Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Servis Minibüsü İşletme

Başlatanwindtalker35Tarih30/03/2013 16:17:34Yorum19

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Çok kıymetli forum takipçileri,

3 ortak olarak bir servis minibüsü alıp şirketlerden birine sokarak çalıştırmak istiyoruz. Bunun için gereklilikler nelerdir, ne tür belgeler gerekir, hangi belgeli şoförler çalışabilir, bir ltd. şirketi açmalı mıyız, açmalıysak onun gereklilikleri nelerdir, arabayı 0 alırsak ilk 3 sene vergiden muaf oluyormuş, ne kadar doğrudur ?

NOT : Düşündüğümüz araç tahmini Renault Master veya Citroen Jumper.

Teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Yeni Üye7 yazı
Krediyle almayı planlıyoruz şu anda. Sizin var sanırım araç ?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?renci
Yeni Üye7 yazı
Yok aracı direkt olarak bayisinden almayı planlıyoruz ve iş olarak da birkaç büyük şirketten biriyle anlaşabileceğimizi tahmin edebiliyoruz. Çevremizin olması büyük etken tabi. Ancak dediğim gibi sadece arabayla bitmiyordur. Plakası, vergi levhası, taşıma belgesi falan ne kadar tutar ?

Yeni Üye53 yazı

üstadım
bu işi istanbulda bende düşündüm ama imkanlar el vermedi
aracı ikinci el al, sağlam bir servis bul. Çünkü sıfır araç alırsan servise verdin yoğunluğa göre sana dönerler buda zaman kaybı düşünki sabah servis çekiyorsun arızalandı ***ürdündü felandı 11-12 yi bulur akşama kadar yetiştiremezse sıkıntı.
Bu gibi durumları göz önünde tutun.

2.si firma kurmak zorundasın aksi taktirde polisler bağlar.
3.sü firma kurdun aracın şartları var. kasko zorunluluğu kaza sigortası zorunluluğu, k belgesi felan

illegal yaparım dersende

bu son iki madde canını yakmaz inşallah ama olursa kötü oluyor.

bu sebepten. Rentacarla analaş adama %10 pay ver aracı oraya sözleşme ile bağla ordan çekin aracı.
en sağlamı bu.
Web Tasarım ve Programlama

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye31 yazı
servis araçlarının plakalarının donacağı ve ticari olacağı söylentileri var. büyük servis firmaları araç topluyor diye bilgiler geliyor acaba kesin bir bilgisi olan var mı ? bizde servis ile uğraştık araba sıfır olmayınca iyi bir işin de yok ise bu iş çekilmez resillik diyorum
Ayırca emekli şoför çalıştırıp maaş maliyetinden kurtulamayı düşünüyorsanız maliye denetimlere başlamış emekli servis şoförlerinin sigortasız olmasından dolayı araç bağlamaya kadar gidiyor. ve src belgesi çıktığı aydan itibaren geriye dönük bile sigorta prim ödemesi kesiyorlarmış.
UGURGOKCEK

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye7 yazı
Öncelikle illegal birşey düşünmüyoruz. Ancak büyük bir firmaya aracı kiralık verirsek k belgesine gerek kalmıyor mevzuata göre. Sonuçta araç A firmasında ancak işletmesi ve mülkiyeti sizde. Bunun dışında sigortasız ve src siz çalıştırmayı düşünmüyoruz.

Yeni Üye27 yazı
Orijinalden alıntı: _kılıç_

Bence servis işine hiç bulaşma. Beytur piyasa nerdeyse trilyon gömdü gitti. Bu firma sabah-atv'nin servisini almıştı!

Benim şahsi tavsiylerim şöyle:

1. Hesabını yaparken kendi şöförlük paranı düşeceksin (en düşüğü 700 TL) + siğorta paranı da üstüne ekleyeceksin 300-400 lira. Öyle 2000 TL kazandım benim demeyeceksin! Arabanın vergisi,kaskosu,trafik siğortası,işin yoğunluğuna göre bakım + fren balataları,lasitkler... çok ince hesap yapacaksın ki, ben zannetmiyorum böyle bir hesap yapacağını.

