Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tır Park İşletmecileri Acil Yardım!!!

BaşlatanaydınzerTarih15/04/2013 14:09:38Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye42 yazı
Arkadaşlar
Yeni açılacak çatalca muratbey gümrük sahasına 200 mt mesafede 8000 m2 karelik bir yerim var içersinde de 2 ayrı binada ile toplamda 500 m2 kapalı alanım var.
Burayı ist yakın diye çiflik kişisel organik hobi yetiştiriciliği için almış ve bayağı yatırım yapmıştım Dediğim gibi sadece yazlık ve sebze meyve yetiştirmek için kullanıyordum.Aradan geçen zaman içersinde ciddi anlamda dolandırıldım ve zora düştüm.
Bu sene bahsettiğim yere 200 mt mesafede halkalı gümrüğünün taşınacağı muratbey gümrük inşaatı başladı.
bu projeye en yakın imar sorunu olmayan mevcut yer bana ait elektrik alt yapı problemim yok zira budalarda imar çok düşük ayrıca iski iznine tabi zira 1 v2 derece koruma alanında şimdilerde ise bu yeni oluşumla bölge lojistik üst olma yolunda planlama imar vs derken 3 yıl tek başıma bu dertlerden uzaka en avantajlı durumdayım. Zira son imar yasarına göre imar ve iskanı olmayan yere alt yapı verilemiyor.İnşaat yapmak zaten başlı başın imardan dolayı mümkün değil.
Birileri karşı tarlayı kiralyıp tır parkı yapmaya çalışıyor benden de elektrik için muvaffakat istiyor. hoş vermiyorum ayrıca kimseylede uğraşamam.
Tır parkı işletmeciliği ve yan hizmetleri restoran hamam kafeterya gibi konularla bu iş nasıl yürür tır parkı için neler gerekli şoförlerin ihtiyaçları için başka neler gerekli bu konuda fikir verecek arkadaşlara ihtiyacım var. Bu meslekte olan arkadaşlarla deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum. Hoş biraz bilgilendikten sonra bu konuda müşterek hareket edeceğim arkadaşlarla da görüşebilirim diye düşünüyorum.
yardımcı olursanız sevinirim
Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Sanayici
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Yeni Üye37 yazı
Hiç tanımadığım bir insan olmanıza rağmen nedense çok sevindim. Yakınınızda olsam yerinize uğrar yardımcı olmaya çalışırdım. Bu işi bizzat yapmadım ancak uğraşan yakın akrabalarım vardı. Belki onlarla irtibata geçmenizi sağlarım.
Öncelikle ileride kargaşa yaşanmaması için iyi bir yerleşim planı gerekir. Tamirhane ve yıkama-yağlama-lastik tamiri, banyo ve berber, yemekhane ve kafeterya (büfe) sistemleri kurulmalı (bu tesislerin işletmesi başkalarına kiralama usulüyle verilebilinir). Otomatik giriş sistemi, çevre ve iç güvenlik ile aydınlatma sistemleri mutlaka layıkıyla kurulmalı. Anlatımınıza göre en şanslı konumda olan sizsiniz. Bu özel durumu şık bir şekilde süslerseniz başka tırparklar da kurulsa da siz işi ***ürürsünüz.
Şayet lüzum görüyorsanız, ben uzun yıllar tır firmalarının baş ustalığını ve yurt dışı çıkış mevzuatını yapan şu an emekli durumda olan amcamın oğluyla görüştürebilirim ancak önce ona sormam lazım gelir siz olur derseniz ben onu arayıp söyleyebilirim, K. çekmece'de oturuyor zaten.
Power led sistemiyle %80 tasarruflu projektörler, iç mekan aydınlatmaları, otomatik kapı, kapalı devre iç ve dış ortam güvenlik sistemleri, güneş(Solar) enerji mesleğim dahilinde olan konular, bu alanlar da bizzat yardımcı olabilirim ya da iş tecrübelerimi sunabilirim. Allah yardımcınız olsun.
H.H

