Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Cafe

BaşlatanSENAY35Tarih28/04/2013 15:07:08Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
merhabalar,

izmirde dondurma,tatlı tost,çay sandviç ve kahvaltı verebileceğim bir yer açmayı düşünüyorum. bu konudaki fikirlenizi bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye14 yazı
KONU GÜNCELDİR. BU KONUDAKİ FİKİRLERİNİZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ . BU İŞİ DAHA ÖNCE YAPANLARIN FİKİR VE ÖNERİLERİNİ BEKLİYORUM.
PARA KAZANILACAK BİR İŞ MİDİR?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Üye317 yazı
Merhaba,
biz geçen sezon yazlık bir yerde açtık. Gayet kazançlı ve zevkli geçti.İşletirseniz kazancı güzeldir. Ancak her müşteriyle ayrı ayrı ilgilenme durumu ve sürekli gelen müşteriyle mecburi muhabbet bazen insanı sıkabiliyor.
Sermaye sıkıntınız varsa direk olarak her şeyi alayın derim. Temel mazemeleri alıp duruma göre kendinizi şekillendirin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye14 yazı

SAYIN ELİTE ,

BENİM İZMİRE YERLEŞME GİBİ BİR DURUMUM VAR . KENDİ İŞİMİ YAPMAK İSTİYORUM. ÇALIŞMAYI SEVİYORUM. İZMİRDE YAZIN DONDURMA,İÇEÇEK SATIŞI, SABAHLARI KAHVALTI VE AÇMA,POGACA GİBİ ÜRÜNLERİ SATMAYI DÜŞÜNÜYORUM.KIŞINDA DONDURMA DIŞINDAKİLER OLACAK. İSTANBULDA YAPANLARDAN GÖRDÜĞÜM KADARIYLA KARLI BİR İŞ GİBİ DURUYOR. BU İŞE 100.000.- GİBİ BİR BÜTÇE AYIRABİLİRİM . TABİ 50-60 ARASINI İLK ETAPTA KULLANMAK MANTIKLI GELİYOR . BANA BU KONUDA UYARILARINIZ OLACAK MI ? NELERE DİKKAT ETMEM GEREKİR ?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.ÖZELLİKLE BU İŞİ YAPMIŞ ARKADAŞLARIN TECRÜBELERİ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ.

Üye317 yazı
Öncelikle hem kendi istediğim hemde başkalarının istediğini düşündüğüm bir şey söyliyim. Benim gönlüme yatan budur. Göreceli bir yaklaşımdır. ve bence en önemli husustur.

Herşeyi en laikiyle yapmayı çalısın tabiki ancak bunun yanında 'maddiyattan öte maneviyatcı' olun.

Benim diğer yazılarıma bakabilirsiniz cafe başlıgı geçen konularda söylemişimdir bazı şeyleri.

Öncelikle bir farklılık yaratın. Hizmet ve lezletinizde olsun bu farklılık. Olmadı mekanınızda olsun.
Siz iyi olunca müşteri fizandan gelebiliyor. Bazı şeylerde teferruat olarak kalabiliyor.

Yeni Üye22 yazı
sanırım aynı dertten muzdaribiz, cafe için yer arıyoruz:)

4. işletmemi devrettikten sonra, 6 aydır, izmirde devren cafe, bar, restorant arıyorum, avm lerinden tutunda ne Kıbrıs şehitleri caddesi ne Karşıyaka ne bornovası ne de balçovası kaldı. devir parasız yer yok, devir parasını gözden çıkarsanız iş yapmayan yerler var ilanlarda hep. her görüşmemde yeni bir şey öğrendiğimi hesaba katmazsak sıkıcı bir durum. benim bu konuda izlediğim yol, başlangıç noktasını yüksek tutmak. iş yerini iyi bir noktada seçmek gibi. işini laikiyle yapmaya çalışın, farklılık yaratın gibi gaz vermelerden öte, başlangıç için tek kural var gibi geliyor bana, iyi bir yer bulun. bulduğunuz yeri analiz edin, büyük firmalar bunu yapıyor, takip edin dükkan boşsa insan yoğunluğuna bakın, insan yoğunluğu varsa bu nokta geçiş noktası mı diye sorgulayın, etraftaki benzer işleri yapanlara bakın doluluk oranlarını gözlemleyin, rakipleriniz frenchise ise doluluklarına aldanmayın. devir alıcaksanız mutlaka alacağınız yerde içinize sinene kadar içerden gözlemleyin. tüm girdi ve çıktılara bakın kazanacağınız net karı hesaplayın. şuanda alternatif olarak elimde belirlediğim yerler var. hala gözlemliyorum. yine başlangıç için önemli 2. tavsiye dükkan kirasından hem korkun hemde korkmayın. yer için önerim, ksk Akbank sokağı cafe açıklabilecek noktalardan biri gibi.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye317 yazı
Alınmam gerekirmi bilmem ama söylediklerimi savunurum.
şahsen ben hep işin manevi kısmına yoğunluk katarım.Ve Allaha şükür bu sayede hiçte kaybetmedim.
Sizin söylediklerinizde maddi yönden iyi şeyler elbet.Ancak bunların dısında o maneviyat tarafı eksik kalınca sizde görüyorsunuz ki bir çok işletme kapanıp gidiyor.
Bu arada frenchiselerle özel yerleride ayrı değerlendirmeye almak gerek.

bu arada maneviyattan kastımda sadece din iman olarak algılanmasın. İnsani derğerlerden, geleneksel değerlerden.. bahsediyorum.

Yeni Üye22 yazı
aslında yorumlarda eleştirdiğim nokta, yaptığınız eleştiri işletmesi olan biri için, yeni işletme açacak biri için değil. işletme sahibi biri, işletmeyi açarken harcadığı parayı yerde bulmamışsa yani akrabalarından hibe almamışsa yada parayı kolay kazanmamışsa, en iyiyi bulmak için varını yoğunu koyacaktır zaten. öle işletme sahipleri gördüm ki, kadın kanser ama hala işinin başında, cafesini görseniz aklınız şaşar. domatezibiberi kendi organik yetiştiriyor düşün artık. başka bir işletme sahibi adam o kadar kendini vermiş ki çay demleme işine, çay-kur dan sponsorluk teklifi gelmiş kabul etmemiş. bu şekilde türlü türlü hikaye... senay deseydi benim bir işletmem var tavsiye lazım bu türlü türlü edinilen bilgiler paylaşılırdı.... senay bu başlığı açmış açmasınada yazdığı konuları gördüm,kendide ne yapacağını bilmiyor. laf olsun konuma yazı yazılsın diye açmış sanırım. bizde bu şekilde kuyudaki taşı çıkarmaya çalışmayalım elite... ayrıca benim söylediğim şeylerde manevi şeyler, geleneksel değerler... maneviyat ve gelenek için bu kadar fiyat kırdıysan, emin ol senden daha ucuza lanse edeceklerde olucaktır.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye14 yazı
HERŞEYDEN ÖNCE LAF OLSUN DİYE AÇMADIM. FİKİRLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİ. 1 SENE SONRA İŞ DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAM GEREKECEK. BENDE DÜŞÜNCELERİMİ PAYLAŞIP , BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNUYORUM . KAFAMDA NET BİRŞEY YOK. ŞUANDA KARAR VERMEM GEREKMİYOR ZATEN. EN AZINDAN ÖNCESİNDE BİRAZ ARAŞTIRMA YAPMAK İSTEDİM. AYRICA BEN İZMİRİ HİÇ BİLMİYORUM.

KA2N UMARIM HERŞEY İSTEDİĞİNZ GİBİ OLUR .