İşi Bırakıp Kendi İşimi Kurmak ?? - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

İşi Bırakıp Kendi İşimi Kurmak ??
 1 

endmüh
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
17/05/2013 :  11:36:55 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

Selam arkadaşlar,
36 yaşındayım ve 13 senedir büyük bir firmada endüstri mühendisliği yapmakyatım. tazminatlarımı alarak ayrılma hakkına sahibim. Toplamda 50 bin gibi bir rakam yapıyor. Artık kendi kendimin patronu olmak istiyorum. Sizce şu aşamada mantıklı bir hareket olurmu? (Kafamda iş fikri olarak çok net birşey henüz olmadığını da söylemeliyim.)
Değerli düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Mühendis
seloceza
Üye

Toplam 554 yazı
17/05/2013 :  13:54:35  Alıntı
kaybedicek fazla birseyin yoksa eğer ailen varsa aileni cocuklarını zor duruma düsürme riskin yoksa kirada oturmuyorsan kur derim cünki yasınız 36 yaptınız yaptınız.
yasınız ve aklınızda bir fikir olmaması itibariyle bir firmanın franchising almanızı öneririm gıda olabilir bu hem daha az riskli olacaktır hemde elinizde ki mevla tamda bu is icin yeterlidir.

Yerleşim : Türkiye / İstabbul  |  Meslek : Grafiker
Can33
Yeni Üye

Toplam 39 yazı
17/05/2013 :  14:13:27  Alıntı
Bende kendi dükkanımı açmak istiyorum elektronik kart tamiri yapıyorum ama cesaret edemedim.Siz daha şanslısınız mühendis olarak 13 yıllık tecrübe ile her zaman iş bulabilirsiniz bence şansınızı deneyin...
Geleceği satın alabilecek tek şey bugündür...

Yerleşim : Türkiye  |  Meslek : Elektrik / Elektronik
dfnmhndslk
Yeni Üye

Toplam 46 yazı
17/05/2013 :  14:21:32  Alıntı

Bence hiç denemeyin.Böyle devam edin sonra emeklilik falan hayat geçer gider.Ticaret hayatı bu düzeninize benzemez hele ki hiç altyapı olmadan hiç olmaz.Sakın kıpırdamayın.

Yerleşim : Türkiye / Kayseri  |  Meslek : Mühendis
tarkan34
Üye

Toplam 145 yazı
17/05/2013 :  14:22:54  Alıntı
merhabalar, 13 yıldır aynı yerde çalışıyorsanız işyeriniz sizden siz iş yerinizden memnunsunuz demektir.kendi işinizi kurmak istemeniz gayet doğal,lakin piyasada iş yapmanın ne kadar zor olduğunu,bir ay çalışıp ay sonunda maaşınızı cebinize koymanın ne büyük konfor olduğunu bilmenizi isterim. bence ne yapacağınıza karar verip iyice etüd etmeden iş yerinizden ayrılmayın. bununla birlikte yaş itibariyle kendi işinizi yapmanızında tam zamanı.şahsi fikrimdir yanlış anlaşılmasın söylediklerim.saygılar.
200620062006

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Esnaf
endmüh
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
17/05/2013 :  15:08:24  Alıntı
Evliyim ve kiradayım. Çocuk da var. Fakat girtgide maaş eriyor. muhtemelen 3-5 sene sonra geçinemiyor olacağım. Bu arada belirttiğiiz endişelere de katılıyorum. Fakat risk almak da gerekmezmi acaba? Bu arada 50000 tl ile ne tip bir iş kurulabilir öerilerinizi alabilirmiyim? Franhcase demişti bir kişi ama 50000 az değilmi bunun için?

dfnmhndslk
Yeni Üye

Toplam 46 yazı
17/05/2013 :  15:15:16  Alıntı
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=12633

Bu yazıyı okumanızı öneririm.Ama iyi okuyun.

endmüh
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
17/05/2013 :  16:38:26  Alıntı
teşekkürler dfnmhndslk. okuyacağım.

seloceza
Üye

Toplam 554 yazı
17/05/2013 :  17:02:04  Alıntı
Valla kardesim bence ev alman daha mantıklı gibi duruyor yasını göz onunde alırsak cünki allah korusun o parayıda kaybedersen ilerliyen zamanlarda öyle bir sansında olmıyabilir yok ben is kurcam diyorsanda yaz geldi soft dondruma isine girebilirsin güzel kazandırır avm lerde felan yada hepbir waffle cı acmak istemisimdir onuda yapabilirsin ama gelirin 2binnin üstündeysen bu yastan sonra heyecan arama yok altındaysa zaten o parayıda her türkü kendi isinle kazınırsın denenebilir derim.

