Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

" Seni Sevirem. . . "

BaşlatanhanelliTarih27/05/2008 13:33:46Yorum20

İlk mesaj
Yeni Üye13 yazı
Merhaba!
Ben Kanber Aliyev. Azeriyim. Yazımda olası azericeye "kaymalar"ı hoşgörünüz,lütfen.
Yaşlılar japon kartpostallarını hatırlarlar...Hani, sağa sola çevirdikce kartposdaldaki japon güzeller ğöz kırpar,gülümserdiler ya...Bu efekt en azı ikiyüz yıldır bilinuyor. Okul cetvellerinde de görmüşsünüzdür. Çevirdikce değişen cizki kahramanlarının resimlerini. Effektin oluşması için, resimlerin sert malzeme üzerinde basılma zorunlugu olduğu için,şimdiye kadar hep seri ürünler üretildi bu yöntemle. Yani kimse şimdiye kadar, bir atolyeye, bir fotograf studyosuna gidip de "Abi al bu iki fotografı,annemle babamlar, bir çerçeveye yerleştir. Sağdan bakanda annem, soldan bakıldığında babam ğözüksün. Ve ya "Nişanlımla ben", " Eniştemle ablam", "Takımımın amblemi ve ben", "Sevdiğim kız ve... kedi." dieymedi. Aşağıda veerdigim örnekler gibi:
http://www.radikal.ru/USERS/xanelli/hatirlamak
Bu "ikili çerçeve" ye istenilen iki fotografın, sifariş üzerine yapmanın yollarını düşümdüm. Ve bir teknik geliştirdim...Fakat "Zamanı gelir, emekli olanda yaparım" diyerek bir kenera koydum. Zamanı geldi ve nufusu memleketimden on kat daha çok olan(maşallah) Türküye'de bu işi yapmaya karar verdim.
Yaptım. Dügün salonları, fotograf studyoları ile konuştum, onlara örnekler bıraktım. Yaptırmak isteyenlerin uygun buldukları iki fotografı alarak, maille bana gönderyor ben de yapıp verilen adrese kargo ile yolluyordum...200 den fazla yaptım...Ama.. Aması şu ki yapım tekniki na kadar basit olsa da bu işi yapmak için, kesgin göz ve titremeyen ellere sahib olmak lazım...Fotografların basıldıgı kagıtlar, sınırlardan sapmamk üzere, katlanması gerekiyor. Hata yapılıyorsa düzeltmek imkansız,yeniden
yapacaksın..Oyle hale geldi ki sifarişleri zamanında yetiştremez oldum. Bu çok önemli. Adam sevgilisine doğum günü hediyesi vercek."İkili çerçeve" sifariş vermiş. Dogum günü gelmiş ama hediye hala hazır degil...
Karar verdim; "İkili çerçeve" iş fikrini, isteyene belli ücret karşılıgında satyım.
Bu iş evde yapmaya çok müsait.Zaten ben de evde yapıyorum.
Bir bilgisayar ve tarayıci. Ki bunlar neredese her evde var.
Verceyim cizimle basit bir aleti organize sanaii bölgelerinde en fazla yüz dollara yaptırmak mümkün.Bir de "stablizator" dediğim ahşaptan yapılan parça.Marongozda tanesini 5YTLye yaptrıyorum. Askari düzeyde Photoşop ve Corel Draw programlarını kullanım beceriği lazım.Yoksa, bir bilene tanesi 5 YTLden yaptrılır.Bu programları kullanan on binlerle lise,ünversite ögrençileri var. Bu işi 15-20 dakikada yapıb cep harclığı çıkaracak genc, istenmeyecek kadar çok...15 X 20 cm ebatlarında çerçeve. Ve metal cetvel, maket bicagı, normal bıcak. Malzeme bunlar...
Bilğisayarda bir araya getrilmiş resimleri tanesi 50Ykr tan bastrıyor ve aletin yardımıyla katlıyorsunuz. Stablizatora koyup çerçeveye yerleştriyorsunuz..Bitti. Bu kadar...Yukarıda verdiğim örnekler 15 X 20cm. Maliyeti: Çerçeve -12YTL .Perakende fiyatı! Stablizator - 5YTL. Bilgisayar işlemini kendiniz yapmassanız - 5YTL. A4 kagıta baskı 50Ykr Toplam 22,5YTL Çeçeveni tpotan alar ve bilğisayar işini kendiniz yaparsanız - 15 YTL, en fazla. Kaça satıyorum? Direkt sifariş verene kargo dahil 75YTL. Studyo ve salonlara kargo dahil 60YTL.
Durup dururken insanlar bir birlerine hediye vermezler. Hediye verdiklerimize bir mesaj vermek isterik,aslında. Kişinin kim olmasına bağlı,bu mesajlar gnellikle şöyle olur: "Sana saygı duyuyorum", "Seni kutluyorum" ve..cokumuzun sözle diyemediği,hediye vererek bildirdiğimiz "Seni sevirem..." Yaptıgım tasarım bu mesajları en bariz şekilde iletir..
Bigisayarı saymazsak 350 YTL sermaye ile kendi işini,ek iş yapmak isteyenlere tüm üretim detaylarını 125YTLye, e-maille gönderirim.
Hepinize başarılar arzu edirem,
Kanber Aliyev
xanelli@gmail.com
hanelli

Yerleşim Azerbaycan / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - araştırmacı
bana gönderirmisin.tuncayerci.45@hotmail.com

Merhaba, Tüncay bey.
Tabii gönderirim...Teknik bilğileri gönderme şartımı , yani 125 YTLe ödemeği, kabul ediyorsanız,
xanelli@gmail.com adresime yazın, "İkili çerçeve" leri ev şartlarında üretmek için gereken tüm deteyları adresinize gönderiyim.

Hörmetlerimle,Kanber Aliyev

hanelli

Yeni Üye25 yazı

Tebrikler güzel çalışma...

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye2 yazı
Selam Kanber bey. Hocam mende azeriyem.Suriyeye ihracat yapıram.İndi Ankaradayam.Sizinle görüşe bilerik?
Men istiyirem ki suriyeye hediye ***ürem. Merhum prezdent Haviz Esadla oglu Beşar Esadın ikili çerçevesini yapa bilersiz? Yedi sekkiz dene ***ürmek istiyirem sizin bu çeçivererinizden .Bir hefteye düzeldersiniz çok yahşı olar.

Yerleşim Azerbaycan / BaküMeslek Ticaret
Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - canhepcan
Selam Kanber bey. Hocam mende azeriyem.Suriyeye ihracat yapıram.İndi Ankaradayam.Sizinle görüşe bilerik?
Men istiyirem ki suriyeye hediye ***ürem. Merhum prezdent Haviz Esadla oglu Beşar Esadın ikili çerçevesini yapa bilersiz? Yedi sekkiz dene ***ürmek istiyirem sizin bu çeçivererinizden .Bir hefteye düzeldersiniz çok yahşı olar.

Selam hemyerlim. Malesef yapamayacağım.Yazımda da belirtdiğim gibi görmemde bir sorun oluşmuş,bu sebepten "İkili çerçeve"leri yaparken hatalar yapıyorum.B u yüzden zaten iş fikri olarak satlığa çıkardım burada.. Aslında gözel fikir,yani süriyeye baba ve oğul prezidentlerin resmini "ikili çerçeve"de hediye ***ürmek..Ama malesef,yaşlılık işte...Sana başarılar arzu edirem.
hanelli

Yeni Üye5 yazı
Merhabalar;
Öncelikle fikrinizin çok cazip olduğunu belirtmek isterim.Bununla ilgili birkaç sorum olacak;

-Bir tanesini yapmak için geçen süre nedir?
-Görmemde problem var dediniz,anladığıma göre her insanın kolayca görüp uygulayacağı birşey değil(el becerisi + görme bilinci)
-Ücret talep etmişsiniz bu ücret ne için?
-Birgün içerisinde en çok kaç adet yaptınız?
-Sizden talepler olduğunu belirttiniz,sesinizi nasıl duyurdunuz?

