Ben devlet memurluğundan emekli olduktan sonra bir süre Ankara'da bir emlakçıda çalışmıştım. Orada bu işi biraz öğrendim. Şimdi İstanbul'da, Ataşehir'deyim. Burada çok sayıda kiralık, satılık daire var. Şöyle bir şey düşündüm. Emlakçılık yapacağıma kiralık/satılık daireleri belli bir ücret karşılığında kiracıya yada alıcıya gösterme işini yapsam nasıl olur? Yani yapacağım iş mal sahibinden anahtarı alıp daireyi müşteriye açıp içeri sokmak olacak. Daireyle ilgili hiçbir bilgi vermeyeceğim. Müşteriyle mal sahibi arasında hiçbir ilişki kurmayacağım. Sadece gidip anahtarla kapıyı açıp müşterinin daireyi görmesini sağlayacağım. Bu iş için de malsahibinden her gösterim için 15-20 lira gibi cuzi bir para alacağım. Diyelim ki sizin kiraya vermek istediğiniz bir daireniz var. Ama emlakçıya vermek istemiyorsunuz. Sahibinden vermek istiyorsunuz. Sahibinden.com gibi belli yerlere ilanlar veriyorsunuz. Dairenizi görmek isteyenle kendiniz konuşuyorsunuz. Dairenizi göstermek için müşterinin belli bir saatte veya gün dairenin önüne gelmesini istiyorsunuz. Ben de o randevu saatinde daireye gidiyorum, kapıyı açıyorum, müşteriye gösteriyorum. Sonra da kapıyı kapatıp çıkıyorum. Malsahibi daireyi sattıktan veya kiraya verdikten sonra anahtarı teslim etmeden önce kaç kere gösterme yaptıysam o kadar para alıyorum. Örneğin bir daireyi 10 defa gösterdiysem 150 lira alıyorum. Başka da hiçbir şey talep etmiyorum. Tabii eğer böyle bir işe girersem bunu vergi tabelası olan bir iş yerinden ve kendi arabamla yapacağım. Ayrıca bir avukatla konuştum. Bana malsahibiyle anahtarı teslim alarken yapacağım sözleşmeyi de hazırlayacak. Sizce bu iş İstanbul'da bana para kazandırır mı?