Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Hindistan'dan Dış Lastik İthalatı

Başlatanatak89Tarih13/07/2013 00:53:23Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Merhaba arkadaşlar,

Hindistan'dan oto lastik ithal etmek istiyorum.Konya'da oto lastik olarak çalışan faal işyerimiz bulunmakta.Bazı araştırmalar yaptım burdaki ürünle hindistandaki ürünün arasındaki fark %125 oranında bi fark bulunmakta benim yardıma ihtiyacım olan konu

1.)Ürün gümrükte anti dapinge takılırmı
2.)Ürüne yüklenecek vergiler+ulaşım ürün maliyetine yüzde kaç etki eder
3.)Gümrükte herhangi bir tse kalite belgesi gibi işlemler istenirmi
4.)Malı konteynır bazında getirebilirmiyim
5.)Bu ithalatı gerçekleştirmek için ithalat ihracat belgesine ihtiyaç varmıdır
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye109 yazı
bu sorularınızı A tipi belgesi ( karnesi ) olan bir gümrük müşavirine sorun size daha fazla aydınlatıcı ve net bilgi verir.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye48 yazı
hiç uğraşma, ben senin adına getireyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye67 yazı

merhaba ,
özelden size bilgilendirme maili attım görmez iseniz diye burayada yazıyorum ,

- malzemenizde %4,5 GUMRUK %18 KDV Var
- herhangi bir tse işlemi yok
- konteynır bazında getirebilirsiniz bu size kalmış
- ithalat yapmak için firma olmanız yeterli bu şahıs ve ltd tarzındaki firmalar olabilir. ama gümrükte işlemlere ilk başlarken ticaret odası kaydı, imza sirküleri vb evraklar isteyecekler.
BALBAY GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD ŞTİ
MUSTAFA BAL 0507 247 41 14

Yeni Üye7 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hikmetduman
hiç uğraşma, ben senin adına getireyim.

su ana kadar 3 kişiyle görüştüm sen dokunma ben hallederim dien sagolsunlar malın malıyetıne %30-35 komisyon koyuyorlar %3 alıyorum ben senden sadece cevabını alıyorum.Ben uğraşmak istiyorum gidicem hindistana malı görecem üreticisini görecem malı gümrükletecem parasını ödüyecem bu işlemlerin karşısında yıne razıyım komısyon odemeye yalnız benım komısyon odeme seklım tedarıkcısını bulur beraber gıder pazarlıgını yaparız gumruk mevzuatında yardımcı olur o emeginin karsılıgını ödemeye dünden razıyım.Bu şekilde ticareti düşünmemin amacı zaten aradaki komisyonculardan kurtulmaktır.
İlginiz için teşekkür ederim hikmet bey ama benim düşündüğüm ticarete yatmıyor söylediğiniz şekil

Yeni Üye7 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mustafabal67
merhaba ,
özelden size bilgilendirme maili attım görmez iseniz diye burayada yazıyorum ,

- malzemenizde %4,5 GUMRUK %18 KDV Var
- herhangi bir tse işlemi yok
- konteynır bazında getirebilirsiniz bu size kalmış
- ithalat yapmak için firma olmanız yeterli bu şahıs ve ltd tarzındaki firmalar olabilir. ama gümrükte işlemlere ilk başlarken ticaret odası kaydı, imza sirküleri vb evraklar isteyecekler.

iki gündür giremedim siteye maili yeni gördüm mustafa bey yorumunuz için tsk ederim istedigim bir kaç soruya cevap olmuş tedarik aşamasında yardımcı olabilirmisiniz hindistanda düzenlenen otomotiv lastik fuarları hakkında bi bilginiz varmı cevabınızı bekliyorum.
saygılarımla..

Yeni Üye67 yazı
merhaba ,

valla çin deseniz belki ama hindistan da malesef şu an için irtibatta olduğumuz tek sektör dokuma kumaş, şahsım gümrük müşaviriyim size en çok türkiye ye geldiğinde isterseniz gümrükleme a.ısından yardımcı olabilirim
BALBAY GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD ŞTİ
MUSTAFA BAL 0507 247 41 14