2. Şuan servis araçları içinde en az değer kaybeden mercedestir. Aldığın araç her yıl değer kaybedecek! Yıllık kazancından,bunuda düşeceksin.

3.Acemisin belli, o yüzden büyük firmalar gideceksin onlarda sana nerde kıyıda köşede işvarsa onu telif edecek! Bunlar büyük firma ya hani , altur gürsel,ersoylar... İşde onlar aylık, yok eğitim parası,yok şu parası diye kesinti yapacak;zaten verdikleri miktar az, birde ordan burdan tırtıklayacaklar!

4. Motorin zamlanır senin cebinden gider 2-3ay,zam istediğinde seksen takla atarlar yine de vermez i..neler. Bu servis şirketlerinde insan sayısı çok azdır. Eğer adam gibi adamsan,halin hepden yaş!

5.servisde illaki bi artist çıkar,hele büyük şirketteysen yandı gülüm keten helva... Adam gider ''sen,beni nasıl bırakırsın'' der,sonra bi kulp takıp seni şikayet eder,bir ihtar alırsın ikinciye gönderirler. :))

6. Unutuyordum az daha uzun servis yaptın diyelim,kışın arabada yatarsın en arkaya geçersin o koltukların üzerin de bi sağ döner bir sola döner paşa paşa yatar ,her aklında geldiğin de bu servis işine nokta nokta dersin...

7. Nereye servis çektiğin çok önemli, çünkü birde yemek işi var! Eğer servisi eve yakın uyduramazsan,en basitinden günlük 10 lira gitti.

8.Paran 30 gün ile 60 gün arasında şirkete göre içerde kalır.

9.Param çok keyiften yapıyorum dersen, olur. Ama ben para kazanıcam,aile geçindirecem diyorsa yanlış yaparsın. İş yönünden sıkıntı yok. Parayı şirketler yer, sen hammalıını yaparsın.

EE bu işden para kazanan yok mu? var.

Adamlar direk bağlamıştır işi fabrika yada benzeri bir yeri... kazanır veya çok sağlam çevresi vardır şöyle ki;hafta içi banka servisi çeker hafta sonu uzun yola gider çokda güzel kazanırlar. Lakin bu adamlar,bu işlerde yıllanmış olduğunu çok iyi idrak etmek lazım.

İyi düşün, imkanların geniş değilse, kredi falan filan büyük sıkıntı olur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye88 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - windtalker35
Çok kıymetli forum takipçileri,

3 ortak olarak bir servis minibüsü alıp şirketlerden birine sokarak çalıştırmak istiyoruz. Bunun için gereklilikler nelerdir, ne tür belgeler gerekir, hangi belgeli şoförler çalışabilir, bir ltd. şirketi açmalı mıyız, açmalıysak onun gereklilikleri nelerdir, arabayı 0 alırsak ilk 3 sene vergiden muaf oluyormuş, ne kadar doğrudur ?

NOT : Düşündüğümüz araç tahmini Renault Master veya Citroen Jumper.

Teşekkürler...

Zaten en iyi ihtimal ile tek firmadan ayda 2-2.5 bin alırsınız bundan mazot,maaş,vergi ve bilimum giderler hariç ha saatlerini denk getirdiniz 2 iş yaparsınız oda toplamda 5bin tl olur aylık bundan masrafları düşün ne kalır hesaplayın birde 3 ortak ile olursa bu iş adam başı bir asgari ücret ya düşer ya düşmez boşu boşuna biribirinizle ters düşersiniz..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye31 yazı
bu iş emekli adam işi yada ek iş diye bakın derim tek bir aracınız var ise. Plakaların donması ile iligli kaynak verecek var mı ? gerçek midir acaba
UGURGOKCEK

