Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Emlakçı Yerine Yer Göstermecilik İşi

BaşlatanrealestaterxTarih27/06/2013 07:08:15Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Ben devlet memurluğundan emekli olduktan sonra bir süre Ankara'da bir emlakçıda çalışmıştım. Orada bu işi biraz öğrendim. Şimdi İstanbul'da, Ataşehir'deyim. Burada çok sayıda kiralık, satılık daire var. Şöyle bir şey düşündüm. Emlakçılık yapacağıma kiralık/satılık daireleri belli bir ücret karşılığında kiracıya yada alıcıya gösterme işini yapsam nasıl olur? Yani yapacağım iş mal sahibinden anahtarı alıp daireyi müşteriye açıp içeri sokmak olacak. Daireyle ilgili hiçbir bilgi vermeyeceğim. Müşteriyle mal sahibi arasında hiçbir ilişki kurmayacağım. Sadece gidip anahtarla kapıyı açıp müşterinin daireyi görmesini sağlayacağım. Bu iş için de malsahibinden her gösterim için 15-20 lira gibi cuzi bir para alacağım. Diyelim ki sizin kiraya vermek istediğiniz bir daireniz var. Ama emlakçıya vermek istemiyorsunuz. Sahibinden vermek istiyorsunuz. Sahibinden.com gibi belli yerlere ilanlar veriyorsunuz. Dairenizi görmek isteyenle kendiniz konuşuyorsunuz. Dairenizi göstermek için müşterinin belli bir saatte veya gün dairenin önüne gelmesini istiyorsunuz. Ben de o randevu saatinde daireye gidiyorum, kapıyı açıyorum, müşteriye gösteriyorum. Sonra da kapıyı kapatıp çıkıyorum. Malsahibi daireyi sattıktan veya kiraya verdikten sonra anahtarı teslim etmeden önce kaç kere gösterme yaptıysam o kadar para alıyorum. Örneğin bir daireyi 10 defa gösterdiysem 150 lira alıyorum. Başka da hiçbir şey talep etmiyorum. Tabii eğer böyle bir işe girersem bunu vergi tabelası olan bir iş yerinden ve kendi arabamla yapacağım. Ayrıca bir avukatla konuştum. Bana malsahibiyle anahtarı teslim alarken yapacağım sözleşmeyi de hazırlayacak. Sizce bu iş İstanbul'da bana para kazandırır mı?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Emlakçı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Üye351 yazı
Kimse guvenmez benim pek ümidim yok

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye8 yazı

riski yüksek. kimse sizi anahtarı vermez. diyelim ki verdi, siz de eve birini soktunuz. girdi yerleşti.. adamın o kişiyi evden atması 2 sene.. davalar, avukatlık ücreti.. etc. kimse o işe girmez dostum.ben şahsen güvenmem...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye215 yazı
emlakcilar genellikle mal sahibinden para almiyor hizmet icin..adiniza elk su gibi islerle de ilgileniyorlar.. mal sahibi hic bir sorumlulugu olmayan birisine anahtar vermez herhalde.. sözüm meclisten disari ya siz mümkün oldugunca cok kisiye evi göstermek icin caba gösterirseniz? mal sahibinin yerine kendinizi koyun cevabi bulursunuz..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Yeni Üye65 yazı
işin çakallığı aklıma geldi hemen diyelim ben sana verdim anahtarı iyi güzel hoş müşteriler geliyor sen gösteriyorsun ya sen tanıdıklarına gösteriyorsan para kazanmak için yaparsın demiyorum benim aklıma geldi fazla para kazanıyım diye arkadaşlarına aratıp randevu aldırırsan

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ö?renci
Üye508 yazı
Ev sahibi ile anlaşıp, bu evi 1 ay boyunca gelen her kişiye istediğiniz saatte istediğiniz kadar göstermek karşılığında 100 lira para talep ediyorum derseniz daha mantıklı gelebilir..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye554 yazı
cevren varmı hem ev sahibi hemde kiracıyı bulacak? ev sahibi niye senle uğrassın verir emlakcıya hiç degil satılınca verir komüsyonu sana havadan para vermeyi neden kabul etsin ? illa yapcam diyorsan hemperi nin dedigi gibi yap