Bu kısa sorulara yanıt verirseniz sevinirim.Amacım yaptığınız işe saygısızlık değil,sadece aklıma takılan sorulara yanıt arıyorum...

Teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Erbili
Merhabalar;
Öncelikle fikrinizin çok cazip olduğunu belirtmek isterim.Bununla ilgili birkaç sorum olacak;

-Bir tanesini yapmak için geçen süre nedir?
-Görmemde problem var dediniz,anladığıma göre her insanın kolayca görüp uygulayacağı birşey değil(el becerisi + görme bilinci)
-Ücret talep etmişsiniz bu ücret ne için?
-Birgün içerisinde en çok kaç adet yaptınız?
-Sizden talepler olduğunu belirttiniz,sesinizi nasıl duyurdunuz?

Bu kısa sorulara yanıt verirseniz sevinirim.Amacım yaptığınız işe saygısızlık değil,sadece aklıma takılan sorulara yanıt arıyorum...

Teşekkürler...

Merhaba sn.Erbil. Sıralamasıyla şöyle cevap veriyim:
1. Bilğisayar işlemleri (ki 10 - 20 dakkada )bitdikten sonra print edilip çerçeveni 1-1,5 saate hazır edirem.
Sizin tabrinizle kendi "görme bilinci" im olanakları ile. Daha kesgin gözle, en fazla 35 - 40 dakikada işlem biter sanırım
2. Çerçevede değişim efekti oluşması için resimlerin birleşme yerinden,tam sınırdan katlanması gerkiyor.
Verdiğim çizimde olduğu gibi katlama tam sınırda gerçekleşmelidir.

Aksi halde resimler karışır..Görme zayıflarsa, boyle basit ama hassas işlemde hatalar oluşuyor,hali ile...Yani "el becerisi" dediğiniz işlem - katlamak.
"Görme bilinci" dediğiniz ise - katlama sınırını ihlal etmemek.
3.İş fikirini satıyorumda ondan...
4.Bir örnek: Düğün salonlarına gitdim.Belli seviyede olanlara tabii ki. Çerçeveleri gösterib iki teklif yaptım.
Sizin salonu tercih edenlere promosiyon olarak verisiniz ve ya bene yaptırıb ilave hizmet gibi müşterilerinize satarsınız... Coku promosyonu seçti
Insanların mutlu gününde çok ğözel hediyeler verirsiniz ama o hedi.yeler ne kadar kişiseller? N akadarı "Seni seviyorum" söylüyor..?
Hörmetlerimle,Kanber Aliyev
hanelli

Üye187 yazı
kanber bey üzerindeki sert plastik maddeyi neren alıyorsunuz ve biz her yerde bu malzemeyi bulabilecek miyiz ?
projenizle ilgileniyorum
yalnız ben öğrenciyim
malum öğrenci indirimi yaparsanız projenizi almaya hazırım.
ZİHİN FUKARA OLUNCA FİKİR UKALA OLUR...

http://www.kargosubizden.com

Yerleşim Türkiye / ErzincanMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - buzul
kanber bey üzerindeki sert plastik maddeyi neren alıyorsunuz ve biz her yerde bu malzemeyi bulabilecek miyiz ?
projenizle ilgileniyorum
yalnız ben öğrenciyim
malum öğrenci indirimi yaparsanız projenizi almaya hazırım.

