Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çulsuz Mütahit.

BaşlatanS-GirisimciTarih18/04/2013 22:44:08Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye24 yazı
Bulunduğum ilçede toki girmedi, bu şekilde giderse gireceği yok.. Bu yüzden bunu değerlendirmek istiyorum.. İlçemizde orta gelirli ev sahibi olmak isteyen 300-400 kişi rahatlıkla var belkide daha fazla..
Yani satışta problem yok. Şimdi benim düşümceme gelecek olursak.. ilçe merkezine uzak parselli araziler var. Ama o kadar da uzak değil. Zaten şuan ilçe o tarafa doğru ilerliyor.. Yani gideri var o bölgenin. 50 veya 100 konut yapıp, ilk etapta %15 peşinat alıp, daireler yapılırkende aylık 400 veya 500 tl taksitle bir ödeme planıyla bu işi yetiştirebilirmiyim. Daireler 100 veya 110 metrekare olarak hesaplarsak bana maliyeti ne olur. alacağım peşinatlar ve aylık taksit gelirleriyle ne kadar ilerleyebilirim. Cazip ödemelerde sunabilirim. peşinde indirim fırsatı versem nasıl olur. Bi yardımcı olurmusunuz.

Yerleşim Türkiye / MerkezMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Üye385 yazı
arsa haric b sınıf konut maaliyetleri yaklaşık metrekare bazında 500-600 tl arası olur yani 100 metrekarelik ter sana 50000-60000 tlye mal olur inşaat büyürse fiyatda düşüş olabilir ortalama fiyatlar bu şekilde
1-şimdi diyorsunki 400-500 tl taksitle yaparken satıyım kooperatif misali peki bu vatandaşlar aylık taksitlerii geciktirirse ödemezse ne olucak ahmet düzenli ödüyor peki komşusu mehmet ödemiyorum bu durumda ahmetin evini yapıp mehmetikini yapmam diyemezsin şahsi paran yoksa ne yapıcaksın?
ev yapmak marifet değil artık önemli olan satabilmek
2- peşin satıyım daha yapmadan diyorsun peki müşteri geldi daha evvel yaptığın evleri kalitesini görmek isteyecek in misin cin misin işin ustasımısın yoksa parayı alıp kaçacakmısın bunları hepsi müşterinin kafasındaki sorular sen ne diyeceksin dah evvel hiç yapmadım gösterebilcek evim yok ! müşteri parasını tekrar cebine sokup size iyi günler diyerek ordan ayrılacak onun yerine bitmiş görebildiği bir eve daha fazla para verecektir.
3- 10 yıldır inşaat işindeyim tek tavsiyem var yapacağınız binanın tüm arsa filan herşeyiyle maaliyeti 10 liraysa cebinizde 12 lira yoksa bu işe kalkışmayın ,12 lira yok ama borç bulurum yaparım diyorsanız o kadar borcu karşılayabilecek malınız mülkünüz olsun ki işler kötü gittiğinde malnızı mülkünüzü satar borçlerınız öder itibar ve şerefinizi kuratırısınız kimsenin diline düşmezsiniz.
4- illaki param yok ama kafa taktım ben bu işi yapıcam diyecek kadar cesursanız Allah yardımcınız olsun bu şekilde düşünen çoğu kişi şuan piayasada yok kısmeti çok olanlarda zengin oldu yani kazanabilirsenizde kaybedebilirsenizde sonucu tek Allah bilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye17 yazı
A rkadaşım kooperatif kur istege göre yap bu konuda tecrübem var istersen yardımcı olabilirim...
ne aradıgını bilmez isen buldugunu anlayamazsın

