Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sektörünüzün İhtiyacı Ne ?

BaşlatanyunususTarih03/06/2013 10:19:17Yorum3

İlk mesaj
Üye166 yazı
Merhaba Abilerim Ablalarım ve Kardeşlerim. Ben 18 yaşında bir yazılım geliştiricisiyim. Bu sektörde vakit geçirdikçe aklımın sadece bu sektöre yönelik fikirler oluşturduğunun farkına vardım. Farklı bir sektörde tecrübem az olduğundan farklı sektörlerin yazılım ihtiyaçlarını görebilmekte zorluk çekiyorum. Eğer çalıştığınız sektörde benim şu işimi yapan bir bilgisayar yazılımı olsaydı ne kadar çok işimi görürdü anlatamam dediğiniz bir an olduysa yada şu an düşününce aklınıza geldiyse bu fikrinizi benimle paylaşabilir misiniz :) ?

Örneğin Ticaretle uğraşıyorum benim şu işlerimin takibini yapan bu olduğunda bana haber veren iş yaptığım insanlarda da bulunabilecek bir yazılım gibi...

Yada inşaat mühendisi için benim haftalar alan hesap kitap çizim işimi verilen formuller aracılığıyla kendisi yapan bir yazılım gibi...

Yada bir okul müdürüyüm benim günlük şu rutin işimi kendisi yapan bir yazılım olsa gibi...

Uzun yıllardır şu şu işleri rutin bir şekilde yapıyorum benim işimde çalışan herkeste böyle bir yazılım olsa aslında benim 1 ayda yaptığım bu işi yazılım 1 saatte bitirebilir gibi...

Yurtdışında yaşayanlar yaşadıkları ülkede kullanılan Türkiye'de görmedikleri bir sistem varsa onlarıda paylaşabilir mi ?

Örnekleri sadece ne demek istediğimi daha iyi anlatmak için verdim inşaat sektörüne yada okulların işlerine dair bir tecrübemde olmadığından bu alanlarda bu tarz bir yazılıma ihtiyaç var mı onu da bilmiyorum :)

Bir fikrimi de sizinle paylaşıp bu konu hakkında ki yorumlarınızı almak istiyorum. Hepimiz öğrenci olduk sınavlarımızı ödevlerimizi ailelerimizle paylaşmadığımız sınav olmadık yada ödevim yok dediğimiz anları sıklıkla yaşadık sınavlar için e okul adı verilen devletin bir veli bilgilendirme sistemi var ama bundan haberdar olan veli sayısının az olmasının yanında haberi olan velilerinde takip etmeye üşendiğini gördüm ve bu sistemin işleyişi çok yavaş ödev konusuna dairde bir desteği bulunmuyor olsa bile hiçbir velinin her gün buraya girip bakacağını düşünmüyorum. Bu bir sorun ve aileler bu tarz bir hizmet için aylık 3, 5 TL lik bir abonelik ücretiyle günlük olarak ödevlerden ne zaman sınav olacağından veli toplantılarından anlık olarak okula verilen bir yazılım sayesinde toplu sms aracılığıyla bilgi sahibi olabilir. Sizce bu tarz bir yazılımı okullar ister mi okula da abonelik ücretlerinden aylık olarak belli bir pay verilse öğretmenler bununla uğraşmak isterler mi yada bu fikirde eksik yada gereksiz gördüğünüz bir yan var mı daha önce bu tarz bir fikir için bir kaç okulla görüşüp fikirlerini almak istemiştim fakat yaşım küçük olduğu için müdürler pek ciddiye almamıştı ve bazılarıda ticari bir şey olduğu için öğrencileri yönlendiremeyeceklerini söyemişlerdi bu konuya nasıl bir çözüm bulabilirim nasıl bir pazarlama stratejisi uygulanabilir ?

Vakit ayırıp yazımı okuyan, değerli fikirlerini benimle paylaşan, paylaşmayan herkese teşekkür ederim :)

Yunus

Yerleşim ALMANYAMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Üye166 yazı
Konu Günceldir

Yerleşim ALMANYAMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye3 yazı
reklama tıkla para-kontör-hediye kazan tarzında e-ticaret sitesi tasarlayabilirmisin.? Mesela ayşe hanım çok popüler bir e-avm sitesine girip kredi kartıyla alışveriş yapacak fakat tarayıcıdan aratıp giriyor ve menfaat elde elde edemiyor fakat reklam bankasındaki reklama tıklayıp girdiğinde hem menfat sahibi oluyor hemide alşveriş yapıyor. böyle bir site yapabilirmisin.?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya
Üye166 yazı

Özel mesajdan ulaşıldı teşekkürler

Yerleşim ALMANYAMeslek Bilgisayar-Bili?im