Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Anaokulu Yada Rehabilitasyon Merkezi Açmak

BaşlatanAynurYmnTarih31/05/2013 21:45:20Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Arkadaslar herkese merhabalar.Anaokulu veya rehabılıtasyon merkezı açmayı planlıyoruz.Ben Türkiyenin önde gelen ünlü bir engelli okulunda el sanatları öğretmeni olarak görev yapıyorum.Artık kendi işimizi yapma vakti geldiğini düşünerek bir yer açmak istiyoruz lakin rehabilitasyon mu yoksa anaokulu mu karar veremedik.Lütfen tecrübeli arkadaşlar bir fikir beyanında bulunsun.Bu işler için ne kadar sermaye gerekir,prosedür nedir?Tecrübelerınıze dayanarak benı aydınlatırsanız cok mutlu olurum.Teşekkürler.
aynurymn

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye8 yazı
Öncelikle iyi akşamlar!İki kurum açısından değerlendirmek gerekirse önceliği anaokuluna vermenizi tavsiye ederim.kurulması daha kolay ve kişi başı getiriyi düşünecek olursanız daha kazançlıdır.birde anaokulunda çalışacak eleman bulma ve onlara ödenecek maaş daha düşüktür.rehber öğretmen olarak bildiğim kadarıyla rehabilitasyonda zihinsel engelliler öğretmeni ve rehber öğretmen bulundurma zorunluluğunuz var.iki branşta da atama sıkıntısı olmadığından özelde çalışan arkadaş bulmak zor ve maliyetlidir.diğer taraftan anaokulundaysa emekli bir çocuk gelişimi ya da anaokulu öğretmeni bulup lise mezunu çocuk gelişimcilerle desteklemeniz daha kolaydır.eğer iyi bir anaokulu açar ve veli memnuniyetini yakalarsanız öğrenci başına kayıt ücretlerinizde artacaktır.iki kurum açısından önemli bir değerlendirmede anaokulunda kolay geri dönüt alabilirsiniz ancak rehabilitasyonda geri dönüt almanız oldukça geç olacaktır.Önemli bir diğer unsurda rehabilitasyon ücretini devlet öder ve ek ödeme almanız zordur.yani fazla öğrenciye ihtiyaç duyarsınız ve diğer rehabilitasyonlarla RAM önünde öğrenci kapmaca oynarsınız.bir diğer negatif yönüde rehabilitasyonda çok daha fazla evrak işiyle muhattap olmanızdır.Bina ve materyal açısından değerlendirirseniz de daha masraflıdır.benim aklıma gelenler şimdilik bunlar.daha fazla ayrıntı sormak isterseniz memnuniyetle cevaplarım!ha bu arada en önemlisini unutuyordum.rehabilitasyonda çalışmak kolay değildir ve insana negatif duygular yükler.anaokulundaysa tam tersi çok daha olumlu duygularla çalışırsınız...
eyvallah

Yerleşim Türkiye / Nev?ehirMeslek Ö?retmen
Yeni Üye38 yazı
anaokulu güzel bir fikir. bununla beraber veya buna paralel mental aritmetik egitiminide düşünürseniz bence çok daha iyi olacak işleriniz.
mesela kurumsal bir markanın bayiligini alabilirsiniz...
ferdi coskun

Yerleşim Türkiye / BodrumMeslek Serbest meslek