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye14 yazı

bulunduğum yerde yerleşimin arttığı tercih edilen yakınında pazaryeri olan yakınından dolmuş geçen 32dairelik bir arsada inşaat yapıp satmak istiyorum daireler zemin 100-110 m2 civarı üstler 3 kat 130-145 m2
civarı olacak 4 blok her blok 8 daireden oluşacak
daire fiyatları m2si 1000 tl civarı olacak bölgede 1100- 1200 tl civarından satılıyor m2si

inşaatın m2sini 550 tl civarında maledileceğini farzediyorum
daireler nasıl satılacak?
İnşaat şirketi kurulacak ofis kiralanacak müteahhitlik belgesi alınacak arsa sahibiyle kat karşılığı anlaşma yapılacak(7-8 daire)bu proje hazırlanacak bütün bankalarla görüşülüp projeden ev alacaklara konut kredisi vermeleri için bir tanesiyle anlaşma sağlanacak radyoya işlek caddelerde bilbordlara reklamlar verilecek
EV ALANA ARABASI BİZDEN .. temalı reklamlar yapılacak ev almak iisteyenler merak edenler ofisten tlfdan internet sitesinden alıcılara noter huzurunda yapılacak çekilişle araba verileceği bilgisi verilecek BUNUN YANINA ŞUDA eklenebilir bir kişiye kombi petek bir kişiye mobilya takımı verilebilir diğer dairelerede 1000 tllik beyaz eşya çeki verilebilir
toplam hediyelerin maliyeti 60bintl civarı bir dairenin kazancı verilecek yada sadece araba verilecek 30bintl civarı bir araba
ŞİMDİ herkeste olduğu gibi bizdede aynı sorun var yeterli para yok 150bintl civarı para var daha önce inşaat referansımız yok ama yapabilecek kapasite ve alacağımız yardımlar bağlantılar var
O ZAMAN ne banka güvenir nede ev alacak olanlar buda çok doğru kendimizin güvenirliliği çevremizdekilerin inşaat tecrübesi ve referansları satışta etkili olabilir
en büyük etkenin vereceğimiz hediyeler olabileceğini düşünüyorum etkili reklamlar sayesinde belkide yanlış düşünüyorum
ilk başta bu parayı planproje çizimvb. masrafları hazırlayıp projeyi ortayakoyup riski alıp girmeden de ne olacağı belli değil
toplam inşaat 4300m2 civarı m2si550tl civarından
toplam inşaat maliyeti(arsapayı dahil)
3200000tl-3400000tl civarı
toplam gelir
4000000-4200000 tl civarı
5-6 ay gibi sürede proje üzerinden satılacak dairelerin parasıyla inşaat toplam 1.5 sene gibi bir sürede teslim edilecek
Katkılarınızı eleştirilerinizi bekliyorum teşekkürler

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Ö?retmen
Üye385 yazı
yanlış anlamayın ama 150000 tl para ile 3000000 tl lik yatırım yapmak biraz zor 1 liranız var 19 lira boç alıp yatırıma kalkışıyorsunuz ve kesin satıp satmayacağınız dairelerden gelecek paraya güveniyorsunuz.
birde elinizi vicdanınıza koyuk tarafsız olarak objektif olarak reklam kapmanyalarınıza bakın kim 1000 TL lik beyaz eşya için 100000 tlsini riske atarak hiç inşaat yapmamış birinden ev alır?
2006 yıllarında bu furya ilk çıktığında bu tip kampanyalar tuttu çünkü halk eve açtı ama şimdi ev çok alıcı yok

Yeni Üye24 yazı
Paran olacak. Evleri yapıp tıkır tıkır satıcaksın. Yada referansın sağlam olacak, yarı sermaye ile işi ***üreceksin. Yada komple riske girip, ya batıcaksın ya da çıkacaksın. Sonuç bu.

Yerleşim Türkiye / MerkezMeslek Di?er
Yeni Üye24 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tekcan
A rkadaşım kooperatif kur istege göre yap bu konuda tecrübem var istersen yardımcı olabilirim...

Yardımcı olursan çok sevinirim. Bilgilerini bekliyorum

Yeni Üye25 yazı
benim birader istanbul çeliktepede metroya 5 dk bir inşaat yaptı 90 m2 kurulum 1 bodrum 1 giriş 2 normal daire 2 dubleks 300 000 tl harcadı
1 bodrum 1 normal 1 dubleks aldı.bunları toplamda 600 000 tl ye sattı 300 000 tl maliyet 300 000 tl kar güzel yer olunca her zaman kazanırsın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye14 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zzaxiss
yanlış anlamayın ama 150000 tl para ile 3000000 tl lik yatırım yapmak biraz zor 1 liranız var 19 lira boç alıp yatırıma kalkışıyorsunuz ve kesin satıp satmayacağınız dairelerden gelecek paraya güveniyorsunuz.
birde elinizi vicdanınıza koyuk tarafsız olarak objektif olarak reklam kapmanyalarınıza bakın kim 1000 TL lik beyaz eşya için 100000 tlsini riske atarak hiç inşaat yapmamış birinden ev alır?
2006 yıllarında bu furya ilk çıktığında bu tip kampanyalar tuttu çünkü halk eve açtı ama şimdi ev çok alıcı yok

