Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Kargo Göndermede Sınır Var Mı ?

Başlatanhenry10henryTarih06/02/2014 17:41:55Yorum13

İlk mesaj
Merhabalar bu zamana kadar ödeme şartlı yani kapıda ödeme kargo yolluyordum ama artık yollamıycam.Peki ben bu ödemeleri atm yoluyla alsam ve kargodan normal gönderi gibi göndersem sadece kargo ücretini alıcı öder yapsam herhangi bir risk taşır mı ? Çünkü kargoların kurumsal olarak şirketlerle anlaşması var ve böyle tahsilatlı gidiyor ama ben böyle değilde elden normal gönderi gibi göndercem fakat bunda diyelim ayda 20-30 tane yollasam risk taşır mı ? Teşekkürler ...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Yardım edıcek yok mu ? :(

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Merhaba Henry yardım eder herkes ama hiçbirşey açıklamamışsın ne gönderiyosun kime gönderiyosun bi şey mi satıyon neye karşılık ödeme alıyon bunları sen biliyorsun açıklamamışsın .Risk taşır mı demişsin neyin riski bu ne açıdan soruyorsun eğer bunları açıklarsan herkes sana yardımcı olur ..

Yerleşim Türkiye / Yzmir

Aydınlatiyim eğerki ticaret yapıyosanki anladığım kadarıyla yapıyosun fazla gönderi adetleri dikkat çekerse maliye tarafından incelemeye alınırsın gönderdiğin kargoların içeriğini ve faturalarını sorarlar egerki yoksa her gönderi için 170 TL cezai işlem uygularlar kolay kolay fark edilmessin ama adet yükseldikçe yakalanabilirsin ufak çapta bi ticaret yapıyosan eş dost akrabalardan yardım iste

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Ben tişört yolluyorum ama tişörtlerı bı yerde sergılemıyorum.Facebooktan iletişime geçtiğim insanlara yolluyorum.Müşterilerim fatura vs ıstemıyor zaten hepsi yaşça küçük insanlar.Bu zamana kadar pttden yolluyordum fakat artık ptt 'ÖDEME ŞARTLI yani KAPIDA ÖDEME' yollarken fatura istiyor , ve bende kesemedıgımden öyle yollayamıyorum.Bende diyorum ki parayı atmden hesabıma yatırsalar ,bende öyle normal eşyamış gibi yollasam olur mu ? Ayda 30-40 taneyi geççeğini sanmıyorum bu şekilde.Yani bu çok kargo yolluyor oraya buraya deyip bana birşeyler yaparlar mı ? Teşekkürler.

sayın henry10hanry tabi normalin dışına çıkınca dikkatleri göze çekeceksinizdir. PTT yaptığı sistem de o olmuş,zaten bunu yapmasını pttden maliye istiyor genel kurallar çerçevesinden sizin gibi türkiyede çok kişi ticaret yapıyor maliye bunun önüne geçebilmek için fatura vs istemeleri gerekiyor. sizin aşırı şekilde kargo göndermeniz ve karşı ödemeli göndermeniz mali açıdan bakınca %99 ticari bir faliyet yürüttüğünüzün neticesi oluyor,hakkınızda şikayet olmadığı sürecede sıkıntı çıkacağını zannetiyorum. en fazla mali polisler gelip bir ifadenizi alır o kadar :) ama tabiki burası türkiye demokraside çareler tükezmez, farklı yollar deneyebilirsiniz. Şuan aklıma gelenleri yazayım sizde bu konuda internette farklı fikirler bulabilirsiniz.
Örnek1: PTT sizin adınıza kapıda ödeme göndermiyorsa başka bir tanıdığınız vasıtasıyla gönderebilirsiniz. Evliyseniz eşiniz,kardeşiniz,babanız,yakın arkadaşlarınız vs. Gönderici olarak onların adını TCsini yazarsanız sıkıntı olmaz. Hatta kargo gönderirken PTT bildiğim kadarıyla gönderici cüzdan vs kontrol etmiyor. evrakları onların adına düzenler siz yine gönderirsiniz. Farklı ptt şubelerinden işlem yaparsanız daha da az dikkat çeker, ayda 50,-100 gönderi için en uygunu bu olur.( PTT'de şubesinden görevli biriyle tanışmak işlerini daha da hızlandırır eğer sürekli bu işi yapıyorsanız)
Örnek2: Eğer PTT sıkıntı çıkarıyorsa, diğer kargo şirketleride biraz fazla olabilir ama kapıda ödeme yöntemi ile gönderim yapabiliyorlar, Her gün farklı kargolardan gönderirsen yine dikkat çekmezsin,
Örnek3: Vergi levhası olan tanıdık bir iş yeri sahibi veya akrabanız varsa ondan fatura kesmesini rica edebilirsiniz...

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ticaret
Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkürler.Tek tek okudum önerilerinizi aldım şimdi bende yazmak istiyorum.

1-Yaklaşık 2-3 aydır bu işi yapıyorum ve kendi ilçemdeki 6-7 farklı pttden bunları yaptım.
2-Her pttden tanıdıklarım oldu hepsiyle çok samimi bir şekilde konuşuyorum.
3-İlk 1 ay boyunca atmden parayı alıyordum , sonraki 2 ay kapıda ödemeli şekilde yolladım.
4-Artık ptt fatura ıstedıgı ıcın kapıda ödemeyı kaldırdım ve hesabımı kapatıcam yakında.
5-Bundan sonra önceden atmden parayı alıp, sonra ürünü yolluycam normal sekılde sadece kargo ucretını alıcı oducek.
6-Diğer kargo şirketleri kurumsal uyelık ıstıyor tek tek sordum sadece ptt ıstemıyordu oda artık ıstıyor.

Korkularım ve sizlere sorularım ;
1- Bu zamana kadar kapıda odemelı yolladıklarımdan sorun cıkar mı ?
2- Bu zamana kadar normal yolladıklarımdan sorun cıkar mı ?
3- Bundan sonra atmden parayı alıp sonra yolllasam dedıgım gıbı sorun cıkar mı ?
4- Genelde bir ürün 20-30 tl civarında ve ayda yaklaşık 20-30 tane kargo yolluycam.
5-Müşterilerimden fatura vs istemiyor facede konustugumuz ıcın zaten bılıyorlar boyle yolladıgımı.

Cevaplarınız için şimdiden cok tesekkurler ...

yigenim sorun yok geçmişten uygulama zaten cok yeni ..
ancak satış yapıyorsan git vergi dairesine onlar sana gelmeden danış muhasebeci olmadan da basit usul bu işleri yapanlar var
zor bir yöntem artık basit usul ama muhasebeci gerekmiyor kendin çeviriyorsun yıllık beyannameyle beceremezsen gerçek usul dene aylık 50 tl muhasebe ücreti kesersende fatura +kdv ödersin hiç biri sana uygun değilse acılsı olan bir komsundan yardım iste örneğin bana komsusun ve bu hafta 5 tshrt sattın satısı benim evragımla yapacak kdv ni aksatmadan sattığın fiyata ilave tahsil ederek kdv yi bana ödeyeceksin her halukarda vergilendirilmiş kazanç kutsaldır gerisi yalan.
bay -bayan-cocuk dış giyisi imalatı ve tekstil tasarım işleri
https://www.facebook.com/groups/aficgiyim/

aficgiyimsanayi.tr.gg

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Womart yardımın ıcın tesekkurler ; Aylık 50 tl + kdv fatura falan bana uyarda , Şahıs şirketi vs bana uymaz bağkuru falan var zaten bu işten kazandığım nedir ki ? Ben yınede vergımı vermek ıstıyorum ama kazandıgım para uzerınden.Yani ben bunları yaptıktan sonra zararlı cıkarım.Kendı capımda bırseyler yapmaya calısıyorum.Kendı dükkanı olan bi yakınım yok malesef herkes bi yerlerde sigortalı olarak calısıyor.Bizim dukkan vardı emlak onuda kapattık.Düşündüm birine gidip faturalandırsam kdv falan versem ucretını ama başka mılletde şimdi ugrasmak ıstemez benımle.Basit usül işi kafama yattı böyle bir yere baglı olmadan eğer kazancım uzerınden vergımı vermek gibi bi olay varsa bunu seve seve yaparım.

netten satışta basit usulü kabul etmiyorlar

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Dany?manlyk
sürat kargo en ucuzu bi orayı dene derim
ms

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Elektrik / Elektronik
arkadaşı dinleme.ben mali müşavirim.maliye hesabına giren paralardan seni yakalar.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Dany?manlyk