Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Çiğ Köfte Dürüm

BaşlatandogansistemTarih15/04/2013 12:19:13Yorum25

İlk mesaj
Yeni Üye39 yazı
merhabalar,

Şu anda aylık çalışan bir işçiyim, akşamalrı 17 den sonra ve hafta sonları cumartesi pazar çalışımyorum. Ek iş olarak çiğ köfte yapıp bunları dürüm haline getirdikten sonra poşetleyip bir tepsiye diziyim diyorum ve bizim orda yoğun olan parkta satış yapayım diye düşünüyorum. Zabıta yok bizim orda. Size bi danışıyım dedim sizce nasıl tutarmı arkadaşlar? Değerli fikirlerinizi bekliyorum,

Teşekkürler,

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
25 yorum
Üye119 yazı
akıllı düşünmüşsün ama çiğ köfteyi kendin yapacagına çiğ köfteci arkadaşın varsa toptan fiyatına kilo olarak al yoksa ist. nersinde oturuyorsan sana en yakın marka bayilik veren çiğköfte fabrikasından al hergün 5 kilo alıcam de veririler hem lezzet aynı olur sürekliligi yakalarsın hakkında hayırlısı kardeşim
allah'a(cc) çok şükür parayı kazanan benim paranın beni kazanmasına asla izin vermem.

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Gyda
Yeni Üye37 yazı
Evet kilosu 5 TL, uğraşmana gerek yok çok temiz de bir tezgah yaptırırsan neden olmasın. Çalışana Mevlam verir, hazinesinin kapısını sonuna kadar açar. Allah gönlüne göre versin. İstersen sana üretici firmanın telefonunu veririm, görüşürsün.
H.H

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye39 yazı

çok teşekkürler @kartalcan ve @hancı Allah sizden razı olsun.
Hancı üreticinin numarasını alabilirmiyim, özelden pm atarsan sevinirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye58 yazı
Selamun Aleyküm Arkadaşlar,
Şu aralar işsiz biri olarak.Yazılanları okudum da bende çiğköfte işi yapmayı düşünüyorum. Dükkan açmak istemiştim ama benim açacağım yerin çok yakınına başka bir dükkanın açacağını gördüm. Hayellerim suya düştü bende doğansistem arkadaşımızda söylediği gibi seyyar olarak düşünüyorum ama daha önce seyyar işi yapmadım çekiniyorum biraz.Aslında özgüvenim son derece yüksektir, kendime herzaman güvenirim. Ama utanıyorum :) siz nasıl olur tutar mı ya da yapa bilir miyim?
Kürşat

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ticaret
Yeni Üye39 yazı
bende hayatımda bişey satmadım ilk defa yapacam, ama Allah çalışanın rıskını verir diye düşünüyorum. Hem biz utanılacak bir iş yapmıyoruz alın terimiz ile ekmek paramızı kazanmaya çalışıyoruz valla kim ne derse desin yapacam çünkü düşenin dostu olmuyor, yapmak zorundayız. Asıl düştüğün zaman gülerler, yapalım ve burada deneyimimizi paylaşalım arkadaşım :)

Üye107 yazı
Üniversite öğrenecilerinin yerleşik olduğu bir yerde açarsan iyi kazanırsın.. Geçen gün gece 1'de bile ben hariç 5 kişi vardı.

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Ö?renci
Yeni Üye58 yazı
Aynen doğru söylüyorsun arkadaşım en azından bir denemek lazım ne kaybederiz ki değil mi?
Kürşat

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ticaret
Üye119 yazı
ALLAH cümlemizden razı olsun güzel kardeşim bi yardımımız dokunuyorsa ne mutlu bize dürümler lavaşını güzel seç içine göbek,turp (tuplar patates kızartması gibi ama ince tip olsun yerken agızda bütün bütün gelmesin),maydanoz,roka,nar ekşisi limon suyu olsun dolu gözükürse önce (göze hitap etmeli) 2 çeşitle başlarsan daha iyi olur tatlı ve acı mesela ben acı severim kardeşim tatlı allah hakkında hayırlısını nasip etsin .
allah'a(cc) çok şükür parayı kazanan benim paranın beni kazanmasına asla izin vermem.

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Gyda
Yeni Üye28 yazı
Hani bende düşünmüyor değilim kardeşlerim:) hafta sonları piknik alanları full dolu oluyor..

aklımda merak ettiğim birşey var, kilosu 5 tl den 5 kilo alırsak 25 tl tutuyor, birde bunun göbek, maydonoz, roka, yeşil soğan, turp, limon, domates, nar ekşisi, lavaşı ve acı sosu var peki bunların masrafı ne tutar?

yani 5 kilo köfte ve malzemeleri toplam ne kadar ?
1 Kilo köfteden kaç dürüm çıkar ?
ve tüm hesaplamaları yapıpda herkes alsın diye fiyatı ne olmalı?

bu sorularımı cevaplarsanız çok memnun olurum..
Ticari Düşünce Bir Sanattır.

Üye385 yazı
seyyar çiğ köfte kimse kolay kolay almaz hijyenden dolayı onun yerine simit gibi halkın zaten seyyardan almaya alışık olduğu şeyler satarsanız bence daha rahat satış yaparsınız

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye39 yazı
@zzaxis bence o semte göre göreceli bir şeydir, tutup etilerde satarsan hijyen ararlar ama başakşehir de hijyen aramazlar ucuzluk ve lezzette bakarlar.

Üye385 yazı
siz biliriniz şahsen seyyar çiğ köfte hiç almam ama simit alırım
çiğ köfte birden çok karışımın olduğu bir yiyecek türü dükkanda olduğu zaman insan hiç olmazsa burda kalıcı olmak için düzgün yapıyordur diye düşünürsün ama seyyarda derimki içine ne oldu belli olmayan malzeler konulmuştur diye almam
tabi denemeden öğrenmezsiniz burda ne desek boş

Yeni Üye64 yazı
Hic tereddüt etme kardes hemen hazirliklara basla bence,Allah yolunu acar hayirliysa, hayirli degilse zaten olmaz, niyet önemli..Allah kazancini bol eylesin.

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı
Dürümleri kişilerin kendi gözlerinin önünde yapmayı düşünüyorum. Bu iş için Seyyar Araba gerekli, Simit Arabası Gibi bir araba ile tüm yeşilliklerini ve köfteni koyabilirsin tamamen hijyenik olmuş olur.. ayrıca piknik sezonu başladı, piknik alanlarında oldukça fazla satılacağı kanısındayım..

Yeni Üye28 yazı
Siz ne diyorsunuz bu hususta ?

Üye166 yazı
o kadar hijyen meraklısı adam zaten senden almayacaktır takma, hijyene meraklı bir toplum olsak disarida midye dolma diye bir olayın olmaması lazım.
ha tabi pis yap demiyorum tabi de sen yine illa ki temiz yapacaksin, ama seyyardan yiyen adam zaten o durumları sallayan adamlar degildir.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye28 yazı
Arkadaşlar, bugün eski semtimde meşhur çiğ köfteci ile görüştüm, Çiğ köfte kg mını 6 tl den verecek, bir paket lavaşıda 6 tl den alacağım, kısacası 5kg köfte ve yetecek kadar, yeşillik limon vss.. toplam 50 tl ye anlaştık, marol ve diğer yeşillikler önümüzde ki haftalarda ucuzlayacağı için bu ücret 45 tl ye de düşebilir, yanında da ayran, şalgam ve su da satılabilir. hijyeni sağlaya bilmek adına, ve müşterinin yanında gözü önünde dürümü hazırlamak adına 1 ay kullanılmış yeni ve temiz seyyar araba yı da 300 tl ye ayarlamış oldum..

Her dürüme 100gr çiğköfte koyarsak, kg başına 10 dürüm olur.. 5kg 50 Dürüm yapar, dürümü 3 tl den satarsam 150 tl eder, beraberinde ayran, şalgam ve suda var kaba taslak 20 tl de bunlardan kazansam, toplam 170 tl kazanç elde etmiş olurum... bunun 60 tl si köfte ve malzemelere ayırırım geriye kalan 110 tl ise günlük kâr bırakır!

Yani Bu İşe başlayabilmek için 360 tl sermaye gerekmektedir..

Bu konuyu biraz daha tartışalım istiyorum sizlerle..

Seyyar Araba İle Çiğköfte... Görüşlerinizi bekliyorum..

Üye107 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Ticari-Dusunce
Arkadaşlar, bugün eski semtimde meşhur çiğ köfteci ile görüştüm, Çiğ köfte kg mını 6 tl den verecek, bir paket lavaşıda 6 tl den alacağım, kısacası 5kg köfte ve yetecek kadar, yeşillik limon vss.. toplam 50 tl ye anlaştık, marol ve diğer yeşillikler önümüzde ki haftalarda ucuzlayacağı için bu ücret 45 tl ye de düşebilir, yanında da ayran, şalgam ve su da satılabilir. hijyeni sağlaya bilmek adına, ve müşterinin yanında gözü önünde dürümü hazırlamak adına 1 ay kullanılmış yeni ve temiz seyyar araba yı da 300 tl ye ayarlamış oldum..

Her dürüme 100gr çiğköfte koyarsak, kg başına 10 dürüm olur.. 5kg 50 Dürüm yapar, dürümü 3 tl den satarsam 150 tl eder, beraberinde ayran, şalgam ve suda var kaba taslak 20 tl de bunlardan kazansam, toplam 170 tl kazanç elde etmiş olurum... bunun 60 tl si köfte ve malzemelere ayırırım geriye kalan 110 tl ise günlük kâr bırakır!

Saat kaç ile kaç arası satış yapacağın da önemli. Üstte dediğim gibi gece 2 de yiyen de var mesela. Ama öğlen 11-12'den önce yeneceğini sanmıyorum.

Hijyen olayına gelirsek şahsen üstünde bembeyaz bir gömlek olmayan birinden çiğköfte alırken iki kez düşünürdüm, yanlış mıyım ? Saygılar.

Üye107 yazı
-----

Üye107 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Ticari-Dusunce

Saat kaç ile kaç arası satış yapacağın da önemli. Üstte dediğim gibi gece 2 de yiyen de var mesela. Ama öğlen 11-12'den önce yeneceğini sanmıyorum. Öğlen 12 gece 12 arası satış olacak diyelim 50 dürümü 12 saatte satacaksın yani 15 dakikada 1 dürüm gibi birşey.

Hijyen olayına gelirsek şahsen üstünde bembeyaz bir gömlek olmayan birinden çiğköfte alırken iki kez düşünürdüm, yanlış mıyım ? Saygılar.

Üye166 yazı
yaf yazdiklarim yanlis anlasilmasin tabi ki üstü basi temiz olacak, kabi kacagi, ben sadece takinti seviyesine gelmesine gerek yok demek istiyorum, en basit ornek bende seyyardan aliyorum ama adam o anda sigara iciyorsa, burnunu siliyorsa, elini sürekli agzina goturuyorsa baskasindan aliyorum. ha digeri icmiyor mu o da iciyor ama o anda gormuyorum. boyle ufak seylere dikkat ettikten sonra problem yok.

kişi temiz gorunuyorsa her türlü satarsin malını. sacin kısa olacak, sakalın kirli sakal bile olmicak. ilk once mala degil adama bakarak aliyorum ben.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye385 yazı
bir dene bakalım bizide haberdar edersen olumlu olumsuz seviniriz hayırlısı Allahtan tabi vergi filna vermeyeceğin için kul hakkınada giriyorsun onuda söyliyim senle aynı işi yapan adam dükkan açıyor vergisini veriyor vs...

Yeni Üye28 yazı
sattığın her üründe yarın o birgün maliye ile sıkıntı yaşamamak adına sattığım ürünler bunlar kazancım bu ve kdv olarak da ayırdığım ve kestirdiğim ve ödediğim faturalar bunlar diye bir çalışma olunca sakıncası olur mu acaba ?

Satış yapılacak saatler, elbetteki sabah sabah kimse çiğ köfte yemez :) öğle 12 den akşam karanlık çökene kadar, benim hedefim Piknik alanlarıdır.. sokak sokak dolaşıp satmayacağım :) piknik alanlarında henüz böyle bir faaliyet olmadığı için ilk olan kişinin kazanacağı kanatindeyim..

Çiğköfte karın doyurmaktan ziyade en çok da zevk için yenilen bir gıdadır. herkes kanadını etini yedikten sonra üzerine birde oradan çiğköfteciii diye bağırarak geçen bir seyyar arabacı yı görünce ister istemez canları çekeceği kanatindeyim :):)

Temizlik Konusuna da gelince: Elbetteki temiz giyinimli temiz görünümlü olmak zorundayız. alıcıdan önce kendimizin düşünmesi lazım ki başka bir satıcıyı pasaklı görünce nekadar isteyerek ondan birşeyler alırız hele ki bu gıda ürünü ise....

Şahsım adıma, Sakallı birisiyimdir, Temiz alttan ve üstten toplu halde 1 numara temiz sakallıyım, beraberinde jöle vurmayı seven birisiyimdir:) (Yakışıklı biriyimdir :) ) beyazda şahsıma çok yakışmaktadır. bu durumun bile müşteriye güven vereceğini ve beraberinde daha önce de dediğim gibi çiğköfteyi öncesinde dürüm olarak hazırılıyıp satmayacağım için, müşterinin gözü önünde arabamda satacağım için ve arabamda kapalı olacağı için güven konusunda herhangi bir unsur teşkil edeceğiini düşünemiyorum..

Yeni Üye57 yazı
Arkadaşlar bence havaların günden güne ısındığını, yazın geldiğini de hesaba katın. Çiğköfte yazın çok çabuk bozulan bir gıda ve satışı da düşüyor. Muhtemelen soğutmalı bir araba kullanmayacaksınız. Bunlar sızın ıcın eksidir. Yine de Allah işinizi rast getirsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye64 yazı
Aykutfix hakli 40-50 derecede satmak biraz daha gider isteyecek.. temizlige gelince ,o anki görünüm cok onemli elbette,kafana taktigin sapka ve uzerindeki bembeyaz bi önluk onemli diger konulari takinti yapmak bu işe girmeni engeller sonucta bu yemek işi önce gözde baslar,tak önlügünü basla isine kardes Allah yolunu acik eylesin

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Di?er