Merhaba buzul.
Zaten benim geliştirdiğim teknik, sert malzeme üzerinde baskı işleminden kaçmak içindir. Resimler A4 formatda kağıta basılıyor ve sonra basit bir yöntemle stabil açıda kalması tamin edilir.Stablizator dediğim bu malzemeni verecegim çizimle marangoza yaptracaksınız.Yazımı dikatla okusan orda yazıyorum,sevgili buzul.
İndirime gelince, fiyat belirlerken en askari düzeyde tutmaya karar verdim ki senin gibi grişimçi gencler kendi işlerini kura bilsinler. Tanesini 50 -60 YTL ye satabileceğiniz bir ürünün üretim dökümanlarını 125 YTLye almak çok mu? Bu kadar az tutdum ki girişim ruhunuzu ödüllendriyim.
Bu bi ödül aslında, 125 liraya ıvır zıvır almakdansa iş fikiri almayı tercih edenlere benim ödülüm. Hörmetlerimle,Kanber Aliyev
hanelli

Üye187 yazı
madem öyle peki kanber bey
elinizde yapılmış olan hazır bir tanesini benim adresime gönderirseniz
numune olarak bakma fırsatım olur.
eğer yapılmış olanı burdaki resimler gibi ise
ve hoş görünüyorsa parayı size göndermeye hazırım
elektronik posta adresime
hesap numaralarınız gönderirseniz
bende size ev adresimi yollarım
1 tane numune resim yollarsınız
beğenirsek
parayı havale eder projenizi alırız
saygılarımla
Serkan DİRİL.

turkiyemm38@hotmail.com

Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - buzul
madem öyle peki kanber bey
elinizde yapılmış olan hazır bir tanesini benim adresime gönderirseniz
numune olarak bakma fırsatım olur.
eğer yapılmış olanı burdaki resimler gibi ise
ve hoş görünüyorsa parayı size göndermeye hazırım
elektronik posta adresime
hesap numaralarınız gönderirseniz
bende size ev adresimi yollarım
1 tane numune resim yollarsınız
beğenirsek
parayı havale eder projenizi alırız
saygılarımla
Serkan DİRİL.

turkiyemm38@hotmail.com

Hörmetli Serkan DİRİL,konuyla ilğili altmıştan çok e-mail aldım. Ekseriyyeti örnek istiyor, sizin gibi...İçlerinde üç kişi "Örnek gönderin, parası neyse ödeyim" dedi (hele şükür!) "Tamam,60YTL hevale edin, gönderiyim" yazdım. İkisi banka hesabı istedi verdim, o bri "Ne parası,abi" sordu...Hörmetli Serkan,genc dostum neden aklına şu fikir gelmiyor; Sifariş versem? Mesela, anne ve babamın resmini. Alar, enine boyuna incelerim,diye...Gerçi şu aralar rahatsızım, yapamakta zorlanırım ama "girişimçi" istiyor diye yaparıdım...Soru sormak, böyle konularda, en dogal hakkınız. Ki memuniyetle onlarla cevap yazdım maillere. Fakat dolandrıcıymışım gibi imalar yapan sorular incitiyor meni...Bazen düşünürem, hata mı yaptım bu tasarımı satmaya çıkarmakta...Hörmetlerimle,Kanber Aliyev
hanelli

Üye187 yazı
saygı değer kanber bey
ifade ettiğim gibi öğrenciyim
ve maddi imkansızlıklar içerisinde bu işe başlamak ve hayatımı kendim kazanmak istiyorum
kesinlikle yanlış anlamayın
ben dolandırıcı iması yapmıyorum
sadece cahil cesaretiyle hareket etmktense
riskin farkında olup duruma hakim olmak istiyorum.
elinizde eğer fazladan bir numune gönderebilirseniz
çok mutlu olurum
ama gönderemezseniz de sizi anlarım
şuan için ben burs yada kredi alamıyorum (2. üniversitemi okuduğum için vermiyolar)
o yüzden 60 ytl büyük bir para size yollayacağım parayıda bin bir güçlükle teemin etmeye çalışıcam
umarım beni anlıyorsunuzdur.
ilginiz için teşekür ediyorum
başarılar...

