Orijinalden alıntı: _kılıç_
Bence servis işine hiç bulaşma. Beytur piyasa nerdeyse trilyon gömdü gitti. Bu firma sabah-atv'nin servisini almıştı!
Benim şahsi tavsiylerim şöyle:
1. Hesabını yaparken kendi şöförlük paranı düşeceksin (en düşüğü 700 TL) + siğorta paranı da üstüne ekleyeceksin 300-400 lira. Öyle 2000 TL kazandım benim demeyeceksin! Arabanın vergisi,kaskosu,trafik siğortası,işin yoğunluğuna göre bakım + fren balataları,lasitkler... çok ince hesap yapacaksın ki, ben zannetmiyorum böyle bir hesap yapacağını.
2. Şuan servis araçları içinde en az değer kaybeden mercedestir. Aldığın araç her yıl değer kaybedecek! Yıllık kazancından,bunuda düşeceksin.
3.Acemisin belli, o yüzden büyük firmalar gideceksin onlarda sana nerde kıyıda köşede işvarsa onu telif edecek! Bunlar büyük firma ya hani , altur gürsel,ersoylar... İşde onlar aylık, yok eğitim parası,yok şu parası diye kesinti yapacak;zaten verdikleri miktar az, birde ordan burdan tırtıklayacaklar!
4. Motorin zamlanır senin cebinden gider 2-3ay,zam istediğinde seksen takla atarlar yine de vermez i..neler. Bu servis şirketlerinde insan sayısı çok azdır. Eğer adam gibi adamsan,halin hepden yaş!
5.servisde illaki bi artist çıkar,hele büyük şirketteysen yandı gülüm keten helva... Adam gider ''sen,beni nasıl bırakırsın'' der,sonra bi kulp takıp seni şikayet eder,bir ihtar alırsın ikinciye gönderirler. :))
6. Unutuyordum az daha uzun servis yaptın diyelim,kışın arabada yatarsın en arkaya geçersin o koltukların üzerin de bi sağ döner bir sola döner paşa paşa yatar ,her aklında geldiğin de bu servis işine nokta nokta dersin...
7. Nereye servis çektiğin çok önemli, çünkü birde yemek işi var! Eğer servisi eve yakın uyduramazsan,en basitinden günlük 10 lira gitti.
8.Paran 30 gün ile 60 gün arasında şirkete göre içerde kalır.
9.Param çok keyiften yapıyorum dersen, olur. Ama ben para kazanıcam,aile geçindirecem diyorsa yanlış yaparsın. İş yönünden sıkıntı yok. Parayı şirketler yer, sen hammalıını yaparsın.
EE bu işden para kazanan yok mu? var.
Adamlar direk bağlamıştır işi fabrika yada benzeri bir yeri... kazanır veya çok sağlam çevresi vardır şöyle ki;hafta içi banka servisi çeker hafta sonu uzun yola gider çokda güzel kazanırlar. Lakin bu adamlar,bu işlerde yıllanmış olduğunu çok iyi idrak etmek lazım.
İyi düşün, imkanların geniş değilse, kredi falan filan büyük sıkıntı olur.