Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Balık Pişiricisi

BaşlatanbodrummmTarih03/12/2012 11:12:56Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye99 yazı
HERKESE HAYIRLI İŞLER DİLERİM.
GEÇEN SENE ŞUBAT AYINDA BODRUMDA İŞİMDEN AYRILDIM, KENDİM HALI YIKAMA VE KOLTUK YIKAMA İŞİNE GİRECEM DEDİM,
UFAK BİR SERMAYEMLE BU İŞE BAŞLADIM. ÇOK KOŞTURMADIĞIM HALDE ŞÜKÜRLER OLSUN. RIZKIMI KAZANDIM.
BU SENE DAHADA ARTACAĞINA İNANIYORUM. VE GERÇEKTEN KENDİ İŞİNİ YAPMAK OKADAR ZEVKLİ VE GÜZELKİ. CANINMI SIKILDI PAYDOS ET. BAŞINDA EMİR VEREN YOK.MİSAFİRİN GELDİMİ KARŞILAMAK İÇİN KİMSEDEN İZİN ALMIYORSUN.
BU ARADA HALI YIKAMA İŞİNİ FASON OLARAK YAPIYORUM. BEN KENDİ ADIMI KULLANARAK BROŞÜR DAĞITTIM VE DAĞITTIRDIM. MÜŞTERİ ÇIKINCADA GİTTİM HALISINI ALDIM VE ANLAŞTIĞIM YERE YIKATIP TESLİM ETTİM. ELİMİ SUYA BİLE DEYDİRMİYORUM.
YALNIZ KOLTUK YIKAMA İŞİNİ KENDİM MAKİNEMLE YAPIYORUM. ONDAKİ KAR DİREK OLARAK BANA KALIYOR.
YALNIZ KIŞ AYINA GİRİNCE İŞLER COK YAVAŞLADI DURDU DEMEYE YAKINDIR YANİ ANCA MAZOTUMLA HARÇLIĞIMI ÇIKARTIYOR. AMA YAZIN KAZANDIĞINIZDA SİZİ KIŞIN İDARE EDECEK BİR PARADIR. TABİ BEN YENİ BAŞLADIĞIM İÇİN YAZIN KENARA KOYUP KIŞINDA YARDIMCI OLABILECEGINI DUSUNMEDIM. YAZIN COK YEDIM. HALI YIKAMA İŞİMİ BIRAKMADAN(ARKADAŞIMDA YARDIMCI OLUYOR).
BULUNDUGUM ŞEHIRDE BALIK PİŞİRİCİSİ AÇMAK İSTİYORUM. YİNE BROŞÜR DAĞITACAM. 1 TELEFONLA BALIK PİŞİP EVE, OFİSE GİDECEK. NE EVDE BALIK KOKUSU NE DE UĞRAŞI OLACAK. KAR MARJI GÜZEL OLAN BİR İŞ. VE BULUNDUĞUM ŞEHİRDE SANIRIM HİÇ YOK VE DÜŞÜNDÜĞÜM BÖLGEDE 30.000 CİVARI DAİRE HASTANELER, İŞ YERLERİ VS VAR. BU KONU HAKKINDAKİ FİKİRLERİNİZİ ÖĞRENMEK İSTERİM.

Yerleşim Türkiye / MuğlaMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye122 yazı
anladığım kadarıyla ekstradan bir iş yapmak istiyorsunuz aslında güzel fikir güzel iş özellikle kışın sıcak kırmızı şarap , rakı ve balık çok gider ama şu var hangi balık hangi mevsimde ne şekilde pişirilir bunu araştırdınız mı ? veya yaptınız mı ? hem balığın yanında balık salatası da satarsınız ankara da balık satan yerlerin bir kısmı ekstra ücret karşılığında pişirip eve gönderiyorlar nacizane fikrimi belirttim bu işten anlayan beyfendiler daha iyi bilgi vereceklerdir saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye215 yazı
istediğin zaman paydos edecek kadar kendin odaklı çalışıyorsan ancak kendin icin alık pişirebilirsin..bu mantalite ile zor.. hevesin kırılsın diye değil ama kaliteli iş yapma açısından da düşüncemi söylemek zorundayım..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Yeni Üye15 yazı