Yerleşim : Türkiye / İstabbul  |  Meslek : Grafiker
endmüh
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
17/05/2013 :  17:46:51  Alıntı
Gelirim 3000 civarında ama eşim çalışmıyor. Bu ekonomik düzende eriyip gidiyor tabi.Hissettiğimiz enflasyonun min %10-15 olduğu fakat %6-7 zam aldığımız bir düzenden bahsediyorum. Heyacan peşinde değilim tabiki ama 2-3 sene sonra durumun ne olacağı da çok açık. Pendik merkezdeyim . Balık pişiriciliği konusunda bir açık var gibi geliyor bana. Çünkü balığı alıp da pişirtebileceğiniz bir yer henüz rastlamadım. (yada varsada ben bilmiyorum en fazla 1-2 dir.) Böyle bir iş karadenizlilerin de yoğun olduğu pendikte tutarmı acaba? Çok sermeye istermi yada işin detayları konusunda bilgisi olan varsa paylaşabilirmi? Mesela mahalle arasında bu iş olurmu? evlere hizmet ağırlıklı olarak. Kiraların daha düşük olması nedeniyle mahalle arasını düşündüm.

comandante1453
Üye

Toplam 223 yazı
17/05/2013 :  19:39:52  Alıntı
Her zaman serbest girişimden yana bir insanım.Bu konuda bireysel olarak yüksek oranda risk alınmasındanda yanayım.Fakat burada bir aile sözkonusu.Herşeyden önemli olan tek şey,hepinizin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde bir arada olmanız.
O yüzden kirada olmak,ve okuyan bir çocuğun olması min. o eve her ay 2000 tl (hayat standardına göre değişir) girmesi gerektiğini gösterir.
Nasıl bir iş yapacaksın ki hemen sana bu standardı versin.Yada birikmişin içinden ayırsan kalan parayla ne kadar sağlıklı iş yapabilirsin.
Benim fikrim bu toplu parayı ev almak için kullanıp.Mevcut iş devam ederken yarı zamanlı gelecekte yapacağın iş için uğraşmak olur.Eşinizde çalışmıyorsa oda bu konuda size destek verebilir.
Bu arada kazanç yetmediği için iş kurma isteği çok mantıklı değil.Bana biraz zorlama geldi.Mecburiyetten bir iş kuracaksanız başarısız olma ihtimaliniz bence yüksek.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul
endmüh
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
17/05/2013 :  20:26:54  Alıntı
Yalnız 50000 tl şu anda benim elimde değil. Eğer işten ayrılırsam alacağım tazminatlar ile elime geçecek olan para. Bu nedenle ev alma gibi bir opsiyonum yeterli birikmişim olmadığı için bulunmuyor. Yaptığım işten de pek keyif aldığım söylenemez. Paradan çok en büyük nedenim bu sanırım. Zamanımı boşa harcıyorum gibi geliyor. Doğru dürüst bir şeyler üretmeden sadece yaşamış olmak için yaşamak bir noktadan sonra çekilmiyor. Aile ile ilgili söylediklerinizde çok haklısınız . Zaten 2-3 senedir beni frenleyen de hep bu oldu. Ancak benim huzursuzluğum aileme de yansıyor artık. Yani mevcut pozisyonumu korusam bile uzun vadede aile huzurum da bozulacak.

comandante1453
Üye

Toplam 223 yazı
17/05/2013 :  21:06:16  Alıntı
Evi elbette peşin almaktan bahsetmiyorum.Belki daha düşük bir semtte belki daha eski bir ev ama borcunu ödediğiniz bir ev olsun. Yani ödediğiniz kira havaya gitmesin.

Faizlerde düşükken iyi bir fırsat bence.Klasik laf kira öder gibi yeter ki her ay ödediğini para havaya gitmesin,kendi evinizin borcunu ödüyor olun.

Sonrasında belki yarı zamanlı belki boş zamanlarınızda ama mutlaka bir işe yoğunlaşın ve bu iş özellkle uzmanlık alanınız olsun yani bilmediğiniz işe girmeyin.Sabrederseniz öyle gün gelecekki devamlı işinizden kazndığınız para cep harçlığınız olacak.işte o gün tereddütsüz işinizi bırakıp belli bir alana yoğunlaşmanız gerecek.