Yeni Üye13 yazı
Yapma Serkan`im!
Boyle durumlari mail`ime yazsan, orda konusur hallederdik...
Su an memleketde, Azerbaycan`dayim. Bu sebepten ornek
gonderemem. Ama senin iciin soyle yaparim; Onumuzdeki
pazartesi yapim evraklarini sana parasiz gonderirim.
Hormetlerimle
Kanber dayi
hanelli

Yeni Üye13 yazı
Gunaydin buzul.
Memleketde Internet baglantisi epey zayiflamis. Dun diger arkadaslara
gonderecegim dokumanlari tek tek yolladim ve hayli zaman aldi. Sen
e-mail adresini bi daha dogrulasan dokumanlari bu gun icinde parca
parca gondereceyem.
Hormetlerimle
Kanber dayi
hanelli

Yeni Üye60 yazı
bu işi yapan firmalar var biliyorum. işin püf noktası çerçeveler. ama evde para kazanmak isteyenlere iyi bir iş imkanı. 3 resim aynı anda aynı çerçevede yapılıyor. saygılar
Cesaret Servetin Yarısıdır.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - CSY
bu işi yapan firmalar var biliyorum. işin püf noktası çerçeveler. ama evde para kazanmak isteyenlere iyi bir iş imkanı. 3 resim aynı anda aynı çerçevede yapılıyor. saygılar

Selam, hormetli CSY.Ilginize tesekkur edirem. Yazinizdan malum olur ki ana yazimi dikkatla okumamisiniz.
Aksi halde; bu işi yapan firmalar var biliyorum. , yazmazdiniz. Belirtdigim gibi bu is, optik illüzyona dayalı bir çalışmadir ve cok eski zamanlardan bilinen tasarimdir...Paris Luvr müzesinde, Fransa kralı XV Lyüdovik ve sevğilisi(metres`i) madam D'Pompadur ile,
bakır şeritlere yapılmış,
"üç resim bir arada" çerçevesi 1756 yıldan beri orda
düruyor...253 yil oldu,yani.
Yapim mantigi verdigim resimde:
http://i028.radikal.ru/0806/c3/76b99f53e899.jpg
Sozunu etdiginiz firmalar 18.asr yapim teknikini degismeden
ama cagdas teknoloji kullanarak bu cerceveleri yapiyorlar. Ve de cok guzel yapiyorlar. Ellerine saglik.
Fakat!!
BIR.Sizin de yazdiginiz gibi 3 resim bir cercevede yapliyor...Adam hanimi ve kendisine cerceve yaptracak. Ama ona soyle diyorlar:
`Bir kisinin de resmini koymaliyiz`
IKI.Yapim tekniki gergi,seritler 15mm`den kucuk olamaz ve bu da cercevenin ebati en az 30 X 40cm, cerceve ozel hazilanmis ve kalinlik minimum 35mm olmasi demektir.
UC. Cok buyuk olculerde de yapmak pek mumkun degildir.
Seritler kalin ve genis olmak zorunda olur ve agirlik tasinamaz hale gelir.
DORT. Ve de en onemlisi ozel sifarisler yapmak ekonomik olarak uygun degil.
Tum bu sebeplerden seri uretim yapmak zorundalar!!!
Benim bulusum yapim tekniki ile alakadardir. Ve kisiye ozel
cerceveler yapmaya yoneliktir. Ve cerceveye koymak icin ucuncu resim aramaya gerek kalmadan.
Hormetlerimle,Kanber Aliyev
hanelli

Yeni Üye60 yazı
BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER SAYIN ALİYEV
Cesaret Servetin Yarısıdır.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye13 yazı
Merhaba buzul
Soz verdigim gibi, `Ikili cerceve`lerin yapim dokumanlarini
verdigin adrese gonderdim.Uc gun once...Senden cevap
alamayinca merak etdim.Mailine de yazdim...Her sey yolunda mi,