Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Özel Sektörün İhtiyacı. Kurumsal Yönetim

BaşlataniturkmenTarih19/01/2004 15:23:54Yorum5

İlk mesaj
Üye406 yazı
5.pdf

www.download.com
dan acrobat diye arama yapın acrobat reader yoksa eğer...

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye13 yazı
Kurumsallaşmak istiyorum, birçok firma sahibinden duyduğumuz bir söz. Şirketinizin başında siz olmasanız bile yönetilebilir olması bir işveren için büyük bir nimet olsa gerek. Bu çalışmalara başlamadan önce ünlü bir söz ile başlamak gerek;

“Ölçemediğiniz hiçbir şeyi kontrol edemez, kontrol edemediğiniz hiçbir şeyi yönetemezsiniz”
Peter Drucker

Konuyla ilgili ayrıntıları aşağıda yer verdiğim pdf içerisinden okuyabilirsiniz. Linkin kırık olmamasını garanti altına almak adına 2 ayrı yere yükledim. İyi okumalar.

Kurumsallasmak-istiyorum.pdf

Kurumsallasmak-nasil-olur.pdf
Dijital pazarlama ve yönetim ile ilgili blog yazılarım için: ibrahimaksen.com.tr

Dijital pazarlama, SEO, Google Adwords hizmetlerimiz için: yapiyoo.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye546 yazı
12 yıl sonra konuya cevap veren insan :D

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye13 yazı

Geçen 12 yılda da kurumsallaşmaya yeni yaklaşımlar kazandırılmış olabileceğini düşünerek paylaştım. :) İyi okumalar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye406 yazı
evet geldi mesela belediyecilik:
hizmetinde belediyelerin devletten aldığı payın sadece nüfus ile alakalı değil.
yatırımlar ,halkdan aldığı oy,çevre ve doğaya katkı,ibadet-eğitim ve sosyal alanlardaki başarısı gibi faktörlerle de değerlendirilmesi gerekmekte.
mesela ölü bir araziyi evvela çevre düzenlemesi ile alt yapı ile ulaşım yolları ile etkin bir alan haline getiren bir belediye de oradaki emlak vergisinden en yüksek payı almalı hatta belediyeler abd deki gibi kdv muhafiyeti kararı dahi alabilmeli belli tarihlerde.

özel sektör: en ciddi kurumsallaşma personelinizin sizinle çok uzun soluklu planlar yapmasını sağlayacak maddi gelir ve sosyal imkanlara sahip olmalarını sağlamak olmalı. çocuğunun ihtiyacı olacak tableti dahi düşünmelisiniz.
evet çok para verin ama bir o kadar da çok iş yaptırın.. ama ezmeden kırmadan sadece performansı üst düzeyde tutun.

evet.. bir yaklaşım daha argeci diye aldığınız adama sadece arge yaptırmayın satışcı diye aldığınız bir insandan arge de arge de yetişen bir insandan da pazarlama ya da satışda faydalanmayı bilin. kısaca personelinizin tüm yeteneklerini çok iyi tanıyın. sadece iş görev formuna tabi tutmayın.

kurumsallaşmanın markalaşmak -tasarımda farkındalık olduğunu keşfedin yığınlarca evrak ya da mail ile değil çok hızlı hareket edip yanlışa meyil vermeyecek bir şirket olmayı düşünün.
sadece mevcut pazarını değil sürekli başka pazarları ve rakiplerinizide gözlemleyin onlar nefes alsa bilin.
her zaman en ucuzu bulmaya çalışın ama ucuz mal ucuz insan ucuz makina almayın.
tedarik ve hizmet zincirinizi mükemmel derecede yönetin.
kurumsal olun herkes yetki ve görevini bilsin ama ben herşeyi bilirim herşey dediğim gibi olacak demeyin
ne yapalım arkadaşlar bundan sonra demesini de bilin..
ve robotlarla değil insanlarla çalıştığınızı da hiç unutmayın.
ve en son TEKNOLOJİYE DAİMA YATIRIM YAPIN.insan a dememe bile gerek yok heralde

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye20 yazı
Süper bir yorum.. Mutlaka dikkate alınmalı..
Mail : info@netyaz.net
Gsm : 0532 610 90 85

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im