Yeni Üye14 yazı
zzaxis yanlış anlamam zaten yorum yapılsın isterim
benimki bir düşünce bu iş için 3 trilyonum olsa zaten yapar satılmasını beklerdim
ben millete sadece 1000 tllik hediye verecem demedim
araba ve 4-5 bin tllik hediye vereceğim kalan her daireye hediye çeki vereceğim dedim
benim hatırladığım yada şuan çevremde duyduğum bu şekilde bir ev satışı yok
tabi değil 1000 tl araba için bile bizi tercih etmeyecek çok kişi vardır ama araba çıkar belki diyerek bu projeyi tercih edecek insanlar da olacaktır düşüncesindeyim
burda olay nedir bir ev parasını riske edersin 3-5 ay içinde baktın satış çok az yada olmuyor yediğin parayla kalırsın arandakia anlaşmaların hükümlerine göre sözleşmeleri iptal edersin
yoksa evi ben yapmayacam doğru kişiler doğru malzemeleri biraraya getirip mimarı mühendisi yapı denetimi vb. olacak
dene gör ebeni yada dene gör kendini
2006daki furya neydi nasıl birşeydi
yoksa ev hala ihtiyaç

Yeni Üye24 yazı
Düşüncelerinde haklısın mkgbe

Üye385 yazı
2006 da millet görmediği daha temeli bile kazılmamış evlere maket üzerinde kredilerle alıyordu site konseptleri filan yeni çıkmıştı havuzlu parklı guvenlıklı siteler sonra patlayan muteahitler bitmeyen yarım kalan evler mahkemeler iflas ertelemeler vs... aldı başına gitti.
siz bilirsiniz ne siz magdur olun neden arkanızda magdur insan bırakmayın en önemlisi bu.
inşaat işinde amaç %100 kazanmaktır çünkü zaten o kazanç düşecektir %20 kar yapıyım bana yeter derseniz zarar edebilirsiniz.
çünkü inşaat işi çok kalemden oluşan süprize açık bir iştir geçende bir tandığımı apartman yaptı en altınıda araba servisi yapmak için büyük bir dükkan haline getirdi yüksek tavan filan yaptı tam inşaat bitti bitecek dükkanıda araba servisine dönüştürüp kendi işletecek hoop belediye apartmanın önüne üst geçit yapmasın mı hemde üst geçitten insanların merdivenlerden indiği yer tam dükkanın araba girişinin önü şimdi belediye ile uğraşıyor üst geçiti taşınması için . dükkanı hiç bir şekilde arab girişine ruhsat vermiyorlar çünkü.
yani süpriz çok inşaatta her daim evdeki hesap çarşıya uymuyor.

Yeni Üye24 yazı
Hep olumsuz örnekler.. Birazda başarılardan haber verin..

Üye385 yazı
bizim burda sıhhı tesistçı vardı inşaat girdi başarılı oldu
alın size başarılı örnek
siz girin işe başlayın kimin başarılı olup olmayacğını bir tek Allah bilir çünkü rızkı veren o dur insanlar değil kime ne kadar isterse o kadar verir bazısı günde 15 saat çalışır sadece 700 tl para alır kimi günde 1-2 saat çalışır milyarlar kazanır bu iş nasip kısmet işi
ben yukarıda sadece mantık çerçevesinde yazdım yazılarımı

Üye294 yazı
Arkadaşım bu iş için peşin paran ne kadar var?
Başlangıç için varsa birşeyler başlarsın.Ama sıfırdan imkansız.Belki şöyle olur.Etrafında 3-5 daireyi peşin satabileceğin birilerini bulursan o parayla başlarsın kalanlarıda ister peşin ister taksitli satarsın.Sana kalmış.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er