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Grafiker
Üye390 yazı
Bu işi ofisteki maaşlı ofisboy yada asistan tarzı elemanlara yaptırıyoruz.Daire dairede satılır mantığım var ve oradaki sunum çok önemli.Bakar beğenir alır mantığı zor bir mantık olduğu için sadece daireyi göstermek noş iş.Krediden yakındaki okul kreşe yada en yakın otobüs durağına kadar herşeyi soran bir alıcı kitlesi var.O yüzden ya emlakçı olun yada boşa kürek çekmeyin bence.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye3 yazı
Arkadaş sahibinden kiralık satılık ilanı verenlere hizmet vereceğini söylemiş zaten. Adam evini kendi kiraya verecek veya satacak. Dairene sahibindek kiralık diye ilanı koymuşsun, hergün birileri arıyor. Ne yapacaksın gidip her görmek isteyene evini göstereceksin. Gösterecek vaktin yoksa böyle birine anahtar vereceksin. Bence yasal olmak şartıyla emekli biri harçlığını çıkarabilir bu işten.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Üye351 yazı
Madem evinin anahtarini baskasina vercek gider emlakciya verir neden baskasina versin hem emlakci parasini kiracidan aliyor mal sahibi icin tamamen ucretsiz

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye73 yazı
Çok güzel bir fikir olumsuz bazı şeyler yazan arkadaşların tam olarak yapmak istediğin şeyi anladıklarını sanmıyorum. Sen insanlara sahibinden daire fırzsatı veriyorsun. Bu satışı hızlandırabilir para bunun için ödenecek. Ben ce dene gitsin maliyeti ne ki ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye68 yazı
'Gidip emlakciya verir' bi yontem, ancak gunumuzde 'sahibinden' olan emlaklarin daha hizli tutuldugu da bir gercek, bu yuzden ev sahipleri kimi zaman emlakciya vermek istemez. Acelesi olmamasi da bir baska yontem. Bu isin yani sira, yurtdisinda olan ancak ulkemizde henuz yapil(a)mamis, kisisel gayrimenkul danismanligi da dusunebilirsiniz. Bagli bir yeriniz olmadan, kisileri yaniniza alarak istediklerini bulana dek dolasmak, evleri gostermek, hatta bi sure sonra emlakcilari taniyacaginizdan isleri daha kolay da yurutebilirsiniz.

Bol sans.
Yaşayan posta kartı; http://bit.ly/13ZYLSJ
Seçilmis ürünler; www.harikaurun.com
Dış Ticaret; www.yeldaren.com
Dünyanın girişimi bu adreste; www.girisimedya.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye31 yazı
bu iş tutmaz arkadaş
hfs

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Müzik
Yeni Üye8 yazı
ilk bakışta güzel bir fikir.lakin emlakçıda çalışmışsınız bilirsiniz;evinin anahtarını vermeyen tipler ya evini aşrı aşırısı seven tiplerdir, yada insanlara asla güvenmeyen tiplerdir.malı ile hava atmayı egosunu bu alanda sergilemeyi sevenleri zaten hepimiz biliyoruz.o adam internete ilan vermiş hatta tabelacıya gidip KİRALIK DAİRE diye afiş yaptırmışsa;onu arayanın yedi sülalesini soracak klasik 15-20 sorusuna net cevap alacak, o an kahvede okey oynuyorsa bile yarın akşam 7 de müsaitim diyip o saattede valla kaynıma çaya geldim yarın öğlen bakarsın diyecekki egosu tavan yapsın.al kardeşim anahtarı git göster demez.Bu hizmeti ancak profesyonelce iyi mülkiyetlerin sahibine sunarsınız diyecem; o adamında zaten gösterecek elemanı avukatı muhasebecisi vadır.size gerek duymaz.
ama kafanıza çok yatıyorsa; bu işi 800 tl lik kiralık daire değil de 15000 tl lik kiralık bina vs vs vs GİBİ mülklerde hyta geçirmeye çalışın.kendinizi mal sahibine iyi pazarlarsanız anahtarı kaparsınız.hatta birgün gelir sürekli size dönen anahtarlarınız olur

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçy