Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Avrupa'da İşyeri Açmak İçin Ne Gibi Şartlar İstiyo

BaşlatanturbolineaTarih09/06/2013 17:31:17Yorum21

İlk mesaj
Üye209 yazı
Avrupa'da İşyeri Açmak İçin Ne Gibi Şartlar İstiyorlar?

Market lokanta gibi bir şey düşünüyorum.

Yunanistan başlangıç olabilir?Şartlar neler kabul görmek için.Hollanda Almanya'da olabilir.

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
21 yorum
Üye209 yazı
İnsanların biraz daha güvenilir olması ve hukuk sisteminin oturması...hukuk sistemi oturduğu için güvenlik sorunu ve haksızlığın az olması

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye138 yazı

Siz artık Türkiye için güveninizi yitirmişsiniz artık ben nedesem boş olur sadece diyebilirim ki Asya'yı da düşünün.Thailand, Malezya, Singapur, Filipinler, Hong Kong olabilir.Reklam yapmak istemiyorum onun için isim vermiyeceğim, kardeşim gibi sevdiğim bir arkadaşımın, Çin'de iki, Hong Kong'da bir olmak üzere restaurantları var ve şimdi bir de Thailand Bangkok'da yeni açıyorlar.Ben sizin yerinizde olsam Uzakdoğuyu seçerdim.Hem daha iyi yardım alırsınız hem yaşamak iyi ve kolay ve Avrupa'ya göre daha çok göz önünde olursunuz.
Bilgi paylastikca degerlenir!

http://www.yiwugo.com

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Ticaret
Üye209 yazı
Türkiye'de işyerim mutlaka olacak..

Ben sadece schengen bölgesinde işyeri açmak için ne gibi şartların olduğunu öğrenmek istiyorum.

Yunanistan ve italya gibi bir yerde işyeri açma isteğim ise Türkiye'ye yakın olması...Dolayısıyla bağlantım kopmayacak.

Üye138 yazı
Yakın bir yer olacaksa Bosna ve ya Makedonya olabilir.Hem yabancılık çekmezsiniz, hem de Türkçe bilen insanlarda epey fazla.
Bilgi paylastikca degerlenir!

http://www.yiwugo.com

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Ticaret
Üye209 yazı
bosna ve makedonya schengen bölgesi değil.

Yeni Üye69 yazı
italyada oturma iznin olmadan herhangi bir yer acamazsin. sirketin yetkili kisisi mutlaka italyan oturma (ve tabi calisma) iznine sahip olmali. bu izinden disardan geliyorum hobaa diye alinmiyor. ya burada bir okuldan mezun olmus olunmali ya da italyan vatandasi biri ile evli olmali.

Yerleşim Türkiye / BodrumMeslek Ticaret
Üye300 yazı
Almanya'da 250.000 euro başlangıç yatırımı yapıp, en az 5 kişi istihdam etmen gerekiyor tabi AB üyesi ülkelerin birinin vatandaşı değilsen.1 yıllık çalışma ve oturma izni veriyorlar, işler iyi gidiyorsa 1 yılın sonunda 3 yıl daha veriyorlar sonra da süresiz oturum ve çalışma izni alıyorsun.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye29 yazı
belcikada dukkani acip ortak gorunebilirsin bu sayede de oturuma basvuru yapabilirsin ama sureli oturum olur suresiz oturum bayagi bi uzun zaman alabilir
ciddiyseniz gorusebiliriz

Yerleşim Belçika / HeusdenMeslek Di?er
Yeni Üye45 yazı
Kardes Almanyayi da unut gitsin . yüzde 50 vergi veriyorum .... googelde tabelalara bek inanmazsan :) evimi varimi satiliga cikardim Burda nasipse toparlar toparlamaz dönecegim memlekete
hakan

Yerleşim ALMANYA / KasselMeslek Serbest meslek
Üye129 yazı
Sayin arkadaslar yukardaki insanlara bakiyorum hic kimse pozitif degil hep armutun sapi uzumun copu bahane,, ben hollandada 25 seneden beri yasiyorum allaha sukur bi seyler yapiyoruc calisana isini bilene heryerde is var,, avrupada bir is yapacak arkadas hollandada is yapilir tabiki ilk once paran olacak, yaptigin isi bileceksin, misal benim kaldigim sehre bundan 4 yil once gelen bir konyali once firinda calisti daha sonra firin aldi kardeslerini getirdi simdi bir firinlari ve 1000m2 marketleri var 4-4 yilda iyi is baslangicta cok cok olsa 20 bin eurosu vardi , yani isi bilir calisirsan oluyorr
Yusuf

Yerleşim Hollanda / UtrechtMeslek Ythalat / Yhracat
Üye129 yazı
Sayin arkadaslar yukardaki insanlara bakiyorum hic kimse pozitif degil hep armutun sapi uzumun copu bahane,, ben hollandada 25 seneden beri yasiyorum allaha sukur bi seyler yapiyoruc calisana isini bilene heryerde is var,, avrupada bir is yapacak arkadas hollandada is yapilir tabiki ilk once paran olacak, yaptigin isi bileceksin, misal benim kaldigim sehre bundan 4 yil once gelen bir konyali once firinda calisti daha sonra firin aldi kardeslerini getirdi simdi bir firinlari ve 1000m2 marketleri var 4-4 yilda iyi is baslangicta cok cok olsa 20 bin eurosu vardi , yani isi bilir calisirsan oluyorr
Yusuf

Yerleşim Hollanda / UtrechtMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye37 yazı
Avrupada tavsiye etmem. Eninde sonunda senide harac tezgahina sokarlar benden solemesi. Malum orgut cok yogun avrupada! Vermem benden alamazlar gibi dusuncelere kapilma canindan olursun yada tekerlikli sandalyede dolasirsin!

Yerleşim Yngiltere / LondonMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye126 yazı
İngiltere düşünülebilir bence.

Ne gibi iş kurulur orasını bilemem ama İngiltere'de iş kurmak istediğinizde Ankara Antlaşması'na göre Türk vatandaşlarına vize veriliyor.

Hukuki olarak ve antlaşmayla belirlenmiş bir durum bu arkadaşlar.

Kendi işinizi kurmak isterseniz vizede sorun çıkartamıyorlar.Yalnızca kendi işinizi kurmanız gerekiyor başkasının yanında işçi olarak çalışamazsınız.

Benim bildiklerim bunlar.

İngiltere'de ne gibi işler yapılabilir şimdi de siz söyleyin bakalım :)

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye37 yazı
ingiltere tecrubesi olan birisi olarak soleyim. Ankara anlasmasi gibi bir cok vize turu var ama en cok bilineni bu. Hep sunu tavsiye etmisimdir yurtdisina giderseniz cebinizde yada hesabinizda hazir para bulundurun. kimseye guvenmeyin.
gelelim ingiltereye ankara anlasmasi falan hikaye oldu. adamlar yuklu para ile yatirim yapacak insan ariyolar. uc bes kurusla donmez isler ingilterede. bu ulke emparyalizmin dogdugu ulke. acikcasi herseyde para konusuyor.
bir bilgi sormak para danismak para. yani hersey para. arkadasliklar bile. kendi isizini kurmak gercekten zor. bakmayin ole ozendirdiklerine. hersey keci misali sakalinizi kapana kadar. kaptimmi sakali avukat, muhasebeci, vergi dairesi, kiralar faturalar caniniza tak ettir. Memleketi mumla aratir insana. memlekette biriktirdiginiz uc bes kurusu burda elinizden alirlar. insanlar soguktur kimse kimseye kolay kolay yardim etmez. yardim eder gibi gorunurler mutlaka bir cikari vardir bunun farkina belki varirsiniz.
ingilterede avrupa kanunlarindan cok farklidir hicbir avrupa kurali burda gecmez. para birimi sterlindir shengen disindadir. arabalarin direksiyonlari terstir.

Üye126 yazı
Ben zaten İngiltere toz pembe bir ülke demedim ki :)

Hiç olmazsa diğer ülkelerden farklı olarak vize alabilmek için daha kolay bir ülke.

Bildiğim kadarıyla diğer avrupa ülkeleri yok ortak ister,yok oturma izni ister,yok belli bir miktar sermaye ister.

Bu prosedürlerle uğraşmak yerine İngiltere hiç olmazsa daha zahmetsiz bence.

Ama orda çalışmak , yaşam şartları , pahalılık nedir bilemem tabi.Ayrıca dilinin ingilizce olması başka bir avantaj :)

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye37 yazı
ingiltere dunyanin en zor vize alinan ulkelerinden biridir. verdigi vizeler genelde vize sahibine para harcattiran vizelerdir.burasida sermaye istiyor. burasida oturma izni ve calisma izni istiyor. eskisi gibi kolay deyil. uzun bir sure ugrastirir. ve istediginiz sonucu genelde alinmaz. buraya gelmenin en kolay yolu evlenmek. ole birini bulabilirseniz. ama onunda baska gicik taraflari varki anlat anlat bitmez. avrupa bitti artik. az cok burda para kazana donuyor tukiyeye yabanci istenmiyor artik burlarda. ozellik bu tobic okuyun.
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=67971

Üye123 yazı
Almanya' da ciddi bir şekilde şirket kurmak isteyenlere gereken yardımı sağlıyorum.

Sadece oturum almak ve Almanya'ya yerleşmek isteyenler lütfen irtibat KURMASINLAR.

Sadece gerçek ticaret yapmak isteyenlere yardıma hazırım.

tasdemir@gmx.de
tmx

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Dany?manlyk
Üye537 yazı
konu cok dagılmıs tr de kı gı orta caplı bı market kurmanın yolu malıyetı nedır avrupada yada asyada asıl merak konusu budur ıbıza adasında 15 mk dukkanda tekıla servıs etmek mısal dıyorum bunları konussak daha verımlı olur

Yerleşim Türkiye / Ankara