Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Dükkanın Önüne Oturan Kadınlar

BaşlatanwordsmanTarih26/05/2013 10:34:28Yorum12

İlk mesaj
Arkadaşlar konunun yeri burası değil, ancak forumda en aktif yerin burası olduğunu düşündüğüm için burada paylaşmak istedim. Yorumlarınızı paylaşırsanız memnun olurum.

Geçen sene 21 m2 küçük bir dükkan almıştım, biz burayı eşim için tuhafiye dükkanı yapacağız, Aynı apartmandan bir de daire aldık, önümüzdeki ay taşıncağız kısmet olursa,

şimdi bizim dükkanın cam olan cephesi öğleden sonra gölge oluyor, apartmanın kadınlarıda orayı sahiplenmiş hemen öğleden sonra oraya kilim minder vs. atıp oturuyorlar sürekli, sırtlarını da bizim dükkanın demirlerine dayıyorlar vb. Şimdiye kadar da dükkan boş olduğu için hiç kimse uyarmamış

ben bu durumdan rahatsız oluyorum, ben oraya sepet askılık vs. gibi şeyler koymak istiyorum. (üstelik dükkan önüne koyulan sepet askılık vb. şeyler içinde belediye zabıtası belli bir ücret alıyormuş ben bunu da ödeyeceğim üstelik) geçen temizliğe gittiğimizde şakayla karışık biz dükkan açtıkmı burda oturulmaz falan diye söyledik, kadınlardan birisi çocuklar nerde oynayacak, biz burda otururuz hep falan diye böyle bizim hoşumuza gitmeyen bir cevap verdi,

Kat mülküyeti kanununu araştırdım apartman yönetim planında özellikle dükkana ait alan diye belirtilmediyse herkes arsa payı kadar hak sahibidir diyor. Kanun böyle diyor ancak dükkanımım dibinde kadınların akşam sefası yapmasıda hoşuma gitmiyor,

Ayrıca apartlanın arka tarafında araba garajıda var orayıda kullanabilirler gayet müsait ( hatta ekmek falan yapıyorlar kullanıyorlarda zaten çoğu zaman bizim orayı çay sefası yapacakları zaman kullanıyorlar )

ya arkadaşlar ben bu durumu güzellikle nasıl çözerim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Durumu nasıl çözersin bilmiyorum ama tuhafiye işi mahalle işidir o çevredeki hanımlar senin müşterin olacak 1 müşteri ağzı muhabbeti dolana dolana 20 müşterinin kulağına ulaşır..O 20 kişinin ağzı muhabbeti dolana dolana 100 kişiye ulaşır..Bende bayan kuaförüyüm ve mahallede oturan 1 müşterinin sanatımı benimsedikten sonra kaç müşteri getirdiğini çok iyi bilirim..Komşuluk ilişkilerini esnaflıkta iyi tutmak gerekiyor..

Kat mülkiyetinde ne yazıyorsa odur... Benimde dükkanın önünde bahçe var ama tapuda dükkana ait gözükmediği için yani apartmana ait bir bahçedir.. herkes gelir çiçekleri sular bahçeyi temizler bu benim işime yarıyor dükkan önüm cıvıl cıvıl çiçek dolu..

Senin durum ise farklıymış..dükkan önünü resim koysan buraya çok daha iyi fikirler çıkar eminim..

Yerleşim Türkiye / YstanbulizmirMeslek Esnaf
kadınlarla anlaş onların ördükleri örgüleri sat ve onların yaptıkları işleri onların oturdukları yerde sergile.........
eses

Yerleşim Türkiye / Eses

sayın wordsman, o dükkanda tuhafiye işinin tutacağından eminseniz kapının önünde oturan kadınlara falan aldırmayın gönül rahatlığıyla dükkanınızı açın hanımlar oturacaksalarda eskisi kadar dağınık ve rahatsız edici olmayacaklardır, onların orda oturması sizin lehinizedir, dükkanı açtığınızda anlayacaksınız neden olduğunu. hem evinizin komşusu hem dükkanınızın müşterisi olacak o hanımlar ve çocukları. biz istanbulda elimizden gelse dükkanın önüne hanımları zorla yığarız ister yayılsınlar ister çay içsinler. tuhafiye işi yapmayıpta başka bir iş yapmaya kalksanız haklısınız ama şuanki durum tamamen lehinize,alın doldurun malınızı dükkanınıza, sepetlerinizide atın kapı önüne, hanımlarda bulabildikleri kadar yerde otururlar. boşverin kat maliki kanununu falan, kendinizide, komşularınızıda huzursuz etmeyin, inşallah kısa sürede para kazanmaya başlar, ağız tadıyla dükkanınızın keyfini çıkarırsınız.
200620062006

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Evet haklısınız galiba, boşuna ehvam yapıyorum. İnşallah bir başlayalımda duruma göre hareket ederiz artık.
teşekkürler yorumlarınız için.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Arkadaş Allah ayağına getirmiş sen kurtulmak için çare arıyorsun sen fabrikatör olmuşsun haberin yok. :)
Oturan kadınlar deyince yıllar önce Romanyada ithalat yapan bir firmaya gitmiştim orada gördüklerimi hatırlattın. Firma el işi dantel ithal ediyor.Önce depoda ürünleri gördük sonra da şaka ile karışık buyrun burası da fabrika dediler. Bahçeye açılan bir kapıdan geçtik.Birçok kadın oturmuş elinde tığ dantelleri örüyordu. Madem tuhafiye yapacaksın kadınlarda orada oturuyor boş oturmasınlar ver ellerine tığı ipliği al sana fabrika :)
A.Sami Cansu
543 595 34 80

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Ille de kacirmak isterseniz diye, bir anekdot aktarabilirim;
ABD de bir market otoparkina dadanan serserileri kacirmak icin yontem arastirmis durmus, uzun anlatmiyayim, insan kulaginin algilamadigi ama uzun sure vakit gecirince rahatsizlik uyandiran bir ses dalgasi yaymislar o alana, serserilerden kurtulmuslar. Hic muhattap olmadan yapabileceginiz bir yontem. Kolay gelsin :)
Yaşayan posta kartı; http://bit.ly/13ZYLSJ
Seçilmis ürünler; www.harikaurun.com
Dış Ticaret; www.yeldaren.com
Dünyanın girişimi bu adreste; www.girisimedya.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
ben o kadar olumlu düşünemedim :))) camın önünü kapatmayın diye bir sürü esnaf yazı yazar, galiba onlar boşa yazmıyordur. tabi kafamda canlandıramadım nasıl birsey oldugunu.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sanadair34
ben o kadar olumlu düşünemedim :))) camın önünü kapatmayın diye bir sürü esnaf yazı yazar, galiba onlar boşa yazmıyordur. tabi kafamda canlandıramadım nasıl birsey oldugunu.

Haklısın örneğin rentecar olsaydı arkadaş mahalle kadınlarıyla arasını iyi tutmasına çokta gerek yoktu..veya sigortacı,muhasebeci,inşaat ofisi vsvs olsaydı..Bu arkadaş tuhafiyeci olacak ve tuhafiyede ip iğne iç çamaşırı satacak kimlere satacak? elbette o çevredeki insanlara...Ki ev hanımları örgüye bu kadar meraklıyken.. Durumu Kafada canlandırmak bence çok kolay :):) Kadıköyde Tuhafiyeci Kurup müşteriyi Bakırköyden bekleyemezsiniz..Küçük esnafın %80 çevresi çevre apartmanlarda oturanlardır.Gerisi gel geç müşteridir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulizmirMeslek Esnaf
Komşuluk ilişkilerinde kanun nizamdan çok diyalog önceliklidir , esnaflık diplomat olmayı gerektirir orada olmaları çok önü kapatmıyorlarsa iyi sonrasında yavaş yavaş ağlarınızı örersiniz verilen cevaba bakılırsa en az yarısı kedi sevmiyordur (kedi seven insanlar başkalarını daha öncelikli düşünür) , mahalledeki kedileri beslersiniz alışırlar (win-win bir durum bakın hem kediler hem siz mutlusunuz).Dükkanın önünü sabah ve öğlen yıkarsınız hafif yukarda bir tezgah koyarsınız ama hepsini dayatma şeklinde değil (Gezi parkı işinde bıyıklı amcanın yaptığı şekilde değil yani yavaş yavaş) doğal akışta yaparsınız işler sizin istediğiniz seviyede olur.Kimseyi kırmayın tartışmaya girmeyin , iş hayatında bazen bilerek yenilmek gerekir.

Yerleşim Türkiye
Bence kimseyi kırmadan uygulanacak en güzel çözüm;
güvenlik kamera sistemi olur, kimse izlendiğini bilerek kameranın önünde oturup dedikodu yapmaz. hemde sizin güvenliğiniz içinde faydalı olur.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
köpek besle :) yada sürekli ıslat orayı :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er