Yeni Üye31 yazı
bu iş emekli adam işi ve ek iş diye bakabilirsiniz diğer olumsuzlukları "kılıç" çok iyi açıklamış zaten, tek araba ile bu iş olmaz para bırakmaz zarar eder kapatırsınız tükkanı :) Plakaların donması ile iligli kaynak verecek var mı aranızda ? Yada detayı hakkında bilgi verecek olan ?
UGURGOKCEK

Yeni Üye7 yazı
Arkadaşlar öncelikle yorum ve bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Çevre konusuna gelince aşırı bir çevremiz var hafta sonları şehirler arası tur bulabilecek kadar. Ancak yine de düşünmek lazım bu işi. Daha genciz bakmak zorunda olduğumuz bir evimiz henüz yok kıyı köşedeki paralarımızla yapalım dedik ancak dediğim gibi düşüneceğiz. Saygılar...

Üye135 yazı
istanbulda plakalara hiç bir ücret verilmiyor diye biliyorum. bende bu servis işini düşünüyorm

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye18 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Arkadaşlar öncelikle yorum ve bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Çevre konusuna gelince aşırı bir çevremiz var hafta sonları şehirler arası tur bulabilecek kadar. Ancak yine de düşünmek lazım bu işi. Daha genciz bakmak zorunda olduğumuz bir evimiz henüz yok kıyı köşedeki paralarımızla yapalım dedik ancak dediğim gibi düşüneceğiz. Saygılar...

Yorum yapan arkadaşlar genelde istanbul için konuşmuş babam 20 yıllık servisçi izmirde. Servis işinden en güzel parayı kendi işin varsa kazanırsın firmalara çalışırsan az çok kazanırsın ama gecen gündüzün kalmaz vardiyalı çalışırsan. Bide arabanın değer kaybetmesi var en fazla 3-4 yıl kullanırsın bi arabayı. Firmalar yeni model ister çünkü. Bide izmirde plaka olayı var 80-85bin civarı plakalar 70binede bi ducato alsan en az 150bin gerekir. Hadi diyelim aldın başladın 1 araba 3 kişiyi geçindirmez şuan öğrencisiniz yetebilir ama 150bine daha farklı işler yapılabilir. Ayrıca çevrenede fazla güvenme tahminimce çevrendeki arkadaşlarınıza güvenerek her hafta sonu gezi yaparız diye düşünüyosunuz ama her hafta arabayı dolduracak kadar adam bulmak ayrı dert. Onuda geçtim S plakalı araçlarla İzmir dışına çıkmak zaten yasak yani ancak izmir içinde gezi yapabilirsin S plaka aracınla. Yinede servis işine gircem derseniz benimle iletişime geçebilirsiniz iş konusunda yardımcı olurum

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye7 yazı
Çevreden kastım öğrenci tayfası değil. Fabrika sahibi ve kendi işinin sahibi bir çok tanıdığımız ve akrabamız var. Kastım budur. İzmirdeyiz biz de.

Yeni Üye18 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Çevreden kastım öğrenci tayfası değil. Fabrika sahibi ve kendi işinin sahibi bir çok tanıdığımız ve akrabamız var. Kastım budur. İzmirdeyiz biz de.

Her hafta sonu gezi yaparim dedin diye çevrene güvenme dedim zaten s plaka araçla şehir dışına çıkmanda yasak dedigim gibi. Madem fabrika sahibi tanıdıkların var onları danış başta servis işlerinizi ben yapayım falan de hatta hiç araba alma firmaların servisi işini alabiliyosan al biz araba gönderelim karını paylaşalım :) Ama büyük firmalarsa bu tanıdıkların genelde çekle çalışırlar 3-4 ay vadeli çalışırlar. Bizde İzmirdeyiz firmamız Metin tur ciddi ciddi düşünürseniz elimden geldiğince yardımcı olurum

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye7 yazı
Tamamdır iyi bir planlamadan sonra tekrar seninle iletişime geçeceğim kazasaa...