turistik bir şehirde yaşıyoruz , evimizin hemen altında 20 metrekarelik ufak bir dükkanımız var , etrafımızda oteller ve pansiyonlar mevcut , 150-200 metre ilerimizde okul ve kışla var , önce market açma düşüncem vardı fakat ekstradan tost falanda satabileceğim büfe tarzı bir iş yapmanın daha uygun olacağını düşündüm.
yazdığım gibi dükkan bize ait ve evimizin hemen altında , kira ile ilgili bir derdimiz yok fakat bu iş için çok fazla bir sermayemiz olduğunuda söyleyemem , bu işi kendisi veya bir tanıdığı zamanında yapmış veya hala yapmakta olan arkadaşlara bir kaç sorum olacaktı ;
1) büfe açmak için gerekli belgeler nelerdir , yapmam gereken resmi işlemleri sırayla yazabilir misiniz
2) resmi işlemler (ruhsat , muhasebe , vergi levhası , yazar kasa vs.) bunların masrafı ortalama ne kadar tutar
3) dükkan tabelası , raflar , tezgah , meşrubat dolapları vs. bunların masrafı ortalama ne kadar tutar
4) sermayenin azlığından bahsettim , içki ve sigara ürünlerini yoğun miktarda bulundurmayı şimdilik düşünmüyorum , daha çok meşrubat , çerez , çikolata , kuru yemiş vb. ürünlere ağırlık verecem , merak ettiğim hangi ürünlerin kârı daha yüksek ?
5) satmayı düşündüğüm bu ürünlerin bana minumum maliyeti ne kadara olur (en azından rafları dolduracak kadar olsa)
6) bağkurdu , elektrikti , vergiydi vs. ayda ortalama ne kadar masraf çıkartır
zor ve yorucu bir meslek olduğunu biliyorum , fakat zamanını bütün gün bilgisayar başında geçiren asosyal bir insan olarak tam benim yapabileceğim bir iş olarak görüyorum , annemde yardım edecektir , şimdilik ev geçindirme derdim yok , bu işten gelecek parayada ihtiyacım yok , sadece zarar ettirmesin ve beni oyalasın yeter , ileride sayısal loto ve şans oyunları bayiliğide alabilirim , görüş ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar , teşekkür ederim...