Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tşk

Başlatantarkan34Tarih26/04/2013 12:13:37Yorum19

İlk mesaj
Üye145 yazı
tşk
200620062006

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Üye135 yazı
bende bu işi düşünmemiş değilim biraz araştırma yaptım ama pek fazla olumlu cevap alamadım. özellikle banka kredisi çekerek bu işe girmememi önermişlerdi.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye145 yazı
sayın cicek18 tabiiki dışarıdan göründüğüyle değilde bilen yapan birilerinin samimi ve dürüst bilgilendirmeleriyle bir karar vermeye çalışıyorum. kredi kullanmadan alınacak bir arabayla yapılıp para kazanılabilecek bir iş gibi geliyor. tabiki yapabilecek başka bir iş olsa bu iş için kafa yorulmaz belki ama bir şekilde çorbayı kaynatmak lazım. yok kardeşim ne yaparsan yap ama bu işe bulaşma diyorsanızda sebebini kısacıkta olsa belirtirseniz çok sevinirim.teşekkürediyorum.
200620062006

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye400 yazı

tarkan arkadaşım kesinlikle bulaşma bu işe ben zamanında 5 yıl yaptım ve bıraktım birincisi dünyanın en pahalı yakıtı zaten bitiriyor insanı ve 70bintl bir araca bağlamak inan tamamen zarar vergisi sigortası muaynesi yol belgesi src belgesi vs...çok sağlam kolejler var oraları bağlayabilirsen biraz kazanabilirsin turizm işine yazın hiç girme 24 saat seni bağlarlar gecen gündüzün olmaz kısaca bulaşma derim biraz daha düşün bu paralara elbet yapılacak işler vardır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye145 yazı
teşekkürederim serhan34 evet 70 bin tlye mutlaka yapılabilecek işler vardır. düşünüp düşünüp yapılabilecek bişey bulamadığım için servisi işi demiştim ama sanırım o da senin dediğin gibi o parayla yapmaya değecek bir iş değil. 41 yaşında bir kenara oturup emekli olmayı bekleyecek değiliz değilmi. hava güzel çıkıp dolaşıp bakmak lazım kim ne yapıyor ne ediyor. herkesin hakkında hayırlısı. herkese iyi günler diliyorum.
200620062006

Üye400 yazı
rica ederim tarkan hocam ,daha önce ne gibi işler yaptınız peki?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye135 yazı
bence denemeli çevreden bilgi edinmeli. bu işde para yok gibi düşünceler illaki gelir ama hafta içi servis çekip hafta sonuda düğün nişan işleri bağlaya bilinirse bence gayet kazançlı hale getirilebilir. biraz kovalamak gerek aktif olmak gerek. gün içersinde zaten bol zaman kalıyor servisçilik işinde. bu boş zamanıda değerlendirilebilir aslında. çocu kişi kazançsız diyor ama servis şöförlüğünüde kolay kolay bırakan yok nedense. demekki yinede ekmek yeniliyor bu işden baya baya

Üye135 yazı
sıfır mercedesde 48 bin tl ye faizsiz araba veriyorlar vedeyle

Üye145 yazı
evet mutlaka bu işten para kazananlar vardır yoksa dediğiniz gibi bırakırlar yapmazlar.ben daha önceleri tekstil ve çeyiz satış işi yaptım ama o sektörlerde tıkandı artık. o nedenle tek başıma yapabileceğim sabit bir geliri olabilecek bir iş yapmak istiyorum.kredisizde bir araba alabilirsem kazandığım para da bana yeter gibi geliyor ama. servisçiler ser verip sır vermiyorlar ne hikmetse. yok çalışacağın firmaya bağlı yok güzergaha bağlı yok arabana bağlı bir sürü şey söylüyorlar ama en azından şu rakamla şu rakam arasında bir para bırakır demiyorlar.halbusaki ben zaten kimseden net şu kadar kazanırsın diye bir cevap beklemiyorum.herneyseki bu forumda sanırım aktif servisçilik yapan birisi yok. birazda taksi konusunu araştıracağım bir süre. bir şekilde ufakta olsa az sermayeli az kazançlıda olsa devamlı damlayacak bişeyler bulmam gerekiyor bir an önce.herkese çok teşekkürederim.
200620062006

Üye145 yazı
başka fikri olan yokmu arkadaşlar servis yada taksi işiyle ilgili.
200620062006

Yeni Üye88 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tarkan34
merhabalar, ben İstanbul Anadoluyakası nda ikamet ediyorum ve servis işi yapmak istiyorum. alacağım bir 18+1 yada 16+1 veya daha büyük bir wolksvagen veya mercedes minibüsle bu işi yapmaya kalksam nereden başlamam gerekecek ne gibi zorlukları var,ehliyet yönünden B yeterlimidir?yada kazanacağım para yatırımıma değecekmi.evim kira olmadığı ve küçükte olsa bir kira gelirim olduğu için bu işin tam hakkını vererek çalışılsa takriben ne kazanılır.bu işi daha önce yapmış yada hala yapmakta olan bir kaç kişinin yapacağı detaylı yorum ve bilgilendirme benim için çok önemli. teşekkürediyorum.