Burada tek sorun sabretmek.Bence en büyük avantaj eşiniz.

endmüh
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
17/05/2013 :  21:20:34  Alıntı
Söyledikleriniz mantıklı geliyor. Peki nasıl bir iş? 5 sene carefourda mağaza yöneticiliği yaptım .9 senedir de lojistik sektöründe depo şefliği yapıyorum. Yani bildiğim işler bunlar. Buna göre verdiğiniz tanıma uygun ne tip işler önerebilrisiniz?

endmüh
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
17/05/2013 :  22:02:03  Alıntı
Bu arada balık pişiriciliğiile ilgili soruma yorumları olanları merakla bekliyorum.

comandante1453
Üye

Toplam 223 yazı
17/05/2013 :  22:33:52  Alıntı
örneğin spot gıda işi,ikinci bir olarak çok rahat yapılabilir.Sabrederek bir müşteri portföyü oluşturursun ve avantajlı ürünleri el altından pazarlarsın.
Yada eşinzin başında olduğun temizlik malzlemeleri ve kozmetik dükkanı düşünün.sizin çok uyguna mal tedarik ettiğiniz ,eşinzinde bunu nakite çevirdiği bir dükkan düşünün.

endmüh
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
17/05/2013 :  22:38:24  Alıntı
Spot gıda işi derken biraz açabilirmisin? Toptancıdan alıp marketlere filanmı satıyoruz?

comandante1453
Üye

Toplam 223 yazı
17/05/2013 :  22:42:40  Alıntı
Ticarette ilk ilke alırken kazanmak gerekir.Yani herkesten önce o malı daha uyhun fiyata almalısın ki ,işleyip yine uygun fiyata satabilesin.O yüzden piyasayı bilmiyorsan girme derim.Ayrıca ölü sezon sözkonusu yani gizli maliyet var yani her ay aynı ciroyu ve kar marjını yakalayamazsın.Bu yüzden senelikdüşünmen gereken bir iş kolu.

endmüh
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
17/05/2013 :  23:05:03  Alıntı
Bir de DİA franchase fikri oluştu kafamda. Marketçiliği bildiğim için. Ama kar anlaşma şartlarını bilmek gerek tabi. Çok düşük kar oranı varsa zor olur. Bir de girişte yüklü bir miktar istiyor da olabilrler. Sitede araştırıyorum. Konuların içinde varmıdır diye.

endmüh
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
18/05/2013 :  13:31:06  Alıntı
yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar

dfnmhndslk
Yeni Üye

Toplam 46 yazı
18/05/2013 :  14:33:01  Alıntı
çok sıkıldıysan başka iş arasan?

comandante1453
Üye

Toplam 223 yazı
18/05/2013 :  14:54:39  Alıntı
Carrefour tarzı büyük marketler zaman zaman güzel indirimler yapıyorlar.Çoğu perakendeci toptancıda bile o fiyatı göremediği için buralardan içerde bulunan adamları sayesinde yüklü mal alabiliyor.Sizde bunu yapabileceğiniz bir pozisyondaysanız dışarıya mal satabilirsiniz.Kozmetik,temzilik malzemesi,bebek bezi,bebek maması gibi piyasada hızlı alıcı bulacak ürünler olabiliyor.
Spot gıda veya toptan alımsatım olabilir ama marketçilik çokta tavsiye edeceğim bir sektör değil.

endmüh
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
18/05/2013 :  15:01:20  Alıntı
evet başka iş aramak da seçenekler arasında tabi. Ama içimde de ticaret yapma isteği var sürekli. Hiçbir çıkış bulamazsam son çare başka işe geçmek tabiki.

marketçiliğin zorluklarını iyi biliyorum aslında. zor ama zevklidir. Gel görki parayı kazandıran gıda dışı ürünlerdir. Non food dediğimiz bu ürünleri satabilmek asıl maharet. Bunun içinde lokasyon , müşteri tipi, mağaza büyüklüğü önemli kriterler. İyice kafam yatmadan girem kesinlikle bu işe.

xferitx
Yeni Üye

Toplam 80 yazı
18/05/2013 :  19:39:05  Alıntı
endüstri mühendisine çıkar birileri çiğköftecilik yap der diğeri çorapçıyız der ilginç tavsiyeler eminim konu uzadıkça gelir :)

Bende esnafım ama çok borç ödedim...