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye400 yazı
Arkadaşım madem yerin bu kadar iyise çok çok iyi değerlendirmeni umarım,ben tır firmasında operasyon sorumlusu olarak çalıştım bu işlerle içli dışlı biriyim.Öncelikle tırcı şoför arkadaşlar çok paralar kazanmadıkları için daima herşeyin en ucuzunu ararlar ve isterler bu konuda haklılar dicek bişey yok yani ilk kuralın mutlaka ücretleri düşük tut mesela örnek yemek menüsü kuru pilav cacık 10tl bide lezetli yaptınmı inan yer kalmaz lokantada.Giriş çıkış için bariyer sistemi kurarsın bilet saat ücreti vs..Yıkama yağlama lastik elektrik bakımı-tamiri olmalı,mesela duş yeri olmalı ,büyük bir kahvehane bol bol çay,ufak bir market olabilir uzun yol yemek ihtiyaçlarını karşılarlar ,int cafe olabilir mutlaka gelen olur.Dediğim gibi dostum güzel bir tesis kurarsan gerçekten çok çok iyi bir yer ve gelir elde edersin,ciddi anlamda tesisi işletebilecek güvenilir ve tırcı arkadaşlar getirtebilecek birinide arıyorsan görüşebiliriz saygılar Serhan 0542 800 65 04

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye42 yazı

Hepinize çok teşekkür ederim. Verdiğiniz fikirler benim için çok önemli burdan çıkaracağım sonuca göre kendim yapacağım yada yeri kiralarım diye düşünüyorum.
En çok merak ettiğim ise 6700 metrekarelik bir yer ne kadar yeterli plur nasıl dizayn edilebilir ve kaç araca hizmet verebilir
Ayrıca yerimi sahibinden.com sitesinde resimleri ve özellikleriyle kiralığa çıkardım ilan numarası ise
İlan No 121776771 dır ancak daha tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Üye400 yazı
sitede yerin baktım gerçekten çok güzel eğer maddi imkanın varsa kendin yap derim 6700 mt iyi bir yer öncelikle kafanda dizayn olayını çözmelisin bir mimari çizim yaptır a dan z ye ne nerede nasıl olacak diye sora inşaata başlayabilirsin ama orayı komple düzenlemek iyi bir rakkama çıkar herharlde

Üye546 yazı
hocam bnce dunya uzerindeki orneklerini inceleyerek ise baslayabilirsin.Mimarin kafasinda bir seyler canlanir.Hamam olayi cok guzel olur birde masaj olayini yaparsan cok kazanrsn.Ben masorluk yaptigm icin genc bir arkadasi (akraba olabilir)masorl kursua gonder isi ogrenir beraber calisirsiniz.O olay icin gelen yorgun cok musterin olur.Urunleri alirken sifir yerine otellerde kullanilmis 2. el koltuk masa vs seylerin fiyatlarina bakabilirsin baslangic icin maliyeti dusurebilirsn.Buyuk bir tane otomatik tir yikama makinesi alabilirsn.Guzel cafe restorant mac yayini olursa cok guzel isler yapabilirsn

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye400 yazı
tabi otomatik tır yıkama makinesi olmazsa olmaz , arkadaşın dediği gibi 2.ci el ürünlerle başlayabilirsin böylece maliyet dahada düşer maç yayını mutlaka olmalı kısaca çok değişik bir yer olmalı herkes herşeyden çok uygun fiyata yararlanabilmeli

Yeni Üye42 yazı
Arkadaşlar<
Acaba bütün bu işleri araştırmak öğrenmek deneyim sahibi olmak ve tırmalamak adına başta düşündüğüm gibi kiraya mı versem kolaya mı kaçıyorum bilmiyorum ama zaten herkes bildiği işi yapmalaı diye düşünüyorum
İçimizde mesleği tır parkı işletmeciliği yada bu sektöre yakın olanlar yokmu

Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aydınzer
Arkadaşlar<
Acaba bütün bu işleri araştırmak öğrenmek deneyim sahibi olmak ve tırmalamak adına başta düşündüğüm gibi kiraya mı versem kolaya mı kaçıyorum bilmiyorum ama zaten herkes bildiği işi yapmalaı diye düşünüyorum
İçimizde mesleği tır parkı işletmeciliği yada bu sektöre yakın olanlar yokmu
ticaret kavga gibidir.Ilk hamleyi yapan kazanir

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye42 yazı
:) malesef bözünüzün başarı oranı oldukça düşük Tabi bilgi birikim ve ciddi bir sermayeniz yoksa

Yeni Üye57 yazı
Bence hiç uğraşma ver kiraya alacağın paraya bak. çok masraf edeceksin para harcayacaksın işi bilmiyorsun. Bir sürü personel alacaksın gecesi yok gündüzü yok. Hem tırcıyla kamyoncuyla uğraşmak zordur. Arkadaşların söylediği gibi en ucuzu ararlar. Bütün pisliklerini sana bırakır giderler. Parka girmezler yanına kamyonu çeker yatarlar vs vs. Dediğim gibi hiç uğraşma yıpranırsın...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er