Öncelikle merhaba , 14 kişilik aracı b sınıfı ile kullanabilirsiniz daha üzeri için e sınıfı gerekli. Ondan sonra src belgesi gerekli. En kötü şahıs şirketi kurulması gerekli (Şahıs şirketinin kurulması kolay kapatmasıda kolaydır evinizin bir odasını adres gösterirsiniz. Onun dışında emekli değilseniz bağkur ödersiniz şirketten dolayı, muhasebeci masrafıda olacak) Düzgün para ödenen bir şirketin bulunması gerekli bulunsa bile ödemeler muhtemelen 2-3ay geriden geleceği için yapılacak tüm harcamaların sizde karşılığı olmalı. Araba max.3 yıl kullanıldıktan sonra sizden yenilemeniz istenecek iyi işlerde çalışmak için yenilemez iseniz ancak kendi çabalarınızla bulacağınız işlerde çalışırsınız..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye135 yazı
mercedenlerin sıfır fiyatları nekadar

Üye145 yazı
çok teşekkür ederim shark890,ehliyeti E'ye çevirmek ve src belgesi kolay hallolabilecek şeyler gibime geliyor,birde pisiko teknik belgesi varmış oda sorun olmaz alınır.arabayı Dukato 65 bin tl ye alabileceğim hiç kredisiz.bugün piyasanın en iyi turizm firmalarından biriylede görüştüm marka önemli değil hepsi aynı parayı kazanıyor dediler.üç yılda bilemedin dört yılda bir değiştirmen gerekiyor dediler arabanı. ama kesinikle bir günde iki iş garantisi vermiyorlar. olursa denk gelirse şansına diyorlar.65 bin tl yatırmışkende insan 3bin falan kazanmak ister değilmi.neticede bu araba 3 yılda bir en az 20bin tl zararına satılacak.yakıtı,vergisi,kaskosu,muayenesi,bakımı,lastiği ve servisçiler odası aidatı vs.vs. kısacası hiç dışarıdan göründüğü gibi değilmiş,zor olduğunu tahmin ediyordum ama gelirinden dolayı yapılır diyordum ama maalesef geliride 1500-2000 tl yi geçmiyor bu hesapla.
200620062006

Üye135 yazı
okadar paraya araba alıyosun kazandığın para çok az ama çalışma saatinde az olduğu için ek bi iş yapmak şart

Üye145 yazı
anladığım kadarıyla servis işide taksicilikte yapılabilecek ama çok özveri isteyen işler ne kazanabileceğimi üç aşağı beş yukarı bir tesbit edebilsem durmayacağım başlayacağım.
200620062006

Üye135 yazı
servis aracı alıcaksan Mercedes al her zaman iş bulabilirsin. sıfır almak en mantıklısı görünüyor parası olana araç 5 yaşından sonra yüzüne bakmıyorlar şirketler

Üye145 yazı
sayın umitkaragoz1988 ben tahminen ne kazandırır diye hesap yapmaya çalışıyorum servis işi. sizin söylediğiniz 16+1 mercedes sprınter 100 bin tl yaklaşık. ducato da mercedeste aynı mesafeye aynı parayı alıyor havam olsun diye ne diye 40bin tl fazla para vereyim değilmi.araba sıfır olduktan sonra her markaya iş var ama çok ucuz işler, araban mercedes diye 100 tl lik işe 110 tl bile vermiyorlar.ayrıca beş değil üç yaş olunca arabanı değiştir diyorlar 100binlik araba oluyor sana 3sene sonra 60bin. 3 yılda ne kadar para kazanacaksınki arabadan 40 bin tl zarar edip para kazandım diyesin.bana servisçilik yada taksicilik yapmış birilerinden birkaç yorum gelirse çok sevinirim.yoksa yapmama kararı ağır basmaya başladı.
200620062006

Üye135 yazı
Mercedes daha uzun ömürlü ve diğer araçlara göre çok daha sorunsuz masrafsız. biraz araştır fiat ducato veya cıtroen jumper gibi araç kullananlara habire aracın çıkardığı masraflarıyla uğraşıyorlar. bu tür mafraflarla neredeyse Mercedes araçla aynı fiyata gelicek. mercedesin konforu olsun kullanışı olsun güvenliği olsun her konuda en iyisi. aracı kolaylıkla satabilir müşteri bulabilirsin ama dukato ve jumper gibi araçlarda bu sıkıntı aracı çok ucuz bi mevlaya satabilirsin anca. çünkü kimse 5 veya 3 yaşını aşmış bir aracı almak istemez. mercedesle büyük firmalarda kolaylıkla çalışabilirsin iş her zaman bulabilirsin. araban fiatsa ,cıtroense mercedesi olan adam geldiğinde seni bir yolunu bulup şutlarlar. bunları göz önünde tut. bu işi yapmış değilim ama bu işi yapan arkadaşlardan bilgiler aldım. çünkü bu işi bende yapmayı düşünmüştüm