Eğer sabit bir işiniz yok ise yapabileceğiniz en iyi iş, aklınızda olan yapmayı planladığınız iştir. Ufak bir yer kiralayacaksınız. Bir tane ızgaracı bir tane de motorlu bir çocuk alırsanız güzel kazanç sağlarsınız. Eğer bu iki çalışandan birinin işini yapabilirseniz maliyetleri de düşürebilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye122 yazı
Firma,ürün, hizmet veya marka tanıtımlarınızda, en ucuz maliyetli ve en kısa sürede dönüş olanağı sağlayan toplu mail reklamları yapıyorsanız , Türkiye ve Avrupa genelinde aktif, tekrarsız ve hatasız mail datası satışı yapan sitemize gözatmanızı tavsiye ederim. Meslek Gruplar, Genel Kullanıcılar, Sektörel Kategoriler ve Yabancı kitleler şuan sitemizde kategoriler halinde yayında ve satıştadır. | www.fmailing.net
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye99 yazı
sarıyerli balıkçı arkadaşım, yorumun için teşekkürler. balığı kendim pişiricem sadece dağıtım için birini düşünüyorum. ama tek korkum. işte yakın deniz kenarı bir bölge var insanlar haftasonu orada denizin kenarında balık yemek varken. gelipte benden sipariş verip evinde balık yermi. ankarada balık yiyecek bi deniz olmadığı için insanlar evinde yiyiyolar. bu arada bende 5 sene kadar balıkçılık yaptım. ama sadece levrek çipura.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mühendis
Yeni Üye2 yazı
bende tokat ta dusunuyrum fıkırlerınız yazarsanız sevınırım..

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Esnaf
Yeni Üye80 yazı
istediğin gibi paydos et öylemi :) ben eskiden çalışırken akşam 7 dedimi paydos ederdim...esnaf oldum sabah 7 akşam 22:30 açığım...

Yerleşim Türkiye / YstanbulizmirMeslek Esnaf
Yeni Üye10 yazı
Balık konusunda işi bilmen ve iyi tadını tutturusan dedigin gibi evler iş yerleri satış yaparsın istanbılda kg başına 5 tl pişirme ücreti ile tava veya ızgara yapıyorlar kurdugum bir kaç tane balıkçı var evlere servis özellikle büyük şehirlerde çok iyi satışlar yapıyorlar ama bodrumu bilemem... imkanları nedir evim balık kokmasın diye alacak kişiler bulunur mu bilmem bir motorcu bir pişirici birde balıgı temizleyen kişi 3 kişi ile iş yapılabilir ama ortalama kapasiteye göre 15 - 50 bin tl gibi bi yatırım gerektirir. Örnek olarak : 8 veya 16 tepsili çeşit paslanmaz balık tezgahı sogutmalı+ balık ayıklama tezgahı + 4 lü ocak + ocakbaşı ızgara kömürlü+evye tazgahı+ sebze dolabı vitrinlik+ soguk hava deposu 7- 8 m '2 + masa sandalye + davlumbaz havalandırma + dükkan tadilat masrafı +tabela vb gibi aklıma gelenleri irtibata geçer isen yardımcı olurum....
Saygılarımla
Endüstriyel mutfak ve sogutma ekipmanları proje taahhüt ve satış sorumlusu web: www.narinoks.com mail: info@narinoks.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Yeni Üye13 yazı
balık pişirme zor ve masraflı bir iştir. balık pişiren yerlerin çogu aynı zamanda çiğ balık satışıda yapmaktadır. siz sadece balık pişirseniz hangi balığı pişireceksiniz? iyi hizmet vermek için her türlü balıktan almak zorundasınız. ayrıca ben bu işte çalıştım ve iyi biliyorum. bilgi almak isterseniz bilgi verebilirim. balık pişirmek kış sezonunda daha iyi oluyor ama gel gelelim fiyatlara?? fiyatlar her zaman aynı olmuyor balık aynen borsa gibi fiyatları değişen bir üründür. bence bu işi yapmaktan vazgeçin vezgeçmiyoranız çiğ balıkta satmanız gereklidir. çünkü balık 3 gün kaldı mı bayatlanıyor sizde balıklar çöpe gitmesin diye müşteriye vereceksiniz ondan sonra işleriniz biter hatta ölümlere bile sebep olabiliyor. balık zehirlenmesi çok kötüdür saygılarımla...
hakan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim