Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Satılıkmı, Normal Şirketmi?

BaşlatanCoNNRoaDTarih06/08/2013 22:14:18Yorum4

İlk mesaj
Üye158 yazı
İyi günler,
Öncelikle iş hayatından uzunca bir süre ayrı kalmam asebiyle durumdan hem korkar,hemde aklıma pek bişey getiremez oldum. (Yan etkiler ama düzelir).
Yaklaşık olarak 200 bilemedin 250 bin lira sermaye ile bir şirket mi alsam(o fiyata alınırmı onuda bilmiyorum) yada kendim bir şirketmi kursam bilemedim.Eskiden olsa bu soruların cevabı şıp diye gelirdi ama şu an yardıma ihtiyacım var.
1-Şirket aldığımızı varsaysak kurumsal hale getirmek için ne kadar bir sermayeye ihtiyaç duyabiliriz.
2-Hangi sektörün şirketini satın almamız bizim avantajımıza olur.(inşaat,perakende,imalat,vs)
3-Kurumsallaşma için hangi uzmanlara başvurabilirim.

Şirket kurmakta ise,
1- Bu sermaye ile hiç uğraşma borsana devam et mi dersiniz?
2- Kurulacak şirketi direkt kurumsal mı,yoksa normal bir şirket olarak mı kurmalıyım.
3- Kurumsal olarak kurmak istediğimizde yardım alacak uzman insanları nereden bulabilirim.
Sorumu tam anlatabildiğimi sanmıyorum ama işi bilen arkadaşlar konuyu anlamışlardır.
Şimdiden yardımlar için teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye216 yazı
İşletme kurmak duruma ve sizin işinize , sektöre, madi durumunuza, ve işletme bilginize göre değişir, onun için bana abitgulsitan@hotmail.com iletişim bilgilerinizi gönderirseniz duruma göre bir işletme planı hazırlayıp ona göre karar verilmeli
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye83 yazı
Bence siz şu an uğraştığınız şeye devam edin. Zira hangi sektöre girip neye yatırım yapacağınızı bilmiyorsunuz. Sırf iş kurmak için de iş kurulmaz. Paranıza yazık. Yok illa iş kurucam diyorsanız da kurulu bir yeri devir almanın da sıfırdan bir iş kurmanın da kendine göre avantajları vardır. Hangi sektöre girmek istediğiniz önemli. Mutlaka kafanızda bir plan vardır.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye21 yazı

valla arkadaşım oncelikle senin bakıs acını iyi bilmem gerekiyor, yani soyle diyim kafandaki seyin tam olarak ne oldugunu bilsem cok daha fazla yardımcı olabilirim. Ama soyle sorayım sen , bu parayla 200 bin tl rahat kazanıyım mı dersin ? yoksa kurumsal olayım, kariyerli gozukeyim riskide bol olsunmu dersin ? Kusura bakma ben olaylara her zaman acıyı bastan soyleyen ama tatlıyı beraber yemeyi sevenlerdenim. Eger ciddi fakat sıfır riskli guzel para kazanayım fazlada yorulmayayım dersen , ve konudaki baslıktaki sermayende de ciddi isen, genelde burda hayal goren cok oluyorda.. Neyse, ciddiysen su anda yaptıgım isi sende yaparsın, ciddi para kazanırsın, elbette acık sozlu olmak lazım bende kazanırım, kazandırıyorsam da kazanmalıyım.. Dusun , ilgilenirsen mailim mralican6566@gmail.com . kendine iyi bak iyi sanslar..
A.CAN

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ticaret
Üye158 yazı
Bi süre foruma giremedim kusura bakmayın.
Açık konuşmak gerekirse,işi kurmuş olmak için kuracağım.Ama karda etsin istiyorum.
Borsa işinde bir kağıt alır yatarsınız,(ben bu yatma işini fiiliyata da döktüm:) ) buda yavaş yavaş kabuğunuza çekilmemize neden olmaya başladı.
Ben bu paranın düşük olduğunu düşünürken,bazılarınız sermayende ciddimisin demişsiniz.Sermayemde ciddiyim,hatta yaklaşık 1 sene sonra sermayeyi 5 kat artıradabilirim.
Şimdilik ortak düşünmüyorum,biraz ağzım yandı,bu tarz yazan arkadaşlar olmuş.
Niyetim enerji sektörüne girmekti ama biraz araştırınca bu paralarla enerji sektörüne girmek,sabah kahvaltısında lahmacun yemeye benziyor.Ama eğer enerji sektörüyle ilgili bilgili arkadaşlar,olabileceğini söylerlerse yardımcı olurlarsa gerçekten minnettar kalırım.
Kurumsal olmak istememin sebebi,iş büyüyebiliyorsa büyütmek, "ne veriyim abime" şeklinde çalışmalar istemediğimden.
Yorum atan arkadaşlara teşekkür ediyorum,en kısa zamanda döneceğim,şu ara sıkışık olduğum için bu mesajı bile kaşla göz arasında yazdım.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er