Ben ufacık bir iş için ha müşteri rayına oturacak ha bugün ha yarın sabret kapatma derken 50bin üzeri borçlandım yeni yeni rahatça borçlarımı ödüyorum..işimi kapatmadım ama göbeğimde çatladı işler rayına girene kadar...

iyi hesap et banko iş kuramayacaksan hiç bulaşma...yoksa benim gibi battı balık yan gider ben ters gidiyorum dersin..Esnaflık bu ülkede çok zor..EĞER SABANCIYA KOÇA AĞAOĞLUNA Rakip olamayacaksanız esnaflık borç demektir. :)

Yerleşim : Türkiye / İstanbulizmir  |  Meslek : Esnaf
endmüh
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
18/05/2013 :  19:49:26  Alıntı
Olsun hocam. akıl akıldan üstündür. Ben ilgi ve merakla takip ediyorum yazılanları. Varsa senin de önerilerini dinlemek isterim. Ticaretin içindesin sanırım. Değerli tecrübelere sahip olmalısın.

xferitx
Yeni Üye

Toplam 80 yazı
18/05/2013 :  19:58:19  Alıntı
Önce ne iş yapacaksınız? Nerede yapmayı düşünüyorsunuz ? Bunlara göre hesap değişir..

endmüh
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
18/05/2013 :  20:02:02  Alıntı
Yer pendik,kartal civarı. Ne iş yapmak gerek sorusuna cevap arıyorum öncelikli. 40-50 bin civarı bir sermayem olduğunu varsayalım.

xferitx
Yeni Üye

Toplam 80 yazı
18/05/2013 :  20:10:15  Alıntı
40-50bin sermayen varsa bunun 10 bin tl si ile işe başla derim buda küçük bir iş olur.. en azından işler rayına oturana kadar seni 1 yıl idare edecek kriz parası şart..aksi halde 1-2 ay sonra kiralarını vergini bağkurunu faturalarını ödemekte zorlanabilirsin

1 yıllık ev kiranı dükkan kirasını fatularalarını ev masraflarını bir hesap yap bence..sonra 40-50binden geriye ne kalıyor?

endmüh
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
18/05/2013 :  20:12:35  Alıntı
20 bin civarında kalır sanırım.

xferitx
Yeni Üye

Toplam 80 yazı
18/05/2013 :  20:25:51  Alıntı
Ben kendimden basit bir hesap yapayım artısını eksisini sen kendine uyarla..

Ev kiram 700 yıllık 8400
Dükkan kiram 800 yıllık 9600
Bağkurum 300 yıllık 3600 (16 aydır ödemiyorum :)
Vergimstopajım 400 yıllık 4800
Faturalarım ev dukkn 500 yıllık 6000
Muhasebecim 100 yıllık 1200

Ham toplam 33.600 tl

Alışveriştir,Dükkan açılışlarıdır,Reklam tabelasıdır,Giyim kuşamdır,Mutfak ihtiyacımdır,Yol paralarımdır,Malzeme ürün alımıdır HARİÇ

Bu hesaba göre Şimdiki aklım olsaydı köşede 50bin tl kuru param olmadan 10 binlik iş bile kurmazdım.Çünkü evdeki hesabım çarşıya uymadı..Çok fazla ıvır zıvır masraflar çıktı..

Kuracağın işe potansiyeline göre değişir..

Belkide kuracaksın ilk günden kazanmaya başlayacaksın..

Dediğim gibi BANKO ve Hedefi 12 den vuracaksan iş kurmanı tavsiye ederim.Bence en iyi yaptığın iş ne ise,sanatın ne ise o yolda yürümendir..Çünkü bu ülkede küçük esnaf zor durumda..Büyükler ile rekabet ise zor..

vergide 1 yılını doldurmadan bankalar kredi vermeye bile yanaşmıyor..tıkanırsan nakit destek verecek birilerinde olmalı..Pos cihazımı bile banka banka dolaşa dolaşa zar zor garantiden aldım..Yoksa onada 3-6-12 ay gibi değişken şart koyan bankalar var..Bunlarda aklınızda olsun

endmüh
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
18/05/2013 :  20:48:03  Alıntı
Bu tabloya göre yapılan işin aylık min 10 bin getrimesi gerekliki herşey çıkınca elde tatminkar bir para kalsın. Böyle bir iş kurulabilirmiki?

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

12.62 saniye.
00:49:12, 10 Eylül 2024, Salı

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım