Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Makina Mühendisi Proje Ofisi

BaşlatanYasinBATURTarih11/05/2013 18:19:54Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye37 yazı
Makina Mühendisiyim Ve proje ofosi açmak istiyorum Piyada rekabetten dolayı fazla bilgi verilmiyor.Şuan büro çalıştıran Veya çalışmış arkadaşlar bilgilerini yalaşırlarsa memnun olurum.
Bir proje ofisinde mühendislik üzerine ne tür işler yapılabilir?
Aylık yaklaşık masraf nedir?
Kurulum Aşamasındaki Masraflar Nelerdir?
İlk Kuruluşta Lisanslı Program Almalımıyım Vb. Konularda yazarsanız sevinirim
Y.Batur

Yerleşim Türkiye / EskişehirMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye385 yazı
bende makine mühendisiyim
projecilik işi en az sermaye gerektiren bir iştir en büyük sermayen ofis kirası bilgisayar lisanslı prpgramlar
asla lisansız programla iş yapma
normal şahıs firması kursan yeterli 300-400 tl birşey
bu işin en önemli kısmı müşteri bulmak bundan daha önemli kısmı yaptığın işin parasını alabilmek
sen ne üzerine proje yapmak istiyorsun ?
inşaat mı ? endüstriyel mi?
aylık yaklaşık masrafın ofis kiran bağkurun elektriğin suyun yanında çalıştırdıkların varsa onların masrafları
ama kanımca bu kadar çok masraf düşündüğüne göre çok fazla bir birikimin yok bu konuda dikkat et kimse projeye prşin para vermez herkez çek verir ( inşaat için konuşuyorum) yani dayanma gücün olmalı hiç bir iş yapamazsan bile 12 ay masraflarını karşılayabilecek gücün olmalı
sonra seçeçiğin iş koluna göre pazarlama yapıp kendi firmanı duyurmalısın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye37 yazı
İnşaat üstüne düşünüyorum Mekanik tesisat projesi Ve işte Şantiye şefliği EKB belgesi falan Zaten bildiğim kadarıyla bunları yapabiliriz
Maddi olarak durumum bir arsa buldum oraya inşaata başlıyacağım evrak işleri ile uğraşıyorum şuan kabasını bitirecek param var temelleden satarak bitirmeyi planlıyorum.
O yüzden proje ofisinin giderleri benim için önemli Ofis açmamın nedeni makina ile ilgili projeleri kendim yapmak bu arada ofis işide çıkar diye düşünüyorum.Müşteri konusunda gerekirse müteahhit müteahhit gezeceğim.
Bu işler böyle başlıyor malum ama program lisanssı canımı sıktı biraz ne kadar geçiyorki fiyatlar
Y.Batur

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Mühendis
Üye385 yazı

müteahitlik yapıcak paran varsa ne diye uğraşıyorsunki projelerle filan veririsin 3 kuruş para çizdirirsin yap sat çok daha karlıdır projecilikten .
illaki projecilikte yapıcam diyorsan hiç olmazsa herkezin yapamadığı avmlerin-endüstriyel tesislerin-büyük iş merkezlerin ve büyük projelerin konstrüksşyon projelerini mekanik projelerini çiz hiç olmazsa rakip sayın azalır ama bu seferde tecrübesizliğinden kimse sana iş vermez bence bir proje-müşavirlik firmasında inşaatını bitirip satıp para kazanana kadar gir çalış hem işin detaylarını öğrenirsin hemde bir yerde ufakta olsa gelirin olur inşaatı bitirince eğer yeterince deneyim kazandığına (piyasa onay verirse) ayrılıp hem yeni inşaatını yaparsın hemde proje çizersin.

Yeni Üye46 yazı
Abicim dalga mı geçiyorsun ya.Hem arsa alacak param var mütahitlik yapcam diyorsun hemde proje ofisi açsam mı diye düşünüyorsun.Bu nasıl ticari bir zeka anlayamadım?

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Mühendis
Yeni Üye37 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dfnmhndslk
Abicim dalga mı geçiyorsun ya.Hem arsa alacak param var mütahitlik yapcam diyorsun hemde proje ofisi açsam mı diye düşünüyorsun.Bu nasıl ticari bir zeka anlayamadım?

Çünkü gördüğüm kadarıyla inşaat sektöründe farklı işler için epey zaman kalıyor(Yola terk işlemi için tam 1 aydır bekliyorum.) Dolayısıyla şuan mecbur firma kurmam gerekiyor Kurmuşken proje ofisimi açmalıyım düşüncem bu İleriye dönelikte dogalgaz tesisat ve asansör işlerini kendi yapan bir inşaat firması olmak istiyorum.En azından şuan ki bakış açısıyla ;)
Y.Batur

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Mühendis
Üye385 yazı
doğalgaz tesisatını daire başı 20 liraya bile yapan projeciler var istanbulda
asansör çok riskli toplam taşere edersin asansör işini olur biter