Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Market Açmayı Düşünüyorum Yardım Lütfen

Başlatanerdem_karaarslanTarih27/05/2013 17:36:45Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Üniversite 1.sınıf öğrencisiyim.fakültem 5 yıllık olduğu için burda uzun zaman kalacam.ticaret yapmayı seviyorum.bu yüzden 10 bin tl kadar birikmiş paramı market açarak değerlendirmek istiyorum.çok zahmetli bir iş olmaması bana çekici geliyor.
benim sizlere sormak isteğim sorular şunlar:

1) öğrenci olduğum için işyeri açma ruhsatı almamda sorun olur mu?
2) vergi mükellefliği konusunu bilmiyorum bağ-kur filan işleri nasıl olacak ?
3)babam memur olduğu için sosyal güvencem babama ait kendime ait bir işyeri açtığımda babamın sorumluluğundan çıkarmıyım yani sigortadan düşermiyim
4)marketi açtığımda toptancılardan aldığım malzemelerin parasını peşin mi ödemem gerekir yoksa satıştan sonra da ödeyebilir miyim ?
5)son olarak bu işin riskleri var mıdır? param boşa gider mi yada borca girip batar mıyım ?

cevap verebilecek girişimci büyüklerimden öneri tavsiye bekliyorum saygılarımla

Yerleşim Türkiye / Konya
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye88 yazı
Okul hayatında başarılar öncelikle bende öğrenciyim bu yıl son sene umarım uzatmadan biterde kurtuluruz bu okul işindende. Sorularına gelirsem
1-öğrenci olabilirsin işyeri ruhsatıda alırsı bir problem olmaz
2-Serbest meslek erbabı yada şirket kurup kurumlar vergisi mükellefi olursan bağkur ödemek zorundasında bu aralar 350+ lira civarında olması gerekiyor
3-Bağlur tarafından sigortalı olduğundan dolayı babanın sigortasından yarar sağlamazsın
4-Bu soru marketi açtığın yer yani satış hacmine göre değişir iyi ciro yapar ve para çevriminde iyi olursan firma plasiyerleri yada pazarlamacıları açık hesapta problem çıkarmaz. Ki satış hacminde azda olsa vadeli olarak mal alırsın.
5-Bu işin riskleri satamaz isen mal elinde kalır alışta satan ile mal satılmaz yani kullanma tarihi geçer ise geri alırsın diye anlaşıp alır isen geri verir kurtulursun. Birde en başta söylenmesi gereken şeyi en sonda söyleleyim elindeki sermaye bu iş için az dükkan tutmak, raf ,yazar kasa, dolap bilmem ne derken para gider cash olarak mal alamazsın malum sigara ve alkol peşin alınıyor. Aklımdaki rakkam bu iş için en az 30-40-50 bin tl arası..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye4 yazı
öncelikle teşekkür ederim..elimdeki paranın az olduğunu biliyorum market dediğim mahalle arasında mütavazi bir işletme olacak..üniversitenin hemen yakınında olduğu için iyi kazanabileceğimi düşünüyorum..benim kafama takılan sadece bağ-kur ve ruhsat..bağ-kur neden yatırmak zorundayım onu hiç kafam almıyor

Yerleşim Türkiye / Konya
Üye131 yazı

Selamlar,

her şeyden önce zahmetsiz bir iş demişsiniz, kesinlikle doğru değil. Market bakkal, büfe gibi işler, başında durmadığınız zaman zarar edeceğiniz işlerin başında gelir. Siz ki öğrencisiniz, ders mi çalışacaksınız yoksa sabah 6:30, akşam 23:00 haftanın yedi günü market mi işleteceksiniz? Belirtildiği gibi mütevazi de olsa bu tür bir işletme açmak göründüğünden pahalıdır. Sizin özel durumunuzda ise öğrenci arkadaşlarınızı nasıl idare edeceksiniz? Gelir bir gofret alır, sonra veririm, der. Vermezseniz aranız bozulur, bir sürü sıkıntı çıkar. Neticede her durumda büyük risk.

Yine de başarılar.
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye16 yazı
hocam tek başınıza zor olur size yardımcı olacak bir kişi mutlaka olmalı diye düşünüyorum tanıdık çalışanada ne kadar güvenilir bilmiyorum sonuçta sıcak para işi kardeşiniz falan var ise oda sizin oldugunuz şehire gelirse olabilir diyorum ama en basitinden kendiniiz tek başına işletirseniz banka vb. işleriniz oldugunuzda mekanı kapatıp gitmeniz sıkıntı olur diye düşünyorum.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye4 yazı
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim öncelikle...1 arkadaşım daha bana yardımcı olacak bu şekilde idare edebileceğimizi düşünmüştüm ben ama siz değerli büyüklerim düşüncelerimi etkilediniz..
benim 10-15 bin lira para ile yapabileceğim başka ne iş olabilir bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz..şimdiden değerli yorumlar için teşekkür ederim..

Yerleşim Türkiye / Konya
Yeni Üye16 yazı
Hocam universitwnin yakininda fotokopici yoksa o olabilir play station kafe olabilir ogrenciye ve genclere yonelik islere yonelin derim

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye4 yazı
aslında benim ilk düşündüğüm playstation cafe oldu..ama elimdeki nakitle olabılecek bir iş değil..

Yerleşim Türkiye / Konya