım. istersen telefon numaram 0530 322 4773 beni ara ayrıca böyle karamsar olmana gerek yok tkdk.gov.tr veya 444 8535 numaralı telefon danda bu konularda bilgi alabilirsin bence sen girişimde bulunmamışsın piyango bileti almayana piyango çıkmaz. baş vurusu olmayanada devlet hibe veya kredi vermez.projesi, olmayana devlet hibe vermez ama sen girişimde bulunup projeni verirsen devlet sana kredide verir karsılıksız hibede eger ciddi manada bu destekleri almak istersen telefonumdan ara yada yaz telefonunu seni ben ararım
muhterem

Üye485 yazı
6-7 ineği olupta apartmanlara günlük taze sür servis eden tanıdığım var. gaytte güzzel yıllardır yapıyor. evi arabası vs var. birazda tavuğu var ve isteğe cevap veremesede taze yumurtada getiriyor. aynı şekilde siaprişe göre kendi peynir yapıp onuda satıyor.

6-7 inekle neden olmasın. 100-150 inekle belki sende batarsın. büyük büyüğe, küçük küçüğe tekamül eder dostum.

6-7 İnekle edeceğin zarar 6-7 ineğin parasını geçmez. kaldıki bu 6-7 inek için ahırında varsa tek maliyet sana yem ve bakım oalcak. bukadrcık ineğe çoban tutacak değilsinya,

Korkma yap. En Fazla Kaybın o 6-7 İnek ve Zamanın Olur.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye96 yazı
arkadaşlar devlet teşviği sıfır faiz kredi balonuna kanmayın yanarsınız herşeyimiz hazır çiftlik bitti, sadece hayvan alımına kredi kullanalım dedik 150 baş için ziraat bankası canımıza okudu, vazgeçtik ziraatten baktık 0 faiz yalan 6-7 puanlara geliyor dedik ki denizbank a gidelim bu kadar bürokrasiyle uğraşmayalım 9 la denizbank tan alalım dedik onlarda farklı değil şimdi kendimiz malımızı satıp özsermaye ile alma yoluna gidiyoruz, herşeyden önce 3 5 senedir değil yaklaşık 10 12 senedir bu süt hayvancılığı işini yapmak için araştırma yapıyorum çok batan gördüm hala ayakta olup para kazananda çok yapamayanlar ya başında durmamaktan ya yanlış inek seçiminden yada yanlış beslemeden batmıştır doğru şeyler zamanında yapılırsa batmak söz konusu değil, her ticarette olduğu gibi kar/zarar kardeştir.
Her hafta 5 lt süt tüketiniz, yoğurdunuzu peynirinizi kendiniz yapınız...Serkan Günay

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye86 yazı
nakrese katılıyorum hibe-teşvik-sıfır faiz hepsi palavra inanmayın
donunuza kadar alırlar.

Yeni Üye22 yazı
mustafa3467, sıfır faizli kredi sizden geri alınmayacak anlamına gelmez. Kaldı ki geri ödeme yapmazsanız icraya da vermeyiz anlamına hiç gelmez. Bu noktada hibe ile sıfır faizi karıştırmışsınız.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye23 yazı
arkadaslar bu hibe işini tamamen karıştırıyorsunuz ve insanlara yalan yanlış bilgiler veriyorsunuz. devlet hibeleri girişimci olan insanlara tesis kurulumunu kapsamaktadır canlı hayvan alımı ile ilgili devletin hibe destegi yoktur olamazda. canlı hayvan alımı kredi ile olur parası olmayan kredi çeker alır şimdi devlet kişilere traktörü lojmanı jeneratörü süt işi yapacaklara süt makinası ve tankları slaj makinası yem karma makinası romorklar sıyırıcılar süpürmek için süpürme makinası elektrik hattı su kuyusu ve insaat giderlerinin toplamının %65 ini sizden geri istemeden size bagğışlamaktadır.canlı hayvanla ilgili ise size geri isteyecegi kredi vermektedir. buda şu anlama geliyor. ahır agıl kümes adı ne olursa olsun bunların yapımına devlet hibe veriyor.ama canlı hayvan alımına kredi veriyor lütfen karıştırmayın.ikisi farklı konular detaylı bilgi isteyen arasın telefonum 0530 322 4773 muhterem kocaöz
muhterem

Yeni Üye22 yazı
Muhterem bey konu ile ilgili özel mesaj gönderebilir misiniz? Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye13 yazı
Hayvancılık para getirmiyor zarar ediyoruz batıyoruz vs vs diyen arkadaşalar Saray Çiftliğini bir araştırın Necati Kurmel yapmış olduğu yatırımları bir okuyun konu hakkında yapmış olduğu röportajları okumanızda fayda var diye düşünüyorum olunca oluyor demekki

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans