mrb yazdığınıza göre 3 milyon tllik değere sahip bir arsanız var. bu arsanızın expertiz değeri nedir .ilk önce bunu öğrenin bir malın piyasa fiyatı değil
expertiz değeri gecerlidir piyasada belkide senin dediğin rakamdan yüksektir veya azdır. siz sanırım buranın maliyet bedeli olan rakamı hesaplamışsınız
kredi arıyorsunuz.
benim size tavsiyem bankalardan kredi cekeceğinize büyük ölcekli inşaat şirketleri ile ortak yap sata girin derim her türlüyasal güvenceyi bir avukat vasıtasıyla alarak tabi. hem bankalara bulaşşmamış olursunuz.hemde hic riske girmeden arazinize yatırım yapmış olursunuz.
fakat ben buraya kendim yapacam işte satmayacam kira geliri ile banka kredisini öderim bir şekilde dönderirim derseniz.araziniz yatırım maliyeti ve getirisi bankalara uyarsa bankalar size gerekli teminatı alıp kredi verir. sonucda bankalarda ticarethane karı gördümü verir.
fakat 3 milyonluk bir arsaya 6 milyon krediyi kimse vermez.ancak başka mal varlığınız varsa onları temiant gösterek alabilirsiniz.
tabiki sizin şartalarınız belki iyidir. bankalar size anında kredide cıkartabilir.(arsa süper bir yerdedir caddebostan gibi anında verirler ipotekle)
hayırlı olsun diyelim ALLAH her şeyin hayırlısını nasip etsin. işlerinizi rast getirsin diyorum.